Heartland paardenranch, op televisie en dvd

Heartland paardenranch, op televisie en dvd Deze meeslepende serie is erg populair onder de paardenliefhebbers. Maar ook als je dat niet bent, is het een prachtige serie om te kijken. Het gaat over een paardenranch in Alberta, Canada, waar mishandelde en verwaarloosde paarden worden opgevangen en genezen. Inmiddels zijn er al 9 seizoenen, dus lees snel verder.
Let op: Dit artikel kan spoilers bevatten.

Na de onverwachtse dood van haar moeder gaat Amy proberen om Heartland te runnen, dat is echter niet zo makkelijk. Ze mist haar moeder enorm, maar gelukkig heeft Amy wel de gave om paarden te genezen. Er zijn namelijk veel verwaarloosde en mishandelde paarden die hulp nodig hebben. Daarnaast krijgt Amy een paar mooie kansen in haar leven en staat ze voor de keuze wat ze nu echt wil. Als ze dan ook nog eens verliefd wordt op de stalknecht wordt het nog ingewikkelder. Gelukkig kan ze wel altijd terugvallen op haar familie.

De Heartland televisieserie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Lauren Brooke. Zowel de boeken als de serie zijn geschikt voor jong en oud. Het is een prachtig en meeslepend verhaal waar je geen genoeg van kunt krijgen.
Alles speelt zich af in Alberta, met de prachtige Rocky Mountains. Heartland is een dramaserie dat de zusjes Amy en Lou, grootvader Jack, volgt door het leven vol ups en downs van het hebben van een paardenranch. De serie is heel realistisch en dat maakt het nou juist zo mooi. De hoofdaspecten van de film zijn: drama, comedy, avontuur en romantiek. Dit alles maakt de serie compleet.


Waar te zien?

Inmiddels zijn er al 9 seizoenen uitgebracht. Het is nog onduidelijk of er een tiende seizoen volgt. De echte fans hopen natuurlijk van wel en op internet circuleren diverse petities waar de fans kunnen tekenen voor een nieuwe seizoen. De seizoenen kan je via internet bekijken. In Nederland zijn tot nu toe de eerste drie seizoenen uitgebracht op dvd. Deze bevatten Nederlandse ondertiteling. Ook kun je seizoen vier tot en met acht kopen, dit zijn echter import dvd's en deze bevatten geen Nederlandse ondertiteling.

Bonus seizoen 4: A Heartland Christmas
Seizoen 4 heeft een bonusfilm, namelijk A Heartland Christmas. Deze film duurt zo'n 90 minuten en speelt zich af in de uren voor Kerstmis. De Heartland Ranch ontvangt een anoniem telefoontje over zwaar verwaarloosde paarden na een lawine in de Rocky Mountains. Amy en Ty gaan kijken wat ze kunnen betekenen, maar een aantal bewoners van Pike River zijn totaal niet meewerkend.


Personages

In de televisieserie spelen net als in de boeken een aantal hoofdpersonen. De hoofdpersonen zijn in de serie hetzelfde als in de boeken. Hieronder volgen de belangrijkste personen uit de serie.

Amy Fleming (Amber Marshall)

Amy is de echte hoofdpersoon in het verhaal. Op 15-jarige leeftijd overlijdt haar moeder Marion Fleming tijdens een auto-ongeluk. Amy heeft de gift om paarden te genezen van haar moeder geerft en is vastbesloten om het werk van haar moeder over te nemen. Ze gaat verder met het genezen van mishandelde en verwaarloosde paarden. Ook het paard Spartan, welke het heeft overleefd omdat haar moeder haar leven heeft gewaagd. Amy heeft ook wat problemen met haar zus Lou, die na vier jaar New York ineens weer thuis komt. Amy's opa, Jack Bartlett, heeft Ty Borden uitgenodigd om bij hen te komen werken tijdens zijn proeftijd. Ty helpt Amy veel met haar werkzaamheden en ze worden daardoor vrienden en later krijgen ze ook een relatie met veel ups en downs, en breakups.

Lou Fleming (Michelle Morgan)

Lou is Amy's oudere zus. In het begin van de serie verhuist ze terug naar Heartland, na vier jaar in New York gewoond en gewerkt te hebben. Ze gaat een groot deel van Heartland runnen. Later in de serie ontmoet ze ook haar huidige man Peter Morris, deze relatie wordt in het begin strikt geheim gehouden om bepaalde redenen. Opa Jack mag er niet achter komen. Uiteindelijke gebeurd het toch en aan het einde van seizoen 3 gaan de twee trouwen en krijgen ze een kindje, genaamd Catherine.

