Plastische Chirurgie: Michael Jackson

Plastische Chirurgie: Michael Jackson De plastische chirurg die de behandeling van Michael Jackson weigerde, Toby Mayer, vertelde na het overlijden van de zanger openhartig over het verwoeste gezicht van Michael. Michael Jackson, the King of Pop. Op 7 juli werd hij onder grote belangstelling van over de hele wereld herdacht.

Memories

Iedereen is wel op de hoogte van Michael's leven. Michael had gedurende zijn bestaan veel te verduren, en zijn excentriekee gedrag gaf hem de bijnaam Wacko Jacko. Ook zijn uiterlijk deed veel stof opwaaien. Michael was geobsedeerd door plastische chirurgie. Zijn gezicht veranderde in de loop der jaren drastisch.

Toby Mayer

Dé plastische chirurg van Hollywood, Toby Mayer, heeft vele bekende artiesten en acteurs geholpen, maar hij weigerde ooit om Michael Jackson te behandelen. Toby vertelt in een interview dat hij Michael getalenteerd, getalenteerd en getroebleerd vond. Michael groeide uit van een jonge zanger tot een groots popidool, waarbij hij werd uitgeroepen tot the King of Pop. Niet alleen zijn innerlijk veranderde hierdoor, ook zijn uiterlijk, maar dat liet Michael zelf doen, Zijn neus, wenkbrauwen, complete facelifts, niemand weet precies hoe vaak Michael al onder het mes is geweest, maar dát hij het vaak heeft laten doen dat weet iedereen. Na elke operatie , hoe klein ook, zag hij er onnatuurlijk uit, zo verteld Toby Mayer. Toby is van mening dat dat niet is wat men bedoeld heeft met plastische chirurgie.

Kliniek

Toby Mayer heeft een kliniek in Beverly Hills, waar alle sterren die een behandeling willen ondergaan, langskomen. Ook Michael Jackson klopte bij de kliniek aan. Daar kreeg Michael te horen dat zijn doelstellingen niet realistisch waren. Michael liet zich hierdoor echter niet ontmoedigen, hij bedankte Toby en ging op zoek naar een andere plastische chirurg. Michael vond al snel een chirurg die hem wel wilde opereren.

Stoornis

Volgens Toby Mayer heeft Michael een stoornis. Hij is geobsedeerd door plastische chirurgie, en zal dan ook nooit tevreden zijn over zijn uiterlijk. Hoe vaak hij ook geopereerd zou worden, Michael zou altijd weer opnieuw blijven aankloppen voor nog een operatie, en nog een. De stoornis noemt men body dysmorphia. Mensen die aan deze stoornis lijden hebben geen duidelijk doel, ze wijzen naar een jukbeen of oor en zeggen dat ze het gewoon niet mooi vinden, maar kunnen niet precies aangeven wat ze er niet mooi aan vinden en hoe het dan wel zou moeten worden. Toby weigerde hierop om Michael te opereren, omdat hij wist dat Michael toch niet tevreden zou zijn over het resultaat.

Hoe vaak?

Michael Jackson zegt zelf dat hij maar twee operaties heeft ondergaan. Er zijn echter maar weinig mensen die dat zullen geloven: zijn extreme gedaanteverwisseling is niet in twee operaties te bewerkstellen. Toby Mayer zag iedere ingreep met afgrijzen aan. Het uiterlijk van Michael werd er niet beter op maar verslechterde telkens. Volgens Mayer is een plastische chirurg geboren om mensen juist mooier en aantrekkelijker te maken. De neus van Michael was afschuwelijk, zo vertelde Toby. Hij vergeleek de neus van Michael met the Phantom of the Opera (het spook van de opera). Vanwege de vele operaties had Michael een huidtransplantatie nodig. Michael begon steeds meer vrouwelijk trekjes te vertonen maar op en onnatuurlijke manier. De kin van Michael zou minstens drie keer gedaan moeten zijn en werd steeds breder, wat niet overeenstemt met het verder vrouwelijke uiterlijk.

King of Plastische chirurgie

Niet alleen in de muziekwereld zal Michael altijd herinnerd worden als the King of Pop, ook in de plastische chirurgie laat Michael een duidelijke indruk achter. Voor veel patiënten was Michael een schrikbeeld. In de kliniek van Toby Mayer werden er vaak grapjes over Michael gemaakt. Toby zei soms tegen een patiënt die op weg was naar de operatiekamer: "jij wilde er toch uitzien als Michael Jackson?" Volgens Toby had Michael na de eerste ingrepen moeten stoppen, toen was het uiterlijk nog acceptabel. Was Michael toen naar Toby toe gekomen, dan had Toby tegen Michael gezegd dat hij er goed uitzag. Maar Michael kwam niet naar Toby, dat was pas veel later. En Michael ging door met plastische chirurgie. Waardoor zijn uiterlijk steeds schrikwekkender werd. Volgens Toby Mayer ontzettend jammer, dat een goede zanger en danser niet alleen van zijn talent kon genieten.

Zie ook: Overlijden van Michael Jackson
© 2009 - 2020 Bibiana, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voorbereiding op plastische chirurgieVoordat je plastische chirurgie gaat doen is het belangrijk om je daarop voor te bereiden. Hoe kun je je het beste voorb…
Plastische chirurgie: veel meer dan de facelift alleenPlastische chirurgie: veel meer dan de facelift alleenPlastische chirurgie. Maar al te snel denk je aan facelift en borstvergroting. Maar plastische chirurgie is veel meer da…
Wat kost een cosmetische operatie?Bij plastische chirurgie denken wij vaak aan vrouwen die hun uiterlijk verder willen verfraaien zonder enige noodzaak, h…
Dolly Parton, the Queen of CountryDolly Parton is de enige en echte Queen of Country. De Amerikaanse met de grote boezem is tegelijk zangeres, tekstschrij…

Reageer op het artikel "Plastische Chirurgie: Michael Jackson"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Michaeljacksonfan, 28-11-2013 17:13 #2
Mensen kunnen echt overdrijven.
Michael heeft een operatie gehad toen hij brandwonden opliep tijdens een Pepsi Commercial, deze operatie was dus nodig.
Michael heeft een operatie bij zijn neus gehad nadat hij zijn neus brak tijden het filmen van The Wiz, en later nog een keer zodat hij beter kon ademen door zijn neus. Dit was dus ook allemaal noodzakelijk.
Hij had voor de rest alleen nog een kleine aan zijn kin, de rede waarom weet ik niet. Maar Michael wilde zich 100% inzetten, hij wilde het beste voor zijn fans! Hij had goede bedoelingen met zijn operaties.
En het is wel duidelijk dat hij veranderd, hij had een huidsziekte die de pigment van je huid weghaalt. En mensen horen te veranderen, ze kunnen niet voor altijd hetzelfde blijven. En als je foto's goed vergelijkt zie je dat hij er nog steeds hetzelfde uitziet als vroeger.

Robin, 10-06-2013 16:43 #1
Ik vond Michael er eng uitzien door al die ingrepen, hij zag er toen hij klein was veel leuker uit, hij moest blij zijn met hoe hij eruit zag.

Infoteur: Bibiana
Laatste update: 07-04-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Reacties: 2
Schrijf mee!