Overleden (legendarische) popsterren

Overleden (legendarische) popsterren Popsterren. Ze komen en ze gaan. Soms kiezen ze er zelf voor om met hun carrière te stoppen. In andere gevallen stopt hun carrière door overlijden. Dit overlijden kan plotseling zijn, door een ziekte, maar ook doordat ze zelf een einde aan hun leven maken. Popsterren zijn net zoals iedereen namelijk niet onsterfelijk. Een aantal popsterren die zijn overleden zijn onder andere: Freddie Mercury, Whitney Houston en Michael Jackson. Tussen 2016 en 2018 overleden onder andere: David Bowie, Prince, Leonard Cohen, George Michael, Robert Miles, Avicii en Aretha Franklin. Ondanks dat ze zijn overleden blijft hun muziek bestaan.

Inhoud


Popsterren

Wat is een popster eigenlijk? Een popster is iemand die wereldwijd beroemd is geworden door zijn/haar muziek. Er zijn wereldwijd ontzettend veel popsterren. Van jong tot oud, van boyband tot girlband, maar ook solo-artiesten. Het is natuurlijk niet zo dat iedereen die goed kan zingen en een single uitbrengt, een popster wordt. Soms breekt een artiest door en wordt beroemd en dus een popster. In andere gevallen bloedt de carrière van een artiest dood of blijft hij/zij alleen nationaal bekend.

Enkele bekende popsterren/popgroepen
 • Kathy Perry
 • Adèle
 • Christina Aguilera
 • Shania Twain
 • Spice Girls
 • Lenny Kravitz
 • Madonna
 • Mariah Carey
 • John Lennon
 • Tina Turner
 • Gloria Estefan
 • 2 Unlimited
 • Backstreet Boys
 • Take That
 • Celine Dion
 • Phill Collins
 • Brian Adams
 • Queen
 • George Michael
 • Avicii
 • Chuck Berry
 • Robert Miles
 • Ray Thomas - Moody Blues

Overleden

Ook popsterren hebben niet het eeuwige leven. Helaas zijn veel van de overleden popsterren op redelijk jonge leeftijd overleden. Hetzij door een ziekte, hetzij door invloed van drugs. Maar er zijn ook popsterren die door een andere oorzaak zijn overleden. Zangeres Karen van The Carpenters leed aan anorexia nervosa. Zij nam diverse middelen in om maar niet aan te komen. Door deze middelen werkte haar hart minder goed. Als gevolg hiervan is ze overleden. Country-zanger John Denver kwam door een vliegtuigcrash om het leven.

Karen Carpenter

Zij werd op 2 maart 1950 in het Amerikaanse New Haven in Connecticut geboren. Samen met haar broer Richard (15 oktober 1946) maakte ze deel uit van The Carpenters. Richard was al vroeg in muziek geïnteresseerd, maar Karen juist niet. Toen zij op de middelbare school in een schoolband kwam en mocht drummen en ze erachter kwam dat ze ook nog eens goed kon zingen, was haar interesse in muziek gewekt. Ze kregen in 1969 hun eerste contract, maar braken pas in 1970 door met hun eerste hit (They Long To Be) Close To You. Dit nummer was oorspronkelijk van Burt Bacharach. Ze stonden vier weken lang op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten. Hun tweede grote hit was We've Only Just Begun. En ander bekend nummer van hen is: Top Of The World. In 1978 stopten ze met live-optredens. Dit had enerzijds te maken met de verslaving aan Methaqualon (slaapmiddel) van Richard en anderszijds door de anorexia nervosa van Karen. Richard kwam zijn verslaving te boven, maar Karen haar anorexia niet. Uiteindelijk is zij op 4 februari 1983 door een hartstilstand om het leven gekomen. Ze was pas 32 jaar oud.

John Denver

Hij werd op 31 december 1943 in het Amerikaanse Roswell in New Mexico geboren. Zijn echte naam was: Henry John Deutschendorf. Hij was veelzijdig. Naast zingen, schreef hij songteksten en zijn eigen biografie en speelde hij af en toe in speelfilms. Hij speelde zelfs met de Muppets in een televisieshow. Voordat hij in 1969 solo ging, zat hij in de band The Mitchell Trio. Zijn doorbraak kwam in 1971 met het nummer Take Me Home, Country Roads. En ander bekend nummer van hem is: Rocky Mountain High. Naast zingen en schrijven zette hij zich in voor goede doelen. Aan zijn leven kwam abrupt een einde. Op 12 oktober 1997 crashte hij met zijn eigen vliegtuigje voor de kust van Monterey in Californië. Wat de precieze oorzaak is geweest is niet helemaal duidelijk. Er wordt gesproken dat hij nog niet genoeg ervaring had met vliegen. Hij werd 53 jaar oud.

