InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > De kinderen van Michael Jackson, wie zijn de echte ouders?

De kinderen van Michael Jackson, wie zijn de echte ouders?

De kinderen van Michael Jackson, wie zijn de echte ouders? Na het overlijden van Michael Jackson begonnen de geruchten over de voogdij over zijn kinderen. Michael Jackson voedde drie kinderen op, die volgens Michael Jackson deskundige Diane Diamond, biologisch gezien, niet van hem waren. Ze gelooft daarom niet dat de familie van Michael Jackson de voogdij zal krijgen. Wie zijn de biologische ouders van de kinderen van Michael Jackson? De drie kinderen van Michael Jackson zijn:
  • Michael Joseph Jackson Junior, genoemd: Prince Michael Junior (12 jaar op 25 juni 2009)
  • Prince Michael II (Blanket genoemd ) (7 jaar op 25 juni 2009)
  • Paris Katherine Jackson (11 jaar op 25 juni 2009)

Toen Michael Jackson op 25 juni 2009 stierf, waren de kinderen 12, 11 en 7 jaar oud. De kinderen storten alle drie in nadat ze vernamen dat hun vader was overleden en ze werden opgevangen door de moeder van Michael Jackson, Katherine Jackson. Vrijwel direct na de dood van de popster, ging het gerucht dat Deborah Rowe, de vermeende biologische moeder van de twee oudste kinderen, de voogdij over alle drie de kinderen zou gaan opeisen. Kort voor Michael Jackson’s dood had zij al plannen om een boek te schrijven over haar driejarig huwelijk met Michael Jackson. Een paar dagen voor zijn dood vertelde ze aan vrienden dat zij en Michael nooit seks hadden gehad en dat zij zwanger was geraakt via kunstmatige inseminatie van een donor. Enkele dagen later werd bekend dat zij zelf ook niet de moeder van de kinderen is. Er werd een eicel van een andere vrouw gebruikt. Uit deze inseminaties zijn Prince Michael Junior en Paris Michael Jackson geboren. Debbie Rowe deed in ruil voor geld, tot tweemaal toe afstand van de voogdij over de kinderen. De eerste keer toen ze geboren waren, de tweede keer nadat ze in 2003 met succes gedeelde voogdij had opgeëist, waarna ze opnieuw voor veel geld afstand deed van de voogdij aan Michael Jackson. Tot tweemaal toe bleek het haar dus (ook) om geld te doen.

Zaaddonor van Michael Jackson’s kinderen, wie is hij?

Volgens de bekende journaliste (en Michael Jackson deskundige) Diane Diamond is de naam van de zaaddonor, de vader van de kinderen, bij haar bekend, maar zij brengt de naam van de man op dit moment niet naar buiten. Ze veronderstelt dat het goed mogelijk is dat hij zelf naar voren zal treden, aangezien er grote belangen gemoeid zijn met de voogdijschap over de kinderen. Alle drie de kinderen zouden uit het zaad van een en dezelfde zaaddonor zijn verwekt, bij twee verschillende moeders. Waarschijnlijk ook met eicellen van een en dezelfde eicel-donor. Eerder verklaarde Michael in een interview dat de kinderen alle drie van hem waren en dat ze met zijn eigen sperma waren verwekt. De kinderen hebben blauwe ogen en hebben licht haar. Hoewel Michael Jackson op het moment van zijn overlijden veel schulden had, ongeveer 350 miljoen dollar, ligt het in de lijn der verwachting dat zijn muziek en verder al het andere wat hij achterlaat, zeer veel geld zal blijven opbrengen, en ook op lange termijn zal zijn nalatenschap winstgevend zijn en te vergelijken met de nalatenschap van Elvis Presley, die heden ten dage nog steeds geld oplevert. Direct na de dood van zowel Jackson als Presley stegen de verkoopcijfers van hun muziek en andere artikelen, tot ongekende hoogten. Aangezien de drie kinderen de wettige erfgenamen van Michael Jackson zijn, speelt geld bij de voogdijschap daarom ook een belangrijke rol.

Biologische ouders van de kinderen

  • De biologische moeder van de twee oudste kinderen is dus ook niet Deborah Rowe, de verpleegster van de dermatologie van Michael Jackson. Zij was slechts de draagmoeder.
  • De draagmoeder van het jongste kind is (nog) onbekend bij het grote publiek. Michael Jackson verklaarde eerder in een interview dat hij de moeder van het jongste kind zeer goed kende maar dat zij onbekend wilde blijven omdat ze anders te vaak door de pers belaagd zou worden. De kans dat deze vrouw naar voren zal treden voor de voogdij, is aanwezig.
  • De biologische vader van alle drie de kinderen is een tot nu toe onbekende zaaddonor die zich mogelijk binnenkort bekend zal maken.