Jack Bartlett (Shaun Johnston)

Jack is de opa en Amy en Lou en de vader van Marion (Amy's moeder). Na de dood van Marion helpt hij Amy, Lou en Ty met het runnen van de ranch. Bovenal staat hij ook (bijna) altijd voor iedereen klaar en zorgt dat problemen snel opgelost worden.

Ty Borden (Graham Wardle)

Ty is als kind verwaarloosd door zijn stiefvader Wade. Ty is gearresteerd nadat hij Wade heeft aangevallen. Wade was Ty’s moeder aan het mishandelen. Na zijn straf, werd hij tijdens zijn proeftijd naar Heartland gestuurd om daar te werken. Het leven bevalt hem daar erg goed en hij besluit om daar te blijven. Jack beschouwt Ty als zijn zoon en is erg trots op hem als hij zijn diploma haalt voor dierenarts. Ty heeft een tijd gedate met Kit Bailey, een lokale cowgirl. Dit was voordat hij voor zijn gevoelens voor Amy uitkwam.

Mallory Wells (Jessica Amlee)

Mallory is een goede vriend van de familie op de ranch. Ze is hier dan ook veel te vinden. Mallory praat erg veel, is erg bijdehand en bemoeit zich met alles, wat haar (en vaak ook anderen) in problemen brengt. Mallory is verliefd op twee jongens, Jake en Badger. Mallory helpt vaak op de ranch mee met de werkzaamheden en rijdt graag op Copper. Ook werkt Mallory als babysitter voor Lou.

Tim Fleming (Chris Potter)

Tim is de vader van Amy en Lou, hij heeft hun op jonge leeftijd verlaten door onder andere drankproblemen. Na het overlijden van Marion probeert hij weer terug te komen in het leven van zijn dochters. Dit levert vaak confrontaties op met Jack. Halverwege de serie komt hij erachter dat hij ook nog een zoon heeft van een oude one night stand.

Scott Cardinal (Nathaniel Arcand)

Scott is de dierenarts van Heartland. Tevens is het ook een goede vriend van de familie. Marion heeft zijn leven op een goede manier veranderd, want vroeger was hij een bad guy. In het begin van de serie hebben Scott en Lou een relatie. In de boekenserie heet Scott Terwin van zijn achternaam, trouwt hij met Lou en krijgen ze een dochter, Holly Marion Terwin.

Ashley Stanton (Cindy Busby)

Het het eerste seizoen is Ashley een echte bitch. Op een gegeven moment heeft ze de hulp van Amy nodig om haar paard te helpen en raken de twee bevriend. Ze wordt verliefd op cowboy Caleb en start een serieuze relatie met hem. Het wordt een korte, maar veel bewogen relatie. In de boeken heet Ashley met haar achternaam Grant.

Lisa Stillman (Jessica Steen)

Lisa is de eigenaresse van een succesvolle stal. Jack en Lisa krijgen een relatie welke onder druk staat van het vele reizen van Lisa. Dit zorgt voor wat kleine problemen.

Soraya Martin (Greta Onieogou)

Soraya is Amy’s beste vriendin. Ze werkt in het lokale café. Ze staat altijd klaar voor Amy en raakt ook bevriend met Ashley. Ze wordt ook door Lou ingehuurd om de duderanch te leiden.

Val Stanton (Wanda Cannon)

Val is de moeder van Ashley. Ze is de trotse eigenaresse van Briar Ridge Stables. Ze gebruikt op haar stal hele andere manieren dan ze op Heartland gebruiken.

Caleb Odell (Kerry James)

Caleb werkt Heartland en heeft gevoelens voor Amy en later voor Ashley. Hij woont in een trailer en zit in het rodeocircuit.

Jake Anderson (Jake Church)

Jake is een jonge cowboy. Hij is altijd bezig om de aandacht van Mallory te trekken.

Badger (Jack Knight)

Badger is een probleemkind en komt een tijdje op Heartland. In heb begin praat hij amper, maar later komt daar verandering in. Iedereen komt erachter dat hij enorm getalenteerd is in tekenen. Mallory raakt verliefd op hem en ze kussen zelfs een keer.

