Anime: Vampire Knight

Vampire Knight gaat over Yuki Cross die op vierjarige leeftijd is aangevallen door een vampier. Ze werd gered door Kaname Kuran een volbloed vampier. Kaname brengt Yuki vervolgens onder bij Kaien Cross die de zorg over zowel Yuki als Zero Kiryu op zich neemt. Zero's familie is vermoord door een volbloed vampier waardoor hij haat koestert tegen alle volbloed vampiers en het liefst alle vampiers wil uitmoorden.

Waar gaat de anime over?

De anime gaat over Yuki Cross die op vierjarige leeftijd is aangevallen door een vampier. Hierbij werd ze gered door Kaname Kuran een volbloed vampier. Echter heeft Yuki geen herinneringen meer van voor de tijd dat ze is aangevallen. Kaname zorgt er voor dat Yuki bij voormalig vampier jager Kaien Cross word ondergebracht die nu schoolhoofd is van de Cross academie. Deze school heeft 2 verschillende klassen de dag en nacht klas. In de dag klas zitten gewoon mensen wie overdag les krijgen en 's nachts slapen, maar de nacht klas bestaat alleen uit vampiers die 's nachts les hebben en overdag slapen. Ze groeit op bij Kaien Cross samen met Zero Kiryu een jongen die een kleine tijd na dat ze bij Kaien Cross is ingetrokken bij hen is komen wonen. Zero's familie is vermoord door een volbloed vampier waarna Kaien Cross de zorg over hem op zich heeft genomen. Zero heeft echter door wat er is gebeurt een grote hekel gekregen aan vampiers waardoor hij zweert dat hij alle volbloed vampiers zal uitroeien. Als Yuki en Zero 10 jaar later samen naar de Cross academie gaan worden ze aangesteld als wachters van de school waardoor ze er voor moeten zorgen dat alles goed gaat tussen de dag en nacht klas. Een taak die af en toe moeilijker is dan die lijkt.

Ondertussen vecht Zero al 4 jaar lang tegen de verandering die zijn lichaam ondergaat. op de avond dat zijn familie werd uitgeroeid is hij namelijk gebeten door de volbloed vampier waardoor hij de verandering naar vampier ondergaat. Als hij op een avond zichzelf dan niet meer tegen kan houden bijt hij Yuki waardoor zij er achterkomt dat hij is veranderd in een vampier. Na dat dit is gebeurt wil Zero zich het liefst van kant maken. Yuki weet dit echter te voorkomen en helpt Zero zo goed als ze kan om er voor te zorgen dat hij geen Level E vampier word. Dit doet ze door Zero haar bloed te laten drinken.

Nadat Yuki al een tijdje word geplaagd door beelden in haar dromen die zich langzamerhand ook uitbreiden naar de tijden dat ze wakker is weet ze niet meer wat ze moet doen. Als Kaname haar als laatste redmiddel bijt word haar echtte ik wakker. Yuki is namelijk in het echt een volbloed vampier en het jongere zusje van Kaname. Als zero er achterkomt dat Yuki ook een volbloed vampier is gaan ze als vijanden uit elkaar als Zero haar er aan herinnerd dat hij alle volbloed vampiers zal uitroeien.

Hoofdpersonen

Yuki Cross

Yuki Cross is op 4 jarige leeftijd aangevallen door een vampier en daarbij gered door Kaname Kuran. Haar herinneringen beginnen bij de dag dat ze werd aangevallen en van de tijd voor de aanval kan ze zich niks herinneren. Yuki ziet Kaname als een held en voelt zich aangetrokken tot kaname. Yuki woont samen met Zero Kiryu en Kaien Cross wie zich heeft opgegooid als pleegvader voor Yuki en Zero. Tevens is Yuki een van de 2 wachters van de school van Kaien Cross die de Cross academie word genoemd. op deze school zijn er twee klassen de nacht en de dag klas. De dag klas bestaan uit allemaal mensen maar de nacht klas bestaat uit allemaal vampiers. het is dan ook Yuki's taak om samen met Zero er voor te zorgen dat er tussen deze twee klassen niks mis gaat. Yuki is 15 jaar

Zero Kiryu

Zero Kiryu is bij Kaien Cross terecht gekomen nadat zijn familie op bloederige wijzen is vermoord door een volbloed vampier. Hier door haat hij dan ook vampiers in het bijzonder volbloed vampiers. Zero is bij het incident dat zijn familie vermoorden gebeten door de volbloed vampier waardoor hij al 4 jaar probeert om niet te veranderen in een vampier. Als dit dan echter gebeurt proberen hij en Yuki er alles aan te doen om te zorgen dat hij geen leven E vampier word. Zero is net als Yuki een wachter van de school en neemt deze baan erg serieus. Hij vind het dan ook totaal niet erg om en vampier neer te schieten als het nodig is. Zero is 16 jaar.

