The Bold and the Beautiful, een Amerikaanse soapserie

The Bold and the Beautiful, een Amerikaanse soapserie The Bold and the Beautiful is een Amerikaanse soapserie over modehuizen en de families Forrester, Logan, Spectra en Marone.

Best bekeken soap

The Bold and the Beautiful is de best bekeken soap in de wereld, met dagelijks ongeveer 45 miljoen kijkers in meer dan 130 landen. Het is op het moment de enige Amerikaanse soapserie die niet langer duurt dan 30 minuten. De serie heeft door de jaren heen heel veel prijzen gewonnen, waaronder meerdere Daytime Emmy Awards.

CBS, RTL4, SBS6

De eerste aflevering werd in Amerika op 23 maart 1987 uitgezonden bij de zender CBS. In Nederland werd de eerste aflevering een aantal jaren later, in 1990, uitgezonden. De serie loopt in Nederland dus al vanaf het begin achter op Amerika en nog steeds is er een verschil van twee jaar en negen maanden. In Nederland is The Bold and the Beautiful de eerste jaren te zien geweest op RTL4, daarna op SBS6 en nu kan men elke werkdag van de soap genieten op RTL8. In België is de serie ook wel bekend als Mooi en Meedogenloos.

Bell

De serie is bedacht door William J. Bell en zijn vrouw Lee Phillip Bell, waarna hun zoon Bradley Bell het stokje heeft overgenomen. The Bold and the Beautiful speelt zich af in Los Angeles, Californië. Er zijn in de loop der jaren veel verschillende verhaallijnen voorbij gekomen, maar uiteindelijk draait alles om de families en hun modehuizen.

De Forrester familie

Eric en Stephanie Forrester zijn jeugdliefdes en zijn op latere leeftijd meerdere keren gescheiden en opnieuw met elkaar getrouwd. Eric is ook nog getrouwd geweest met Brooke Logan, Sheila Carter en Donna Logan. Stephanie en Eric hebben samen twee zoons, Ridge en Thorne, en drie dochters, Angela, Kristen en Felicia.

Ridge bleek echter niet de biologische zoon van Eric te zijn, maar van Massimo Marone. Ridge is meerdere keren getrouwd met drie verschillende vrouwen. Caroline Spencer was de eerste, maar zij overleed. Daarna hebben Taylor Hayes en Brooke Logan zich meerdere malen de vrouw van Ridge Forrester mogen noemen. Met Taylor kreeg Ridge drie kinderen, hun zoon Thomas en tweelingdochters Stephanie (Steffy) en Phoebe, zij overlijdt op latere leeftijd aan de gevolgen van een auto ongeluk. Met Brooke kreeg hij nog een zoon Ridge Jr. (R.J.).

Thorne is getrouwd geweest met Caroline Spencer, Macy Alexander en Darla Einstein. Met Darla kreeg hij dochter Alexandria (Aly), vernoemd naar Macy. Angela werd gehandicapt geboren en overleed toen ze dertien jaar oud was. Kristen is getrouwd geweest met Clarke Garrison en heeft met haar man Antonio Dominguez zoontje Zende geadopteerd. Felicia heeft met Dante Damiano een zoon genaamd Dominick.

De Logan familie

De Logan familie bestaat uit moeder Beth en vader Stephen. Samen hebben ze vier kinderen, dochters Brooke, Donna en Katie en zoon Storm.

Brooke is getrouwd geweest met Eric Forrester, Ridge Forrester en Dominick (Nick) Marone. Met Eric heeft ze twee volwassen kinderen Eric Jr. (Rick) en Bridget. Rick is getrouwd geweest met Amber en Bridget met Deacon Sharpe en Nick Marone. Uit een relatie met Deacon Sharpe, de toenmalige man van haar dochter Bridget, kreeg Brooke dochter Hope en met Ridge heeft ze zoon R.J. Daarnaast is ze ook de biologische moeder van de zoon die Taylor en Nick samen kregen, Jack.

Donna is getrouwd met Eric en bleek een zoon te hebben, Marcus, die ze bij zijn geboorte afstond voor adoptie. Katie is getrouwd met William Spencer Jr., de broer van Caroline Spencer. Storm overleed door het plegen van zelfmoord. Hij deed dit om zijn zusje Katie zijn hart te geven, nadat hij betrokken was bij het schietincident waardoor Katie een harttransplantatie nodig had.