Peter Morris (Gabriel Hogan)
Peter is de man van Lou. Toen ze elkaar net leerden kennen was Peter de eigenaar van een grote oliemaatschappij. Jack kon dat niet hebben, al werd Peter later wel geliefd bij iedereen. Peter en Lou gaan nog een tijd in Dubai wonen, maar Lou mist Heartland en ze keren terug. Ze krijgen een baby en dan gaat Peter zijn bedrijf ook niet eens failliet.


Afleveringen per seizoen

Seizoen 1

Amy en haar moeder redden een mishandeld paard. Op de terugweg naar huis steekt er onverwachts een storm op en raken Marion en Amy van de weg met hun auto. Niet alleen de auto, ook de trailer met het paard. Marion is op slag dood en Amy wordt wakker in het ziekenhuis. Eenmaal thuis moet het leven weer verder gaan, want er zijn meer paarden die hulp nodig hebben. Maar hoe moet het verder met Heartland als Marion er niet meer is? Als Heartland dan ook nog in financiële problemen raakt komt Lou met een oplossing maar of iedereen daar nu blij mee moet zijn…Ty wordt achtervolgd door zijn verleden en Jack wil graag alle problemen oplossen. Als dan ook ineens Tim Fleming, de vader van Amy en Lou, op het decor verschijnt heerst er helemaal een enorme spanning.
 1. Coming Home
 2. After The Storm
 3. Breaking Free
 4. Taking Chances
 5. The Best Laid Plans
 6. One Trick Pony
 7. Come What May
 8. Out Of The Darkness
 9. Ghost From The Past
 10. Born To Run
 11. Thicker Than Water
 12. Nothing Endures
 13. Coming Together

Seizoen 2

Amy redt een gewonde wilde hengst en probeert deze te temmen, er schuilt echter een heel ander verhaal achter. Lou is op het idee gekomen om een toeristenranch te gaan opbouwen op Heartland. Jack wil hier echter niets van weten. Al heeft hij niet te kiezen. Er komen wat opmerkelijke gasten en het blijft spannend of de ranch wel een succes wordt. Amy vind het moeilijk om te kiezen tussen Caleb en Ty, al weet ze diep in haar hart wel wie ze moet kiezen. Al veranderd haar gevoel wel als Ty ineens date met Kid Bailey. En als dan ook nog eens Ty zijn vader onverwachts voor de deur staat wordt alles nog moeilijker. Tim zijn kudde koeien wordt gestolen en als hij het probeert tegen te houden wordt hij neergeschoten. Zal hij het overleven?
 1. Ghost Horse
 2. Letting Go
 3. Gift Horse
 4. Dancing In The Dark
 5. Corporate Cowgirls
 6. Holding Fast
 7. Sweatheart Of The Rodeo
 8. Summer's End
 9. Showdown!
 10. True Enough
 11. Starstruck!
 12. Divorce Horse
 13. Seismic Shifts
 14. Do Or Die
 15. Dark Horse
 16. The Ties That Bind
 17. Full Circle
 18. Step By Step

Seizoen 3

Als Amy naar school gaat met de bus gebeurd er op hun route een ongeluk met paardentrailers. Er zit een paard vast en Amy twijfelt geen moment om deze te helpen. Omstanders filmen dit en Amy wordt in een klap groot nieuws. Goed voor Heartland of toch niet? Jack kan geen afscheid nemen van zijn auto welke telkens weer kapot gaat, dit zorgt voor een fikse ruzie tussen Jack en Lisa. Amy en Ty verblijven de nacht op de boerderij van Hanley Barn, het wordt een angstige nacht, want het schijnt er te spoken. Ty besluit Heartland tijdelijk te verlaten voor zijn opleiding tot dierenarts. Hij wil alleen eerst nog Scott helpen met een project met paarden. Ze gaan met een klein vliegtuig op pad, tot deze neerstort midden in de onbewoonde wereld…
 1. Miracle
 2. Little Secrets
 3. Man's Best Friend
 4. The Haunting of Hanley Barn
 5. Glory Days
 6. Growing Pains
 7. The Starting Gate
 8. The Fix
 9. Broken Arrow
 10. Eye Of The Wolf
 11. Catch And Release
 12. The Reckoning
 13. Quarantine
 14. The Happy List
 15. Second Chances
 16. Spin Out!
 17. Ring Of Fire
 18. In The Cards