John Lennon

Hij werd op 9 oktober 1940 in Liverpool geboren. Zijn volledige naam was: John Winston Lennon. Hij zat samen met Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr in de groep The Beatles. In 1969 trouwde hij met Yoko Ono. Tot aan zijn dood in 1980 was hij met haar getrouwd. John Lennon is niet door een ziekte of door drank- of drugsgebruik om het leven gekomen. Hij is vermoord. Dit gebeurde op 8 december 1980. De dader was Mark David Chapman. John Lennon heeft tijdens zijn periode bij The Beatles verschillende hits gescoord. Een aantal hiervan zijn:
 • Let it Be
 • Penny Lane
 • Hey Jude

Daarnaast schreef hij zelf ook nummers waarmee The Beatles succes hadden. Dit waren:
 • Help
 • All You Need is Love
 • Strawberry Fields Forever

Als solo-artiest is het nummer Imagine een bekend nummer. Dit nummer is in 2015 opnieuw uitgebracht na de bloedige aanslagen in november van dat jaar in Parijs.

Freddie Mercury

Hij werd op 5 september 1946 in het Afrikaanse Stone Town - een oud stadsdeel van de hoofdstad Zanzibar van het eiland Zanzibar - geboren als Farrokh Bulsara. Hij was zanger in de populaire band Queen. Hij had een gigantisch stembereik en hield van extreme optredens. Daarbij verscheen hij dan weer als man, dan weer als vrouw op het podium. Hij was biseksueel. Hij heeft zowel relaties met vrouwen als met mannen gehad. Hij is getrouwd geweest met Mary Austin. De laatste jaren van zijn leven leefde hij samen met Jim Hutton.

Op 9 augustus 1986 was het laatste live-optreden van Queen met Freddie. Hij wilde stoppen. Of de ziekte aids hiervan de reden was, is nooit helemaal duidelijk geworden. Maar dat hij aan aids leed, was achteraf - een dag voor zijn overlijden - wel zeker. Hij heeft nog wel een aantal videoclips gemaakt, waarin duidelijk te zien was dat hij ziek was. Op het laatst kon hij niets meer. Zijn zicht werd steeds slechter, hij leed aan helse pijnen en kwam zijn bed niet meer uit. Pas een dag voor zijn overlijden bracht hij naar buiten dat hij inderdaad aan aids leed. Op 24 november 1991 overleed hij aan longontsteking. Hij was 45 jaar oud. De wereld was geschokt. Twee dagen later werd de videoclip These are the Days of Our Lives uitgezonden. Dit was Freddie zijn laatste videoclip en tevens een herdenkingsspecial voor hem. In deze clip fluistert hij de woorden I still love you. Deze woorden waren speciaal aan zijn fans gericht.

Whitney Houston

Zij werd op 9 augustus 1963 in het Amerikaanse Newark geboren. Haar volledige naam was: Whitney Elizabeth Houston. Zij was de moeder van de op 26 juli 2015 overleden Bobbi Kristina Brown . De moeder van Whithey Houston - Cissy Houston - is zelf ook bekend in de muziekwereld. Zij was onder andere achtergrondzangeres van Elvis Presley.
Het leven van Whitney ging niet bepaald over rozen. Ze had een gewelddadig huwelijk met Bobby Brown en raakte verslaafde aan drank en drugs. Voordat dit haar parten ging spelen, was ze erg succesvol als zangeres. Daarnaast heeft ze samen met Kevin Costner in de film The Bodyguard gespeeld. Ze heeft veel hits op haar naam staan. Als jong meisje zong ze samen met haar moeder. Als solozangeres behaalde ze vrij snel drie keer een nummer-1 notering. Dit waren de hits:
 1. Saving All My Love For You (08-1985)
 2. How Will I Know (11-1985)
 3. Greatest Love Of All (03-1986)

Na een huwelijk van 14 jaar scheidde ze van Bobby Brown. Tijdens het huwelijk was ze al in de ban van de drugs en dat werd er na haar scheiding niet beter op. Op 11 februari 2012 overleed ze. Ze werd dood gevonden in de badkuip in haar hotelkamer in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills. Ze was in het bad verdronken. Dit was vermoedelijk het gevolg door een hartaanval door het gebruik van drugs. Ze werd 48 jaar oud.

