Gratis films downloaden met Nederlandse ondertiteling

Gratis films downloaden met Nederlandse ondertiteling Waar en hoe kun je gratis films downloaden met Nederlandse ondertiteling? Veel meer mensen ontdekken dat dvd's niet meer nodig zijn. Via het internet kun je nu gemakkelijk gratis online films en tv series downloaden. Het is ook mogelijk om bij de films Nederlandse ondertiteling te downloaden. Hoewel het streamen in opkomst is, blijft downloaden nog steeds populair. Hier kun je lezen hoe je documentaires en films met goede Nederlandse ondertiteling kunt vinden. Allemaal op een strikt legale manier.

Films online downloaden

Bijna iedereen is er nu bekend mee: het gratis downloaden van films via websites. Zelfs de oudere generatie is langzaam aan het beseffen hoe handig het is. Omdat het in Nederland strikt gezien legaal is, is de barrière erg laag. Toch is het uiteindelijk verstandiger om het niet te doen en daarom kun je in dit artikel artikel lezen over het downloaden van gratis films op een strikt legale manier. Je loopt dan helaas al wel snel tegen het probleem aan dat je niet snel Nederlandse ondertiteling kunt vinden.

Downloaden van online films - legale torrents?

Voordat je aan het downloaden begint, is het verstandig om eerst te kijken of er wel ondertiteling (Engelse of Nederlandse ondertiteling) beschikbaar is. Als je hier achteraf achter komt, kun je weer opnieuw beginnen. Ik ga er in dit artikel alvast vanuit dat je weet hoe het downloaden in zijn werk gaan. Maar in het kort: er is geen verschil met het normaal downloaden van bestanden. Druk op de link en sla het bestand op zoals u dat normaal zou doen. Mocht u echter een legaal torrent bestand (sinds kort worden er enkele films gratis en legaal via torrent website aangeboden) willen downloaden, dan hebt u programma's zoals uTorrent nodig. Let wel dat de meeste torrents illegaal zijn. Slechts een beperkt aantal films is met goedkeuring van de filmmaatschappijen naar buiten gebracht als torrent. Het meest recente bekende voorbeeld is de prachtige documentaire 'The Act of Killing' die door distributeur Draft House films beschikbaar is gesteld via iTunes.

Het downloaden van gratis films met Nederlandse ondertiteling - waar?

Dit is echter heel erg lastig om legaal te doen. Wanneer u gratis films met Nederlandse ondertiteling wilt downloaden, zult u merken dat het moeilijk is om dit integraal te doen. De meeste films zijn namelijk met hardcoded Engelse ondertiteling of komen helemaal zonder ondertiteling. Vooral bij buitenlandse niet-Engelse films is dit het geval. Toch is het wel mogelijk om later de films van Nederlandse ondertiteling te voorzien. Ook kunt u de films met ondertiteling streamen (meer hieronder).

Maar waar kunt u gratis films downloaden? Wanneer u volledig legaal films wilt downloaden, kan dit alleen met films die zich in het publieke domein bevinden. Oftewel, de films waarvan de rechten zijn vervallen. Geweldige websites die dit aanbieden zijn archief of public domain websites als:

Archive.org
Waar je echt alles kunt vinden op het gebied van cinema, televisie en muziek. Ook zijn er geweldige documentaires aanwezig. Het betreft natuurlijk wel voornamelijk oude films, zoals klassieke Hollywood komedies van Chaplin of Keaton. In eerste instantie zul je een video stream aantreffen maar helemaal beneden op de pagina staat ook altijd de optie om de films te downloaden.

Openculture.com
Openculture.com is een website als Archive.org die ook een gigantisch aanbod heeft van legale films online, maar ook legale audioboeken en cursussen

Cinema International
Op Cinema International kun je ook meer recente films aantreffen. Daar hebben ze de een heel groot aanbod van oude zowel als hele nieuwe films en tv series die op Youtube en andere legale websites worden aangeboden. Dit is interessant aangezien Youtube nu ook HD films aan gaat bieden.

Een andere vorm met niet directe downloads, maar legale publieke domein torrents is de website Publicdomaintorrents.info. Ook hier heb je weer Bittorrent software voor nodig.

Het zoeken naar Nederlandse ondertiteling bij de gedownloade film

Veelal zul je merken dat er ook films en series zijn die geen Nederlandse ondertiteling hebben. Het wordt althans niet rechtstreeks aangeboden. Dit betekent dat je het er afzonderlijk bij moet downloaden. Hoe gaat dit in zijn werk? Eerst kijk je naar de film die je wilt downloaden. Kopieer de titel en voer die volledig in bij het Google zoek vak. Aan deze titel voeg je 'NL subs' of 'NL ondertiteling' toe. Vervolgens komen er een aantal resultaten uit rollen en dan heb je het voor het uitkiezen. Zorg ervoor dat het een exacte match is. Wanneer het een andere versie van de film is, loop je de kans dat de film en de ondertiteling niet synchroon lopen. Het kan ook voorkomen dat het er simpelweg niet is. Ook kun je rechtstreeks naar de websites gaan. Ondertiteling websites zijn legaal, ook in de strikte zin.

Hoe werkt het daarna?

Dit hangt af van waarmee je de gedownloade films afspeelt. Ik persoonlijk raad VLC player aan. Het is kwalitatief beter en gemakkelijker in het gebruik. Met VLC player kun je simpelweg zoeken naar de ondertiteling door met de rechtermuisknop op het scherm te klikken. Als je Windows Media Player gebruikt, moet je het bestandje met de subtitles (vaak een .srt bestand) in het mapje stoppen bij de locatie van de film. Vervolgens moet je de naam van de ondertiteling gelijk maken aan de volledige titel van het film bestand. Dan kun je het afspelen en zou het moeten werken.

Lees ook hoe en waar je de beste DVD's of Bluray's kunt downloaden, of waar je gratis tv series kunt kijken. Er is zelfs een artikel gewijd aan het legaal (betaald) online films kijken in deze special: Gratis series en films online kijken met ondertiteling

Dus op deze wijze kun je volstrekt legaal gratis films downloaden met Nederlandse ondertiteling! Veel kijkplezier.

Lees verder

© 2012 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Films, muziek en games downloadenFilms, muziek en games downloadenOver de hele wereld downloaden mensen hun muziek, films en games. Het downloaden van films en games word als illegaal be…
Films en series downloaden en brandenFilms en series worden door veel mensen bekeken. Vaak beslis je pas op het laatste moment dat je een film wil zien en we…
Hoe legaal downloadenHoe kan men nou legaal films en muziek downloaden? Heel veel mensen downloaden tegenwoordig hun films, muziek en softwar…
Microtorrent, de torrent downloaderMicrotorrent, de torrent downloaderAls je op zoek bent naar een goede bittorrent client, dus een programma dat torrents download, dan is utorrent de geschi…

recensieFilmrecensie De Gelukkige HuisvrouwDe gelukkige huisvrouw is een verfilming van het gelijknamige boek van Heleen van Royen, die in 2010 in de bioscopen ver…
recensieFilmrecensie Komt een vrouw bij de dokterIn 2009 kwam de verfilming van het gelijknamige boek Komt een vrouw bij de dokter uit. De bioscoopzalen stroomden vol. V…
Euromark (67 artikelen)
Laatste update: 17-01-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.