Yvon Jaspers, het gezicht van KRO's Boer zoekt Vrouw!

Yvon is vooral het gezicht van Boer zoekt Vrouw van de KRO. Op zondag 13 mei stelt ze weer de nieuwe boeren voor, waaronder één "homoboer", de 47-jarige Willem Beekman uit Vorden, mede-eigenaar van een biologische zorgboerderij. De kijkers kunnen vervolgens weer reageren op al deze agriërs, op zondagavond 2 september gaat het nieuwe seizoen weer van start op Nederland 1. Ze heeft meer programma's op haar naam staan zoals de presentatie van "Over mijn lijk", "Klokhuis" en "Liefs Uit". Het door haar ontworpen servies Kakelbont is sinds november 2010 verkrijgbaar bij de Marskramer. In 2005 was ze de mol in het AVRO programma "Wie Is De Mol". Ze is ook geestelijk moeder van de kinderboekenreeks Sluup en Aria.

Zesde seizoen Boer Zoekt Vrouw 2012

Zondagavond 13 mei stelt Yvon tien boeren voor, allen tussen de 25 en 49 jaar oud, geselecteerd uit ruim 400 aanmeldingen. Na de uitzending kunnen de kijkers die willen daten met hun favoriete agrariër een reactie op papier zetten.

Het bijzondere van deze reeks is dat er ook een "homoboer" mee doet, de 47-jarige Willem Beekman, mede-eigenaar van de biologische zorgboerderij Urtica/ De Vijfsprong in Vorden, in de Achterhoek. Eerder maakte KRO-directeur Taco Rijssemus er geen geheim van graag een homosexuele boer in Boer Zoekt Vrouw te willen.

Vanaf zondag 2 september start de zesde reeks Boer zoekt Vrouw bij de KRO op Nederland 1.

Boer Zoekt Vrouw 2010 - 2011

Op zondagavond 5 december 2010 was de eerste uitzending van de vijfde reeks. In de eerste uitzending werd gekeken hoe het was met de boeren uit de vorige editie. Vanaf 12 december 2010 tot en met 27 februari 2011 volgde het relaas van de nieuwe boeren. Op 5 september werden elf boeren en één boerin geportretteerd waarop men in kon schrijven (Adriaan, Frank, Gerhard, Gijsbert, Gradus, Hans, Marcel, Martin, Maurits, Pieter, Richard, en boerin Annemarie).

Op Sinterklaasavond 2010 is gebleken welke vijf boeren daarvan wekelijks gevolgd zouden werden, omdat ze de meeste brieven kregen, in hun zoektocht naar de ideale partner. In een speciaal tv-programma t.g.v. het 85-jarig bestaan van de KRO werd op 21 november 2010 al bekend gemaakt dat dat jaar een recordaantal van 1029 brieven binnen kwamen voor de meest populaire boer. In totaal ontving de KRO 2354 brieven.

Liefs uit

Vanaf het najaar van 2011 presenteerde Yvon Jaspers Liefs uit, een serie programma's waarin ze verschillende stellen volgde, die zich allemaal in een andere fase van hun liefdesleven bevonden.

In Liefs uit haalde ze buitenlanders naar Nederland, waar hun geliefden wonen. Sommigen kwamen voor het eerst naar Nederland, anderen waren al bezig met emigreren. Ze gingen op zoek naar vragen als " Hoe is het nu om vanuit het buitenland ineens in Nederland te komen en hoe is dat voor degene die hier al woont en hoe tolerant is Nederland ten opzichte van hen?"

Biografie Yvon Jaspers

De uitvalsbasis van Yvon José Jaspers (20 maart 1973 Boxtel) was Amsterdam, waar ze woonde en veelal werkt. Ze trouwde op 28 mei 2005 met Pieter van Beukering en samen hebben ze twee kinderen: dochter Keesje (17 augustus 2005) en zoon Tijl (9 maart 2007). Haar CV is uitgebreid: actrice, presentatrice, (kinderboeken)schrijfster en creatieve duizendpoot. Yvon maakte diverse bedrijfsfilms en is ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Als actrice/regisseuse heeft ze aan het begin van haar carrière een productieve periode gekend in het theater, zo was ze o.a. actief aan de Jeugdtheaterschool in Amsterdam, Theater de Engelenbak en het Zuidelijk Toneel.

Loenen aan de Vecht woonplaats Yvon Jaspers

Eind 2010, begin 2011 verkochten Yvon en haar man Pieter hun woning in Amsterdam en verhuisden ze naar hun nieuwe, vrijstaande woning in Loenen aan de Vecht.

Klokhuis

Ze studeerde aan de theaterschool in Eindhoven en volgde vervolgens diverse mediacursussen. Van 1994 tot 2000 was ze medepresentatrice van het educatieve jeugdprogramma Klokhuis. Bij de Vlaamse en Nederlandse jeugd kreeg ze bekendheid door het wetenschappelijk programma Groot Licht, dat zij samen met de Vlaming Johan Terryn presenteerde. Ze presenteerde ZigZag en het Teleac/NOT programma Liedmachine, waarin in 1997 aan basisschoolleerlingen muziekles werd gegeven.