Michael Jackson

Hij werd op 29 augustus 1958 in het Amerikaanse Gary in de staat Indiana, geboren. Zijn volledige naam was: Michael Joseph Jackson. Hij was naast zanger ook danser en componist. Zodra er een nummer van hem op de radio te horen is, is direct duidelijk dat het een nummer van The King of Pop is. Zijn stem herken je namelijk onmiddellijk. Voordat hij solo ging, zat hij van 1964 tot 1984 in de groep The Jackson Five. Een nummer van hen is: I'll Be There. In 1972 scoorde hij als solo-artiest zijn eerste nummer-1 hit. Dit was het nummer Ben. Toen zijn album Bad uitkwam, presteerde hij het zelfs dat er maar liefst vijf nummer van dit album op nummer 1 kwamen te staan. Dit waren:
 • Just Can't Stop Loving You (07-1987)
 • Bad (09-1987)
 • The Way You Make Me Feel (11-1987)
 • Man in the Mirror (01-1988)
 • Dirty Diana (04-1988)

Na deze albums maakte hij er nog meer. In 2009 kondigde hij aan te stoppen met zingen. Hij zou onder de naam This Is It afscheidsconcerten gaan geven. Hier is hij door zijn overlijden echter niet meer aan toegekomen.

Er werd genoeg over hem gepraat. Hij trok zich steeds meer terug op zijn landgoed Neverland. Er werd beweerd dat hij meerdere keren een operatie aan zijn gezicht had laten uitvoeren en dat hij er bewust voor zorgde dat zijn gezicht steeds blanker werd. Daarnaast had hij niet zoveel succes op het gebied van relaties. Hij is twee keer getrouwd geweest. Hieronder valt het tweejarige huwelijk met Lisa Marie Presley. Zij is de dochter van wijlen Elvis Presley. Ook werd hij meerdere keren van kindermisbruik beschuldigd. Op 25 juni 2009 kwam een einde aan zijn leven. Hij overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. Dit was vermoedelijk het gevolg van een overdosis medicijnen. Hij werd 50 jaar oud.

Elvis Presley

Hij werd op 8 januari 1935 in het Amerikaanse Tupelo in de staat Mississippi geboren. Zijn volledige naam was: Elvis Aaron Presley. Hij was één van een tweeling. Zijn tweelingbroer overleed bij zijn geboorte. In 1956 kwam zijn eerste nummer-1 hit uit. Dat was Heartbreak Hotel. In datzelfde jaar brak hij door als acteur. Hij speelde in de film Love Me Tender. Naast deze film speelde hij ook nog in andere films. Hij kreeg als bijnaam de naam The King. Hij kocht het landgoed Graceland om tussen zijn optredens door de rust te kunnen vinden. Op 1 mei 1967 trouwde hij met Priscilla en in 1968 werd hun dochter Lisa Marie geboren. Het huwelijk heeft niet erg lang stand gehouden, in 1972 gingen ze scheiden. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts met hem. Hij raakte verslaafd aan medicijnen en werd steeds dikker. Hij kon zijn optredens niet volhouden en dat wat hij zong was slecht te verstaan. Op 16 augustus 1977 overleed hij op 42-jarige leeftijd. De exacte doodsoorzaak is niet bekend. Er wordt zelfs gesuggereerd dat hij niet eens dood is en dat hij zijn dood in scène gezet zou hebben. Volgens sommige mensen leeft hij ergens samen met Michael Jackson. Maar of dat waar is?

