InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Expeditie Robinson 2019 - de presentatoren

Expeditie Robinson 2019 - de presentatoren

Expeditie Robinson 2019 - de presentatoren In september 2019 start een nieuwe serie uitzendingen van het overlevingsprogramma Expeditie Robinson, het 20ste seizoen. Editie 2019 start met een nieuwe presentator. YouTuber Kaj Gorgels neemt samen met Nicolette Kluijver de presentatie van het kijkcijferkanon op zich. Kaj was in 2017 zelf deelnemer. Als presentator neemt hij het stokje over van Dennis Weening. RTL5 maakt het in aanloop naar de uitzendingen spannend wie de deelnemers zullen worden. In 2019 wordt er voor het eerst een editie uitgezonden die alleen voor abonnees van de streamingsdienst van RTL te zien is.

Het kijkcijferkanon van RTL5


Expeditie Robinson 2019

In september 2019 start seizoen nummer 20 van Expeditie Robinson. Aan het begin van het jaar is er over het seizoen nog weinig meer bekend dan dat er een nieuwe presentator naast Nicolette Kluijver verschijnt. Over de deelnemers is een half jaar voor de uitzendingen nog niets bekend.

Presentator Nicolette Kluijver

Nicolette Kluijver (1984) presenteert Expeditie Robinson sinds editie 2014. Vijf seizoenen lang vormde ze een presentatieduo met Dennis Weening. Toen bij het einde van seizoen 2018 bekend werd dat Dennis was ontslagen als presentator, kreeg Nicolette kritiek dat ze het niet genoeg voor haar collega had opgenomen. Ze reageerde op die kritiek met een blootfoto waarop het litteken is te zien dat ze overhield van een longoperatie. In 2017 kreeg ze longkanker en liet ze een deel van haar linker long verwijderen. De foto was een statement dat ze zich niet met negativisten bezig wilde houden. Nicolette Kluijver: "Het leven is te kort om tijd te verspillen aan mensen haten."

Model

Nicolette is gespecialiseerd in presenteren, media, journalistiek en entertainment en is in te huren als dagvoorzitter. Haar sterke kant is dat ze overal over durft te praten en ook die vragen durft te stellen waar anderen voor schromen. Ze is sportief en let erg op gezondheid. Nicolette is vegetariër.
Op haar zeventiende werd Nicolette model en tot haar twintigste reisde ze de hele wereld over voor het modellenwerk. Daarna begon ze met presenteren van verschillende programma’s.

Spuiten en Slikken

Het programma ‘Spuiten en Slikken’ was een van haar succesnummers. Ze werd er in 2011 anchorwoman. Daarna volgde nog een serie programma’s, waaronder '3 Op Reis' en 'Spuiten en Slikken op Reis', 'Vier Handen op een Buik' en 'Try before you die'. Aan het rijtje programma’s kan nog worden toegevoegd: 'De Klimaatpolitie', 'Weg met BNN' en reportages voor 'Serious Request'. In 2009 deed ze mee aan 'Ranking the Stars'.

Adam zoekt Eva

Sinds 2014 werkt ze voor RTL5 en in dat seizoen presenteerde ze voor het eerst Expeditie Robinson en de datingshow 'Adam zoekt Eva'. Voor de opnames van Expeditie Robinson zit ze zes weken op een Filipijns eiland, in een eenvoudig houten huisje met airco. Tijdens de opnames heeft ze voldoende tijd om zelf te sporten, boeken te lezen en muziek te luisteren.

Nieuwe presentator Kaj Gorgels

In het seizoen 2019 van Expeditie Robinson treedt een nieuw gezicht aan als presentator. Het is YouTuber Kaj Gorgels (1990), die de plaats inneemt van Dennis Weening. Kaj heeft op verschillende manieren al nadrukkelijk kennis gemaakt met Expeditie Robinson. In 2017 was hij een van de deelnemers aan het survivalprogramma en in seizoen 2018 presenteerde hij verschillende keren het programma Eilandpraat. Kaj werd op social media bekend door ‘Kaj’s typetjes’. We kennen hem van de buis als presentator van 'Concentrate', 'Temptation Island VIPS', 'I Love You Tattoo' en 'De Beste Verleiders'.

Fan van het eerste uur

De YouTuber stak nooit onder stoelen of banken dat hij graag Expeditie Robinson wilde presenteren. Hij is fan van het eerste uur. Toen RTL in 2018 kenbaar maakte niet verder te willen met de presentator van de editie van dat jaar, werd het pad geëffend voor Kaj.

Lef en humor

Programmadirecteur RTL5 Werner van Es is in zijn nopjes met de nieuwe presentator. Hij vindt Kaj een talent met lef, humor en scherpzinnigheid en die een speciale band met zijn kijkers weet aan te gaan. Zijn ervaring bij Expeditie Robinson is daarbij een pré.

