Personages Phineas en Ferb

Personages Phineas en Ferb Wie kent ze niet? De twee ontzettend leuke, slimme en bijdehante jongetjes die hun zusje Candace helemaal gek maken met al hun geniale uitvindingen. Samen verzinnen en maken ze de gekste dingen. Ze creëren elke dag weer iets nieuws. Candace doet elke keer weer haar best om haar broertjes te verraden bij hun moeder, maar telkens als ze bewijzen heeft verdwijnen deze net op tijd... Candace bedenkt allemaal ideeën om de bewijzen aan haar moeder te laten zien, maar het lukt haar telkens niet.

De geschiedenis van Phineas en Ferb

1 februari 2009 was het zover: Phineas en Ferb waren voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. De animatieserie komt oorspronkelijk uit Amerika en is bedacht door Dan Povenmire en Jeff Marsh.

De Personages

Phineas Flynn

Phineas is de stiefbroer van Ferb (het andere, jonge genie), het is een ontzettend slim en bijdehand jochie, met gevoel voor humor. Hij is vriendelijk, creatief en kan bij het zien van dagelijkse dingen een nieuwe uitvinding bedenken. Daarnaast is hij ook nog eens muzikaal en kan hij goed liedjes verzinnen. Phineas doet meestal het woord, niet alleen voor hemzelf, maar ook voor Ferb.

Ferb Fletcher

Ferb is de andere helft van het geniale koppel en de stiefbroer van Phineas. Ferb doet niet onder voor Phineas: hij is even slim. Er zijn echter wel wat verschillen tussen hem en Phineas: hij zegt niet vaak wat, is soms wat laconiek. Ook is hij beter in het uitvoeren van de uitvindingen dan in het verzinnen ervan. Dat laat hij liever aan zijn stiefbroer Phineas over.

Candace Flynn

Candace is de volle zus van Phineas en de stiefzus van Ferb. Candace is een typisch tienermeisje: ze houdt van kleding, jongens (en dan vooral van Jeremy), hangen en bellen met haar vriendin Stacey en ze wil haar moeder maar wat graag laten zien wat haar 2 broertjes allemaal uitspoken als zij weg is. Dit lukt haar echter niet, tot grote ergernis van haarzelf.

Perry het vogelbekdier

Perry is het huisdier van de familie en heeft stiekem een dubbelleven:
het ene moment is hij het lieve 'prrrr' zeggende huisdier, het andere moment is hij geheim agent die Doctor Heinz Doofenshmirtz keer op keer tegenhoudt als hij weer eens wat slechts van plan is. Perry is geheim agent bij het bedrijf O.W.C.A. die wel meer getrainde dieren als geheim agenten in dienst heeft.

Doctor Heinz Doofenshmirtz

Heinz Doofenshmirtz is een gestoorde en gefrustreerde professor met een duidelijk Duits accent. Hij heeft een slechte jeugd gehad en is daardoor op het verkeerde pad terrecht gekomen. Regelmatig verzint hij gemene acties om af te komen van irriterende factoren in zijn leven. Al zijn uitvindingen geeft hij een naam, meestal (bijna altijd) eindigen ze op het woord -inator. Perry is zijn grootste vijand, door hem mislukken zijn duivelse plannen altijd.

Isabella Garcia-Shapiro

Isabella is leidster van haar scoutinggroep genaamd 'de kampvuurmeisjes'. Ze is verliefd op Phineas en wil hem altijd helpen met het uitvoeren van zijn plannen. Zo verdienen ze hun badges voor hun scoutingsjerps. Isabella is te herkennen aan haar openingszinnetje: Hoi Phineas, wat doeeeeeee je?
© 2010 - 2023 Want-to-infoyou, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Phineas (finies) en FerbPhineas en Ferb zijn de twee hoofdpersonen in de serie 'Phineas en Ferb' die te zien is op Disney XD, de zender die vroe…
Danza Kuduro - Don OmarDanza Kuduro is een nummer van Don Omar en staat op het album 'Meet the Orphans'. Bij dit album is samengewerkt met dive…
Het vreemde vogelbekdierHet vreemde vogelbekdierHet vogelbekdier is een bijzonder zoogdier, want het is één van de weinige eierleggende zoogdieren. Het leeft in Austral…
Freakshow, een rondtrekkend circus met afwijkende mensenFreakshow, een rondtrekkend circus met afwijkende mensenEen freakshow, is een naam voor een show waarin mensen met vaak een ziekte en daardoor een lichamelijke afwijking, heel…

Miss Montreal versus Slankie: muziek in de SterreclameMuziek in sterreclame is van onschatbare waarde, al heeft de bekijker van het reclamespotje daar meestal totaal geen wee…
Miranda Hart: Britse koningin van de komedieMiranda Hart: Britse koningin van de komedieComédienne Miranda Hart verovert Engeland met de naar haar vernoemde comedy serie ‘Miranda’ waarin ze een onhandige, vri…
Want-to-infoyou (15 artikelen)
Gepubliceerd: 16-08-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.