David Bowie

Hij werd op 8 januari 1947 in Londen geboren. Zijn echte naam was: David Robert Jones. Naast zanger was hij acteur, songwriter en muziekproducent. Hij had twee verschillende kleur ogen. Dit was het gevolg van een vechtpartij, waarbij zijn linkeroog beschadigd raakte en daardoor een andere kleur kreeg dan zijn rechteroog. Hij had verschillende namen als artiest. Naast de naam David Bowie gebruikte hij ook de naam Ziggy Stardust. Zijn uiterlijk veranderde door de jaren heen. Hij raakte aan de drugs verslaafd. Vooral cocaïne was bij hem geliefd.

Het bleef jarenlang stil rond hem. In 2004 kreeg hij een lichte hartaanval. En ineens in 2013 bracht hij weer een album uit. Een volgend album werd op 8 januari 2016 uitgebracht. Die dag werd hij 69 jaar oud. Dit album kreeg de naam Blackstar. Twee dagen later overleed hij. Hij bleek al sinds 2013 aan leverkanker te lijden, maar had dit bewust voor zijn fans verzwegen. Hij heeft heel veel hits op zijn naam staan.

Prince

Hij werd op 7 juni 1958 in Minneapolis geboren. Zijn volledige naam was: Prince Rogers Nelson. Naast zanger was hij ook danser en acteur. Hij was een groots artiest met een geringe lengte. Hij was namelijk maar 1.58 meter. Hij heeft nooit veel willen loslaten over zijn privéleven. Wel is bekend dat hij een zoon uit zijn eerste huwelijk heeft gehad, maar dat hij is overleden. Hij heeft veel hits op zijn naam staan. Een aantal hiervan zijn:
 • 1999 uit 1982
 • Purple Rain uit 1984

Hij is ook veel op tournee geweest. Zijn laatst tournee was Hit And Run Part II. Deze tournee was in 2014 in Europa. Hij heeft met veel bekende artiesten en bands samengewerkt, waaronder Candy Dulfer. Op 21 april 2016 is hij overleden. Hij is dood gevonden in zijn huis. Wat de precieze oorzaak is, is nog niet duidelijk. Hij werd 57 jaar oud.

Leonard Cohen

De in Canada geboren Leonard Cohen is op 7 november 2016 op 82-jarige leeftijd overleden. Hij werd op 21 september 1934 in Westmount, Montreal geboren. Het gezin waarin hij opgroeide was een Joods gezin. Naast het jodendom is hij onder meer in aanraking gekomen met de Church of Scientology en het boeddhisme. In zijn tienerjaren leerde hij gitaarspelen en zat in een folk-/countrygroep. Zijn passie was gedichten schrijven. Hij brak door als dichter. Naast het schrijven van gedichten schreef hij ook songteksten. Leonard Cohen werd op het gebied van zingen bekend met het nummer Hallelujah (1984). Dit nummer is door heel veel artiesten gecoverd. Naast deze hit had hij nog andere hits:
 • Suzanne (1966)
 • Everybody Knows
 • The Tower of Song
 • Famous Blue Raincoat
 • First We Take Manhattan

Veel van zijn bekende nummers zijn in het Fries vertaald. Er is zelfs een cd - Cohen yn it Frysk - uitgebracht waarop Friese artiesten de nummers van Leonard Cohen ten gehore brengen.

George Michael

In de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag 2016 is George Michael plotseling overleden. Hij werd maar 53 jaar oud. Het is eigenlijk wel heel bizar dat hij tijdens kerst is overleden. Hij haalde in 1986 de hitlijsten met het nummer Last Christmas en in 2016 werd Eerste Kerstdag dus zijn laatste kerst. George Michael werd op 25 juni 1963 in Londen geboren. Zijn volledige naam was Georgios Kyriacos Panagiotou. Zijn vader was Grieks en zijn moeder Engelse. George Michael werd wereldwijd bekend toen hij in 1981 samen met zijn jeugdvriend Andrew Ridgeley de groep Wham! oprichtte. In zijn Wham!-tijd scoorden ze veel hits. Een aantal hiervan zijn:
 • Wake me up before you go go (1984)
 • Young guns (Go for it) (1982)
 • Freedom (1984)
 • The edge of heaven (1986)

Het laatste nummer van Wham! was The edge of heaven. Daarna gingen ze uit elkaar en ging George Michael solo verder, maar hij zong ook nummers mee van andere bekendheden.
 • zo is hij te horen in het nummer Do They Know It's Christmas? van Band Aid
 • was hij achtergrondzanger in het nummer Nikita van Elton John
 • heeft hij samen met Elton John het nummer Don't Let The Sun Go Down On Me gezongen
 • bracht hij een duet uit met Aretha Franklin. Dat was het nummer I Knew You Were Waiting (For Me). Dit nummer werd een nummer-1 hit in Nederland. George Michael kreeg hiervoor zelfs een Grammy.

