Channing Matthew Tatum

Channing Matthew Tatum Variërend van een emotionele rol in Dear John tot een sexy stripper in Magic Mike, Channing Tatum is van alle markten thuis. Een eigenwijs jongetje dat zich heeft ontpopt tot een populaire acteur. Een acteur die al sinds 2005 niet meer uit de filmwereld weg te denken is die al verschillende hoofdrollen achter zijn naam heeft staan.

Channing Matthew Tatum

Channing Matthew Tatum is geboren op 26 april 1980 in Cullman, Alabama. Hij woonde hier met zijn zusje Paige, zijn vader en zijn moeder. Zijn moeder werkte als vliegtuigmedewerkster en zijn vader verdiende zijn geld in de bouw. Toen Channing zes jaar was verhuisde hij samen met zijn gezin naar Bayous, Mississippi. Channing was een druk jongetje dat snel in de problemen kwam en zijn ouders motiveerden hem dan ook veel te sporten. Hij speelde hier voetbal, American Football, honkbal en atletiek. Vooral in American Football bleek hij uit te blinken.

Het begin van zijn middelbare schooltijd bracht hij door op de Gaither High School. Zijn ouders vonden dat hij te weinig inzet toonde en gaven hem de keuze; hij moest of naar een particuliere school of naar een militair internaat. Hij kwam terecht op de particuliere Tampa Catholic High School en studeerde hier in 1998 af. Doordat hij hier een football scholarship had behaald kon hij na zijn afstuderen naar Glenville State College. Uiteindelijk besloot hij vroegtijdig te stoppen met zijn studie aangezien hij zijn interesse in het American Football verloor (en het studeren gaf hem niet de antwoorden waar hij op gehoopt had).

In de tijd dat hij school verliet heeft hij onder meer gewerkt als bouwvakker, verkoper, makelaar, supermarktmedewerker, medewerker in een dierenopvang en als stripper. Bij toeval werd hij van de straat geplukt door een scout van een modellenbureau en al snel had hij een modellencontract te pakken. Hij heeft onder meer model gestaan voor Abercrombie&Fitch, Emporio Armani, Nautica en Dolce&Gabanna.
Het modellenwerk gaf hem ruimte om de wereld in te trekken en na te denken over wat hij wilde. Hij ontdekte zijn liefde voor kunst, schrijven en acteren. Na een paar jaar modellenwerk te hebben gedaan besloot hij dat het niet uitdagend genoeg voor hem was en ging acteren.

Films en televisiewerk

Channing zijn officiële televisiedebuut was in 2004 met een optreden in CSI: Miami als Bob Davenport. Zijn debuut in de filmwereld kwam een jaar later, hij speelde de rol van Jason Lyle in de film Coach Carter. Sinds dit debuut heeft hij al een ruim portfolio aan films achter zijn naam staan, waaronder:

Coach Carter

Een sportzaakeigenaar krijgt de vraag of hij coach zou willen worden van het basketbalteam van zijn oude middelbare school. De school waar hij zelf topatleet is geweest. Hij accepteert het verzoek en daar aangekomen blijkt hij nog een hele klus te hebben aan zowel het gedrag van de spelers als aan het slechte spel.

Dear John

Soldaat John (Channing Tatum) is op tweeweeks verlof wanneer hij Savanah ontmoet, een studente die op studiereis is. Ze worden verliefd maar na amper twee weken moet John weer terug naar Duitsland waar hij gestationeerd is. Savanah belooft aan John dat ze op hem zal wachten totdat zijn missie in Duitsland erop zit en John belooft haar om na Duitsland niet meer bij te tekenen en terug te keren. In de tussentijd schrijven ze elkaar brieven om elkaar toch te blijven spreken.

