Op televisie komen

Veel mensen zouden wel een rol in een serie of film willen bemachtigen echter als dit niet lukt of nog niet is gelukt kan men ook via bijvoorbeeld spelshows of als publiek op televisie komen. Op deze wijze kan men toch achter de schermen kijken en vervolgens uzelf terug zien op het scherm thuis. In dit artikel leest u er alles over.

Inschrijven

Inschrijvingen gebeuren vaak via het internet of u kunt het inschrijfformulier uitprinten van een website en met de post opsturen. Er staan vragen in over uw gegevens zoals naam en adres maar ook kunt u vragen verwachten over waarom u mee wilt doen, wat uw hobby's zijn en wat uw is ervaring met de televisie. Bij de inschrijving moet u bijna altijd een foto van uzelf meesturen, een pasfoto is hierbij het duidelijkst.

Auditie

Als u inschrijving voldoet aan de eisen zult u via een brief, telefonisch of via e-mail benaderd worden. U kunt een auditie komen doen, bij een auditie gaan ze kijken of u geschikt bent om op televisie te komen en of u geschikt bent voor het desbetreffende programma. Het kan zijn dat u een schriftelijke test af moet leggen, eventueel misschien een fysieke test en u zult uzelf hoogst waarschijnlijk moeten presenteren voor de groep aanwezige. Bij de auditie zelf hoort u niet altijd of u door bent het kan zijn dat u dat later te horen krijgt of het kan ook zijn dat u als reserve wordt geplaatst als u in de buurt woont. Tenslotte kan het zijn dat een kandidaat opeens niet kan komen.

Kleding en make-up

Als u op de televisie mag komen, kunt u het beste zo neutraal mogelijk gaan. Voor programma's waarbij u zogezegd meerdere dagen terug kan komen als u wint zult u meerdere setjes bovenkleding mee moeten nemen. Vaak komt u namelijk niet meerdere dagen terug maar worden al deze afleveringen op één dag opgenomen.

U kleding mag niet bestaan uit te kleine ruitjes of streepjes, de camera bestaat als het ware uit allemaal dunne lijntjes met het gevolg dat uw patroon kan gaan bewegen op televisie omdat het beeld niet weet of dit op de lijn boven of onder hoort.

Omdat er dus meerdere afleveringen op één dag zijn en uw aflevering misschien toch pas later het seizoen word uitgezonden is het van belang algemene kleding aan te doen, kies er dus niet voor om met een fleecetrui aan te komen of juist met spaghetthibandjes. Daarbij mogen televisie programma's over het algemeen geen reclame maken wat betekent dat er geen merknaam of iets ter promotie op uw kleding staat.

De make-up wordt voor u verzorgt, zowel de vrouwen als de mannen komen hierbij aan de beurt. De make-up word na afloop weer verwijderd dus hier hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Op televisie

De mensen die bij de televisie werken snappen best dat u wat zenuwachtig kunt zijn, zij weten u dan ook maar al te goed op uw gemak te stellen. Bent u echt verlegen, begin er dan ook niet aan op televisie komen moet wel leuk zijn. Een opname is meestal de dubbele tijd van de uitzending zelf, dit onder andere omdat er stukken geknipt en geplakt worden. Publiek bij de opname is niet altijd gewenst, soms worden er bandjes met ingespeeld applaus afgespeeld.

Geld

Bij sommige televisieprogramma's speelt u om geldbedragen, let wel op dat u als u zich in schrijft niet verplicht lid moet worden van iets dat u eerst geld gaat kosten. U mag tot ongeveer 500 euro winnen zonder dat u belasting hoeft te betalen, komt u daarboven dan betaalt u 29 procent kansspelbelasting.
© 2011 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spelprogramma Eén tegen 100: concept en spelregelsSpelprogramma Eén tegen 100: concept en spelregelsEén tegen 100 is een quizprogramma van de AVROTROS waarin een kandidaat probeert honderd tegenspelers weg te spelen door…
'American Idol': de zoektocht gaat door!American Idol, voorheen bekend als 'The search for a superstar', is een Amerikaans televisieprogramma waarbij er gezocht…

Rookie Blue, televisieserie op Net5Rookie Blue, televisieserie op Net5Op Net 5 worden veel series uitgezonden die vooral worden gekeken door vrouwen. Zo ook Rookie Blue. Van deze politiedram…
The Nanny, een Amerikaanse komedieserieThe Nanny, een Amerikaanse komedieserieThe Nanny is een Amerikaanse komedieserie over Fran Fine die bij toeval terechtkomt bij het gezin van Broadway musical p…
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 11-08-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.