Queen
Door het overlijden van Freddie Mercury in 1991, trad George Michael tijdens het Freddie Mercury Tribute Concert - als eerbetoon - samen op met de overgebleven bandleden van Queen. Zij brachten het nummer Somebody To Love ten gehore.

Hits uit zijn solo-carrière
In zijn solo-tijd heeft hij diverse nummer uitgebracht een aantal hiervan zijn:
 • Careless Whisper
 • A Different Corner
 • I Want Your Sex
 • Jesus to a Child

Privé
In 1998 werd duidelijk dat George Michael op mannen viel. Het vermoeden was er al langer, maar dit kwam in 1998 aan het licht toen hij in Amerika werd gearresteerd nadat hij seksuele handelingen met een man - een undercoveragent - op een toilet verrichtte. Daarna gaf hij aan dat hij sinds 1996 een relatie met een man had. Hij bleek in 2006 ook een groot drugsprobleem te hebben. Hij was namelijk verslaafd aan hard-drugs.

Avicii

De Zweedse producer/zanger/dj Avicii (zijn echte naam was Tim Bergling) is op 20 april 2018 op 28-jarige leeftijd overleden. Hij werd dood gevonden in een hotelkamer in Oman. Wat de doodsoorzaak is, is niet bekend. Avicii had gezondheidsproblemen op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. In 2016 stopte hij daarom met optreden. Enkele bekende nummers van hem zijn:
 • Hey Brother
 • Waiting for love

Aretha Franklin

Queen of Soul - Aretha Franklin - is op 16 augustus 2018 op 76-jarige leeftijd overleden. Ze was sinds langere tijd ziek. Ze leed aan kanker. Zingen zat in haar bloed, haar vader was namelijk zanger in hun kerkelijke gemeenschap. Ze zong al sinds haar tiende jaar en dat deed ze helemaal alleen. Toen ze veertien was trad ze in verschillende Amerikaanse kerken op. Ze werd trouwens al jong moeder en heeft in totaal drie kinderen op de wereld gebracht. Ze werd rond 1960 pas bekend. In 2009 mocht ze zelfs optreden tijdens de inauguratie van Obama. In 2017 kondigde ze aan met pensioen te gaan. Hiervan heeft ze niet heel erg lang kunnen genieten. Een aantal hits van haar zijn:
 • Respect
 • I Knew You Were Waiting (For Me)
 • Think

Dr. Hook

Op 31 december 2018 overleed Ray Sawyer, beter bekend als Dr. Hook. Hij was korte tijd ziek en werd 81 jaar oud. Van 1969 tot 1983 zat hij in de band, die tot 1975 Dr. Hook & The Medicine Show heette. Enkele bekende nummers zijn:
 • Sylvia's mother
 • When you're in love with a beautiful woman

Marie Fredriksson (Roxette)

Marie Fredriksson - zangeres van de Zweedse duo Roxette - is op maandag 9 december 2019 op 61-jarige leeftijd overleden. Zij was al geruime tijd ziek. Al in 2002 kreeg ze de diagnose kanker, er zat een tumor in haar hersenen. Lange tijd vocht ze tegen de ziekte en in 2005 was ze kankervrij. Ze besloot om weer - samen met Per Gessle - op te treden. Vanaf 2010 waren ze weer regelmatig te horen tijdens optredens. Maar hieraan kwam in 2016 een einde. In het begin van 2016 traden ze nog op. Hun laatste concert was op 8 februari in Zuid-Afrika en dat was dan ook hun allerlaatste concert. Marie kampte met gezondheidsproblemen en op aandringen van haar arts werd de zomertour ter ere van hun 30-jarig bestaan gecancelled. Uiteindelijk is ze in december 2019 helaas overleden.

