Alles over SpongeBob + SpongeBob Surprise

Heb je graag altijd al alles willen weten over SpongeBob SquarePants, de vierkante spons die zich vermaakt op de bodem van de zee? Dan zit je hier goed. Deze pagina geeft een groot beeld van hoe het leven van SpongeBob eruit ziet. Leuk om een spreekbeurt over te houden of om gewoon te weten als SpongeBob fan.

Wie is SpongeBob?

SpongeBob SquarePants is een gele spons die samen met zijn vriendjes op de bodem van de zee leeft. SpongeBob heeft zwarte schoenen en hoog opgetrokken witte sokken. Bovenaan de sokken zit een rood en een blauw randje. De broek van SpongeBob is bruin en hij heeft altijd een witte blouse en een rode stropdas aan. SpongeBob staat bekend om zijn grote sprekende ronde blauwe ogen met aan elk oog 3 wimpers. Ook heeft SpongeBob een langwerpige neus die een beetje omhoog staat. SpongeBob lacht eigenlijk altijd en heet een grote spleet tussen zijn tanden, zijn mond staat vrijwel altjid open en dan zijn de twee grote spleettanden goed te zien.

Het huis van SpongeBob

SpongeBob woont in een grote ananas op de zeebodem samen met zijn huisdier Gerrit, de slak. De plaats waar SpongeBob woont heet Bikinibroek. De ramen zijn ronde ramen met ijzeren kozijnen. De deur van het huis lijkt op een grote kluisdeur met een groot draaislot erop. De buren van SpongeBob zijn Octo en Patrick.

SpongeBobs werk

SpongeBob gaat ook elke dag trouw en met erg veel plezier werken bij de Krokante Krab. De Krokante Krab is een hamburgertent waar SpongeBob lekkere Krabburgers bakt voor iedereen. De baas van de Krokante Krab is meneer Krabs, zoals de naam al zegd is meneer Krabs een krab. meneer Krabs dochter heet Parel en is een walvis die erg verwend wordt. De collega van SpongeBob is Octo Tentakel, die ook de buurman van SpongeBob is. Octo zit achter de kassa en bediend de mensen in de Krokante Krab, SpongeBob is kok.

Vrienden van SpongeBob

SpongeBob is erg geliefd in Bikinibroek en heeft ook veel vrienden. De hoofdpersonen in de televisieserie zijn:

Octo:

De buurman van SpongeBob en ook de collega van SpongeBob heet Octo Tentakel. Octo is erg netjes op zijn huis en heeft eigenlijk een grote hekel aan SpongeBob. Octo speelt klarinet. Hij vind dit zelf erg mooi klinken maar dit is eigenlijk niet zo. Octo is altijd erg humeurig. Octo staat bekend om zijn grote waterhoofd en zijn aardappelneus. SpongeBob denkt dat Octo een goede vriend is van SpongeBob maar Octo heeft eigenlijk een erge hekel aan SpongeBob omdat hij erg veel plezier maakt en druk is. Octo hoopt dat SpongeBob verhuisd.

Patrick:

Patrick woont onder een steen. Hij is eigenlijk de beste vriend van SpongeBob. Samen maken SpongeBob en Patrick erg veel plezier. Patrick is een roze dikke zeester en erg dom. Patrick heeft geen werk en maakt altijd plezier of slaapt.

Sandy:

Sandy is een eekhoorn die eigenlijk niet kan leven in de zee. Sandy komt van Sidney en is een echte cowgirl. Sandy woont in een huis met een glaskoepel er omheen die zorgt dat er geen water in Sandy's huis komt. Zo kan Sandy op de zeebodem lucht krijgen. Als Sandy op bezoek gaat bij SpongeBob op Patrick heeft ze net als een ruimtevaarder een glazen kom om haar hoofd met lucht. Als SpongeBob en Patrick op bezoek komen krijgen zij een kom met water op hun hoofd.

Meneer Krabs:

Meneer Krabs is de baas van de Krokante krab en dus ook van SpongeBob. Meneer Krabs houdt veel van geld. Hij is dik en rood van kleur.

Waar kun je SpongeBob zien?