Kaname Kuran

Kaname Kuran heeft Yuki gered van een aanval van een vampier en heeft haar onder gebracht bij Kaien Cross. Hij is zelf een volbloed vampier waardoor hij veel macht en zegenschap heeft in de vampier maatschappij. Kaname helpt Kaien Cross met de Cross academie en zorgt er voor dat de vampiers van de nacht klas zich goed gedragen. Kaname Kuran is de oudere broer van Yuki .

anderen belangrijke personages

Kaien Cross

Kaien Cross is de pleegvader van Yuki en Zero. Hij is de oprichter van de Cross academie en zijn droom is dat vampiers en mensen op een dag zonder problemen naast elkaar kunnen leven. Kaien Cross is vroeger vampier jager geweest. Kaien laat zich vaak als een grote idioot zien maar als het nodig is kan hij erg serieus zijn. Zijn grootste wens is dat Yuki hem papa noemt.

Toga Yagari

Toga Yagari is een vampier jager die vroeger Zero heeft getraind. Tijdens een geslaagde poging om Zero van een leven E vampier te redden verliest hij zijn rechter oog. Toga Yagari is een erg goede vampier jager en als hij er achter komt dat Zero is veranderd in een vampier wil hij een einde maken aan Zero's leven. Zero word echter gered door Yuki waarna er voor word gezorgd dat Zero mag blijven leven zolang hij niet veranderd in een Level E vampier.

Sayori Wakaba

Sayori Wakaba is Yuki's kamer genoot en haar beste vriendin. Sayori weet niets af van het bestaan van vampiers en is maar een van de weinige die zich niet aangetrokken voelt tot de nacht klas leerlingen. Ook is ze een van de weinige die zich niks aan trekt van het gedrag van Zero.

De nacht klas

de nachtklas is een van de twee klassen op de Cross academie. De nacht klas bestaan uit alleen maar vampiers waardoor de lessen 's nachts worden gehouden en ze overdag slapen. Om er voor de zorgen dat de vampiers zich niet storten op de dag klas leerlingen is er een tablet uitgevonden als vervanging voor bloed. in het tablet zitten de stoffen die de vampiers nodig hebben maar omdat het niet zo lekker is als echt bloed moet er dus nog iets zijn wat er voor zorgt dat de vampiers van de dag klas leerlingen af blijven. hier zorgt Kaname voor met veel gezag en passende straffen. Omdat alle studenten in de nacht klas oogverblindend mooi zijn voelen de meeste dag klas studenten zich tot hen aangetrokken. iets wat vaak voor problemen zorgt.

De dag klas

De dag klas is de anderen klas van de Cross academie. Deze klas bestaat uit alleen maar mensen en ze weten niet dat de nacht klas studenten eigenlijk vampiers zijn. De meeste mensen van de dag klas voelen zich erg aangetrokken door de nacht klas studenten omdat deze vreselijk mooi zijn. Dit zorgt dan ook vaak genoeg voor problemen die worden opgelost door Zero en Yuki met af en toe hulp van Kaname. De dag klas heeft lessen overdag en slaapt 's nachts. Zowel Yuki als Zero zitten in de dag klas.

Overige informatie over de Anime

Vampire knight is gebaseerd op de gelijknamige manga van Hino Matsuri. De anime is gemaakt door studio Deen en bestaat uit 26 afleveringen die zijn verdeelt over 2 seizoenen. De eerste aflevering van het eerste seizoen van Vampire Knight werd in Japan uitgezonden op 8 april in het jaar 2008. De laatste aflevering van seizoen 1 (aflevering 13) werd uitgezonden op 1 juli in hetzelfde jaar. Het daar op volgende seizoen kreeg de naam Vampire Knight Guilty waarvan de eerste aflevering werd uitgezonden op 7 oktober in het jaar 2008 en de laatste op 30 december in hetzelfde jaar. In de gehele anime worden 2 intro's en 2 eind nummers gebruikt. de intro van seizoen 1 is Futatsu no Kodō to Akai Tsumi van de japanse duo ON/OFF en het eind nummer heet Still Doll en werd gemaakt door Kanon Wakeshima. De intro van seizoen 2 is tevens gemaakt door het Japanse duo ON/OFF en heet Rondo. Het eind nummer is Suna no Oshiro dat tevens werd gemaakt door Kanon Wakeshima.
© 2011 - 2024 Savieralover, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Knight Rider. Een serie uit de jaren '80Knight Rider. Een serie uit de jaren '80Knight Rider. De serie met David Hasselhoff uit de jaren '80 met zijn superauto Kitt. Samen met zijn auto werkt hij voor…
Vampire Weekend – Father of the Bride (2019)Vampire Weekend – Father of the Bride (2019)Op 3 mei 2019 brengt de Amerikaanse indiepopband Vampire Weekend haar vierde studioalbum Father of the Bride uit. Dit al…
Speelfilm “Interview with the vampire”recensieSpeelfilm “Interview with the vampire”Soms komen er films voorbij die het soms fantasieloze Hollywood overstijgen. Over vampieren speelfilms maken, doet men a…

Hetalia: Axis Powers: welke landen, personages & karakters?Hetalia: Axis Powers is zowel een manga als een anime. Sinds een tijd geleden is Hetalia, naast de originele manga, ook…
Wie van de Drie: de bekende spelshow van televisieWie van de Drie: de bekende spelshow van televisieWie van de Drie, wie kent deze bekende spelshow van de Nederlandse televisie niet? Oorspronkelijk een product van AVRO-m…
Bronnen en referenties
  • www.Wikipedia.nl
Savieralover (2 artikelen)
Gepubliceerd: 08-10-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.