Knofje

Tussendoor speelde ze in 2003 nog de moeder van Knofje, in de gelijknamige kinderserie van de KRO. Jaspers speelde verder een rol in Rozengeur & Wodka Lime. In 2005 was ze de "Mol" in het AVRO-programma Wie is de Mol? Yvon was één van de presentatoren van Nederland te Koop, net als Anita Witzier, Derk Bolt, Rob Kamphues, Stefan Stasse en Karin de Groot.

Ranking The Stars

Eind 2006 was ze kandidate in het BNN-programma Ranking the Stars.
In december 2007 presenteerde ze samen met Marc-Marie Huijbregts Kerst met Marc-Marie en Yvon. In 2008 zocht de presentatrice naar de mooiste verhalen in uiteenlopende straten van Nederland, in het KRO-programma Yvon in de Buurt. Als een rode draad lopen sinds 2005 met regelmaat van de klok de vijf series van Boer Zoekt Vrouw waar ze zwaar haar stempel op drukt.

Farmer Wants a Wife

Boer Zoekt Vrouw is van oorsprong geen Nederlands programma. Het was in Groot-Brittannië in 2001 voor het eerst te zien, onder de titel Farmer Wants a Wife. Dit programma werd ontwikkeld door Fremantle Media. En eigenlijk was dit zelfs nog weer een afgeleidde van het Zwitserse programma Bauer sucht Bäuerin uit 1983.

Het format is inmiddels in negentien verschillende landen te zien of te zien geweest:
 • The Farmer Wants a Wife (Australië)
 • Bauer sucht Frau (Oostenrijk)
 • Boer zoekt Vrouw (België)
 • Ljubav je na selu (Kroatië)
 • Maamees otsib naist (Estland)
 • Maajussille morsian (Finland)
 • L'amour est dans le pré (Frankrijk)
 • Bauer sucht Frau (Duitsland)
 • Αγρότης μόνος ψάχνει (Lone farmer seeks) (Griekenland)
 • Boer zoekt Vrouw (Nederland)
 • på kjærligheten (Noorwegen)
 • Fermier. Caut nevastă (Roemenië)
 • Domaćine, oženi se Prva (Servië)
 • Farmár hľadá ženu (Slovakije)
 • Boer soek 'n Vrou (Zuid-Afrika)
 • Granjero busca esposa Cuatro (Spanje)
 • Bonde söker fru (Zweden)
 • Bauer, ledig, sucht... (Zwitserland)
 • Farmer Wants a Wife (Groot-Brittannië)

Wie is de Mol? Yvon Jaspers!

Yvon Jaspers was in 2005 de mol in de vijfde editie van het AVRO programma Wie is de Mol?, nog gepresenteerd door Angela Groothuizen.

Het programma was opgenomen in Australië en Indonesië. Winnaar Marc-Marie Huijbregts won de prijzenpot ter grootte van € 23.000,-.

De deelnemers in 2005:
 • Gijs Staverman
 • Isabelle Brinkman
 • Jim de Groot
 • Lottie Hellingman
 • Marc Marie Huijbregts
 • Roeland Fernhout
 • Sander de Heer
 • Victoria Koblenko
 • Yvon Jaspers
 • Yvonne van den Hurk

Presentatrice Over Mijn Lijk

In het voorjaar van 2010 was Yvon Jaspers te zien in de derde reeks van de BNN-serie Over mijn Lijk, waarin ze een jaar lang vijf ongeneeslijk zieke jongeren volgde. Ze was de opvolger van presentator Patrick Lodiers, die beide voorgaande edities voor zijn conto nam.

Ook in 2010 was ze te zien in XXS, waarin ze een jaar lang vijf jonge mensen met een eetstoornis volgde. Dit deed ze slechts één seizoen, in de volgende serie getiteld XXL, die juist weer handelt over mensen met overgewicht, wordt ze opgevolgd door Sophie van den Enk.

Sluup en Aria

In 2002 debuteerde ze als kinderboekenschrijver. Ze bracht drie kinderboekjes op de markt, die allen als hoofdpersoon Sluup en Aria hadden. Yvon verzorgde voor de drie boeken zowel de tekst als de tekeningen. Voor de liefhebbers en verzamelaars: de boeken zijn tegen zeer geringe prijzen nog altijd verkrijgbaar op Bol.com.

 • Sluup & Aria/ Nieuwe buren (2002)
 • Sluup & Aria/ Knikkerpotje (2002)
 • Sluup & Aria/ Wil jij met mij trouwen ? (2003)

In 2008 schreef ze een kookboek: Spaghetti aan het plafond. Yvon interviewde daarvoor verschillende bekende ouders over hun ideeën om kinderen gezond te laten eten. Wat haar overige schrijfactiviteiten betreft: drie jaar lang had ze een column in de Viva het vrouwenblad waarvoor ze ook de serie Blind Dates schreef.