Voormalige presentator Dennis Weening

Dennis Weening (1977) stopte na seizoen 2018, omdat zijn contract bij RTL niet werd verlengd. Zeven seizoenen presenteerde hij Expeditie Robinson, eerst met Evi Hanssen en de laatste vijf keer met Nicolette Kluijver. Hij volgde in 2012 presentator Eddy Zoëy op. In 2010 deed hij als deelnemer mee met VIP-editie van Expeditie Robinson; hij haakte toen zelf voortijdig af. Dennis vindt het heel erg jammer dat hij moet stoppen, maar stort zich op zijn eigen productiebedrijf. Dat eigen bedrijf zou de aanleiding zijn geweest dat RTL niet met hem verder wilde. Dennis gaf aan zijn productiebedrijf prima te kunnen combineren met het presenteerwerk voor Expeditie Robinson, maar RTL zette toch een punt achter de verbintenis.

Speciaal seizoen met onbekende Nederlanders

RTL maakt naast de reguliere Expeditie Robinson in 2019 een speciale serie met alleen maar onbekende Nederlanders. Liefhebbers die altijd al graag mee wilden doen met Expeditie Robinson kunnen hun kans grijpen. De speciale serie is niet gewoon op RTL5 tv te zien, maar wordt uitgezonden op Videoland. Alleen abonnees van de streamingsdienst hebben toegang tot de beelden.

Expeditie Robinson in België

België heeft zijn eigen Expeditie Robinson, waarin zestien onbekende Vlamingen de strijd aangaan met de natuur, elkaar en zichzelf. De seizoenen van 2000 tot en met 2012 waren een gezamenlijk project van de Nederlandse en Vlaamse televisie, met Nederlandse en Vlaamse deelnemers. Vanaf editie 2013 hebben België en Nederland elk hun eigen programma. Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels staan voor de Nederlandse editie.

Filippijnen

Legenda
A. Filippijnen

Lees verder

© 2019 Piejet, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Prentenboekrecensie: De wereld van de Gorgels - Jochem MyjerrecensiePrentenboekrecensie: De wereld van de Gorgels - Jochem MyjerNa het succesvolle eerste boek de Gorgels, is er nu ook een tweede boek van Jochem Myjer. Dit keer geen voorleesboek, ma…
Temptation island VIPS 2019: deelnemers en afleveringenTemptation island VIPS 2019: deelnemers en afleveringenOp 27 juni 2019 begin het tweede seizoen van Temptation Island VIPS. Opnieuw gaan er weer vier (bekende) koppels de ulti…
Remy Bonjasky: biografie (wereldkampioen kickboksen)Remy Bonjasky: biografie (wereldkampioen kickboksen)Remy Bonjasky ‘The Flying Gentleman' is een van de bekendste namen in de kickbokswereld. Hij is maar liefs drie keer wer…
Netflix, Videoland of juist HBO?Met ruim 70 miljoen gebruikers wereldwijd (februari 2016) is Netflix een zeer grote video streamingsdienst. Er zijn echt…
Kinderboekenrecensie: De Gorgels - Jochem MyjerrecensieKinderboekenrecensie: De Gorgels - Jochem MyjerDe Gorgels is een fantasierijk, avontuurlijk en spannend boek. Het boek is geschreven door Jochem Myjer. Jochem Myjer, b…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Expeditie Robinson
 • https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/internet/artikel/4574221/nieuw-seizoen-expeditie-robinson-met-onbekende-nederlanders geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://www.rtlboulevard.nl/entertainment/tv/artikel/4571766/kaj-gorgels-nieuwe-presentator-expeditie-robinson geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://www.metronieuws.nl/showbizz/2018/10/dennis-weening-stopt-met-presentatie-expeditie geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://www.beautify.nl/extra-seizoen-expeditie-robinson-2019/ geraadpleegd op 13 februari 2019
 • http://newsmonkey.be/article/91885 geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://www.sprekershuys.nl/sprekers/nicolette-kluijver/ geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://www.ad.nl/show/teleurgestelde-dennis-weening-rtl-heeft-mijn-contract-niet-verlengd~a234bea4/ geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://flint.nl/programma/seizoen-1819/kaj-gorgels/ geraadpleegd op 13 februari 2019
 • https://www.televizier.nl/actualiteiten/nicolette-kluijver-reageert-met-onthullende-foto-op-negatieve-reacties# geraadpleegd op 17 februari 2019
 • https://www.youtube.com/watch?v=XOx57-7x1Bw geraadpleegd op 17 februari 2019

Reageer op het artikel "Expeditie Robinson 2019 - de presentatoren"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Piejet
Gepubliceerd: 18-02-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Special: Reality Shows
Bronnen en referenties: 11
Schrijf mee!