Michael Jackson, zijn liefdesleven

Michael Jackson, zijn liefdesleven Michael Jackson is gedurende zijn leven tweemaal getrouwd geweest. De eerste keer met Lisa Marie Presley en de tweede keer met Debbie Rowe. Van het eerste huwelijk werd beweerd dat het werd gesloten om zijn imago te redden en het tweede huwelijk ging om draagmoederschap. Dat hij het in de liefde niet vinden kon, staat wel vast. Hij heeft voor hij trouwde echter meerdere relaties gehad met meisjes. Ook is hij vaker verliefd geweest. Een zoektocht naar het liefdesleven van Michael Jackson. Michael Jackson groeide op als Jehovah Getuige. De getuigen van Jehova geloven dat het bestuur van het Wachttorengenootschap geïnspireerd is door de enige ware God, die zij Jehova noemen. Wat de paus is voor de katholieken, is het besturend lichaam van deze rijke organisatie, voor Jehova's Getuigen. Het besturend lichaam bestaat uit 12 mannen die door middel van regelmatig vergaderen bepalen hoe Jehova getuigen moeten denken en leven en ze bepalen ook hoe de bijbel geïnterpreteerd moet worden. De leer is sinds het ontstaan van deze religie niet consistent gebleken maar vaak gewijzigd. Het besturend lichaam ontvangt namelijk regelmatig nieuw licht (nieuwe inzichten) van boven. De christelijke leer van het WTG is streng. Onder andere: geen seks voor het huwelijk, geen bloedtransfusies (ook niet als het 't leven kan redden), en onvoorwaardelijke trouw aan de overtuiging van het genootschap. Wie zich niet aan de leer houdt of er aan twijfelt, wordt uitgestoten en geïsoleerd (volledig genegeerd) door het genootschap en al zijn aanhangers. Een groot deel van het leven van Michael Jackson is sterk beïnvloed door zijn religieuze opvoeding. Rond de tijd dat zijn hit Thriller uitkwam, eiste het genootschap dat hij de CD niet uitgaf, anders zou hij worden uitgesloten. Het genootschap vond de single te veel het kwade vertegenwoordigen. Michael Jackson heeft toen definitief met het genootschap gebroken. Of hij daarna nog steeds in de leer geloofde, is niet te zeggen. Vast staat dat hij pas laat in zijn leven kerstmis durfde te vieren, en dan ook nog met gemengde gevoelens, omdat kerstmis als een heidens feest beschouwd wordt door het Wachttorengenootschap. Ook verjaardagen vieren de Jehova Getuigen niet omdat het genootschap dit las zondig beschouwd. De regels van het genootschap overtreden, kan bij volgelingen of kinderen van volgelingen, veel schuld en angst oproepen.

