The Nanny, een Amerikaanse komedieserie

The Nanny, een Amerikaanse komedieserie The Nanny is een Amerikaanse komedieserie over Fran Fine die bij toeval terechtkomt bij het gezin van Broadway musical producent Maxwell Sheffield. Fran wordt aangenomen als kindermeisje voor zijn drie kinderen, Maggie, Brighton en Gracie.

Seizoenen

The Nanny is een Amerikaanse televisieserie waarvan 146 afleveringen verdeeld over zes seizoenen zijn uitgezonden vanaf 1993 tot en met 1999. Tot op de dag van vandaag worden er in allerlei landen herhalingen uitgezonden. Ook zijn de seizoenen te koop op dvd.

Verhaal

De komedieserie gaat over het Joodse kindermeisje Fran Fine. Ze komt terecht bij het gezin van de Engelse theaterproducent Maxwell Sheffield in New York nadat ze door haar vriend op straat is gezet en aan de deur make-up probeert te verkopen. Maxwell neemt haar echter aan als kindermeisje voor zijn drie kinderen, Maggie, Brighton en Gracie. Fran is niet de enige hulp in huize Sheffield, ook de sarcastische butler Niles speelt een belangrijke rol in het huishouden. Aangezien Maxwell zijn kantoor aan huis heeft is ook zijn zakenpartner C.C. Babcock vaak aanwezig. Daarnaast zijn er nog drie personen die een belangrijke rol spelen in het leven van Fran, haar door eten geobsedeerde moeder Sylvia, haar gekke oma Yetta en haar niet zo intelligente beste vriendin, Val.

Maggie, Brighton en Gracie

Sinds het overlijden van Maxwell’s vrouw zijn er meerdere kindermeisjes de revue gepasseerd en heerst er een sombere sfeer in huize Sheffield. De komst van Fran brengt echter warmte met zich mee. De kinderen zijn dol op haar. Sinds de dood van hun moeder heeft geen enkel kindermeisje zo’n positieve invloed op ze gehad. Zo zien we Maggie uitgroeien van een verlegen, schuchter meisje naar een zelfverzekerde vrouw. Gracie is altijd al volwassen geweest voor haar leeftijd, maar heeft na de zorg van Fran geen therapeut meer nodig. Brighton groeit uit van een verwend kind dat alleen maar kan denken aan het geld dat hij ooit van zijn vader zal krijgen naar een gezonde tiener die voornamelijk bezig is met meisjes.

Niles en C.C.

Ook Niles is blij met de komst van Fran en al snel worden ze vrienden. Dit in tegenstelling tot C.C. die haar ook wel denigrerend ‘Nanny Fine’ noemt. C.C. is heimelijk verliefd op Maxwell en merkt langzaamaan dat er meer bloeit tussen Fran en Maxwell. Terwijl Niles dit stimuleert, doet C.C. er alles aan om het tegen te gaan. Ze is extreem jaloers en probeert Fran weg te krijgen. Ook is ze geen fan van de kinderen en heeft ze zelfs moeite hun namen te onthouden. Niles is de roddeltante van huize Sheffield, hij houdt alles nauwlettend in de gaten en is altijd op de hoogte van wat er zich in huis afspeelt. Hij maakt er geen geheim van dat hij C.C. niet kan uitstaan en dat hij een romance tussen Fran en Maxwell wel ziet zitten. Met als resultaat dat Niles en C.C. elkaar de hele tijd dwarsliggen.

Fran en Maxwell

Maxwell weet zich niet altijd raad met de altijd vrolijke en naïeve Fran. Ze is nogal een opvallende verschijning door haar kleding, kapsel, make-up en nasale stem. Zo af en toe weet Fran behoorlijk wat irritatie bij Maxwell op te wekken en maakt ze zijn leven onbedoeld tot een hel. Dit zijn de momenten dat de woorden ‘Miss Fine!!!’ in huize Sheffield nagalmen. Toch is hij blij dat zijn kinderen een moederfiguur in hun leven hebben en ondanks dat hij het te pas en te onpas probeert te ontkennen, krijgt Maxwell steeds meer gevoelens voor zijn kindermeisje.

