Phineas (finies) en Ferb

Phineas en Ferb zijn de twee hoofdpersonen in de serie 'Phineas en Ferb' die te zien is op Disney XD, de zender die vroeger Jetix heette. De serie komt oorspronkelijk uit Amerika maar ook in Nederland is de serie razend populair. De Coolcat, een winkel die op veel plaatsen in Nederland te vinden is, verkoopt kleding van Phineas en Ferb. Tijd dus om wat meer te weten te komen over wie Phineas en Ferb zijn.

De serie Phineas en Ferb

De serie Phineas en Ferb is een Amerikaanse animatieserie die is gemaakt door Dan Povenmire en Jeff 'Swampy' Marsh. De mannen kenden elkaar al van andere series waar zij aan meewerkten. Een van die series was de serie The Simpsons. In februari 2009 is de serie Phineas en Ferb in Nederland op tv gekomen op de tv-zender Jetix, wat nu Disney XD is geworden.

De serie is razend populair geworden onder de kinderen, dit vooral door de vrolijke liedjes en de humor die in de serie voorkomt. Het is een serie die door iedereen gekeken kan worden, zowel jong als oud. Wel is het soms erg verwarrend dat de serie twee aparte verhalen heeft. Het ene verhaal gaat over Phineas en Ferb, waar soms Perry het vogelbekdier in voorkomt als het onschuldige huisdier van Phineas en Ferb. In het andere verhaal is Perry het vogelbekdier een geheime agent.

Het verhaal:

Phineas en Ferb is een serie die afspeelt in de zomervakantie. Phineas en Ferb zijn stiefbroers die zich vervelen zich en manieren zoeken om zich te kunnen vermaken tijdens deze zomervakantie. Ze beleven hierbij de raarste momenten en bouwen onder andere grote achtbanen, waterbanen en alles wat in het echt niet voor mogelijk is. Phineas zijn zus, Candace wil dit verpesten door alles wat Phineas en Ferb uitspoken aan hun moeder te vertellen. Als de moeder van Candace, en dus ook van Phineas, op de plaats waar Phineas en Ferb aan het spelen zijn is gearriveerd is ineens alles wat Phineas en Ferb aan het uitspoken waren verdwenen en lijkt het of Phineas en Furb alleen maar samen druk met normale dingen bezig zijn die alle kinderen van die leeftijd doen. Candace is hier woest om en doet alles om Phineas en Ferb dwars te zitten. Terwijl Phineas en Ferb vaak grote projecten aan het bouwen zijn komt Isabella geregeld langs. Isabella zit bij een scoutingclub voor meiden. Isabella is verliefd op Phineas en helpt, samen met haar scoutingclub, Phineas en Ferb vaak met het zoeken naar spullen die Phineas en Ferb nodig hebben.

Het andere verhaal in de serie gaat over het huisdier van Phineas en Ferb, Perry het vogelbekdier. Perry is een raar beest dat lijkt op een eend met vier poten. Hij is groen blauw van kleur en als hij bij Phineas en Ferb is houdt hij zich op de achtergrond. Perry is eigenlijk een geheime agent, hij heet tijdens zijn werk Agent P. Phineas en Ferb weten niet dat Perry een geheime agent is. Perry is vaak samen met Dr. Heinz Doofenshmirt, een gestoorde professor. Dr Heinz en Perry liggen elkaar niet goed en doen alles om elkaar te dwarsbomen. In dit verhaal komen Phineas en Ferb niet of nauwelijks aan bod.

Kleding van Phineas en Ferb:

Phineas en Ferb hebben ook een eigen kledinglijn. De kledinglijn verkoopt shirts met opdrukken van Phineas en Ferb of Perry het vogelbekdier. De bedoeling is dat de shirts rond december 2010 te koop zijn. De winkelketen die de shirts verkoopt heet de Coolcat. Deze winkels zijn door heel Nederland gevestigd.

Personages:

Phineas:

Phineas is de stiefbroer van Ferb, zijn achternaam is Flynn. Phineas zit vol creatieve ideeën en praat erg veel. Meestal komt hij op de raarste ideeën om de dag weer gezellig en vol humor door te komen. Isabella is verliefd op Phineas. Phineas is samen met Ferb de hoofdpersoon in de serie. De zus van Phineas is Candace. Phineas heeft een driehoekig hoofd met een oranje plukje haar.