Het programma SpongeBob komt op Nickelodeon. Ook is er een film van SpongeBob op DVD te verkrijgen. Deze film heet SpongeBob the Movie en zit vol grappige stukjes.Simpele SpongeBob surprise:

Materialen:

  • 1 schoenendoos waar de cadeau's in kunnen
  • Gele verf of geel cadeaupapier voor het lijf van Spongebob
  • Karton voor de armen, benen en schoenen
  • Verf of papier in de kleuren van de broek, stropdas, sokken, blouse en schoenen
  • Stiften
  • Lijm
  • Schaar
  • Plakband

Het maken van de surprise:

Om te beginnen stop je de cadeau's in de schoenendoos en plak je deze dicht. Nu ga je deze doos voor 3/4e deel geel maken met verf of cadeaupapier. Zorg dat je 1/4e van de doos niet beplakt of verft want dit wordt de broek met de blouse van Spongebob.

Knip nu armen en benen met daaraan schoenen voor Spongebob. Maak de schoenen zwart en de sokken wit met bovenaan een rood en een blauw lijntje. De sokken van Spongebob komen tot de knie. Spongebob staat bekend om zijn uitstekende knieën zorg dat je hier rekening mee houdt als je de benen van Spongebob knipt. Zorg dat je een stukje van de bovenbenen in de kleur van de broek verft of beplakt, dit zijn namelijk zijn broekspijpen. Het stuk tussen de sokken en broekspijpen maak je dezelfde kleur als het lichaam van Spongebob, dus geel.

De armen van Spongebob maak je ook geel. De bovenarmen van Spongebob hebben nog een stukje mauw nodig, maak dit wit.

Nu ga je de kleding van Spongebob maken. Zoals je op het plaatje kunt zien heeft Spongebob een bruine broek, een kleine witte blouse en een rode stropdas. Teken eerst met potlood de omlijning van de broek, blouse en stropdas op de doos en plak of verf deze vervolgens in. Lijm vervolgens de armen en benen aan Spongebob vast.

Nu is Spongebob bijna af, hij mist alleen zijn gezicht nog. Spongebob staat bekend om zijn grote langwerpige neus zoals je op het plaatje kunt zien. Ook heeft Spongebob een grote spleet tussen zijn tanden. Om Spongebob er zo echt mogelijk uit te laten zien moet je proberen dit zo goed mogelijk van het plaatje na te tekenen. Spongebob heeft grote ronde blauwe ogen en aan elk oog 3 wimpers. Wenkbrauwen of haar heeft hij niet.

Als laatste detail zullen we de gaten op Spongebob moeten gaan tekenen want net als een gewone spons heeft Spongebob over zijn lichaam lopen. Zijn armen en benen hoeven geen gaten te krijgen, alleen zijn hoofd. Teken hier en daar een gat en klaar is je surprise.
© 2010 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Simpele surprise: De gemakkelijke dieren surpriseRond november is iedereen weer in volle gang bezig met zijn of haar surprise. Veel mensen maken er grote kunstwerken van…
Simpele surprise: fotocamera/fototoestelSimpele surprise: fotocamera/fototoestelIn begin december breekt de tijd van de surprises weer aan. Voor sommige een leuke uitdaging waar ze veel tijd en creati…
Simpele surprise: De dieren surpriseRond de decembermaanden is iedereen weer druk in de weer met het maken van surprises voor Kerst of Sinterklaas. Niet ied…
Simpele surprise: TotempaalSimpele surprise: TotempaalAls Sinterklaas weer in het land is raakt iedereen in paniek. Er moeten cadeaus gekocht worden en surprises gemaakt. Voo…

Phineas (finies) en FerbPhineas en Ferb zijn de twee hoofdpersonen in de serie 'Phineas en Ferb' die te zien is op Disney XD, de zender die vroe…
Yvon Jaspers, het gezicht van KRO's Boer zoekt Vrouw!Yvon is vooral het gezicht van Boer zoekt Vrouw van de KRO. Op zondag 13 mei stelt ze weer de nieuwe boeren voor, waaron…
Dobel (155 artikelen)
Laatste update: 27-11-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.