The end…

Uiteindelijk trouwen Fran en Maxwell en gebeurt er wat niemand voor mogelijk acht, ook Niles en C.C. krijgen een relatie. In de laatste aflevering wordt de liefde van Fran en Maxwell bekroont met een tweeling. Terwijl ze in het ziekenhuis zijn voor de bevalling van Fran trouwen Niles en C.C. en krijgen ze te horen dat ze ook in verwachting zijn. Vervolgens verhuizen Fran, Maxwell, Gracie, de tweeling, Niles en C.C. naar Los Angeles, omdat Maxwell de kans krijgt om daar een musical te produceren. Maggie is intussen getrouwd met haar vriend Michael en vliegt naar Europa om bij hem te zijn. Brighton stapt in hetzelfde vliegtuig als zijn zus om een rondreis door Europa te maken.

Fran Drescher

Bron: Purpleslog, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Purpleslog, Flickr (CC BY-2.0)
De serie is bedacht door de actrice die Fran Fine speelt, Fran Drescher, en haar toenmalige echtgenoot Peter Marc Jacobson. Het verhaal van ‘The Nanny’ is geïnspireerd door Fran Drescher’s echte leven. Dit is terug te vinden in de namen van sommige karakters en bepaalde verhaallijnen.

Bekende gasten

De vaste cast van de serie wordt zo af en toe aangevuld met rolletjes van onder andere Elton John, Pamela Anderson, Ray Charles, Whoopi Goldberg, Donald Trump, Jay Leno, David Letterman, Celine Dion, Elizabeth Taylor, Bette Midler en Joan Collins.

‘The Nanny named Fran’

Het liedje dat te horen is tijdens de geanimeerde begintitels vertelt het verhaal van Fran Fine en hoe ze terecht is gekomen in huize Sheffield. Het nummer ‘The Nanny named Fran’ is geschreven en gezongen door Ann Hampton Callaway.

"She was working in a bridal shop in Flushing, Queens
'Til her boyfriend kicked her out in one of those crushing scenes
What was she to do? Where was she to go?
She was out on her fanny...
So over the bridge from Flushing to the Sheffield's door
She was there to sell make-up, but father saw more
She had style! She had flair! She was there
That's how she became the Nanny!
Who would have guessed that the girl we've described
Was just exactly what the doctor prescribed?
Now the father finds her beguiling (watch out C.C.!)
And the kids are actually smiling (such joie de vivre!)
She's the lady in red when everybody else is wearing tan...
The flashy girl from Flushing, the Nanny named Fran!"


Cast

KarakterActeur
Fran FineFran Drescher
Maxwell SheffieldCharles Shaughnessy
Maggie SheffieldNicholle Tom
Brighton SheffieldBenjamin Salisbury
Gracie SheffieldMadeline Zima
NilesDaniel Davis
C.C. BabcockLauren Lane
Sylvia FineRenée Taylor
Yetta RosenbergAnn Morgan Guilbert
Val TorielloRachel Chagall
© 2011 - 2024 Unagi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe word je een nanny?Hoe word je een nanny?Een nanny of kinderverzorger is verantwoordelijk voor de verzorging van kinderen van een andere familie. Wat betekent he…
Zorg voor je geld, laat je omscholen tot Euro-NannyZorg voor je geld, laat je omscholen tot Euro-NannyRegelmatig overkomt het mijn vriendin. Dan kijkt ze in haar beurs, om tot de conclusie te komen dat er niets meer in zit…
De kunst van de komedieBij het woord ‘komedie’ denken we al gauw aan de romantische filmkomedies met bekende Amerikaanse acteurs. Of de grappig…
Televisieserie Go Diego GoGo Diego Go is een tekenfilmserie die gaat over Diego een jongen van 8 jaar. Met zijn beste vriend Baby Jaguar beleeft h…

Op televisie komenVeel mensen zouden wel een rol in een serie of film willen bemachtigen echter als dit niet lukt of nog niet is gelukt ka…
Dexter, inspiratiebron voor real life killers?Dexter is de Amerikaanse hitserie over een forensische bloedspecialist, werkzaam bij de politie van Miami, tevens seriem…
Bronnen en referenties
Unagi (4 artikelen)
Gepubliceerd: 25-07-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.