The Martial: Singer Songwriter

The Martial, ook wel bekend als Mart van den Bighelaar, is een opkomende Singer songwriter. Hij is geboren in Breda, Noord-Brabant en speelt solo of onder begeleiding van een band. Ondertussen heeft hij al een aantal optredens achter de rug, waaronder een optreden in de Mezz, een populair muziek café in Breda. Zijn wens is later zijn brood te verdienen als songwriter.

Biografie

The Martial is een jaar geleden opgericht door Mart van den Bighelaar (17). Mart komt uit Breda, Noord-Brabant. Van jongs af aan is hij bezig met muziek. Hij zingt, speelt gitaar en is van plan onder andere piano toe te voegen aan zijn arsenaal. Zijn repertoire bestaat uit zowel Engelstalige als Nederlandstalige songs. Ze zijn allemaal zelfgeschreven en deels autobiografisch. Hij voert ze solo uit of met begeleiding van een band.

Mart zoekt meerdere partners om eventueel mee samen te werken. Partners kunnen van alles zijn: bandcoach, manager, grafisch ontwerper, etc. Bandleden dienen voornamelijk als ondersteuning van Mart en zijn dus niet per definitie een vast onderdeel van The Martial. Momenteel zit Mart van den Bighelaar nog op de middelbare school; hij is echter van plan zo snel mogelijk te slagen en auditie te doen bij de Rockacademie in Tilburg.

Invloeden

Mart's favoriete band is 3 Doors Down. Hij haalt dan ook veel inspiratie en invloed uit hun muziek en ziet de band als een goed voorbeeld. Hij wordt verder beïnvloed door bands als The Calling, Hunter Hayes en BLØF. Zijn stijl kan tot nu toe worden beschreven als rock en pop met een lichte invloed van country. Mart's stem is wel is vergeleken met de stem van Paskal Jakobsen, de zanger van BLØF; een warme, karaktervolle stem. De songwriter zet zich in om zichzelf te verbeteren en zoveel mogelijk te leren van zijn ervaringen.

Optredens

Mart van den Bighelaar is actief op muzikaal gebied en regelt zijn optredens zelf. Hij heeft al meerdere malen opgetreden in locaties als het Mezz Café en de Bruine Pij. Buiten The Martial maakt hij graag muziek met vrienden; zo heeft hij onder andere opgetreden tijdens een talentenshow op zijn middelbare school. The Martial is op dit moment druk bezig met het regelen van optredens. Zijn volgende stap is mee te doen aan competities en hij hoopt te kunnen optreden op evenementen en festivals als Breda Barst.

Demo

Sinds kort staat de eerste demo van The Martial op het internet. Deze is professioneel opgenomen in Studio Artichoque, in Oisterwijk. Hij is te beluisteren op de website van The Martial en gratis te downloaden op themartial.bandcamp.com.

Alle nummers op de demo zijn zelfgeschreven. Hier volgt een lijst met de vier nummers:
  • Things Will Be All-right
  • You And Me
  • Nooit Een Dag
  • Stop Time

Huidige bandleden

  • Fayan Pertijs - Gitaar
  • Remy Noordzij - Bas
  • Stijn van Vucht - Drums

The Martial staat ook op Facebook.
© 2014 - 2024 Balideli, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Michael W. Smith singer-songwriter & acteur + praise-artiestMichael W. Smith singer-songwriter & acteur + praise-artiestMichael W. Smith (1957) is een hedendaagse Amerikaanse singer-songwriter. Zijn doel is evangelie-verkondiging en het gro…
Jeff Buckley: BiografieJeff Buckley bezat een unieke en opvallende stem. Hij gaf alles in zijn optredens. Zijn album ‘Grace’ wordt alom gezien…
Hoeveel verdienen artiesten met Spotify?Hoeveel verdienen artiesten met Spotify?Met de komst van streamingdiensten als Spotify en Apple Music is de manier waarop we naar muziek luisteren compleet vera…

Zeven artiesten die je naar een andere plek doen zwevenZoek je muziek waarbij je heerlijk weg kan dromen? Dit zijn zeven voorbeelden van artiesten die dit voor elkaar kunnen k…
Richard Tauber - Londen, New York en zijn filmsRichard Tauber - Londen, New York en zijn filmsIn 1931 gaf Richard Tauber optredens in het Drury-Lane theater in Londen. In datzelfde jaar maakte hij zijn debuut in Am…
Bronnen en referenties
  • http://www.themartial.net/
Balideli (21 artikelen)
Gepubliceerd: 24-02-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.