De Spectra familie

Sally Spectra is twee keer getrouwd geweest. Met Adam Alexander kreeg ze dochter Macy Alexander, die op latere leeftijd overleed aan de gevolgen van een ongeluk, en met Clarke Garrison kreeg ze Clarke Jr. (C.J.). Macy is getrouwd geweest met Thorne Forrester, Grant Chambers en Deacon Sharpe. C.J. trouwde met Becky Moore, maar zij overleed aan kanker. Naast Macy en C.J. beschouwde Sally ook Darla Einstein als haar eigen kind, maar ook Darla overleed aan de gevolgen van een ongeluk.

De Marone familie

Massimo Marone bleek een zoon, Ridge, te hebben met Stephanie Forrester en een zoon, Nick, met Jacqueline (Jackie) Payne. Ook beweerde Sheila Carter een dochter van Massimo te hebben, Diana. Nick is getrouwd geweest met Brooke Logan, Taylor Hayes en Bridget Forrester. Samen met Taylor kreeg hij zoon Jack via IVF, maar uiteindelijk bleek Brooke de biologische moeder van Jack te zijn.

Forrester Creations vs. Spectra Fashions

De verhaallijnen rondom de modehuizen begonnen met Forrester Creations en Spectra Fashions. Forrester Creations is het levenswerk van Eric en Stephanie Forrester en Spectra Fashions is opgericht door de extravagante Sally Spectra. Sally ging de strijd aan met Forrester Creations door hun ontwerpen na te maken en aan te bieden bij Spectra Fashions.

Forresters Creations vs. Forrester Originals vs. Jackie M Designs

Jaren later wist Nick Marone door middel van chantage Forrester Creations over te nemen. De Forresters begonnen een nieuw bedrijf Forrester Originals, waarna Nick al gauw Forrester Creations terugverkocht aan Eric Forrester. Nick en zijn moeder Jackie begonnen een nieuw modehuis Jackie M Designs in het oude pand van Spectra Fashions. Sally had namelijk besloten te stoppen met het bedrijf en te verhuizen naar Saint-Tropez in Frankrijk. In werkelijkheid overleed Darlene Conley, de actrice die Sally Spectra speelt, maar de makers van de serie wilden Sally toch in leven houden.

Muziek in The Bold and the Beautiful

Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in The Bold and the Beautiful. Een aantal acteurs en actrices konden zelf een aardig toontje zingen en daar werd dan ook gebruik van gemaakt in de serie. Waar we in het verleden Eric, Macy en Amber al hebben horen zingen, waren het recentelijk Nick, Phoebe, Rick en Constantine die voor de muziek zorgden.

Nick was voor het eerst te horen met zijn vertolking van het nummer Wonderful Tonight van Eric Clapton. Daarna volgden Going Back Again, een ode aan Brooke, Soul Reason, een ode aan Bridget en Dancing In The Moonlight. Deze laatste drie nummers zijn ook te horen op het album Dancing In The Moonlight van de acteur die Nick speelt, Jack Wagner.

Phoebe heeft ook meerdere nummers in de serie gezongen, zoals Eternal Flame op het huwelijk van Taylor en Nick en Always There op het moment van haar overlijden.

Phoebe en Rick zongen samen Youíre The One That I Want en Iíve Got You Babe in café Insomnia, Unforgettable op Ridge en Brookeís verlovingsfeest en I Want To Spend My Lifetime Loving You op de Boldface Challenge, een concert georganiseerd door zanger Constantine.

Op ditzelfde concert zongen Phoebe en Constantine het nummer Everybody Loves en zong Constantine het nummer Fading Into You alleen. Daarnaast zijn ook de nummers Girl Like You en Several Thousand van Constantine in de serie voorbij gekomen. Deze nummers zijn ook te horen op het album Constantine van de acteur die Constantine speelt, Constantine Maroulis.

Onderstaand een overzicht van de albums die een aantal acteurs en actrices uit The Bold and the Beautiful hebben uitgebracht.

