Diana Ross solocarriere als soulzangeres

Diana Ross, beroemd geworden bij de legendarische amerikaanse meidengroep The Supremes en vervolgde haar indrukwekkende en succesvolle carriere als zangeres solo. Ze zingt duetten met oa Marvin Gaye, Lionel Richie, Michael Jackson en met Julio Iglesias. Ook op het witte doek schitterd ze, oa met Michael Jackson in The Wizzard of Oss en ze krijgt een oscarnominatie voor haar rol in de verfilming van Billie Holiday: Lady sings the Blues. Een overzicht van deze diva:

Eerste grote hit voor Diana Ross als zangeres solo

In hetzelfde jaar dat Diana Ross de bijzonder populaire en succesvolle Amerikaanse meidengroep Diana Ross and The Supremes verlaat, 1970, scoort Diana Ross in Amerika een nummer 1 hit met: "Ain´t no mountain high enough."

Acteerdebuut: het leven van Billie Holiday

Vlak na het scoren van haar eerste nummer 1 hit als solozangeres, besluit Diana Ross in een verfilming over het leven van Billie Holiday met de naam: "Lady sings the blues" mee te spelen. Het is haar acteerdebuut en de film komt uit onder het label van Motown. Voor haar rol kreeg Diana Ross een heuse oscarnominatie!

Succesvolle love songs voor Diana Ross

Diana Ross hield het op love songs tijdens de start van haar carriere als solozangeres. Na het overweldigende succes van de nummer 1 hit "Ain´t no mountain high enough" zingt ze "I´m still waiting" - die uitzonderlijk goed scoort in Engeland in 1971 en "Touch me in the morning," 1973, haar tweede nummer 1 hit in Amerika.

Robert Silberstein

Ondanks haar bijzonder succesvolle carriere, heeft Diana Ross ook tijd voor de liefde. In 1971 trouwt ze met de zakenman en platenbons Robert Silberstein. Diana Ross heeft 2 dochters, Chudney en Tracee, met hem. Zes jaar later zou het stel scheiden.

Diana Ross en Marvin Gaye

In het jaar 1973 brengt Diana Ross een album uit vol met duetten met Marvin Gaye. De duetten die ze ten gehore brengen, zijn nooit samen ingezongen. Desondanks scoren ze samen een aantal hits met hun duetten:
  • You´re a special part of me,
  • My mistake (was to love you),
  • Don´t knock my love,
  • You are everything,
  • Paps we love you (samen met Marvin Gaye, Stevie Wonder en Smokey Robinson.)

Diana Ross en de film Mahogany

In 1975 speelt ze opnieuw in een film, Mahogany. De titelsong van de film: "Do you know where you´re going to," gezongen door Diana Ross werd een bijzonder grote hit, weer een nummer 1 notering in de Amerikaanse hitlijsten. Diana Ross maakt in 1975 ook een muziekalbum, haar tweede album met dezelfde titel Diana Ross, en deze komt in de top 10 terecht.

Diana Ross op de discotour

In 1976 scoort Diana Ross haar vierde nummer 1 hit in de Amerikaanse hitlijsten als solozangeres, met het liedje: "Love Hangover." Ze richt zich wat meer op de disco en pop songs en laat de love songs even voor wat het zijn.

Diana Ross en Michael Jackson in The Wiz

In 1978 staat ze opnieuw op de planken voor de verfilming van The Wiz, samen met de jonge Michael Jackson. Critici zijn niet altijd te spreken over haar filmuitstapjes, fans van de diva vinden het daarentegen allemaal maar geweldig wat ze doet!
In 1979 zingt Diana Ross samen met Michael Jackson het lied: " Easo on down the road."

Diana Ross en de begin jaren ´80

De begin jaren 80 van de vorige eeuw zijn bijzonder succesvolle jaren voor Diana Ross. Ze scoort hits met songs als:
  • Upside down,
  • My old piano, I´m coming out,
  • Its my turn.

Diana Ross en Lionel Richie

In 1981 brengen Diana Ross en Lionel Richie samen een duet uit: "Endless Love," een love song. Het zal haar best en meest verkochte single van haar carriere worden en de laatste hit dat uitgebracht zou gaan worden via het Motown label.

Diana Ross versus RCA label versus Motwon records

Na het duet met Lionel Richie stapr Diana Ross over op het platenlabel: RCA en breekt met Motown Records. Bij RCA heeft ze succesvolle albums maar ook nekele mindersuccesvolle muziekalbums. Echter, eind jaren 80 keert Diana Ross weer terug bij het Motown label. Tot het jaar 2001 zou Diana Ross onder contract blijven van Motown Records.

Diana Ross en Julio Iglesias

In het jaar 1984 heeft ze samen met Julio Iglesias een aardige hit met het duet: "All of you."

Diana Ross en Elvis: nummer 1 hits in Amerika

Elvis heeft in Amerika 18 nummer 1 hits gescoort tijdens zijn carriere als zanger. Diana Ross heeft tijdens haar solocarriere als zangeres 6 nummer 1 hits gescoort. Tellen we daar echter de 12 nummer 1 hits bij op van The Supremes, waar Diana Ross leadzangeres van was, hebben Elvis en Diana Ross een gelijkenis: samen hebben ze ieder 18 nummer 1 hits in Amerika gescoord. Een prestatie!

Het leven van Diana Ross, Dreamgirls, met Beyonce in de hoofdrol

Er is inmiddels een film gemaakt over het leven van de zingende legende Diana Ross, met Beyonce in de hoofdrol. De film over het leven van Diana Ross heet: "Dreamgirls." Er gaan geruchten dat Diana Ross niet helemaal gelukkig zou zijn geweest met de keuze van Beyonce...
© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Diana Ross de zangeresDe carriere van Diana Ross als soulzangeres is een Amerikaanse droom. Ze is een wereldster, een diva en een van de succe…
The Supremes, Diana Ross and The SupremesThe Supremes, Diana Ross and The SupremesDiana Ross is de bekenste van de Amerikaanse meidengroep The Supremes. Zij waren in de jaren 60 van de vorige eeuw een v…
Hoe word je zanger of zangeres?Hoe word je zanger of zangeres?Zanger of zangeres worden, hoe doe je dat? Het eerste wat je nodig hebt is een stem die een beetje prettig klinkt. Het i…
#1 Hits van 1981Voor een artiest is het een hele eer als al zijn of haar fans hun nummers mooi vinden. Maar het is voor een artiest hele…

De Swing van Count BasieDe Swing van Count BasieCount Basie heeft een belangrijke rol in de geschiedenis van de bigband. Nog steeds vliegen de Basie-bigband stukken je…
De metalband KreatorDe metalband KreatorKreator is een bekende trashmetalband uit Duitsland. Ze bestaan al sinds begin jaren 1982, maar de band had toen een and…
Bronnen en referenties
  • www.dianaross.com
  • www.symphonicainrosso.nl
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 10-08-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.