Hits
Roxette maakte diverse nummers, waarvan velen hits werden. Enkele bekende nummers van hen zijn:
 • It Must Have Been Love
 • Joyride
 • The Look
 • Listen To Your Heart
 • Fading Like A Flower
 • (Do You Get) Excited
 • Spending My Time
 • Things Will Never Be The Same

Tina Turner

Tina Turner is op 24 mei 2023 in het Zwitserse Küsnacht op 83-jarige leeftijd overleden. Ze was al langere tijd ziek. Ze werd op 26 november 1939 als Anna Mae Bullock geboren in Nutbush in Tennessee. Tina Turner stond ook wel bekend als de Queen of Rock 'n Roll. Gedurende haar huwelijk met Ike Turner heeft ze het zwaar gehad. Hij mishandelde haar. Uiteindelijk zijn ze eind jaren '70 gescheiden. Pas in 2013 durft ze het weer aan om te trouwen. Dit keer met Erwin Bach, een Duitse muziekproducent. Tina en Erwin woonden tot aan haar dood samen in Zwitserland. Vanaf 2008 (haar laatste wereldtournee) trad ze niet meer op.

Tina Turner heeft een langen lijst aan bekende nummers. Enkele hiervan zijn:
 • Private Dancer
 • The Best
 • We Don't Need Another Hero
 • What's Love Got To Do With It
 • Proud Mary (samen met Ike)
 • River Deep, Mountain High (met Ike)
 • Nutbush City Limits (met Ike)

Overleden in 2020

Op 1 januari 2020 kwam de Amerikaanse rapster Lexii Alijai op 21-jarige leeftijd te overlijden. Maar ook Jaap Schröder - een Nederlandse violist - blies op die dag zijn laatste adem uit.

Kenny Rogers

De Amerikaanse countryzanger Kenny Rogers werd op 21 augustus 1938 geboren en overleed op 20 maart 2020. Hij was 81 jaar oud. Hij heeft duetten gezongen met onder andere Dolly Parton, maar ook bracht hij solo-nummers uit.

Bill Withers

Bill Withers overleed op 30 maart op 81-jarige leeftijd. Hij was een soullegende en onder andere bekend van de hits Ain’t No Sunshine en Lean On Me.

Trini Lopez

De Mexicaans-Amerikaanse zanger Trini Lopez (zijn echte naam was Trinidad López III) is op 11 augustus 2020 op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus overleden. Trini Lopez werd ontdekt door Frank Sinatra en brak later internationaal door met het nummer If I Had a Hammer. Naast zingen acteerde hij ook graag.

27 Club

Heel bizar is dat sommige popsterren maar 27 jaar oud zijn geworden. Zij behoren tot de 27 Club. Zij zijn veelal overleden door een overdosis drugs en/of door het nuttigen van te veel alcohol. Daarnaast zijn een aantal artiesten juist door zelfmoord of zelfs moord om het leven gekomen. Een aantal hiervan zijn:
 • Kurt Cobain
 • Jimi Hendrix
 • Janis Joplin
 • Jim Morrison
 • Amy Winehouse

Kurt Cobain
Hij werd op 20 februari 1967 in het Amerikaanse Aberdeen geboren. Zijn volledige naam was: Kurt Donald Cobain. Hij behoorde tot de Amerikaanse popgroep Nirvana. Hij was songwriter, speelde gitaar en was de leadzanger van de groep. Hij schoot zichzelf dood. Dit is rond 5 april 1994 in Seattle gebeurd. Voordat het hem lukte om een einde aan zijn leven te maken, had hij al eerder pogingen ondernomen. Zo zou hij aan heroïne verslaafd zijn geweest.

Jimi Hendrix
Hij werd op 27 november 1942 in het Amerikaanse Seattle geboren. Zijn volledige naam was: James Marshall (Jimi) Hendrix. Hij was singer-songwriter en gitarist. Hij is vooral door zijn prachtige gitaarspel bekend geworden. Hij is op 18 september 1970 in Londen overleden. Hij nam een overdosis slaappillen in combinatie met drank.

Janis Joplin
Zij werd op 19 januari 1943 in het Amerikaanse Port Arthur in Texas geboren. Haar volledige naam was: Janis Lyn Joplin. Zij overleed op 4 oktober 1970 in Los Angeles. Haar overlijden kwam door een overdosis heroïne. Ze blijkt een groot deel van haar leven onder invloed van drugs en drank te hebben verkeerd. De drugs verwoestte haar lichaam. Ze woog op een gegeven moment nog maar 40 kilo.

