Dan Karaty: choreograaf, danser en jurylid

Dan Karaty is een zeer populaire televisiepersoonlijkheid, danser en choreograaf. Op televisie is hij het meest bekend als jurylid van talentenshows, waaronder bijvoorbeeld Belgium's got talent. Hiernaast was hij ook jury in 'So You Think You Can Dance',' My Name is Michael', 'Holland's Got Talent', 'The Ultimate Dance Battle'. Als choreograaf werkte hij al samen met Justin Timberlake, Usher, Britney Spears en Kylie Minogue. Hij studeerde journalistiek aan de universiteit van New York. Daar kwam zijn passie voor dansen al naar boven want hij gaf dansles aan de Tremaine Dance Conventions.

Portret

 • Geboren (net buiten) New York op 1 oktober 1976
 • Studeerde af aan de Universiteit van New York met een Bachelor in de Journalistiek. Gedurende zijn vrije tijd aan de Universiteit gaf hij dansles aan de Tremaine Dance Conventions.
 • Hij groeide uit tot danser en choreograaf (werkte reeds samen met: Justin Timberlake, Usher, Britney Spears en Kylie Minogue)
 • Dan hield zijn vrouw lang uit de media, maar stelde ze uiteindelijk dan toch voor (althans met haar voornaam) omdat ze zwanger was van hem. Natasha heet ze.
 • Doordat de vrouw van Dan lang onbekend bleef, speculeerden er velen dat hij homo of nog vrijgezel was.
 • Hij is er ook om bekend dat hij niet al te groot is (1,68 m)
 • Dan woont momenteel in de Verenigde staten, maar hij en zijn vrouw willen graag naar Amsterdam verhuizen.

Populair jurylid

Iedereen die wel al eens naar een bekende talentshow op de televisie gekeken heeft zal Dan Karaty ongetwijfeld herkennen. Hij is namelijk jurylid (geweest) van volgende talentenshows:
 • So You Think You Can Dance (SYTYCD): een danswedstrijd die in Nederland en België wordt uitgezonden op RTL5 en VTM.
 • My Name Is Michael: hier ging men op zoek naar de beste imitator van Michael Jackson. Uitgezonden op RTL4 in Nederland, en op VTM in België.
 • Hollandís Got Talent (samen met Patrica Paay en Gordon Heuckeroth): talentenshow die wordt uitgezonden op RTL4 in Nederland.
 • Belgium's Got Talent (samen met Stan Van Samang, Niels Destadsbader en Ann Lemmens) op VTM.
 • The Ultimate Dance Battle: op zoek naar de beste danser/danseres. Opnieuw een Vlaamse en Nederlandse televisieshow, uitgezonden op 2BE en RTL5

Auto-immuunziekte zoon

Een half jaar na de geboorte van hun zoon Daniel, bleek deze een auto-immuunziekte te hebben. Daniel leeft in beschermde omstandigheden en wordt begeleid door een team van Amerikaanse artsen. Hij mag ook niet reizen. Dit zorgde ervoor dat Dan en Natasha van hun plan om te emigreren naar Nederland moesten afzien.

Kijk en lees verder:

Heel veel filmpjes van Dan Karaty waarin hij zelf danst zijn er niet echt te vinden. Toch kan u hieronder een kort stukje uit de choreografie van 'get it shawty' van hem bekijken.
© 2011 - 2024 Brunos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Peking Express: het populaire televisieprogrammaPeking Express: het populaire televisieprogrammaHet Nederlands/Belgisch televisieprogramma 'Peking Express' bestaat sinds 2004 en wordt tot 2017 al zeven seizoenen lang…
Constantijn Huygens, een homo universalisConstantijn Huygens, een homo universalisConstantijn Huygens is een belangrijk persoon uit de Gouden Eeuw van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Const…
Als je zoon homo isAls je zoon homo isAls je weet of vermoedt dat je zoon homo is kunnen er veel vragen bij je opkomen. Met deze gids wil ik je helpen bij all…
De eerste mens op aardeDe eerste mens op aardeDe moderne mens, zo noemen wij onszelf. En over tienduizend jaar, als wij geëvolueerd zijn, zijn wij dan een uitgestorve…

Dexter, inspiratiebron voor real life killers?Dexter is de Amerikaanse hitserie over een forensische bloedspecialist, werkzaam bij de politie van Miami, tevens seriem…
Te land, ter zee en in de luchtTe land, ter zee en in de luchtWie is er niet mee opgegroeid? Het programma te land, ter zee en in de lucht. Een programma wat 38 jaar heeft bestaan en…
Bronnen en referenties
 • http://dankaraty.com/
 • http://3.bp.blogspot.com/_TCJ2cDNHDIg/SkVocaouwDI/AAAAAAAAAxw/FOXcSGLU8sI/s200/DanKaraty.jpg
 • Wikipedia
Brunos (127 artikelen)
Laatste update: 28-12-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.