Victorious tv-serie: personages en cast

Victorious tv-serie: personages en cast Victorious (ook wel geschreven als VicTORIous) is een Amerikaanse sitcom, uitgezonden door de zender Nickelodeon. Victorious gaat over de 16-jarige Tori Vega die, samen met haar oudere zus Trina, naar de prestigieuze Hollywood Arts High School voor podiumkunsten gaat. Daar ontmoet ze een divers gezelschap medestudenten, ieder met een eigen unieke persoonlijkheid. De rol van Tori wordt gespeeld door de 18-jarige Victoria Justice.

Plot

Trina, Toriís oudere zus, is een leerling op Hollywood Arts High School. Wanneer Tori onverwachts voor haar moet invallen tijdens een schooloptreden, wordt ook zij toegelaten op Hollywood Arts. Tori is erg onzeker, en weet niet of ze wel thuishoort op deze plek. We volgen haar vanaf haar eerste dag op school, waar ze nieuwe vrienden (en vijanden) leert kennen. Ze ontmoet de naïeve Cat Valentine, de vriendelijke en getalenteerde muzikant André Harris, de ietwat vreemde buikspreker Robbie Shapiro (en zijn pop en alter-ego Rex), de knappe Beck Oliver en zijn jaloerse vriendin Jade West. Samen met hen komt Tori in de meest vreemde en grappige situaties terecht.

Personages

Tori Vega

Tori is een aardig en grappig 16-jarig meisje, dat soms onzeker is over haar talenten. Tori is het hoofdpersonage van de serie. Kan goed zingen en dansen.

Trina Vega

Trina is Toriís oudere zus, maar haar talent voor zang en dans zijn op zijn minst twijfelachtig te noemen. Ze is opdringerig als kansen zich aandienen, en verpest het daarmee meestal voor zichzelf.

Cat Valentine

Met haar rode haar en vrolijke persoonlijkheid is Cat het dramatische lid van de vriendengroep. Ze denkt niet altijd na voordat ze wat zegt, en kan daardoor erg naïef overkomen. Kenmerkend aan Cat zijn haar stemmingswisselingen.

André Harris

André heeft veel talent voor het maken en spelen van muziek. Hij bespeelt een aantal instrumenten, waaronder piano en keyboard. Is een van Toriís beste vrienden.

Robbie Shapiro

Robbie is een beetje een nerd, en soms wat vreemd. Hij doet aan buikspreken en neemt zijn handpop Rex overal mee naartoe. Rex is zijn alter-ego, waar Robbie een haat/liefdeverhouding mee heeft.

Jade West

Jade is de pessimistische vriendin van Beck. Ze heeft een hekel aan Tori en is erg jaloers. Toch kan ze ook een andere kant van zichzelf laten zien, bijvoorbeeld als ze alleen is met Beck, of als ze Tori om raad vraagt. Jade kan goed zingen, maar haar echte passie is acteren.

Beck Oliver

Beck is de knappe vriend van Jade. Meisjes vinden hem leuk, wat Jade erg jaloers maakt. Beck is o.a. een getalenteerd danser en erg down-to-earth.

Behalve bovenstaande personages zijn terugkerende karakters o.a. medestudent Sinjin, Trina en Toriís ouders Holly en David Vega, hippie dramaleraar Sikowitz, schooldecaan Lane Alexander en Andréís oma Mrs Harris.

TheSlap.com

TheSlap.com is een fictieve community van de studenten van Hollywood Arts High School. Hier staan o.a. additionele filmpjes en fotoís van de personages.

Weetjes

 • Omdat de vrouwelijke hoofdpersonages allemaal bruin haar hadden, werd gevraagd of iemand van de cast haar haar wilde verven. De volgende dag verscheen Ariana Grande (Cat Valentine) met vuurrood haar op de set. Vanaf seizoen 2 heeft Elizabeth Gillies (Jade West) zwart haar. Ze draagt ook altijd gekleurde extensions.
 • In plaats van de iPhone van Apple, gebruiken de personages telefoons (en andere elektronica) van de fictieve Pear Company. Vanaf seizoen 2 zijn deze Pearphones ook daadwerkelijk peervormig.
 • Het is een traditie op Hollywood Arts dat studenten hun eigen locker versieren. Elke locker geeft zo het unieke karakter van de personages weer.
 • Jade heeft een obsessie voor scharen.
 • Tori, André, Robbie en Jade zijn de enige vier personages die in elke aflevering te zien zijn.

Cast

 • Victoria Justice als Tori Vega
 • Daniella Monet als Trina Vega
 • Ariana Grande als Cat Valentine
 • Leon G. Thomas III als André Harris
 • Matt Bennett als Robbie Shapiro
 • Elizabeth Gillies als Jade West
 • Avian Jogia als Beck Oliver
© 2012 - 2024 Ashrivers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Victoria Justice (actrice)Victoria Dawn Justice (19 februari, 1993) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Ze is beroemd geworden door haar werk…
Fiat Grande PuntoFiat Grande PuntoFiat gaat met de Grande Punto qua vorm weer richting het eerste model van de Punto, hij is weer stukken ronder geworden.…
Torus palatinus: Goedaardig gezwel op gehemelte in mondTorus palatinus: Goedaardig gezwel op gehemelte in mondBij de meeste mensen is het gehemelte hol en glad, hetgeen het hele leven lang zo blijft. Soms kunnen er echter benige g…

10 jaar talentenshows Nederlandse televisie (2002-2012)Idols, Popstars, X-factor, The Voice of Holland: al tien jaar kijkt Nederland naar talentenshows op TV en het programmaf…
Bronnen en referenties
 • www.victorious.wikia.com
Reactie

P1234 (infoteur), 25-01-2012 #1
Deze serie kende ik nog niet, nu ik dit artikel gelezen heb ga ik zeker eens kijken bedankt! Reactie infoteur, 25-01-2012
Leuk om te horen! Bedankt voor je reactie.

Ashrivers (13 artikelen)
Gepubliceerd: 25-01-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.