Michael Jackson en seks

Kinderen van Jehovah's getuigen trouwen vaak jong omdat ze als ze eenmaal volwassenen en verliefd worden en er bijvoorbeeld vaste verkering ontstaat, de kans natuurlijk groot is dat ze ook met elkaar naar bed willen. Er wordt dan relatief jong getrouwd, zoals bij andere religies ook voorkomt, om seks voor het huwelijk te voorkomen of om seks voor het huwelijk te verbergen. Kinderen van Jehovah’s Getuigen worden opgevoed met sterke normen en waarden en ze worden zoveel mogelijk weggehouden van wereldse zaken. Een uitgaansleven of experimenteren met verschillende liefdesrelaties, is er bij voorkeur niet bij. Seks is alleen voor het huwelijk en relaties met mensen die geen Jehovah's Getuigen zijn, wordt ook kritisch bekeken en het wordt ook snel als verkeerde omgang ervaren. Een liefdesrelatie aangaan met iemand die geen Jehovah's Getuigen is, wordt daarom vaak als bedreigend en niet goed ervaren. In deze puriteinse sfeer groeide Michael Jackson op, waarbij het binnen dit gezin ook nog eens gebruikelijk was dat de kinderen door vader Joe Jackson geslagen werden uit ‘liefde’ onder het mom van de Bijbelse leer: '‘Wie men liefheeft kastijd men… Joe Jackson was geen Jehovah's Getuige, maar een Baptist. Hoewel de kinderen succesvol waren in de muziek en zij dus een bijzonder leven leidden met veel optredens en waarbij zij kennis maakten met vele beroemdheden, geld en publiciteit, werden hun persoonlijke relaties voor een groot deel nog wel bepaald door hun religie. Het is daarom niet vreemd dat Michael Jackson moeite had om zich te geven aan een vrouw en om zich te ontplooien in de puberteit en zelfs daarna. Zelfs een jong volwassen Jehovah's getuige die niet beroemd is en die geen idool is voor miljoenen meisjes, worstelt in de regel al heel wat af met de regels van het Wachttorengenootschap. Men moet het liefdesleven van Michael Jackson dus eigenlijk beschouwen vanuit dit kader, waarin hij klein gehouden werd en zich aan de leer moest houden, waarbij hem geleerd werd dat wereldse zaken slecht zijn en dat hij er geen deel aan mocht nemen, terwijl hij heen en weer geslingerd werd tussen gewone verlangens en het verbod om aan die verlangens toe te geven.

Tatum 'O Neil

Toen Michael Jackson 17 jaar was en al een beroemdheid, was hij nog steeds wereldvreemd en extreem verlegen, ook tegenover meisjes. Hij ontmoette hij Tatum O Neil, de dochter van Rian O Neil..Zij was vrijer opgevoed en ze wisselden telefoonnummers uit. Daarna belde Michael haar dagelijks. Michael vroeg haar volgens haar zeggen, de oren van het hoofd over seks en hij bleek er zelf maar weinig vanaf te weten. Tatum O Neil was 12 toen ze Jackson ontmoette en omdat hij al 17 was en al een grote ster, verbaasde ze zich erover dat hij zelfs nog nooit een echte date gehad had. Dit had met zijn geloof en zijn opvoeding te maken, maar ook met zijn extreme verlegenheid. Tatum had zelf nog niet veel interesse in seks maar ze verklaarde dat Michael er toentertijd de hele tijd over wilde praten, maar wel op een schattige, geheel onschuldige manier. Hij praatte maar door en door en had in haar waarschijnlijk een luisterend oor gevonden. De gesprekken aan de telefoon vond Tatum soms zo saai worden dat ze de hoorn aan haar vriendin gaf, terwijl Jackson gewoon doorpraatte en niet doorhad dat Tatum allang niet meer naar hem luisterde. Op een dag kwam hij bij de familie O Neil op bezoek en vroeg aan Tatum of hij haar kamer mocht bekijken. Hij had nog nooit de slaapkamer van een meisje gezien en hij zat op de rand van het bed en op een bepaald moment begonnen ze te zoenen. Het zoenen verliep echter vreselijk moeizaam omdat Michael geen ervaring had en ook omdat Tatum er nog niet aan toe was. Michael zweette van de zenuwen. Tatum zei ‘ik kan het niet.’ Michael was er zelf ook zo ondersteboven van dat hij van het bed opstond en zei ‘ik moet nu echt gaan.’ Vermoedelijk is dit zijn eerste kus geweest. Later verklaarde Michael Jackson in een interview dat Tatum O Neil geprobeerd had hem te verleiden maar dat Michael er nog niet aan toe was geweest.

Stephanie Mills

Toen Michael eind zeventiger jaren aan de Wiz film werkte, ontmoette hij Stephanie Mills, die in the Wiz Musical song en elke avond optrad. Na de optredens kwam Michael vaak backstage om met haar te praten. Ze was verliefd op hem en hoopte met hem te trouwen. Ze omschrijft hem als een zeer mannelijke, verlegen man, die geweldig goed kon zoenen. Ze zijn nooit met elkaar naar bed geweest maar brachten wel veel tijd met elkaar door. Soms deden ze samen de was of ze kookte voor hem. Later bleek dat Dianna Ross de rol in de film the Wiz kreeg.

