recensie

Michael Jackson's This Is It, een prachtige documentaire

Michael Jackson's This Is It, een prachtige documentaire Woensdag 28 oktober 2009 ging de documentaire ‘Michael Jackson’s This Is It’ in première. De documentaire gaat over de voorbereidingen van Michael Jackson en zijn medewerkers, voor de concerten voor zijn laatste tournee ‘This Is It.’ We weten allemaal dat deze laatste serie concerten er nooit kwamen omdat Michael Jackson voor die tijd overleed. De documentaire wordt wereldwijd goed ontvangen. 'Michael Jackson's This is It' is een documentaire over de voorbereidingen repeteerde tot enkele dagen voor zijn dood nog intensief voor zijn laatste tournee ‘This Is It.’ Michael Jackson was niet zo dol op tournees maar hij zette zich wel voor meer dan 100% in om zijn fans te geven waarvoor ze kwamen. ‘This Is It’ zou absoluut zijn laatste tournee geworden zijn, wat door hem met de naam van de tour nog eens benadrukt werd. Van maart tot en met juni 2009 werden de repetities voor de serie concerten die in de planning stonden, gefilmd. Dit leverde ruim 100 uur filmbeelden op. Jackson overleed onverwachts, vlak voordat hij aan de tour beginnen zou. Uit de 100 uur filmbeelden van de voorbereidingen voor de concerten werden 111 minuten geselecteerd en deze zijn nu dus uitgebracht als de documentaire ‘Michael Jackson’s This Is It’ De film is wereldwijd te bekijken.

Michael Jackson’s This Is It, de film

In de documentaire treedt Michael Jackson vooral op als artiest. Er is mogelijk bewust gekozen voor veel beelden waarin men hem ziet optreden als zanger en danser, zodat de film een goede indruk geeft van het voorgenomen concert. Michael Jackson komt niet heel veel aan het woord, maar toch voldoende om opnieuw het hart te stelen van vele mensen. De documentaire schetst het beeld van de voorbereidingen voor het laatste optreden, waardoor je een idee krijgt van hoe de serie concerten er zouden hebben uitgezien als ze waren doorgegaan. Jackson zingt zijn belangrijkste hits die hij tijdens het echte optreden ook gehoor zou hebben gegeven. De kijkers zijn getuige van de oefeningen en de sfeer en het werk achter de schermen, van zulke grote optredens. Soms overlegt Jackson met mensen die nauw betrokken zijn bij de optredens, zoals met choreograaf Kenny Ortega, met dansers of muzikanten. Door zijn voortdurend beleefde houding, het geduld waarmee hij mensen benaderd en met opmerkingen als ‘ik zeg het uit liefde’ wordt opnieuw een heel tolerant en bijzonder beeld geschetst van een van de meest gewaardeerde en geliefde artiesten uit de geschiedenis.

Michael Jackson’s lichamelijke conditie

De documentaire toont uitsluitend een fitte Michael Jackson, die niet ziek is, helder denkt en zachtaardig is naar zijn omgeving toe. We zien ook een gedreven Michael Jackson, met een groot gevoel voor humor, die alles op alles zet om zo goed mogelijk te presteren. Hij verwacht ook van de mensen om hem heen perfectie, maar nooit dwingend of arrogant. Steeds vriendelijk, begripvol, geduldig en liefdevol streeft hij met zijn medewerkers naar het neerzetten van een zo foutloos mogelijk optreden.

Michael Jackson repetities voor de geplande 'This Is It' tournee.

De documentaire is zo gemonteerd dat je in zeker zin het hele concert, zoals het gepland was, te zien krijgt. Michael Jackson danst en doet zijn pasjes in een gezond tempo en daardoor komt het beeld van een gezonde man naar voren, die niets mankeert. Een deel van de fans stellen echter dat Jackson in werkelijkheid een zwakke gezondheid had en dat de makers van de film dit hebben willen verdoezelen door alleen die beelden te selecteren waarin Jackson fit lijkt. Het is goed mogelijk dat men voor deze documentaire alleen een fitte Michael Jackson laat zien, maar tijdens een optreden zou men waarschijnlijk ook alleen een fitte Jackson te zien hebben gekregen. Een ding is zeker, bij het zien van de film worden kijker ontroerd en herinnert aan wat een groot muzikaal genie Michael Jackson was. De documentaire werd opgedragen aan zijn drie kinderen.

Lees verder

© 2009 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Top tien beste liedjes van Michael JacksonSinds de dood van Michael Jackson op 25 juni 2009, is er veel belangstelling ontstaan voor zijn muziek. Oude liedjes wer…
Overlijden van Michael JacksonOverlijden van Michael JacksonWoensdag 25 juni 2009 is de popster Michael Jackson overleden. Wie was deze man, die met zijn hit Thriller doorbrak in d…

Recensie “The Lake House”recensieRecensie “The Lake House”The Lake House uit 2006 is een romantisch drama geschreven door David Auburn en in 2005 verfilmd door Alejandro Agresti.…
La vita è bella, een film van hoopRoberto Benigni maakte in 1997 de film La vita è bella. Een drama over een Joods gezin in Italië dat tijdens de Tweede W…
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 27-09-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.