Rookie Blue, televisieserie op Net5

Rookie Blue, televisieserie op Net5 Op Net 5 worden veel series uitgezonden die vooral worden gekeken door vrouwen. Zo ook Rookie Blue. Van deze politiedramaserie zijn in totaal zes seizoenen opgenomen, waarvan er helaas slechts een is uitgezonden op de Nederlandse televisie. Rookie Blue gaat over, de naam doet het al vermoeden, een nieuweling in het blauwe politie-uniform. Dat het niet eenvoudig is om er in een korps tussen te komen blijkt al snel.

Algemeen

Rookie Blue is een Canadese politieserie. Voorheen werd deze serie 'Copper' genoemd. De serie is bedacht door Morwyn Brebner, Tassie Cameron en Ellen Vanstone. Al na het uitzenden van drie afleveringen werd bekend dat er een tweede seizoen gemaakt zou worden. Sinds 7 maart 2011 wordt de serie in België uitgezonden door VIJFtv. Nederland kwam iets later, Net 5 zendt de serie uit sinds 16 mei 2011.

Inhoud

De serie speelt zich af in Toronto. Hier is niet veel van zichtbaar in de afleveringen, er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de straatnamen in Toronto. Vijf nieuwe agenten die net van de academie af zijn moeten hun plekje zien te veroveren binnen de politie-eenheid van het district. Naast alle gebeurtenissen die ze op hun werk meemaken, speelt ook hun privéleven een grote rol binnen de serie. Relaties op het werk komen veel voor in de verhaallijnen van de serie. De naam van de serie is afgeleid van het feit dat de nieuwe agenten 'groentjes', ofwel 'rookies' zijn. 'Blue' verwijst naar de kleur van het politieuniform.

Hoofdrollen

Andy McNally (Missy Peregrym)

Andy is de dochter van ex-agent McNally. Haar vader heeft in zijn carriere een hoop goede dingen gedaan, maar zit thuis met een burnout en is aan de drank geraakt. In het eerste seizoen neemt Andy de zorg voor hem op zich en dit valt haar zwaar. Doordat Andy's vader ex-agent is, legt ze de lat voor zichzelf op werkgebied hoog. Andy heeft een relatie met rechercheur Luke Callaghan. Ze werkt nauw samen met Sam Swarek, ze kan het goed met hem vinden.

Dov Epstein (Gregory Smith)

Dov wilde vroeger al agent worden en gedraagt zich erg stoer in zijn uniform. Hij komt door zijn gedrag en snelle babbel nogal eens in de problemen. Dov wil graag bij alle sensatie zijn en probeert zich in iedere zaak te kletsen. Dov heeft een klein hartje.

Chris Diaz (Travis Milne)

Chris doet alles volgens de regels. Hij is betrouwbaar en wil alles goed en gestructureerd uitvoeren. Dit soms tot ergernis van de andere 'rookies'. Chris is vriendelijk en meegaand.

Traci Nash (Enuka Okuma)

Traci is een alleenstaande moeder die haar best doet om het politiewerk met het moederschap te combineren. In het eerste seizoen komt haar ex weer in haar leven om een gezin te vormen. Haar relatie met rechercheur Jerry Barber zet ze daarvoor even opzij.

Gail Peck (Charlotte Sullivan)

Van Gail Peck wordt verwacht dat ze goed functioneert als agent, ze heeft veel familie in de politiewereld. Ze doet er zelf alles aan om uit te blinken in haar werk, al moet ze daarvoor over lijken gaan. In de loop van het eerste seizoen komen er wat barstjes in deze harde schaal en lijkt Gail gevoeliger dan ze in eerste instantie doet vermoeden.
© 2011 - 2022 Shirleyp, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Blue Ribbon, wil het taboe rondom prostaatkanker verbrekenBlue Ribbon, wil het taboe rondom prostaatkanker verbrekenPink Ribbon is de organisatie die zich in zet om aandacht te krijgen voor borstkanker, maar weet jij ook waar Blue Ribbo…
5 heerlijke cocktails met Malibu5 heerlijke cocktails met MalibuIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met Malibu. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de…
Biografie: Shocking BlueShocking Blue is een Nederlandse rockgroep. In de jaren zestig en zeventig hebben ze veel hits gescoord. Met het nummer…
Half Moon Cay en the Great Blue Hole bij BelizeHalf Moon Cay en the Great Blue Hole bij BelizeVoor de kust van Belize ligt het eilandje Half Moon Cay, een onderzoekseilandje vlakbij de atol met de Great Blue Hole,…
Op televisie komenVeel mensen zouden wel een rol in een serie of film willen bemachtigen echter als dit niet lukt of nog niet is gelukt ka…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.nl, Rookie Blue
Shirleyp (65 artikelen)
Laatste update: 06-08-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.