Diana Ross

Hoe de relatie tussen Dianna Ross en Michael werkelijk zat is niet geheel duidelijk. De geruchten dat Michael echt verliefd op haar was en dat zij hem heeft afgewezen, zijn waarschijnlijk wel waar. Er was een groot leeftijdsverschil. Ze waren daarom alleen vrienden. Aangezien Diane Ross ongeveer 15 jaar ouder was dan Michael, kwamen de geruchten op gang dat hij voornamelijk op oudere vrouwen viel. Tegenover Ebony Magazine verklaarde Michael in 1984 zijn liefde voor Diane Ross.

Michael in Ebony 1984 magazine (interview fragment):
  • Ebony: Zijn er ook zwarte vrouwen in je leven?
  • Michael: Zeker, maar je zou me niet serieus nemen.
  • Ebony: Probeer me eens uit.
  • Michael: Het is Diana Ross. Ik hou van haar.
  • Ebony: Bedoel je als een grote zuster?
  • Michael: Nee, dat is niet wat ik bedoel. Zie je, ik zei toch dat je me niet serieus zou nemen.
  • Ebony: Je zegt toch niet dat je met Diana Ross zou willen trouwen, of wel?
  • Michael: O ja, dat zeg ik wel.
  • Ebony: Maar ze is een stuk ouder dan jij. Bedoel je dat je iets anders voor haar voelt dan hechte vriendschap?
  • Michael: uhuh, en wat heeft leeftijd er mee te maken? Bekijk het eens van deze kant: hoe oud zou jij zijn als je niet zou weten hoe oud je bent?

Brooke Shields

In de tachtiger jaren begon Jackson met Brooke Shields te daten. Ze verschenen regelmatig in het openbaar en maakten een verliefde indruk. De relatie hield echter geen stand. Ze bleven wel ook daarna goede vrienden.

Lisa-Marie Presley

In mei 1994 trouwde Michael Jackson met Lisa Marie Presley, dochter van de wereldberoemde rockstar Elvis Presley. Gedurende het huwelijk waren er veel spanningen omdat Michael een destructieve kant had. Lisa Marie verklaarde kort na het overlijden van de King of Pop dat ze hem wilde redden, dat er sprake was van echte liefde tussen hen, maar dat ze het niet volhield omdat Jackson een destructieve kant had waar ze zelf ook aan ten onder dreigde te gaan. Mogelijk doelde ze daarmee op zijn medicijn/drugsgebruik. Het huwelijk bleef kinderloos. Wel beweerde Presley dat zij en Michael samen sliepen, regelmatig seks hadden en dat ook hij verliefd op haar was.

Debbie Rowe

Debie Rowe was de verpleegster van de huidarts van Jackson. Ze waren bevriend en gingen soms samen uit. Ze voerden veel persoonlijke gesprekken en kenden elkaar al jaren toen ze besloten dat Rowe best kinderen kon baren voor Michael. Gedurende deze gesprekken kwam namelijk ook Michael’s wens om vader te worden naar voren, hij wilde dolgraag een gezin stichten. Debbie Rowe besloot voor hem de draagmoeder van zijn kinderen te worden. Jackson werd de vader van twee kinderen van Rowe, die uit een en dezelfde zaaddonor waren verwekt. Waarom hij de kinderen zelf niet verwekte en waarom zijn eigen zaadcellen niet gebruikt werden voor de inseminaties, is onduidelijk. Het huwelijk tussen Rowe en Jackson leek voornamelijk een verstandshuwelijk, gesloten uit vriendschap en om draagmoederschap. Hoewel Rowe beweert dat ze uit liefde voor Michael handelde, had ze er groot financieel gewin bij om de kinderen aan Michael af te staan. Ze gaf de voogdij aan Jackson voor miljoenen dollars. In 2003 stapte ze naar de rechter en eiste gedeelde voogdij weer terug. Ze won de rechtszaak, waarna ze opnieuw voor miljoenen dollars aan Jackson afstand deed van de voogdij. Nu de King of Pop is overleden wil ze mogelijk opnieuw proberen de voogdij over de kinderen te krijgen.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor en Michael Jackson waren vrienden en geen geliefden. Taylor heeft dit verschillende keren verklaard. Tegenover US Today zei ze na het overlijden van Michael dat haar leven leeg was zonder Jackson. Hun vriendschap was louter platonisch maar wel heel intens.