Jim Morrison
Hij werd op 8 december 1943 in het Amerikaanse Melbourne in de staat Florida geboren. Zijn volledige naam was: James Douglas (Jim) Morrison. Hij overleed op 3 juli 1971 in Parijs. Hij is begraven op de Franse begraafplaats Père-Lachaise in Parijs. Naast zanger van The Doors hield hij zich bezig met schrijven. Hij schreef gedichten en teksten. Hij was aan drank verslaafd. Hij ruilde Amerika in voor Frankrijk en verhuisde naar Parijs. Daar leefde hij onder de naam James Douglas. Daar hield hij zich bezig met het schrijven. Hoe hij precies is overleden, is niet helemaal duidelijk. Volgens zijn akte van overlijden is hij door een hartaanval overleden, maar er wordt ook gesproken dat een overdosis drugs (in combinatie met slechter functioneren van zijn lichaam) de doodsoorzaak is.

Amy Winehouse
Zij werd op 14 september 1983 in Londen geboren. Haar volledige naam was: Amy Jade Winehouse. Zij was aan de alcohol en drugs verslaafd, maar dat vond zij zelf niet. Ze presteerde het om onder invloed van drank op te treden. Uiteindelijk is ze op 23 juli 2011 in Londen overleden. Haar lijfwacht vond haar levenloze lichaam in de slaapkamer van haar appartement. In eerste instantie was het niet duidelijk waaraan ze was overleden. Pas op 26 oktober van dat jaar kwam naar voren dat haar overlijden het gevolg was van alcoholvergiftiging.

Lees verder

© 2016 - 2024 Ottergraafjes, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Omer Bhatti, een geheime zoon van Michael Jackson?Op 25 juni 2009 is Michael Jackson overleden. Sinds zijn sterven, zijn er veel verhalen rond gegaan. Is hij een natuurli…
Hits jaren 90: 1992In 1992 scoorden 2 Unlimited en Nirvana voor het eerst een hit. Maar ook artiesten zoals Guns 'N Roses, Boyz II Men en P…
Popsterren die stierven aan hun verslavingWhitney Houston stierf op 11 februari in de badkuip. Ze was waarschijnlijk verdronken nadat ze medicijnen had genomen. D…
Biografie: Whitney HoustonWhitney Houston, een zangeres van topformaat die over de hele wereld bekend was. Haar liedjes werden grote hits en ook d…

Prince: songwriter en producer van hits voor anderenPrince: songwriter en producer van hits voor anderenPrince Rogers Nelson (1958-2016), alias Prince, heeft tijdens zijn leven in eigen land meer dan veertig hits gehad waaro…
Wim Sonneveld: Het dorp (langs het tuinpad van mijn vader)Wim Sonneveld: Het dorp (langs het tuinpad van mijn vader)De Nederlandse cabaretier Wim Sonneveld zingt ‘Het dorp’ voor het eerst in zijn theatershow in 1966. Het van oorsprong F…
Bronnen en referenties
 • http://www.flabber.nl/linkdump/plaatjes/25x-beroemde-popsterren-uit-de-jaren-90-toen-en-nu-15639
 • http://www.alletop10lijstjes.nl/10-van-de-club-van-27/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/27_Club
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kurt_Cobain
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Janis_Joplin
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Carpenters
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/John_Denver
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Freddie_Mercury
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Stone_Town
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Whitney_Houston
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Jackson_5
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Elvis_Presley
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/David_Bowie
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Prince
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Leonard_Cohen
 • http://nos.nl/artikel/2150145-overlijden-george-michael-schokt-muziekwereld-weer-een-grootheid-heengegaan.html
 • https://www.ad.nl/show/zangeres-the-cranberries-plotseling-overleden~a5316cb9/
 • https://www.nu.nl/muziek/5772228/the-prodigy-zanger-keith-flint-49-overleden.html
 • https://nos.nl/artikel/2273521-muziekwereld-rouwt-om-talk-talk-zanger-mark-hollis.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Vera_Lynn
 • https://www.ad.nl/show/if-i-had-a-hammer-zanger-trini-lopez-83-overleden-aan-corona~aea2d01b/?referrer=https://www.google.com/
Ottergraafjes (212 artikelen)
Laatste update: 27-05-2023
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 22
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.