Vlak voordat John naar huis terug zou keren is er sprake van de 11 september aanslag. John besluit hierop zich toch nog twee jaar voor zijn land te willen inzetten. In deze twee jaar ontvangt John een brief van Savanah waarin staat dat ze verliefd is op een ander, haar beste vriend Tim. Wanneer John verlof heeft blijkt zijn vader op sterven te liggen en vlak daarna overlijdt hij. Na de begrafenis besluit hij Savanah op te zoeken. Hij komt erachter dat Savanah en Tim getrouwd zijn en voelt zich overbodig. Tim heeft een melanoom en als hij niet de juiste behandeling krijgt zal hij sterven. John doet een anonieme donatie en zorgt ervoor dat Tim zijn behandeling kan krijgen.

Step Up

Tyler Gage (Channing Tatum) is een probleemzoeker die in een achterbuurt woont bij zijn pleeggezin. Wanneer hij en zijn vrienden inbreken op de Maryland School of Arts en hier het podium vernielen wordt hij opgepakt en veroordeeld tot 200 uur taakstraf in en rondom de school.

Nora Clark is een balletdansers die haar dansopleiding volgt aan de Maryland School of Arts. Ze ziet Tyler buiten voor de school dansen en wanneer haar partner geblesseerd raakt vraagt ze Tyler hem te vervangen. Tyler gaat hiermee akkoord en zo repeteren ze bijna iedere dag. Tyler lijkt zijn leven meer op de rit te krijgen terwijl Nora iets losser wordt en samen vormen ze een goed danskoppel. Wanneer de danspartner van Nora terugkeert besluit Tyler te vertrekken en terug te keren naar zijn oude vrienden. Wanneer er een ongeluk gebeurt met een goede vriend van hem moet hij kiezen, blijft hij op de straat of volgt hij zijn droom?

21 Jump Street

Schmidt en Jenko (Channing Tatum) zijn op de middelbare school verre van vrienden van elkaar. Jenko was populair maar haalde slechte cijfers terwijl Schmidt een nerd was die sociaal minder sterk presteerde. Wanneer ze elkaar zes jaar later tegenkomen op de politieacademie raken ze bevriend en worden samen aangesteld als patrouille op de fiets. Als ze een aanhouding verpesten worden ze in een undercover team gezet. Hun taak is om de drugshandel op een middelbare school te onderzoeken en de dealer te vinden. Ze krijgen een nieuwe identiteit die helemaal niet strookt met hun eigen middelbare schooltijd (Jenko is opeens de nerd en Schmidt is reuze populair). Deze nieuwe verhouding tot elkaar zorgt voor de nodige spanningen en lijkt niet alleen hun relatie tot elkaar maar ook het onderzoek in gevaar te brengen.

Magic Mike

In 2010 vertelde Channing Tatum aan een Australische krant dat hij graag een film zou willen maken over de dingen die hij mee had gemaakt als stripper. Ook gaf hij aan dat hij graag samen zou werken aan deze film met director Nical Refn. Refn stemde in maar het project kwam door het drukke schema van Refn maar niet van de grond hierdoor besloot Channing de samenwerking stop te zetten. Uiteindelijk koos hij voor Steven Soderbergh als director en konden ze in april 2011 van start gaan met de casting. Channing zelf werd gecast voor de hoofdrol van mentor (en ervaren) stripper Mike en Alex Pettyfer werd Adam (de leerling van Mike).

De film

Mike Lane is een stripper in Xquisite Strip Club. Als droom heeft hij om een eigen meubelbedrijfje te starten maar hiervoor zal hij eerst geld moeten hebben. Om dit te verdienen werkt hij onder meer in de bouw als dakbedekker, herstelt hij auto's en werkt hij in een stripclub. Hij heeft zich opgewerkt tot een van de populairste strippers van de club. Op zijn werk als dakbedekker ontmoet hij Adam, een 19-jarige jongen die net ontslagen wordt vanwege diefstal. Hij geeft hem een lift naar huis en wanneer ze elkaar de volgende avond weer tegenkomen neemt Mike hem mee naar de stripclub. Doordat een andere danser is uitgevallen door overmatig drugsgebruik vraagt Mike Adam om zijn plek in te nemen. Na een geslaagd optreden mag Adam zich ook aansluiten bij het Xquisite-team.