Ferb:

Ferb is zoals ook bij Phineas al staat beschreven, de stiefbroer van Phineas. Hij is erg stil en laat het praten aan zijn vriend Phineas over. De achternaam van Ferb is Fletcher. Ferb is erg handig met technische snufjes en heeft een langwerpig vierkant hoofd. Hij is vergeleken met Phineas erg lang en heeft een plukje groen haar en een vierkante neus.

Candace:

Candace is de zus van Phineas. Ze kan het niet goed aanzien dat Phineas en Ferb zich altijd vermaken met de raarste dingen. Ze roept altijd haar moeder om te verraden wat Phineas en Ferb aan het uitspoken zijn. Haar beste vriendin is Stacy, waar ze altijd mee belt. Candace is een tiener en heeft een oogje op de knappe blonde Jeremy. Candace heeft rood haar, is erg dun en heeft een opvliegend karakter.

Isabella:

Isabella zit bij een club scouting meiden en is daar leidster van. Isabella vraagt altijd op een zeurderige toon aan Phineas 'wat doe je?' En probeert waar ze kan mee te helpen met de plannen die Phineas en Ferb aan het uitspoken zijn. Hiermee verdienen de scoutingmeiden zogenaamde batches. Isabella is verliefd op Phineas maar dit heeft Phineas niet door, de meiden van de scouting weten dit wel en vinden dit erg leuk.

Perry het Vogelbekdier:

Perry is het rare groene huisdier van Phineas en Ferb. Perry lijkt op een eend met vier poten. Stiekem is hij geheime agent genaamd agent P. Hij doet alles om Dr. Heinz dwars te zitten. Phineas en Ferb weten niet dat Perry geheime agent is.

Dr. Heinz Doofenshmirt:

Dr. Heinz is een gestoorde professor hij heeft een eigen bedrijf en doet alles om Perry dwars te zitten net zoals Perry dit bij hem doet. Hij praat in een beetje Duitse taal en niet veel mensen mogen hem. Dr. Heinz heeft een knappe dochter waar Ferb verliefd op is. Ferb weet verder niets van de relatie die Dr. Heinz en Perry het vogelbekdier hebben.

Phineas en Ferb kettingreactie:

Rond oktober 2010 kon ieder kind met een groepje, in zijn eentje of met de hele klas of school meedoen aan de Phineas en Ferb kettingreactie. De bedoeling was met allerlei spullen een zo groot mogelijke 'domino' baan te maken die op elkaar aan zou sluiten. Hier moest een filmpje van worden ingestuurd naar Disney XD en daar werden winnaars uit gekozen. Veel kinderen hebben meegedaan en het was een groot succes.
© 2010 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Personages Phineas en FerbPersonages Phineas en FerbWie kent ze niet? De twee ontzettend leuke, slimme en bijdehante jongetjes die hun zusje Candace helemaal gek maken met…
Het vreemde vogelbekdierHet vreemde vogelbekdierHet vogelbekdier is een bijzonder zoogdier, want het is één van de weinige eierleggende zoogdieren. Het leeft in Austral…
Perry Mason: The Case of the... - alle afleveringenPerry Mason: The Case of the... - alle afleveringenPerry Mason is een Amerikaanse dramaserie die draait om de gelijknamige advocaat, gespeeld door acteur Raymond Burr. De…
Het vogelbekdier, zoogdier en een beetje vogel en reptielHet vogelbekdier, zoogdier en een beetje vogel en reptielDit is het meest wonderlijke zoogdier op aarde. In mei 2008 verscheen een samenvatting van het DNA onderzoek door een in…

Engels kostuumdrama Lark Rise to CandlefordEngels kostuumdrama Lark Rise to CandlefordHet eerste seizoen van het hartveroverende Lark Rise to Candleford, gebaseerd op de romans van Flora Thompson, oogstte o…
Alles over SpongeBob + SpongeBob SurpriseHeb je graag altijd al alles willen weten over SpongeBob SquarePants, de vierkante spons die zich vermaakt op de bodem v…
Bronnen en referenties
  • www.disneyxd.nl
Dobel (155 artikelen)
Gepubliceerd: 01-12-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.