InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > The Martial: Singer Songwriter

The Martial: Singer Songwriter

The Martial, ook wel bekend als Mart van den Bighelaar, is een opkomende Singer songwriter. Hij is geboren in Breda, Noord-Brabant en speelt solo of onder begeleiding van een band. Ondertussen heeft hij al een aantal optredens achter de rug, waaronder een optreden in de Mezz, een populair muziek café in Breda. Zijn wens is later zijn brood te verdienen als songwriter.

Biografie

The Martial is een jaar geleden opgericht door Mart van den Bighelaar (17). Mart komt uit Breda, Noord-Brabant. Van jongs af aan is hij bezig met muziek. Hij zingt, speelt gitaar en is van plan onder andere piano toe te voegen aan zijn arsenaal. Zijn repertoire bestaat uit zowel Engelstalige als Nederlandstalige songs. Ze zijn allemaal zelfgeschreven en deels autobiografisch. Hij voert ze solo uit of met begeleiding van een band.

Mart zoekt meerdere partners om eventueel mee samen te werken. Partners kunnen van alles zijn: bandcoach, manager, grafisch ontwerper, etc. Bandleden dienen voornamelijk als ondersteuning van Mart en zijn dus niet per definitie een vast onderdeel van The Martial. Momenteel zit Mart van den Bighelaar nog op de middelbare school; hij is echter van plan zo snel mogelijk te slagen en auditie te doen bij de Rockacademie in Tilburg.

Invloeden

Mart's favoriete band is 3 Doors Down. Hij haalt dan ook veel inspiratie en invloed uit hun muziek en ziet de band als een goed voorbeeld. Hij wordt verder beïnvloed door bands als The Calling, Hunter Hayes en BLØF. Zijn stijl kan tot nu toe worden beschreven als rock en pop met een lichte invloed van country. Mart's stem is wel is vergeleken met de stem van Paskal Jakobsen, de zanger van BLØF; een warme, karaktervolle stem. De songwriter zet zich in om zichzelf te verbeteren en zoveel mogelijk te leren van zijn ervaringen.

Optredens

Mart van den Bighelaar is actief op muzikaal gebied en regelt zijn optredens zelf. Hij heeft al meerdere malen opgetreden in locaties als het Mezz Café en de Bruine Pij. Buiten The Martial maakt hij graag muziek met vrienden; zo heeft hij onder andere opgetreden tijdens een talentenshow op zijn middelbare school. The Martial is op dit moment druk bezig met het regelen van optredens. Zijn volgende stap is mee te doen aan competities en hij hoopt te kunnen optreden op evenementen en festivals als Breda Barst.

Demo

Sinds kort staat de eerste demo van The Martial op het internet. Deze is professioneel opgenomen in Studio Artichoque, in Oisterwijk. Hij is te beluisteren op de website van The Martial en gratis te downloaden op themartial.bandcamp.com.

Alle nummers op de demo zijn zelfgeschreven. Hier volgt een lijst met de vier nummers:
  • Things Will Be All-right
  • You And Me
  • Nooit Een Dag
  • Stop Time

Huidige bandleden

  • Fayan Pertijs - Gitaar
  • Remy Noordzij - Bas
  • Stijn van Vucht - Drums

The Martial staat ook op Facebook.
© 2014 - 2019 Balideli, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Singer/songwriter Tracy ChapmanTracy Chapman werd in een klap wereldberoemd toen ze in 1988 optrad op het concert ter ere van de zeventigste verjaardag…
Blaudzun - Nederlandse singer-songwriterBlaudzun - Nederlandse singer-songwriterAls je naar zijn muziek luistert is het haast niet te geloven dat hij een Nederlandse artiest is. Het derde album genaam…
Michael W. Smith singer-songwriter & acteur + praise-artiestMichael W. Smith singer-songwriter & acteur + praise-artiestMichael W. Smith (1957) is een hedendaagse Amerikaanse singer-songwriter. Zijn doel is evangelie-verkondiging en het gro…
Nieuwe muziek ontdekken - Hoe?Je hebt een aardige cd-collectie en ook heb je de leukste mp3 's op je computer verzameld. Toch is het leuk om af en toe…
Bronnen en referenties
  • http://www.themartial.net/

Reageer op het artikel "The Martial: Singer Songwriter"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Balideli
Gepubliceerd: 24-02-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!