Hetalia: Axis Powers: welke landen, personages & karakters?

Hetalia: Axis Powers is zowel een manga als een anime. Sinds een tijd geleden is Hetalia, naast de originele manga, ook te zien als anime op de buis. Hetalia: Axis Powers is een bijzondere anime. Op een speciale manier wordt de geschiedenis verteld. Met name de tweede wereldoorlog speelt een grote rol. Door middel van personages worden landen neergezet met elk hun stereotypische kenmerken. Ook Nederland komt even langs en is de broer van België. Welke personages en karakters zijn er te zien?

De personages

Naast de hoofdpersonages zien wij veel andere karakters die slechts een kleine rol spelen in Hetalia. De hoofdpersonages komen bijna in elke aflevering wel aan bod. De personages met een kleinere rol krijgen wij echter in soms één en soms in twee of meer afleveringen te zien. De personages zijn:

Duitsland (Ludwig)

Ludwig is een pessimistische man en misschien wel een klein beetje melancholisch. Hij is echter wel serieus en weet van aanpakken. Hij houdt van regels en dat laat hij ook duidelijk merken. Hij heeft vaak ruzie met andere landen en wil graag de baas spelen. Ludwig houdt van dieren, vooral honden zijn bij Duitsland erg populair.

China (Wang Yao)
Wang is dol op Hello Kitty. China profileert zich als de oudste broer van heel Azië. Hij wil graag laten zien dat hij er is. China heeft zijn religie hoog in het vaandel en noemt zichzelf ook bijgelovig. Wang Yao sluit zijn zinnen vaak af met Aru.

Japan (Kiku Honda)

Japan, of Kiku Honda is een stille jongeman. Hij houdt zich aan de regels en voelt zich veilig in een collectivistische omgeving. Een omgeving waar je niet teveel opvalt en lekker veilig verdwijnt in de massa. Hij is echter wel nieuwsgierig naar andere culturen en andere personages intrigeren Kiku bijzonder.

Noord-Italië (Feliciano Veneziano)

Deze vrolijke jongeman houdt van vrouwen en van lekker eten. Hij heeft veel energie en komt veel in de problemen. Hij is huilt erg snel en houdt natuurlijk van kunst en lekker Italiaans eten. Hij hangt een beetje naar Duitsland.

Engeland (Arthur Kirkland)
Engeland is vaak dronken en houdt van het afzeiken van allerlei zaken. Hij heeft een hekel aan Amerikaanse speelfilms en houdt van thee. Hij drinkt het liever niet alleen. Arthur is een echte gentleman en vindt het fijn om als een sarcast door het leven te gaan.

Frankrijk (Francis Bonnefoy)

Deze hartstochtelijke jongeman is romantisch en houdt van de liefde. Hij uit graag zijn emoties naar andere personages. Hij is misschien wel een beetje labiel te noemen. Mooie dingen is waar Frankrijk van houdt. Frankrijk houdt van koken en is zo gek van zijn eigen taal dat hij andere talen niet ziet zitten. Vooral Engels vindt hij maar niks.

Rusland (Ivan Braginski)

Rusland houdt van Wodka en zonnebloemen. Hij ziet Oekraïne als zijn arme zusje. Rusland heeft een klein hartje maar vergis je niet. Hij kan erg intimiderend zijn en Ivan is zeker iemand waar je een beetje op moet letten.

Amerika (Alfred. F. Jones)

Alfred, of Amerika is een arrogante jongen. Hij wil zich graag bemoeien met andermans zaken en heeft overal wel een antwoord op. Japan voelt zich een beetje vreemd bij Amerika. Alfred houdt van vet eten (stereotype), sporten en gamen. Hij heeft een sterke obsessie van vrijheid en gelijke rechten voor elke mens.

Oostenrijk (Roderich Edelstein)

Oostenrijk of Rodericht Edelstein houdt van kunst en mooie dingen. Hij is welopgevoed en netjes. Werken vind hij maar niks en hij besteed zijn tijd veel liever aan hobby’s zoals het eten van lekkernijen.

Finland (Tino Väinämöïnen)
Finland houdt van salmiak. Hij is praterig en weet altijd wel gezelligheid te brengen. Hij is beleefd en eerlijk. Hij gaat veel om met Zweden, Noorwegen, Denemarken en IJsland.

Pruissen (Gilbert Beilschmidt)

Gilbert is de streber van de serie. Hij wil en zal de sterkste worden. Hij vindt zichzelf erg cool en geweldig. Hij is de meest narcistische van Hetalia: Axis Powers. Met een dagboek houdt hij alle gebeurtenissen bij.

Spanje (Antonio Fernandez Carriedo)

Spanje is vrolijk en lijkt een beetje op Italië. Hij houdt van mooi weer en van mooie vrouwen. Hij is opgewekt en heeft altijd behoefte aan de zon. Spanje vindt België interessant en laat dat ook graag blijken, al komt het soms wel een beetje klungelig over.

Polen (Feliks Lukasiewicz)

Deze vrolijke maar egoïstische jongeman is Feliks. Hij komt uit Polen en is een beetje verlegen. Hij durft niet echt op andere mensen af te stappen maar eenmaal een relatie aangegaan met andere landen of personages laat hij moeilijk los.

Zuid-Italië (Lovino Vargas)
Lovino houdt van tomaten en is opgegroeid in een echte macho cultuur. Hij is daarom ook erg loyaal en aardig tegenover het ander geslacht. Tegenover mannen is hij grof en bijzonder asociaal. Hij kan zich dus niet echt gedragen. Hij houdt, net als Spanje (Antonio) van de zon.

Overige personages

Uiteraard zijn er nog meer personages te vinden. Zo vinden wij Zweden, Noorwegen, Nederland, Denemarken, IJsland en België ook langskomen. Oekraïne, Litouwen, Esland en Letland hebben ook allemaal een rolletje, echter de één een grotere rol dan de andere.

Koppels - Hetalia

Het maken van koppels is een populaire bezigheid voor veel mensen die Hetalia volgen. Populaire koppels zijn de nordics en Engeland en Amerika. Nederland wordt vaak gekoppeld aan België en Denemarken.
© 2011 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Battlefield 1942Battlefield 1942In 2002 kwam het spel Battlefield 1942 uit. Als snel groeide het uit tot een van de populairdere tweede wereldoorlog spe…
Gezichten tekenen in anime stijl: een jongenWie zich een voorstelling maakt van de Japanse tekenstijl, zal doorgaans als eerst een meisje met grote ogen en een hoog…
De Japanse AnimeZonder het door te hebben komen mensen vaak in aanraking met Anime. De meesten hebben wel eens van deze term gehoord, ma…
Gezichten tekenen in anime stijl: een slechterikWie een beetje thuis is in de Japanse tekenfilms, kent ze wel: het lijzige type met lang haar, een duistere blik en een…

Paul Turner, The Voice of Holland, over Valerie & Mercury!Paul Turner was een van de sensaties in The Voice Of Holland 2012 van John De Mol. Vrijdagavond 7 oktober 2011 stemden m…
Anime: Vampire KnightVampire Knight gaat over Yuki Cross die op vierjarige leeftijd is aangevallen door een vampier. Ze werd gered door Kanam…
Kropslavinken (203 artikelen)
Laatste update: 07-01-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.