Jack Wagner (Nick)
 • All I Need [1984]
 • Lighting Up The Night [1985]
 • Donít Give Up Your Day Job [1987]
 • Alone In A Crowd [1993]
 • Dancing In The Moonlight [2005]

Kyle Lowder (Rick)
 • Kyle Lowder [2011]

Constantine Maroulis (Constantine)
 • Pray For The Soul Of Betty [2005]
 • Constantine [2007]

John McCook (Eric)
 • John McCook Sings Beautiful Love Songs [1994], op dit album staat ook een duet van John McCook met Bobbie Eakes (Macy) genaamd Heavenís Just A Step Away

Bobbie Eakes (Macy) en Jeff Trachta (eerdere vertolking van Thorne)
 • Bold And Beautiful Duets [1994]

Bobbie Eakes (Macy)
 • Something Beautiful [2005]

Ronn Moss (Ridge)
 • Iím Your Man [2004]
 • Uncovered [2005]

Winsor Harmon (Thorne)
 • Stars Of Texas [2002]

Adrienne Frantz (Amber)
 • Anomaly [2007]

Jacob Young (eerdere vertolking van Rick)
 • Jacob Young [2001]

Cast

KarakterActeur
Eric ForresterJohn McCook
Stephanie ForresterSusan Flannery
Ridge ForresterRonn Moss
Brooke LoganKatherine Kelly Lang
Taylor HayesHunter Tylo
Nick MaroneJack Wagner
Sally SpectraDarlene Conley
Thorne ForresterWinsor Harmon
Rick ForresterKyle Lowder
Bridget ForresterAshley Jones
Jackie PayneLesley-Anne Down
Macy AlexanderBobbie Eakes
Kristen ForresterTracy Melchior
Felicia ForresterLesli Kay
Donna LoganJennifer Gareis
Katie LoganHeather Tom
Storm LoganWilliam deVry
Clarke GarrisonDaniel McVicar
Darla EinsteinSchae Harrison
Massimo MaroneJoseph Mascolo
Amber MooreAdrienne Frantz
Thomas ForresterAdam Gregory
Steffy ForresterJacqueline MacInnes Wood
Phoebe ForresterMacKenzie Mauzy
Hope LoganKimberly Matula
C.J. GarrisonMick Cain
Stephen LoganPatrick Duffy
Beth LoganRobin Riker
Adam AlexanderMichael Swan
Deacon SharpeSean Kanan
Sheila CarterKimberly Brown
Grant ChambersCharles Grant
Caroline Spencer Joanna Johnson
Antonio Dominguez Paulo Benedeti
Dante DamianoAntonio Sabato Jr.
Becky MooreMarissa Tait
Constantine ParrosConstantine Maroulis
William Spencer Jr.Don Diamont
Marcus WaltonTexas Battle
© 2010 - 2022 Unagi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amerikaanse TV zenders, Amerikaanse televisienetwerkenAmerikaanse TV zenders, Amerikaanse televisienetwerkenDit artikel behandelt de meest bekende Amerikaanse televisiezenders. Amerikaanse televisienetwerken, zoals CNN, NBC, Fox…
Sandokan, held in MaleisieSandokan, held in MaleisieSandokan is een door een Italiaanse schrijver bedachte Maleise figuur die zijn piratenweg vindt in de Zuid Chinese Zee.…
Legendarisch renpaard SecretariatDe Amerikaanse grote rode vos werd liefkozend Big Red genoemd. Secretariat, of Big Red, was een van de snelste renpaarde…

Yvon Jaspers, het gezicht van KRO's Boer zoekt Vrouw!Yvon is vooral het gezicht van Boer zoekt Vrouw van de KRO. Op zondag 13 mei stelt ze weer de nieuwe boeren voor, waaron…
Bronnen en referenties
 • www.boldandbeautiful.com
 • www.amazon.com
Reactie

Ria, 14-08-2011
Is het mogelijk de muziek te plaatsen en te benoemen van en in de serie die gezongen en gespeeld wordt door de acteurs en actrice's. Reactie infoteur, 18-08-2011
Het artikel is aangevuld met informatie over de muziek die te horen is in The Bold and the Beautiful gezongen door de acteurs en actrices.

Unagi (4 artikelen)
Laatste update: 25-08-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.