Seizoen 4

Tim gaat het rencircuit op met zijn aangeschafte renpaard en ontmoet hier zijn nieuwe vlam. Mallory stopt met werken op Heartland en gaat bij Maggie’s werken. De gestolen kudde van Tim wordt teruggevonden, maar het blijkt dat Tim ook nog een zoon heeft. Lou raakt zwanger en moet een plaats vinden voor de babykamer. Ze weet alleen niet hoe ze Heartland moet runnen en een kind moet onderhouden en dan blijkt dat het bedrijf van Peter ook failliet is…
 1. Home Coming
 2. What Dreams May Become
 3. Road Curves
 4. Graduation
 5. Where The Truth Lies
 6. Win, Place of Show
 7. Jackpot!
 8. One Day
 9. Local Hero
 10. Mood Swings
 11. Family Business
 12. Lost Song
 13. The Road Home
 14. Leap Of Faith
 15. The River
 16. No Surrender
 17. Burning Down The House
 18. Passages

Seizoen 5

Lou en Peter krijgen een kindje. Ze willen niet langer op Heartland blijven wonen en zoeken iets voor zichzelf. Ze willen zelf een huis bouwen op Heartland, vlakbij de duderanch, al veranderd er ineens veel aan hun plannen, gelukkig wel in een positieve vorm. Als Amy een buitenrit maakt ziet ze een man die met zijn paarden traint, in volle vrijheid. De man merkt haar aanwezigheid op en roept haar. Amy heeft een nieuwe droom, maar of deze ooit werkelijkheid wordt is nog de vraag...
 1. Finding Freedom
 2. Something In The Night
 3. What's In A Name?
 4. Beyond Hell's Half Mile
 5. Never Let Go
 6. The Slippery Slope
 7. Over The Rise
 8. Nothing For Granted
 9. Cover Me
 10. Trust
 11. Fool's Gold
 12. Road To Nowhere
 13. Aftermath
 14. Working In A Dream
 15. Breaking Down And Building Up
 16. Wild Horses
 17. True Calling
 18. Candles In The Wind

Seizoen 6

Amy en Ty gaan door als een koppel maar de relatie blijft onder spanning staan na het mislukte huwelijksaanzoek. Het huis van Lou en Peter eindigt in een nachtmerrie welke gepaard gaat met een tragisch en bijna fataal ongeluk. Jack's vakantie in Europa viel erg tegen en dat zorgt voor problemen met Lisa. In dit seizoen is er ook een nieuwkomer, de 11-jarige wegloper Georgie. Natuurlijk is Heartland geen Heartland zonder paarden met een psychisch of lichamelijk trauma.
 1. Running Against The Wild
 2. Crossed Signals
 3. Keeping Up Appearances
 4. The Natural
 5. Trail Run
 6. Helping Hands
 7. Life Is A Highway
 8. Do The Right Thing
 9. Great Expectations
 10. The Road Ahead
 11. Blowing Smoke
 12. Playing With Fire
 13. Waiting For Tomorrow
 14. Lost And Gone Forever
 15. Things We Lost
 16. After All We've Been Through
 17. Born To Buck
 18. Breaking Point
 19. Under Pressure

Seizoen 7

In dit seizoen neemt Tim de Heartland Ranch over en hierbij maakt hij een aantal beslissingen waarmee Jack het totaal niet eens is. Amy en Ty zijn gelukkig verloofd en hoewel Ty naar de dierenarts opleiding gaat is het nog geen tijd voor een bruiloft. Amy stort zich helemaal op het werken met paarden en komt hierbij in aanraking met een zeer belangrijke klant. Georgie is eindelijk gewend geraakt aan haar nieuwe huis en voelt zich als een deel van de familie.
 1. Picking Up The Pieces
 2. Living The Moment
 3. Wrecking Ball
 4. The Penny Drops
 5. Thread The Needle
 6. Now Or Never
 7. Best Man
 8. Hotshots
 9. There But For Fortune
 10. Darkness And Light
 11. Better Days
 12. Walking Tall
 13. Lost Highway
 14. Things We Lost
 15. Smoke 'n Mirrors
 16. The Comeback Kid
 17. On The Line
 18. Be Careful What You Wish For

