Gratis online tv series kijken - Nederlandse ondertiteling

Gratis online tv series kijken - Nederlandse ondertiteling Het gratis online kijken van tv series op het internet is in opkomst. Maar hoe en waar kun je online gratis tv series kijken? En is het legaal? Of moet je goed oppassen? Het is niet volledig illegaal, maar hier zullen slechts de strikt legale opties worden besproken. Het is natuurlijk nog mooier als je gratis online series kunt bekijken met Engelse of Nederlandse ondertiteling. Hier gaan we ook kijken of dat mogelijk is.

Tv series kijken op het internet - Is het legaal?

Dezelfde regels als bij het kijken van films online gelden. In Nederland is het niet illegaal om tv series te downloaden of te streamen via het internet. Het is echter wel zo dat uploaden illegaal is. Het distribueren van materiaal dat niet in jouw eigendom is, is strafbaar. Nederland is in dit opzicht een behoorlijke uitzondering. In de meeste landen is het downloaden en het online kijken van tv series illegaal. Toch schaad je met het downloaden of streamen van films op een illegale manier de film industrie. Vandaar dat dit artikel slechts de legale opties bespreekt.

Hoe kun je tv series gratis online kijken?

Er zijn twee manier om dit te doen. Je kunt tv series downloaden, of je kunt ze streamen. Er zijn verscheidene websites die deze series gratis aanbieden. Dit komt omdat ze binnen het public domain zijn getreden of doordat een productie of distributie heeft besloten ze ter promotie gratis aan te bieden.

Tv series downloaden

Het legaal downloaden van series is gemakkelijk wanneer je bereid bent er voor te betalen. Zo zijn er vandaag de dag verscheidene video on demand websites waarbij je een kopie van een serie daadwerkelijk kunt bezitten. Maar als je beslist gratis tv series wilt downloaden kom je al snel uit bij de oudere series. Een prachtige website hiervoor is Archive.org, een non-profit archief dat alle public domain tv series en films opgeslagen heeft. Je kunt daar in de zoekbalk intypen of datgene wat je zoekt aanwezig is en vervolgens zul je een videostream aantreffen. Wanneer je naar beneden scrolled zie je dat er ook een mogelijkheid is om de bestanden te downloaden. Dit zijn vaak avi. bestanden die legaal beschikbaar worden gesteld.

Tv series streamen - direct gratis online series kijken

Wanneer je niet wilt downloaden, maar gewoon meteen rechtstreeks streamen dan is dat ook mogelijk. Als je dit volledig legaal wilt doen, kom je terecht bij de video on demand en abonnement websites. Deze bieden vaak een aantal films en series aan ter promotie. Zo heeft elke website altijd wel een selectie van series die ze tijdelijk gratis aanbieden met Nederlandse ondertiteling. De website die dit het meest doet is Moviemax, maar ook Ximon heeft een dagelijkse film of serie. Ook kun je bij websites als Netflix gratis een maand proberen dus kun je als je niet verlengd gratis series kijken voor een maand. Maar ook Youtube heeft een paar series met Nederlandse ondertiteling. Het zijn wat oudere, maar ze zijn ook zeker de moeite waard.

Het vinden van Nederlandse ondertiteling voor je online televisieseries

Het vinden van Nederlandse ondertiteling voor gedownloade films is lastig. Deze films van Archive.org en andere public domain websites komen vaak met hardcoded Engelse ondertiteling. Gelukkig zijn de legaal gratis aangeboden series van Nederlandse streaming websites wel voorzien van Nederlandse ondertiteling. Toch is het voor tv series met Nederlandse ondertiteling uiteindelijk gewoon het gemakkelijkst om een abonnement te nemen bij bijvoorbeeld Netflix. Voor slechts 7,99 kun je onbeperkt series kijken.

In conclusie, er zijn op het internet mogelijkheden genoeg om legaal gratis online tv series te kijken. Met Nederlandse ondertiteling bij streaming is het echter iets lastiger.

Lees verder

© 2012 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Netflix op je tv met Wii of Wii UHeb jij een Netflix-account? Dan wil je misschien je favoriete series en films niet alleen op je computer kijken, maar o…
Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?Netflix, wat is het, hoe werkt het en wat kost het?De van oorsprong Amerikaanse streamingdienst voor films, series, en documentaires wordt steeds populairder in Nederland.…
Netflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenNetflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderenGebruik je Netflix via je PC, laptop of tv-menu dan ben je waarschijnlijk bekend met de lijst 'Verder kijken'. Deze toon…

Tweede scherm: het nieuwe tv kijkenBij steeds meer tv-programma's wordt gepraat over een 'tweede scherm' of in het Engels 'second screen'. Tijdens een tv-u…
Heartland paardenranch, op televisie en dvdHeartland paardenranch, op televisie en dvdDeze meeslepende serie is erg populair onder de paardenliefhebbers. Maar ook als je dat niet bent, is het een prachtige…
Bronnen en referenties
  • www.ximon.com
  • www.netflix.nl
Euromark (67 artikelen)
Laatste update: 16-01-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.