Woezel en Pip: de liefste hondjes van de wereld

Woezel en Pip: de liefste hondjes van de wereld Woezel en Pip, twee schattige hondenfiguurtjes, zijn bedacht door Guusje Nederhorst (actrice, zangeres). Na haar dood in 2004 verschenen er verschillende boekjes over de hondjes. Maar Woezel en Pip kom je ook tegen op speelgoed, rugzakken, feestartikelen, canvasdoeken, wenskaarten, geboortekaartjes en nog veel meer. De hondjes hebben ook een plekje in een kinderprogramma op televisie.

Inhoud artikel


De karakters van Woezel en Pip

De karakters van de hondjes zijn gebaseerd op de honden van Dinand Woesthoff en Guusje Nederhorst. Woezel lijkt op hond DJ, Pip op Baloe (labrador), Pip is de brutaalste van de twee. Baloe heb je mogelijk wel eens gezien in Goede Tijden Slechte Tijden.

De boekjes

 • Woezel en Pip deel 1: Woezel en Pip (met cd met meezingliedjes)
 • Woezel en Pip deel 2: Beste Vriendjes (met voorlees-cd)
 • Woezel en Pip deel 3: Op Vakantie (met cd met meezingliedjes)
 • Woezel en Pip deel 4: Hier in de Tovertuin (met dvd)
 • Woezel en Pip deel 5: Zomaar een dag (met hoorspel-cd)
 • Woezel en Pip deel 6: Alles is fijn!
 • Woezel en Pip: Sinterwoezel en Pietje

Theatershow Woezel en Pip in de Tovertuin (2010) en andere shows

De show Woezel en Pip in de Tovertuin (2010) heeft de ANWB publieksprijs voor de beste kinder- en familiemusical gekregen. Het is een muzikale familievoorstelling, Woezel en Pip komen tot leven door handpoppen. Bettina Holwerda is vertelster, Woezel en Pip worden bespeeld door Koen Iking en Jacqueline Goedmakers. De voorstelling is geschikt voor kinderen tussen de twee en de acht jaar. Na 2010 volgden er nog twee shows: Alles is fijn! en Overal vriendjes!

KROs Kindertijd

Woezel en Pip zijn al een poos op televisie te zien. In 2015 op NPO3. Het gaat om een animatieserie die is gebaseerd op de leuke kinderboekjes over de twee honden. Thema's die aan de orde komen zijn spelen, delen en vriendschap.

Niet alleen boekjes maar nog veel meer

 • Voor de baby- en kinderkamer: muurdecoratie, behangrand, kapstok, lamp, lakentje, canvasdoek, speelgoedkist, slaapzakje, boxkleed, stoeltjes en knuffels.
 • Speelgoed als: loopauto, duikelaar, rammelaar, pluche telefoon, gietertje, badboekje, puzzels.
 • Feestartikelen als: vlaggenlijn, bekers, hoedjes, servetten, ballonnen, toeters, stickers, verjaardagskalenders.
 • Diverse handwerkpakketten: letterlap, slabje, groeimeter, boekenlegger, knuffel.
 • Koffers en tassen: rugzak, gymtas, trolley, koffer, schoudertas, etui, tasje Pip, toilettas.

Geboortekaartjes

De lieve grappige hondjes Woezel en Pip zijn zeer geschikt voor geboortekaartjes. Je kunt ze bestellen bij verschillende webwinkels.

De Guusje Nederhorst Foundation en Stichting Het Vergeten Kind

Sinds 2014 heet de Guusje Nederhorst Foundation: Stichting Het Vergeten Kind. Nu weten mensen direct voor welke doelgroep de stichting zich inzet. Het gaat om een zonnestraal brengen in het leven van kinderen die niet zoveel vrolijkheid kennen om welke reden dan ook. De stichting probeert hun leven beter en leuker te maken door allerlei activiteiten. Kinderen kunnen actief meedoen, maar ook heerlijk luisteren naar de verhaaltjes.
© 2010 - 2020 Wolfje02, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Woezel en Pip: alles over de twee vrolijke hondjesWoezel en Pip zijn uitermate populair bij de allerkleinsten onder ons. Ze schitteren op dvd, cd en internetfilmpjes, in…
Woezel en Pip, de hondjes van Guusje NederhorstWoezel en Pip, de hondjes van Guusje NederhorstWoezel en Pip zijn twee lieve vrolijke hondjes die de hele dag spelen in de Tovertuin. De hondjes, hun vriendjes, de tov…
Woezel en Pip en de Sloddervos'Woezel en Pip, Woezel en Pip, spelen altijd met elkaar. Woezel en Pip, Woezel en Pip, de allerbeste vriendjes van elkaa…
Foundation voor een droge huid: Welke soort is het best?Er is niet zo vervelend als een huid die droog, trekkerig en schilferig is. Wanneer je foundation op zon huid aanbrengt…

The Bold and the Beautiful, een Amerikaanse soapserieThe Bold and the Beautiful, een Amerikaanse soapserieThe Bold and the Beautiful is een Amerikaanse soapserie over modehuizen en de families Forrester, Logan, Spectra en Maro…
Full House, een Amerikaanse komedieserieFull House, een Amerikaanse komedieserieFull House is een Amerikaanse komedieserie over Danny Tanner die met de hulp van zijn schoonbroer Jesse Katsopolis en zi…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: InspiredImages, Pixabay
 • http://www.hetvergetenkind.nl/nl/site/guusje-nederhorst

Reageer op het artikel "Woezel en Pip: de liefste hondjes van de wereld"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Wolfje02
Laatste update: 24-03-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!