Lost Frequencies alias Felix De Laet: Are you with me

Lost Frequencies alias Felix De Laet: Are you with me Felix De Laet is een Belgische deejay en producer die gebruikmaakt van de artiestennaam Lost Frequencies. In 2014 maakt hij een remix van ‘Are you with me’ van de Amerikaanse countryzanger Easton Corbin waarmee hij behalve in eigen land in tal van andere Europese landen succes heeft. In de zomer van 2015 is De Laet de meest beluisterde Belgische artiest en bereikt hij als eerste Belg de bovenste positie op de Britse hitlijst. Pas in oktober 2016 verschijnt het debuutalbum van Lost Frequencies.

Lost Frequencies alias Felix De Laet

Felix De Laet (30 november 1993) is een in Brussel wonende Belgische deejay en producer die onder de artiestennaam Lost Frequencies zijn muziek uitbrengt. In 2014 maakt hij een remix van Are you with me, een nummer van de Amerikaanse countryzanger Easton Corbin. De remix wordt uitgebracht in het najaar van 2014 en is in eigen land een groot succes, gevolgd door een eerste plaats in de hitlijsten van een aantal andere Europese landen waaronder Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Groot-Brittannië. In Nederland komt het nummer in de Nederlandse Top 40 tot een vierde plek.

Meest beluisterde Belgische artiest

Lost Frequencies is in de zomer van 2015 de meest beluisterde Belgische artiest. ‘Als ik hoor dat mijn muziek meer gedraaid wordt dan die van Stromae [een sinds 2009 zeer populaire in het Frans zingende Belgische singer-songwriter], word ik wat verlegen. De vergelijking met hem vind ik teveel eer’, aldus De Laet.

SoundCloud

Felix De Laet volgt een opleiding economie maar breekt deze af om zich volledig op een muziekcarrière te concentreren. Zijn muziek valt onder de categorie deep house, een substroming in de housemuziek. Het maken van remixen van oude, vergeten nummers (de zogeheten ‘lost frequencies’) is kenmerkend voor zijn manier van werken.

De Laet publiceert zijn remixen via het online audioplatform SoundCloud waarmee gebruikers de mogelijkheid wordt geboden remixen van bestaande nummers te uploaden.

Are you with me

Are you with me is geschreven door Tommy Lee James, Terry McBride en Shane McAnally en wordt van origine uitgevoerd door de Amerikaanse countryzanger Easton Corbin. Het nummer staat op zijn in 2012 uitgebrachte album All over the road. De versie van Corbin is nooit op single uitgebracht.

De Laet hoort het nummer bij toeval op het internet en weet meteen dat hij er iets mee kan doen. Hij gebruikt in zijn remix de oorspronkelijke muziek en het refrein van vier regels van het nummer. ‘Door de snelheid te verhogen zat het origineel niet meer in mijn hoofd’, aldus De Laet. Na twee dagen mixen is het nummer klaar. In de uiteindelijke mix is het nummer opnieuw ingezongen.

Eerste Belg op nummer 1 in Britse hitlijst

Volgens het Vlaamse dagblad De Standaard is Felix De Laet de eerste Belg ooit die bovenaan de Britse hitlijst staat als op 5 juli 2015 Are you with me van nummer 2 naar nummer 1 stijgt. Hierbij kunnen enkele kanttekeningen worden geplaatst omdat in het verleden twee acts bovenaan de Britse hitparade hebben gestaan die duidelijk Belgische roots hebben:
  • In het voorjaar van 2012 staat zanger Gotye vijf weken bovenaan met Somebody that I used to know; hij is op dat moment Australiër maar wordt in 1980 als Wouter De Backer in Brugge, België geboren;
  • Begin 1993 staat het duo 2 Unlimited eveneens vijf weken bovenaan de Britse hitlijst. 2 Unlimited is het project van de twee Belgische producers en schrijvers Jean-Paul De Coster en Phil Wilde. Na een eerste instrumentale single krijgt hun geesteskind een gezicht met een Nederlandse rapper en een Nederlandse zangeres.

Het is wel voor het eerst dat een nummer van Armada Music, het label van dj Armin van Buuren waarop Are you with me is uitgebracht, een nummer 1 notering heeft in het Verenigd Koninkrijk.

Opvolgers van 'Are you with me'

In juni 2015 volgt Reality, de tweede single van Lost Frequencies. Het nummer heeft een vergelijkbare opbouw als Are you with me en is eveneens in lengte ruim onder de drie minuten gehouden. Reality wordt gezongen door Janieck Devy, een Nederlandse zanger die in 2013 twee singles en in 2014 zijn debuutalbum Survival guide heeft uitgebracht.

Na het nummer Eagle eyes in november 2015 wordt in de zomer van 2016 Beautiful life als vierde single uitgebracht. In dit nummer, dat door de NOS wordt gebruikt voor de uitzendingen rondom de Olympische Zomerspelen in Rio, is de Zweedse zanger Sandro Cavazza te horen. In Nederland wordt het een bescheiden hit.

Na Beautiful life verschijnen tussen 2016 en 2018 meerdere singles, waaronder Here with you en Crazy. Met Melody, een samenwerkingsverband met de Britse zanger James Blunt, laat Felix De Laet wederom horen de inspiratie voor zijn muziek vooral buiten de dancemuziek te halen. In de zomer van 2020 bereikt hij in ons land na Are you with me en Reality voor de derde maal de top 10, ditmaal met Love to go in samenwerking met het Nederlandse dance-duo Zonderling en Kelvin Jones.

Less is more

Less is more is de titel van Lost Frequencies' debuutalbum dat op 21 oktober 2016 verschijnt. Hierop is ook What is love te vinden, een remake van de hit van de uit Trinidad en Tobago afkomstige zanger Haddaway uit 1993 die als single wordt uitgebracht.
© 2015 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Soundcloud: de sociale media site voor muziekfansSoundcloud: de sociale media site voor muziekfansSoundcloud is een bekende sociale media site voor artiesten en muziekfans over heel de wereld. Op de website kan je snel…
recensieSoundcloud vs. SpotifyWelk muziekprogramma is nou beter? Soundcloud of Spotify? Het is een eeuwige discussie waar nooit een conclusie uit zal…
De artiestenregelingAls u een evenement organiseert waarbij artiesten optreden, kunt u als inhoudingsplichtige worden aangemerkt. Dit kan da…

Dotan Harpenau: een Nederlandse singer-songwriterDotan Harpenau: een Nederlandse singer-songwriterDotan Harpenau is een Nederlandse singer-songwriter, die muziek uitbrengt onder de naam Dotan. In 2011 wordt Dotan uitge…
Little Mix: een Britse popsensatie ontstaan uit X-FactorLittle Mix: een Britse popsensatie ontstaan uit X-FactorLittle Mix is een Britse meidengroep, gevormd tijdens de talentenjacht X-Factor in 2011. De band bestaat uit Jade Thirlw…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Lost_Frequencies
  • http://www.standaard.be/cnt/dmf20150706_01765546?
  • http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-brussel/-nu-nog-amerika-veroveren-a2391839/
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 17-08-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.