Televisieserie Kim Possible

Televisieserie Kim Possible Kim Possible, een gewoon meisje, die samen met haar beste vriend Ron Stoppable de wereld probeert te redden uit handen van schurken. De televisieserie Kim Possible is van start gegaan in het jaar 2002. De serie is gestopt in 2007, maar door het grote succes werd er besloten om nog 22 afleveringen te maken van Kim Possible.

Het verhaal

Kim Possible is een gewoon meisje zonder super krachten. Haar beste vriend Ron Stoppable en computerfreak Wade staan haar bij op missies om de wereld te redden. Toen Kim 12 jaar was is zij een eigen website begonnen met als doel klusjes op te knappen. Op een dag kwam er via de site een gevaarlijke klus binnen. Zij heeft die klus weten te klaren door middel van haar cheerleader trucs. Vanaf die dag probeert zij samen met Ron en Wade de wereld te redden van schurken.

Even voorstellen aan de hoofdpersonen in de serie.

Kimberley Ann Possible (Kim)

Kim Possible heeft rood haar en groene ogen. Als Kim niet op school is dan zit ze wel met haar beste vriend Ron Stoppable in het nachorestaurant “Bueno Nacho”. Kim kan goed cheerleaden en is heel lenig en snel. Van Wade de computergenie heeft zij een speciale uitrusting gekregen waarmee ze kan vliegen en dergelijke.

Ronald Stoppable (Ron)

Ron Stoppable is de beste vriend van Kim. Zij kennen elkaar al vanaf de kleuterschool en trekken veel samen op. Als Kim op missie gaat dan gaat Ron vaak mee, hij is niet zo handig en goed als Kim. Ron is een beetje klunzig en dat gaat nog wel eens mis op een missie. Ron is wel super goed in koken vandaar dat hij ook vaak in zijn favoriete restaurant is te vinden Bueno Nacho. Ron heeft ook een huisdier Rufus, hij is altijd bij Ron te vinden.

Wade Load

Wade is een computergenie van 10 jaar. Hij heeft de middelbare school in record tempo doorlopen, 8 maanden. Wade is altijd in zijn kamer te vinden die vol staat met de modernste apparatuur. Daar geeft hij informatie door aan Kim via een zakcomputer. Zo weet Kim welke missie haar staat te wachten en wat zij moet doen.

Rufus

Rufus is een naakte molrat en de beste vriend van Ron Stoppable. Rufus reist vaak mee op missies met Ron. Hij zit dan in zijn broekzak. Rufus kan praten en helpt Kim en Ron vaak op missies.

In de serie spelen nog meer figuren mee onder ander:
 • Dr. James Timothy Possible. Dit is de vader van Kim, hij werkt als raketwetenschapper.
 • Dr. Ann Possible. Zij is de moeder van Kim en werkzaam in het ziekenhuis als neurochirurg.
 • Jim en Tim Possible. De tweelingbroertjes van Kim. Het allerliefste pesten ze Kim en zij zijn nog slimmer dan hun ouders.
 • Monique. Zij is de beste vriendin van Kim. Monique hoort niet bij Team Possible, maar helpt waar zij kan.
 • Bonnie Rockwaller. De aartsrivale van Kim. Zij is net als Kim cheerleader en altijd bezig de nummer 1 positie te bemachtigen. Bonnie is erg egoïstisch en arrogant.

De schurken mogen natuurlijk niet ontbreken in de serie.
 • Dr. Drakken. Zijn echte naam is Dr. Drew Lipsky. Hij is wetenschapper van beroep maar een beetje doorgedraaid en wil nu de wereld veroveren. Dr. Drakken heeft een oogje voor zijn rechterhand Shego, zeg het maar niet, hij wil het zelf niet weten.
 • Shego. Zij is sarcastisch, boosaardig en intelligent. De rechterhand van Dr. Drakken. Shego bezit veel kracht en vechttechnieken. Zij is de gevaarlijkste tegenstander van Kim. Shego heeft een oogje voor Dr. Dragen, maar dat wil ze niet toegeven.
 • Lord Montgomery Monty Fiske. Hij is een Engelse Lord en is geobsedeerd door apen.
 • Duff Killigan. Hij is Schots en houd super veel van golfen. Hij draagt een Schotse kilt en veel mensen denken dan ook dat hij een meisje moet voorstellen. Zijn geheime wapen is de ontploffende golfbal.
 • Señor Senior Senior & Señor Senior Junior. Señor Senior Senior is een man van status en erg rijk. Señor Senior Junior is zijn zoon. Hij heeft een apart sexy accent, hij is liever model maar wordt door zijn vader gewongen slechterik te zijn.
 • Professor Dementor. Hij is een superschurk en concurrent van Dr. Drakken. Hij wil net zo graag de wereld veroveren.
© 2008 - 2023 Nannie78, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf een animatiefilm maken op je computer; met PivotZelf een animatiefilm maken op je computer; met PivotZelf 'stickman' filmpjes maken op je computer is heel eenvoudig met Pivot Stickfigure Animator. Het programma is gratis…
Risico op HIV verkleinen. Wat moet ik doen?Risico op HIV verkleinen. Wat moet ik doen?Bent u bang dat u een risico heeft gelopen op een HIV-infectie. Het 'human immunodeficiency virus' was begin jaren negen…
Turijn: bekend door veel cultuur maar vooral door lijkwadeTurijn: bekend door veel cultuur maar vooral door lijkwadeTurijn is een stad in Noord-Italië met zeer veel cultuur en bezienswaardigheden en is daardoor erg in trek bij toeristen…
Top 10 darters met meeste prijzengeldTop 10 darters met meeste prijzengeldDarters die tot de top behoren zijn anno 2020 echte grootverdieners. Het prijzengeld in het darts ligt inmiddels hoger d…

Britse humor: Yes Minister, Fawlty Towers, Dad's ArmyBritse humor: Yes Minister, Fawlty Towers, Dad's ArmyBritse humor is tijdloos. Nog altijd vormen Britse comedies voor velen het summum van komische series op TV, al was het…
Televisieserie Totally SpiesTelevisieserie Totally SpiesMaak kennis met de super coole meiden van Totally Spies. Zij heten Sam, Clover en Alex. Deze meiden zijn super spionnen…
Nannie78 (33 artikelen)
Gepubliceerd: 30-08-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.