InfoNu.nl > Muziek en Film > Filmsterren > Victoria Justice (actrice)

Victoria Justice (actrice)

Victoria Dawn Justice (19 februari, 1993) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Ze is beroemd geworden door haar werk in de populaire Nickelodeonseries Zoey 101 en Victorious. Voor haar acteerwerk heeft ze al vele nominaties gekregen en prijzen gewonnen. Naast zingen en acteren doet Justice ook aan liefdadigheid. Victoria Justice is een Amerikaanse zangeres en actrice. In 2005 werd deed ze auditie en werd ze geaccepteerd voor het muzikale theaterprogramma van de Millikan Performing Arts Academy in Los Angeles. In haar jeugd is ze in meerdere campagnes verschenen van onder andere Ralph Lauren en Gap. Ook is ze in meerdere nationale reclames verschenen.

Acteerwerk

Haar acteercarrière begon in 2002 toen ze een kleine rol speelde in de serie 'Gilmore Girls'. Ook heeft ze een kleine rol gespeeld in de Disney tv-serie 'The Suite Life of Zack & Cody' (in het Nederlands: 'Het Hotelleven van Zack & Cody'). In 2005 kreeg ze haar eerste grote rol in de populaire Nickelodeonserie 'Zoey 101'. In de serie speelde Justice de rol van Lola Martinez, een nieuwe student die actrice wilt worden. Nadat de serie was afgelopen, heeft Justice meer werk gedaan voor Nickelodeon. Zo heeft ze een gastrol gespeeld in de serie 'The Naked Brothers Band' en had ze een grote rol in de film 'Spectacular!'. Uiteindelijk kreeg ze in 2010 haar eigen show, genaamd 'Victorious'.

In 'Victorious' speelt Justice de tiener Tori Vega die in de eerste aflevering haar zus vervangt voor een optreden en een plek krijgt aangeboden op de school 'Hollywood Arts'. De show volgt de avonturen van Tori en haar klasgenoten die zich voornamelijk op de school afspelen. De show zit bomvol muziek en heeft een spin-off, Sam & Cat, waarin zangeres Ariana Grande de hoofdrol speelt.

In 2015 kreeg Justice de hoofdrol in de MTV-serie Eye Candy. Hierin speelde ze Lindy Sampson, een hacker wiens zusje is ontvoerd. Nadat ze door haar vriendin werd aangespoord om online dating te proberen, kreeg ze het vermoeden dat een van haar dates een cyber stalker is. De serie werd na een seizoen gecanceld. Ook kwam in 2015 haar film uit, 'Naomi & Ely's No Kiss List'.

Muziek

Voor de serie 'Victorious' heeft Justice veel singles opgenomen. De eerste soundtrack van de show, die dezelfde naam draagt als de show, heeft op nummer 1 gestaan op de hitlijst. Victorious liep van 2010 tot en met 2013, wanneer de show gecanceld werd omdat het de 60-afleveringenlimiet van het kanaal had bereikt. Na Victorious heeft Justice ook zelf muziek gemaakt. Haar single 'Gold' en de b-side 'Shake' kwamen uit in 2013. Hoewel Justice haar label heeft verlaten, schrijft ze nog steeds nummers en hoopt ergens in 2016 meer muziek uit te brengen. Ook heeft Justice drie nummers uitgebracht voor de Girl Up-beweging, een organisatie die meisjes in ontwikkelingslanden helpt. Daarnaast heeft Justice een YouTube-kanaal waar meerdere covers te vinden zijn en komt ze regelmatig voor in covers van Kurt Hugo Schneider.

Filmografie

  • Naomi and Ely's No Kiss List (2015) - Naomi
  • The Outskirts (2015) - Jodi
  • Animal Crackerz (2014) - Lola
  • Undateable (2014) - Amanda
  • Snow White and the Seven Thugs (2014) - Snow White
  • Jungle Master (2013) - Rainie
  • Fun Size (2012) - Wren
  • The Boy Who Cried Werewolf (2010) - Jordan Sands
  • Victorious (2010) - Tori Vega
  • The Troop (2009) - Eris Fairy
  • Spectacular! (2009) - Tammi
  • The Penguins of Madagascar - Stacy
  • True Jackson, VP (2008) - Vivian
  • iCarly (2007) - Tori Vega, Shelby Marx
  • Mary (2005) - Stella
  • The Suite Life of Zack and Cody (2005) - Rebecca
  • Zoey 101 (2005) - Lola Martinez
  • Everwood (2002) - Thalia Thompson
  • Gilmore Girls (2000) - Jill #2

Muziek

  • "Freak the Freak Out" (Victorious Soundtrack)
  • "Beggin' on Your Knees" (Victorious Soundtrack)
  • "Best Friend's Brother" (Victorious Soundtrack)
  • "Leave It All to Shine" (Met Miranda Cosgrove) (Victorious Soundtrack)
  • "You're the Reason" (Victorious Soundtrack)
  • "Countdown" (Met Leon Thomas III) (Victorious Soundtrack)
  • "Take a Hint" (Met Elizabeth Gillies) (Victorious Soundtrack)
  • "Make It In America" (Victorious Soundtrack)
  • "Gold"

Trivia

  • Heeft een jonger halfzusje genaamd Madison.
  • Heeft een rol gespeeld in de musical Annie.
  • Lijkt op actrice Nina Dobrev.
  • Haar beste vriend is acteur Avan Jogia.
  • Haar favoriete actrices zijn Juliette Lewis en Hilary Swank.
© 2015 - 2017 Mikifull, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Elizabeth GilliesElizabeth “Liz” Egan Gillies (26 juli, 1993) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Gillies werd bekend door haar verto…
Victorious tv-serieVictorious tv-serieVictorious (ook wel geschreven als VicTORIous) is een Amerikaanse sitcom, uitgezonden door de zender Nickelodeon. Victor…
Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Sommige artiesten die internationaal zijn doorgebroken, verdienen tientallen miljoenen per jaar. Ze weten niet hoe lang…
Winkelen bij Victoria's SecretVictoria's Secret verkoopt prachtige lingerie en nog veel meer. Het is van oorsprong een Amerikaanse bedrijf en daardoor…
Victoria's SecretVictoria's SecretWie kent er tegenwoordig niet het lingeriemerk Victoria's Secret? Ze staan bekend om hun mooie modellen en hun prachtige…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Victoria_Justice_discography
  • https://twitter.com/victoriajustice

Reageer op het artikel "Victoria Justice (actrice)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Mikifull
Gepubliceerd: 24-09-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!