InfoNu.nl > Muziek en Film > Televisie > Dan Karaty: choreograaf, danser en jurylid

Dan Karaty: choreograaf, danser en jurylid

Dan Karaty is een zeer populaire televisiepersoonlijkheid, danser en choreograaf. Op televisie is hij het meest bekend als jurylid van talentenshows, waaronder bijvoorbeeld Belgium's got talent. Hiernaast was hij ook jury in 'So You Think You Can Dance',' My Name is Michael', 'Holland's Got Talent', 'The Ultimate Dance Battle'. Als choreograaf werkte hij al samen met Justin Timberlake, Usher, Britney Spears en Kylie Minogue. Hij studeerde journalistiek aan de universiteit van New York. Daar kwam zijn passie voor dansen al naar boven want hij gaf dansles aan de Tremaine Dance Conventions.

Portret

 • Geboren (net buiten) New York op 1 oktober 1976
 • Studeerde af aan de Universiteit van New York met een Bachelor in de Journalistiek. Gedurende zijn vrije tijd aan de Universiteit gaf hij dansles aan de Tremaine Dance Conventions.
 • Hij groeide uit tot danser en choreograaf (werkte reeds samen met: Justin Timberlake, Usher, Britney Spears en Kylie Minogue)
 • Dan hield zijn vrouw lang uit de media, maar stelde ze uiteindelijk dan toch voor (althans met haar voornaam) omdat ze zwanger was van hem. Natasha heet ze.
 • Doordat de vrouw van Dan lang onbekend bleef, speculeerden er velen dat hij homo of nog vrijgezel was.
 • Hij is er ook om bekend dat hij niet al te groot is (1,68 m)
 • Dan woont momenteel in de Verenigde staten, maar hij en zijn vrouw willen graag naar Amsterdam verhuizen.

Populair jurylid

Iedereen die wel al eens naar een bekende talentshow op de televisie gekeken heeft zal Dan Karaty ongetwijfeld herkennen. Hij is namelijk jurylid (geweest) van volgende talentenshows:
 • So You Think You Can Dance (SYTYCD): een danswedstrijd die in Nederland en België wordt uitgezonden op RTL5 en VTM.
 • My Name Is Michael: hier ging men op zoek naar de beste imitator van Michael Jackson. Uitgezonden op RTL4 in Nederland, en op VTM in België.
 • Hollandís Got Talent (samen met Patrica Paay en Gordon Heuckeroth): talentenshow die wordt uitgezonden op RTL4 in Nederland.
 • Belgium's Got Talent (samen met Stan Van Samang, Niels Destadsbader en Ann Lemmens) op VTM.
 • The Ultimate Dance Battle: op zoek naar de beste danser/danseres. Opnieuw een Vlaamse en Nederlandse televisieshow, uitgezonden op 2BE en RTL5

Auto-immuunziekte zoon

Een half jaar na de geboorte van hun zoon Daniel, bleek deze een auto-immuunziekte te hebben. Daniel leeft in beschermde omstandigheden en wordt begeleid door een team van Amerikaanse artsen. Hij mag ook niet reizen. Dit zorgde ervoor dat Dan en Natasha van hun plan om te emigreren naar Nederland moesten afzien.

Kijk en lees verder:

Heel veel filmpjes van Dan Karaty waarin hij zelf danst zijn er niet echt te vinden. Toch kan u hieronder een kort stukje uit de choreografie van 'get it shawty' van hem bekijken.
© 2011 - 2019 Brunos, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Boxing Stars: BN'ers boksen live op tvBoxing Stars: BN'ers boksen live op tvIn het najaar van 2018 komt in Nederland het programma Boxing Stars op tv. Hierin nemen Bekende Nederlanders het tegen e…
RTL 4 dansshow: Dance, Dance, DanceIn het najaar van 2015 zendt RTL 4 de dansshow Dance, Dance, Dance uit. In de show zullen vijf bekende Nederlanders met…
Peking Express: het populaire televisieprogrammaPeking Express: het populaire televisieprogrammaHet Nederlands/Belgisch televisieprogramma 'Peking Express' bestaat sinds 2004 en wordt tot 2017 al zeven seizoenen lang…
Als je zoon homo isAls je zoon homo isAls je weet of vermoedt dat je zoon homo is kunnen er veel vragen bij je opkomen. Met deze gids wil ik je helpen bij all…
De eerste mens op aardeDe eerste mens op aardeDe moderne mens, zo noemen wij onszelf. En over tienduizend jaar, als wij geëvolueerd zijn, zijn wij dan een uitgestorve…
Bronnen en referenties
 • http://dankaraty.com/
 • http://3.bp.blogspot.com/_TCJ2cDNHDIg/SkVocaouwDI/AAAAAAAAAxw/FOXcSGLU8sI/s200/DanKaraty.jpg
 • Wikipedia

Reageer op het artikel "Dan Karaty: choreograaf, danser en jurylid"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Brunos
Laatste update: 28-12-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!