Michael Jackson hetero of homo?

Volgens biograaf Ian Halperin in 'The Final Years Of Michael Jackson' was de popster echter homoseksueel, maar zeker geen pedofiel. Tevens beweert Ian Halperin dat hij suïcidaal was vlak voor zijn dood, omdat hij niet meer kon zingen door een genetische longziekte en niet meer zo geweldig kon dansen als vroeger. Hij wilde 10 concerten geven maar omdat hij financieel aan de grond zat hadden mensen in zijn omgeving er voor gezorgd dat hij 50 concerten moest geven. Jackson wist dat hij dat lichamelijk een geestelijk niet aan zou kunnen en zou een week voor zijn dood gezegd hebben "I'm better of dead. I'm done." Volgens goede vriend en bodyguard Matt Fiddes was Jackson echter absoluut niet gay maar viel bij op vrouwen. Matt Fiddes verklaarde dat het bij het imago van Jackson hoorde om mysterieus te zijn, maar hij was zeker niet gay. Toen hij overleed had hij in het geheim een vriendin die hij liefhad en adoreerde. Fiddes voegde er aan toe er niet meer over te willen vertellen, omdat als de geliefde van Michael zichzelf bekend wil maken dan zal ze dat zelf doen. Fiddes verklaarde verder dat deze vrouw ook een goede relatie met de kinderen heeft.

Lees verder

© 2009 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Korte biografie van “King of Pop” Michael JacksonDe Amerikaanse "king of pop" werd in 1958 geboren in het plaatsje Gary, in de staat Indiana. Zijn hele leven heeft hij h…
Diana Ross solocarriere als soulzangeresDiana Ross, beroemd geworden bij de legendarische amerikaanse meidengroep The Supremes en vervolgde haar indrukwekkende…
Omer Bhatti, een geheime zoon van Michael Jackson?Op 25 juni 2009 is Michael Jackson overleden. Sinds zijn sterven, zijn er veel verhalen rond gegaan. Is hij een natuurli…
Overlijden van Michael JacksonOverlijden van Michael JacksonWoensdag 25 juni 2009 is de popster Michael Jackson overleden. Wie was deze man, die met zijn hit Thriller doorbrak in d…
Bronnen en referenties
Reactie

Bianca, 06-07-2009
Jammer dat in het artikel over michaels liefdesleven Jehovah getuigen zo worden afgekraakt. Voortaan beter je huiswerk maken. Het enige wat hun doen is echt volgens de bijbel leven. Sex voor het huwelijk, geen kerst vieren aan de deur prediken enz. staan in elke bijbel geschreven en is nog nooit iemand slechter van geworden. Dit t.o.v. wel sex voor het huwelijk, kerst, vrede. Nooit gemerkt en 26 dec was inderdaad een heidens feest, zie bijbel. Laten we zeggen stel je voor als iedereen zo zou leven. Waren er dan nog soa's, oorlogen. Nee ze gaan ook niet in militaire dienst. Hun leven voor een gedeelte al in hun paradijs de echte komt straks. Eerst een eind aan deze slechte wereld. Vat je hem? Reactie infoteur, 06-07-2009
Jammer dat u zo vijandig reageert. Het genootschap wordt niet aangevallen hoor. En er staat helemaal niet dat mensen er slechter van worden, er staat alleen dat mensen het zwaar kunnen hebben als ze zich aan de regels van het WTG moeten houden.

Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 17-03-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.