Wanneer Mike de zus van Adam, Brooke, ontmoet is er direct een klik tussen de twee. De verstandige Brooke lijkt Mike te inspireren om zijn droom achterna te gaan en hij stapt uiteindelijk de stripperswereld. Terwijl Mike zijn leven op de rit lijkt te krijgen komt juist Adam steeds dieper verstrikt in de donkere kanten van de stripperswereld.

Magic Mike XXL

Drie jaar nadat Mike vertrokken is uit de stripperswereld besluit ook de rest van de groep te stoppen. Ze besluiten nog één groot optreden te plannen en proberen de hele groep weer bij elkaar te krijgen. Wanneer ze vertrekken stoppen ze onderweg in Jacksonville en Savannah om hier nog wat te oefenen en nog wat kleine optredens te geven. Met deze laatste tour nemen ze op een stripperwaardige manier afscheid van hun verleden.

Prijzen

 • 2006 Sundance Film Festival Special Jury Prize, tezamen met A Guide to Recognizing Your Saints cast
 • 2008 Teen Choice Award Choice Movie Actor: Drama Stop-Loss
 • 2008 Choice Movie: Drama, tezamen met Step Up 2: The Streets cast Step Up 2: The Streets
 • 2010 Teen Choice Award Choice Movie Actor: Action Adventure
 • 2012 Teen Choice Awards Choice Movie Actor: Comedy 21 Jump Street

Leuk om te weten

 • In 2012 is Channing Tatum uitgeroepen door People's tot Sexiest Man Alive
 • Channing is de stiefbroer van acteur/zanger Christopher Anderson
 • Zowel hij als zijn vrouw houden van sprookjes en ook het thema van hun trouwdag was een sprookjesbruiloft
 • Channing Tatum heeft geen acteer- of toneelschool gevolgd maar enkel wat cursussen en trainingen
© 2015 - 2023 Yvette001, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Van model tot actriceChanning Tatum, Cameron Diaz, Jennifer Lawrence, drie bekende namen uit de acteerwereld. Naast het acteren hebben ze nog…
Tanden bleken/tanden bleachen met Magic WhiteTanden bleken/tanden bleachen met Magic WhiteDankzij Magic White kan je tegenwoordig je tanden bleken (tanden bleachen) in minder dan een half uur tijd en dit zonder…
Mike - De kip die 18 maanden zonder kop leefdeBent u in de stemming voor een macaber maar waargebeurd verhaal? Dan laten we u graag kennismaken met Mike, the Headless…
Steppen, de autoped is terug in het straatbeeldOf je nu twee jaar of honderd jaar bent, iedereen kan steppen. Op de step naar school, naar de supermarkt, naar het café…

Top 10 duo's met de meeste hits in AmerikaTop 10 duo's met de meeste hits in AmerikaDe Amerikaanse Billboard Hot 100 publiceert elke week een lijst met daarin de honderd populairste liedjes. In deze lijst…
Top 10 zangeressen met de meeste hits in AmerikaTop 10 zangeressen met de meeste hits in AmerikaDe Amerikaanse Billboard Hot 100 publiceert wekelijks een lijst van de honderd populairste liedjes. In deze lijst zijn n…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Gage Skidmore, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
 • http://www.imdb.com/name/nm1475594/bio?ref_=nm_ov_bio_sm
 • http://www.boomsbeat.com/articles/2124/20140402/50-interesting-facts-about-channing-tatum.htm
 • http://movies.about.com/od/stepup/a/stepupct080806.htm
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Magic_Mike
 • http://channingtatumunwrapped.com/about/biography/
Yvette001 (23 artikelen)
Gepubliceerd: 08-07-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.