Seizoen 8

Dit seizoen begint als Amy terugkomt van haar avontuur in Europa. Ze is de grote favoriet van de prins met zijn peperdure paarden. Hoewel ze dacht dat ze het leven op Heartland makkelijk zou oppakken blijkt dit helemaal niet het geval te zijn. Amy is veranderd en dat voor veel problemen en geheimen.
 1. There And Back Again
 2. The Big Red Wall
 3. Severed Ties
 4. Secrets And Lies
 5. Endings And Beginnings
 6. Steal Away
 7. Walk A Mile
 8. The Family Tree
 9. The Pike River Cull
 10. The Heart Of A River
 11. The Silent Partner
 12. Broken Heartland
 13. Cowgirls Don't Cry
 14. Riders On The Storm
 15. Eclipse Of The Heart
 16. Faking It
 17. All I Need Is You
 18. Written In Stone
© 2012 - 2023 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Heartland boekenserieHeartland boekenserieHeartland is een paardenboerderij in de heuvels van Virginia. Met veel liefde vangen Amy en haar familie bange en mishan…
Heartland-virus: Koorts en milde symptomen door tekenbeetHeartland-virus: Koorts en milde symptomen door tekenbeetIn 2009 dook in Missouri (Verenigde Staten) een mysterieus virus op dat mensen ziek kan maken: het Heartland-virus. Dit…
The War on Drugs: een Amerikaanse indierockbandThe War on Drugs: een Amerikaanse indierockbandThe War on Drugs is een indierockband uit Philadelphia. De band staat anno 2019 onder leiding van multi-instrumentalist…
Tien redenen om de televisie de deur uit te doenTien redenen om de televisie de deur uit te doenWat is het toch dat mensen hebben met televisie kijken? Kijk jij naar alles op de televisie, als het maar beweegt? Is al…

Gratis online tv series kijken - Nederlandse ondertitelingGratis online tv series kijken - Nederlandse ondertitelingHet gratis online kijken van tv series op het internet is in opkomst. Maar hoe en waar kun je online gratis tv series ki…
Bronnen en referenties
 • http://www.cbc.ca/heartland/index.html
Reacties

Ilana, 06-01-2016
Hallo,
Ik heb seizoen 1-3 gezien van heartland. Ik zou graag seizoen 4 zien nu. Komt die nog uit met Nederlandse ondertitels?
Groetjes Reactie infoteur, 15-02-2016
Hier is helaas nog niets van bekend.
Seizoen 4 tot en met 8 is wel te koop bij Bol.com, maar dat is een import versie en dat betekent dat deze dvd's geen Nederlandse ondertiteling hebben.

Groetjes,
Linda

Natalie, 25-11-2013
Hallo, weet iemand al of seizoen 4 uit is met nederlandse ondertiteling? Reactie infoteur, 03-12-2013
Hoi,
ik had al verwacht dat deze rond de Kerst zou uitkomen, maar helaas. Ik ben er ook op aan het wachten. :)

Groetjes,
Linda

Leander, 26-08-2013
Hallo weet iemand of ik ergens seizoen 4 kan krijgen met Nederlandse ondertiteling? Reactie infoteur, 29-08-2013
Hallo,

Seizoen 4 is op dit moment nog niet verkrijgbaar met Nederlandse ondertiteling. Ik verwacht dat seizoen 4 eind van het jaar in Nederland uitkomt. Ik zou de website van Bol.com in de gaten houden.

Groetjes,
Linda

Sylke, 19-02-2013
Hallo, ik vind het erg lang duren voordat seizoen 3 uitkomt. Is er al meer over bekend?

Groetjes Sylke Reactie infoteur, 20-02-2013
Hoi Sylke,

op Bol.com kun je de losse dvd's van seizoen 3 bestellen sinds kort, met Nederlandse ondertiteling. Er is nog geen dvdbox uit van seizoen 3 met Nederlandse ondertiteling, hij is wel verkrijgbaar in het Engels. Ik zal even de site in de gaten houden van Bol.com wanneer het complete seizoen als boxset uitkomt, die is vaak ook goedkoper dan alle losse dvd's bij elkaar.
Hopelijk heb je hier wat aan.

Groetjes,
Linda

Lisa, 11-09-2012
Ik heb seizoen 1 en 2 gekeken maar wil nu graag verder met de andere delen maar. Ik heb geen idee waar ik die kan kopen! Kan ze nergens vinden! Wie heeft er advies? Reactie infoteur, 11-09-2012
Hoi, voor zover ik weet is seizoen 3 nog niet in het Nederlands vertaald. Hopelijk gebeurd dat nog wel. Je kunt de website van Bol.com in de gaten houden. Wehkamp en Blokker verkopen ze soms ook. Maar voor seizoen 3 is het denk ik nog even afwachten :)

Linda1986 (240 artikelen)
Laatste update: 15-02-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.