Victorious tv-serie: personages en cast

Victorious tv-serie: personages en cast Victorious (ook wel geschreven als VicTORIous) is een Amerikaanse sitcom, uitgezonden door de zender Nickelodeon. Victorious gaat over de 16-jarige Tori Vega die, samen met haar oudere zus Trina, naar de prestigieuze Hollywood Arts High School voor podiumkunsten gaat. Daar ontmoet ze een divers gezelschap medestudenten, ieder met een eigen unieke persoonlijkheid. De rol van Tori wordt gespeeld door de 18-jarige Victoria Justice.

Plot

Trina, Toriís oudere zus, is een leerling op Hollywood Arts High School. Wanneer Tori onverwachts voor haar moet invallen tijdens een schooloptreden, wordt ook zij toegelaten op Hollywood Arts. Tori is erg onzeker, en weet niet of ze wel thuishoort op deze plek. We volgen haar vanaf haar eerste dag op school, waar ze nieuwe vrienden (en vijanden) leert kennen. Ze ontmoet de naïeve Cat Valentine, de vriendelijke en getalenteerde muzikant André Harris, de ietwat vreemde buikspreker Robbie Shapiro (en zijn pop en alter-ego Rex), de knappe Beck Oliver en zijn jaloerse vriendin Jade West. Samen met hen komt Tori in de meest vreemde en grappige situaties terecht.

Personages

Tori Vega

Tori is een aardig en grappig 16-jarig meisje, dat soms onzeker is over haar talenten. Tori is het hoofdpersonage van de serie. Kan goed zingen en dansen.

Trina Vega

Trina is Toriís oudere zus, maar haar talent voor zang en dans zijn op zijn minst twijfelachtig te noemen. Ze is opdringerig als kansen zich aandienen, en verpest het daarmee meestal voor zichzelf.

Cat Valentine

Met haar rode haar en vrolijke persoonlijkheid is Cat het dramatische lid van de vriendengroep. Ze denkt niet altijd na voordat ze wat zegt, en kan daardoor erg naïef overkomen. Kenmerkend aan Cat zijn haar stemmingswisselingen.

André Harris

André heeft veel talent voor het maken en spelen van muziek. Hij bespeelt een aantal instrumenten, waaronder piano en keyboard. Is een van Toriís beste vrienden.

Robbie Shapiro

Robbie is een beetje een nerd, en soms wat vreemd. Hij doet aan buikspreken en neemt zijn handpop Rex overal mee naartoe. Rex is zijn alter-ego, waar Robbie een haat/liefdeverhouding mee heeft.

Jade West

Jade is de pessimistische vriendin van Beck. Ze heeft een hekel aan Tori en is erg jaloers. Toch kan ze ook een andere kant van zichzelf laten zien, bijvoorbeeld als ze alleen is met Beck, of als ze Tori om raad vraagt. Jade kan goed zingen, maar haar echte passie is acteren.

Beck Oliver

Beck is de knappe vriend van Jade. Meisjes vinden hem leuk, wat Jade erg jaloers maakt. Beck is o.a. een getalenteerd danser en erg down-to-earth.

Behalve bovenstaande personages zijn terugkerende karakters o.a. medestudent Sinjin, Trina en Toriís ouders Holly en David Vega, hippie dramaleraar Sikowitz, schooldecaan Lane Alexander en Andréís oma Mrs Harris.

TheSlap.com

TheSlap.com is een fictieve community van de studenten van Hollywood Arts High School. Hier staan o.a. additionele filmpjes en fotoís van de personages.

Weetjes

 • Omdat de vrouwelijke hoofdpersonages allemaal bruin haar hadden, werd gevraagd of iemand van de cast haar haar wilde verven. De volgende dag verscheen Ariana Grande (Cat Valentine) met vuurrood haar op de set. Vanaf seizoen 2 heeft Elizabeth Gillies (Jade West) zwart haar. Ze draagt ook altijd gekleurde extensions.
 • In plaats van de iPhone van Apple, gebruiken de personages telefoons (en andere elektronica) van de fictieve Pear Company. Vanaf seizoen 2 zijn deze Pearphones ook daadwerkelijk peervormig.
 • Het is een traditie op Hollywood Arts dat studenten hun eigen locker versieren. Elke locker geeft zo het unieke karakter van de personages weer.
 • Jade heeft een obsessie voor scharen.
 • Tori, André, Robbie en Jade zijn de enige vier personages die in elke aflevering te zien zijn.

Cast

 • Victoria Justice als Tori Vega
 • Daniella Monet als Trina Vega
 • Ariana Grande als Cat Valentine
 • Leon G. Thomas III als André Harris
 • Matt Bennett als Robbie Shapiro
 • Elizabeth Gillies als Jade West
 • Avian Jogia als Beck Oliver
© 2012 - 2020 Ashrivers, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Victoria Justice (actrice)Victoria Dawn Justice (19 februari, 1993) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Ze is beroemd geworden door haar werk…
Tori Amos: Amerikaanse zangers op pianoTori Amos: Amerikaanse zangers op pianoDe muziek van Tori Amos valt in de categorie singer songwriter. Sommigen zullen haar pianomuziek vergelijken met Kate Bu…
24 Hour Vevo Record: meest bekeken muziekvideo eerste 24 uur24 Hour Vevo Record: meest bekeken muziekvideo eerste 24 uurDe videowebsite Vevo bestaat sinds december 2009 en is in handen van de drie grootste muziekuitgeverijen ter wereld. De…
Grammy Awards 2020: nominaties 4 belangrijkste categorieënGrammy Awards 2020: nominaties 4 belangrijkste categorieënDe Grammy Awards behoren tot de belangrijkste muziekonderscheidingen die jaarlijks gedurende een avondvullende ceremonie…

DNA onbekend: DNA onbekend spoort families opIn DNA Onbekend krijgen mensen te horen of iemand hun vader is, of hun grootvader niet eigenlijk ook hun vader is en of…
The Voice Of Holland, potentiële winnaarsDe finale van The Voice Of Holland is alweer in zicht. De kandidaten doen hun uiterste best om de live shows te overleve…
Bronnen en referenties
 • www.victorious.wikia.com

Reageer op het artikel "Victorious tv-serie: personages en cast"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

P1234 (infoteur), 25-01-2012 15:57 #1
Deze serie kende ik nog niet, nu ik dit artikel gelezen heb ga ik zeker eens kijken bedankt! Reactie infoteur, 25-01-2012
Leuk om te horen! Bedankt voor je reactie.

Infoteur: Ashrivers
Gepubliceerd: Januari 2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!