Voogdij

De kinderen hebben aangegeven het liefst bij de familie van Michael Jackson te willen blijven wonen. Het was in eerste instantie echter niet ondenkbaar dat de rechter anders zou beslissen en dat hun leven dus op meerdere punten, volledig zou veranderen. In het testament van Michael Jackson stond dat hij de kinderen aan zijn moeder toewees. Als zij niet in staat zou zijn om voor hen te zorgen, vertrouwde hij de voogdij toe aan zijn beste vriendin, Diana Ross. Zijn moeder was toen hij overleed bijna 80 en Diana Ross bijna zeventig. De rechter moest beslissen of dit een bezwaar zou zijn.
Debbie Rowe, de draagmoeder van de twee oudste kinderen, trok de claim om de voogdij na enkele dagen na de dood van Michael, weer in, maar niet lang daarna bedacht zij zich weer. De moeder van Michael Jackson, die ondanks haar leeftijd nog fit was, kreeg uiteindelijk, conform Michael Jackson's wens, de voogdij toegewezen. Debbie Rowe, de draagmoeder van de kinderen, zal de kinderen met enige regelmaat mogen bezoeken.

Begrafenis

The King Of Pop werd op 7 juli 2009 begraven op begraafplaats Forest Lawn, te Hollywood, in een kist die aan de binnenkant bekleed werd met blauw fluweel en aan de buitenkant beslagen met bladgoud.

Hoe gaat het nu met de kinderen?

Met de kinderen van Michael Jackson gaat het nu (2011) prima. Ze groeien op en lopen sinds zijn dood niet meer gesluierd rond.

Lees verder

© 2009 - 2019 Kisses, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Omer Bhatti, een geheime zoon van Michael Jackson?Op 25 juni 2009 is Michael Jackson overleden. Sinds zijn sterven, zijn er veel verhalen rond gegaan. Is hij een natuurli…
Michael Jackson, The King of PopIn 2008 wordt hij 50 jaar en zit dan al 45 jaar in het vak. Michael Jackson vormde als 5 jarig jongetje met 4 van zijn a…
Overlijden van Michael JacksonOverlijden van Michael JacksonWoensdag 25 juni 2009 is de popster Michael Jackson overleden. Wie was deze man, die met zijn hit Thriller doorbrak in d…
Michael Jackson's This Is It, een prachtige documentairerecensieMichael Jackson's This Is It, een prachtige documentaireWoensdag 28 oktober 2009 ging de documentaire ‘Michael Jackson’s This Is It’ in première. De documentaire gaat over de v…
Plastische Chirurgie: Michael JacksonPlastische Chirurgie: Michael JacksonDe plastische chirurg die de behandeling van Michael Jackson weigerde, Toby Mayer, vertelde na het overlijden van de zan…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia

Reageer op het artikel "De kinderen van Michael Jackson, wie zijn de echte ouders?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Bobelle, 29-08-2012 12:16 #4
Hoe kun je in godsnaam Diane Diamond als Michael Jackson expert betitelen. Zij heeft alleen maar leugens over hem verteld. Slechte research. Check je bronnen voor info. Of moeten we deze pagina op een lijn zien met de tabloids.

Infokoning (infoteur), 25-06-2012 22:49 #3
Diane Diamond is geen expert over Michael Jackson. Zij maakte deel uit van de mediaploeg die een hetze tegen Michael voerden met leugens en door het tendentieus berichtgeven.

Calvin, 18-06-2012 20:37 #2
U heeft de leeftijden van hoe oud ze waren fout, Paris was toen 11 jaar, en Blanket 7 jaar!
Het klopt niet.

Ilse de Jong, 30-08-2009 09:00 #1
Ik schrok toen ik hoorde dat michael jackson dood was ik vondt hem de aller beste zanger van de hele wererld ik hoop dat de kinderen nog een goede toekomst hebben en ik hoop dat we nog wat horen over de king of pop zanger michael jackson en ik weet echt niet wie de echte ouders zijn van de kinderen ik hoop dat jullie er snel achter komen gr ilse de jong uit nederland nijmegen

Infoteur: Kisses
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Special: Michael Jackson
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 4
Schrijf mee!