Problemen met RTL gemist

Problemen met RTL gemist Kan jij ook geen RTL XL (vroeger RTL-gemist) via je pc bekijken? Gefeliciteerd, want dan behoor je tot de vele Nederlanders die hier ook last van hebben. Alle problemen en oplossingen op een rijtje.

RTL 4 gemiste uitzendingen

Via de website van RTL kan je gemiste programma's terugkijken van RTL 4, 5, 7 en 8. Handig toch? Zo hoef je je favoriete programma nooit meer te missen. Veel programma's zijn gratis te bekijken, zoals het bekende Goede Tijden, Slechte Tijden. Echter zijn er ook programma's waarvoor men moet betalen. De kosten zijn veelal 99 cent, waarvoor men het programma kan bekijken zonder reclame. Wie het programma gratis wil bekijken kan deze in fragmenten bekijken. Dit is dan gratis maar wel met veel reclame erdoorheen.

Kan niet kijken

Een veel gehoord probleem is het niet kunnen bekijken van de programma's op RTL gemist. De speler laadt dan niet, er ontstaat een foutmelding of het beeld hapert. Soms stopt het hele beeld en moet deze opnieuw geladen worden. De volgende oplossingen kunnen uitkomst bieden:

Silverlight installeren

Is Silverlight wel geïnstalleerd? RTL gemist werkt namelijk met deze player. Maar niet iedereen heeft Silverlight geïnstalleerd en kan deze toch gewoon bekijken. Probeer daarom eerst even uit of silverlight een toegevoegde waarde heeft. Via de pagina zelf kan je Silverlight downloaden. Doet de player daarna nog steeds niks, dan ligt het waarschijnlijk niet aan silveright.

IP-adres

Buitenlandse kijkers hebben niet altijd toegang tot alle programma's. Bepaalde programma's mogen niet in het buitenland getoond worden, waardoor buitenlandse kijkers deze niet kunnen bekijken. Het kan zijn dat je net in een grensgebied woont en daardoor een buitenlands IP hebt, omdat het internet is afgesloten bij een niet-Nederlandse provider. In dit geval is er geen oplossing voor je probleem, behalve overstappen naar een Nederlandse provider.

Het kan ook voorkomen dat de internetprovider het IP-blok in een grensgebied markeert als buitenlands. Neem contact op met de provider: deze zal de geo-locatie aan moeten passen.

Systeemklok

RTL gemist heeft een systeemklok. Soms loopt de systeemklok op de eigen pc niet goed. Krijg je een melding zoals: systeemklok loopt niet correct? Dan moet je je systeemklok aanpassen. Doe je dit niet, dan kan je geen RTL XL bekijken. Het wijzigen van de systeemklok gaat als volgt:

Klik rechtsonder op je pc met de linkermuisknop op de tijd. Klik op instellingen voor datum en tijd weergeven. Ga naar het tabblad internettijd. Klik op instellingen wijzigen. Kies voor times.windows.com en klik op nu bijwerken. Als het goed is verspringt je tijd. Je loopt nu een aantal uren voor op de tijd. Als het goed is kan je nu de filmpjes bekijken. Geeft hij nog steeds dezelfde melding, herhaal dan alle stappen en kies voor een andere tijdsaanduiding.

Beeld hapert of loopt vast

Door de hoge beeldkwaliteit kan je pc het soms moeilijk verwerken waardoor het beeld hapert of zelfs vastloopt. Herstart het filmpje, vaak kan je daarna wel doorklikken naar waar je gebleven was. Zet zoveel mogelijk achtergrondprogramma's uit, ga dus niet ondertussen muziek downloaden of mail versturen. Zorg ook voor de nieuwste versie van Internet Explorer.
© 2011 - 2024 Bibiana, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het gemak van uitzending gemistHet gemak van uitzending gemistMet internetdiensten als uitzendinggemist.nl kunt u zelf kiezen wanneer u uw favoriete programma’s gaat bekijken. Het ga…
Verschillende mediaspelersVerschillende mediaspelersEr bestaan een groot aantal mediaspelers. Met deze mediaspelers is het mogelijk om geluids- en videobestanden af te spel…

Emo-televisie is hotEmo-televisie is hotZelfs de actualiteitenrubrieken, die doorgaans de neus ophalen over emo-televisie, doen er aan mee. Waarom is emo-televi…
De aantrekkingskracht van onderzoeksseriesDe aantrekkingskracht van onderzoeksseriesDit artikel is gebaseerd op enkele onderzoeksresultaten van een drietal Amerikaanse universiteiten naar de bovenmatige b…
Reactie

Carla, 24-03-2012
Drama hier, de laatste versie van Silverlight gedownload. Ik krijg een stuk reclame, daarna een wit beeld, weer reclame maar niet het programma wat ik graag terug wil zien. Het werkt gewoon niet meer, jammer RTL… Reactie infoteur, 28-03-2012
Verwijder silverlight en probeer deze opnieuw te installeren.

Bibiana (1.560 artikelen)
Laatste update: 18-11-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.