4x Zilveren Televizier Ster

Op 22 oktober 2010 won Yvon voor de vierde maal de Zilveren Televizier Ster, de publieksprijs voor beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid van het jaar. Eerder viel haar deze eer al ten deel in 2006, 2008 en 2009. De prijs werd haar uitgereikt tijdens het jaarlijkse gala waar ook de winnaar van de prestigieuze Televizier Ring bekend wordt gemaakt. "Ik heb gewoon een kwartet, het is geweldig! Nu stop ik met kwartetten, anders worden ze weer afgepakt", grapte ze, om later serieuzer te eindigen: "Ik heb het niet aan mezelf te danken, maar aan al die mensen die aan de programma's meedoen". Ze droeg de prijs op aan de tien boeren uit Boer Zoekt Vrouw, de vijf anorexiepatiënten uit XXS en de vijf hoofdpersonen uit Over Mijn Lijk, waarvan er op dat moment al drie overleden waren. "Ik heb het niet aan mezelf te danken, maar aan al die mensen die aan de programma's meedoen. Over Mijn Lijk was een ontzettend bijzonder programma. Ik wil tegen die mensen zeggen: hij is voor jullie."

Kakelbont, servieslijn ontworpen door Yvon Jaspers

Sinds eind november 2010 is bij alle 250 vestigingen van de Marskramer de door Yvon ontworpen servieslijn getiteld Kakelbont te koop. Op haar site maakte ze dit al in oktober bekend, op 18 november 2010 was ze tafeldame bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door, waar ze haar servies presenteerde. Hilariteit ontstond toen de tevens aanwezige gast Maarten van Rossem door Matthijs werd gevraagd naar zijn mening over het servies. Hij stelde dat hij het niet iets vond voor ouderen, of jongeren in studentenhuizen, die meestal een allegaartje aan gebruiksvoorwerpen verzamelen. Hij vond het meer iets voor een gezin met jonge kinderen, waar de doorloopsnelheid van het servies vrij hoog is....

Het is een servies gedecoreerd met bloemen, kleuren en stippen die de gebruiker terug moeten voeren in de tijd. Een beetje vergelijkbaar met de uitstraling van het Brabants Bonte servies. oer-Hollands en voor iedereen, zoals ze het zelf stelt.
Het servies bestaat ui 25 delen, waaronder een theepot, kopjes, bekers, mokken (geschikt voor de Senseo). In de collectie zijn ook pannenlappen en een schort opgenomen, met hetzelfde dessin als het servies.

Management Yvon Jaspers

Brigitte van Gool Producties & Management begeleid mensen en produceert muziek- en theaterstukken. Brigitte van Gool doet het management en behartigt de zakelijke en artistieke belangen van Yvon Jaspers, maar niet alleen voor haar. Ze vertegenwoordigd onder andere ook Carine Crutzen, Wende Snijders, Jenny Arean, Sonja Barend, Adelheid Roosen en Mary-Lou van Stenis.

Contactgegevens:
telefoon 020 305 7266
fax 020 671 3955
email info@bvgool.nl
© 2010 - 2024 Kroezenier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Teckel Messi de populaire stamgast van Studio Brasil 2014Teckel Messi de populaire stamgast van Studio Brasil 2014Teckel Messi heeft de harten van menig voetbalfan, die naar het commentaar op het WK in Studio Brasil in 2014 keken, ges…
De Speld in een Hooiberg: op zoek naar de ware liefdeDe Speld in een Hooiberg: op zoek naar de ware liefdeDe Waddeneilanden zijn populair bij televisiemakers en de eilanden spelen verschillende rollen in realityshows. In het a…
recensieRecensie: Ties en Trijntje en Ties en Trijntje in decemberDe Ties en Trijntje boeken zijn geschreven door Yvon Jaspers en geïllustreerd door Philip Hopman. De boeken zijn bestemd…

Alles over SpongeBob + SpongeBob SurpriseHeb je graag altijd al alles willen weten over SpongeBob SquarePants, de vierkante spons die zich vermaakt op de bodem v…
The Bold and the Beautiful, een Amerikaanse soapserieThe Bold and the Beautiful, een Amerikaanse soapserieThe Bold and the Beautiful is een Amerikaanse soapserie over modehuizen en de families Forrester, Logan, Spectra en Maro…
Bronnen en referenties
 • www.nu.nl
 • www.bvgool.nl
 • www.kro.nl
 • www.yvonjaspers.nl
 • En.wikipedia.org
 • www.avro.nl
 • www.devolkskrant.nl
Kroezenier (91 artikelen)
Laatste update: 11-05-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.