Problemen met RTL gemist

Problemen met RTL gemist Kan jij ook geen RTL XL (vroeger RTL-gemist) via je pc bekijken? Gefeliciteerd, want dan behoor je tot de vele Nederlanders die hier ook last van hebben. Alle problemen en oplossingen op een rijtje.

RTL 4 gemiste uitzendingen

Via de website van RTL kan je gemiste programma's terugkijken van RTL 4, 5, 7 en 8. Handig toch? Zo hoef je je favoriete programma nooit meer te missen. Veel programma's zijn gratis te bekijken, zoals het bekende Goede Tijden, Slechte Tijden. Echter zijn er ook programma's waarvoor men moet betalen. De kosten zijn veelal 99 cent, waarvoor men het programma kan bekijken zonder reclame. Wie het programma gratis wil bekijken kan deze in fragmenten bekijken. Dit is dan gratis maar wel met veel reclame erdoorheen.

Kan niet kijken

Een veel gehoord probleem is het niet kunnen bekijken van de programma's op RTL gemist. De speler laadt dan niet, er ontstaat een foutmelding of het beeld hapert. Soms stopt het hele beeld en moet deze opnieuw geladen worden. De volgende oplossingen kunnen uitkomst bieden:

Silverlight installeren

Is Silverlight wel geïnstalleerd? RTL gemist werkt namelijk met deze player. Maar niet iedereen heeft Silverlight geïnstalleerd en kan deze toch gewoon bekijken. Probeer daarom eerst even uit of silverlight een toegevoegde waarde heeft. Via de pagina zelf kan je Silverlight downloaden. Doet de player daarna nog steeds niks, dan ligt het waarschijnlijk niet aan silveright.

IP-adres

Buitenlandse kijkers hebben niet altijd toegang tot alle programma's. Bepaalde programma's mogen niet in het buitenland getoond worden, waardoor buitenlandse kijkers deze niet kunnen bekijken. Het kan zijn dat je net in een grensgebied woont en daardoor een buitenlands IP hebt, omdat het internet is afgesloten bij een niet-Nederlandse provider. In dit geval is er geen oplossing voor je probleem, behalve overstappen naar een Nederlandse provider.

Het kan ook voorkomen dat de internetprovider het IP-blok in een grensgebied markeert als buitenlands. Neem contact op met de provider: deze zal de geo-locatie aan moeten passen.

Systeemklok

RTL gemist heeft een systeemklok. Soms loopt de systeemklok op de eigen pc niet goed. Krijg je een melding zoals: systeemklok loopt niet correct? Dan moet je je systeemklok aanpassen. Doe je dit niet, dan kan je geen RTL XL bekijken. Het wijzigen van de systeemklok gaat als volgt:

Klik rechtsonder op je pc met de linkermuisknop op de tijd. Klik op instellingen voor datum en tijd weergeven. Ga naar het tabblad internettijd. Klik op instellingen wijzigen. Kies voor times.windows.com en klik op nu bijwerken. Als het goed is verspringt je tijd. Je loopt nu een aantal uren voor op de tijd. Als het goed is kan je nu de filmpjes bekijken. Geeft hij nog steeds dezelfde melding, herhaal dan alle stappen en kies voor een andere tijdsaanduiding.

Beeld hapert of loopt vast

Door de hoge beeldkwaliteit kan je pc het soms moeilijk verwerken waardoor het beeld hapert of zelfs vastloopt. Herstart het filmpje, vaak kan je daarna wel doorklikken naar waar je gebleven was. Zet zoveel mogelijk achtergrondprogramma's uit, ga dus niet ondertussen muziek downloaden of mail versturen. Zorg ook voor de nieuwste versie van Internet Explorer.
© 2011 - 2020 Bibiana, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het gemak van uitzending gemistHet gemak van uitzending gemistMet internetdiensten als uitzendinggemist.nl kunt u zelf kiezen wanneer u uw favoriete programma’s gaat bekijken. Het ga…
Verschillende mediaspelersVerschillende mediaspelersEr bestaan een groot aantal mediaspelers. Met deze mediaspelers is het mogelijk om geluids- en videobestanden af te spel…

Emo-televisie is hotEmo-televisie is hotZelfs de actualiteitenrubrieken, die doorgaans de neus ophalen over emo-televisie, doen er aan mee. Waarom is emo-televi…
De aantrekkingskracht van onderzoeksseriesDe aantrekkingskracht van onderzoeksseriesDit artikel is gebaseerd op enkele onderzoeksresultaten van een drietal Amerikaanse universiteiten naar de bovenmatige b…

Reageer op het artikel "Problemen met RTL gemist"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Je Boer, 22-02-2019 08:23 #6
Ik kan rtl xl niet terug kijken want hij blijf maar bufferen wat kan ik daar tegen doen bij de andere programma doet het wel dat vindt ik heel vreemd is daar een oplossing voor

Rita R., 06-07-2017 22:52 #5
Tijdens terugkijken van GTST gebeurt het vaak dat het reclameblok halverwege dwars door de serie heenloopt. ook vaak gaat het beeld dan op zwart met geluid van de serie. Bij herhaaldelijk proberen niet gelukt de serie tot het eind te bekijken. Hebben hier meer mensen last van? heel irritant.

Ben, 05-09-2015 17:54 #4
Jammer dat ik niets terug kan kijken in het buitenland (portugal) behalve GTST. Voor mijn vrouw leuk maar voor mij minder. Alle mogelijkheden geprobeerd denk ik op ipad. Tijd anders zetten, opnieuw installeren. Helaas geen resultaat. Iemand aub een idee?
Wat hij wel doet is alle reklame laten zien! Dan loopt player vast lijkt. Hij laad rondje onderin hapert dan.

Ries, 04-06-2012 22:40 #3
Wij hebben ook problemen sinds de laatste Silverlight geïnstalleerd is. Een desktop met XP sp2 heeft problemen en een laptop met Win7 heeft geen problemen. Allebei dezelfde Silverlight player. Bij nader onderzoek blijkt het echter niet aan het besturingssysteem te liggen. Ik heb inmiddels al van alles geprobeerd zoals ook de opties die op deze pagina genoemd worden echter niets hielp. Ook heb ik een andere webbrowser geïnstalleerd (Chrome in dit geval) maar ook dit bood geen soelaas.
Ik krijg alleen reclame en daarna de foutmelding "Oeps er gaat iets mis, probeer het een ander keer nog eens". Zeer frustrerend allemaal vooral omdat mij de logica even ontbreekt wat er nou precies fout gaat. Veamer werkt trouwens sindsdien ook niet meer. Graag hulp als iemand al meer weet. Ik ben inmiddels een XP systeem tegengekomen die het propleem niet had dus aan het OS kan het absoluut niet liggen.

Marjan, 05-04-2012 14:12 #2
Gewoon op heb ik iets gemist.nl kijken. Soms krijg je na een pauze foutmelding gewoon even opnieuw opstarten en door klikken naar waar je gebleven bent. Ik kan weer kijken zonder stoppend beeld en geluid.

Carla, 24-03-2012 05:36 #1
Drama hier, de laatste versie van Silverlight gedownload. Ik krijg een stuk reclame, daarna een wit beeld, weer reclame maar niet het programma wat ik graag terug wil zien. Het werkt gewoon niet meer, jammer RTL… Reactie infoteur, 28-03-2012
Verwijder silverlight en probeer deze opnieuw te installeren.

Infoteur: Bibiana
Laatste update: 18-11-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Reacties: 6
Schrijf mee!