Diana Ross de zangeres

De carriere van Diana Ross als soulzangeres is een Amerikaanse droom. Ze is een wereldster, een diva en een van de succesvolste vrouwelijke artiesten ooit in de muziekwereld. Begonnen met de Amerikaanse meisengroep The Primettes, vervolgens met de soultrio The Supremes en onder invloed van Motowns baas Berry Gordy : Diana Ross and the Supremes en daarna solo. Een overzicht van deze superster:

Diana Ross

Diana Ross werd 26 Maart 1944 geboren in Detroit, Michigan in de Verenigde Staten met als volledige naam: Diana Ernestine Earle Ross.

The Primettes in 1959

Diana Ross zat nog op school als ze zich als vierde en laatste zangeres aansluit bij de Amerikaanse meidengroep The Primettes. The Primettes stond in 1960 onder contract van Lu-Pine.

Motown records

The Primettes, met Diana Ross als achtergrondzangeres, verhuisde in 1961 naar Motown records. In datzelfde jaar werd de naam van de meidengroep verandert in: The Supremes.

The Supremes

Tijdens de eerste prille periode van The Supremes was Diana Ross nog altijd een van de achtergrondzangeressen. Totdat de baas van Motown Records, Berry Gordy, overtuigd van het enorme talent van Diana Ross, eiste dat Diana Ross de leadzangeres zou gaan worden van de meidengroep The Supremes.

Diana Ross and The Supremes

Oprichtster van de Amerikaanse meidenband The Primettes, Florence Ballard, wordt uit de zingende formatie ontslagen dat inmiddels The Supremes heet. Diana Ross kan nu op de voorgrond treden en in de schijnwerpers gaan staan. Zodra Diana Ross leadzangeres is geworden van The Supremes, zijn de hits die de meidengroep scoren veel groter dan voorheen. Diana Ross zal 6 jaar lang de leadzangeres zijn van The Supremes. De naam van de meidengroep wordt verandert ter ere van de talentvolle leadzangeres van de groep: Diana Ross and The Supremes.

Solocarriere van Diana Ross

Voor Motowns baas Berry Gordy, waar de meidengroep Diana Ross and The Supremes onder contract stond, was het overduidelijk dat Diana Ross in de wieg was gelegd voor een solocarriere als soulzangeres. Hij was bijzonder gecharmeerd van Diana Ross en behoorlijk onder de indruk van haar talent als zangeres.

Relatie Diana Ross en Motown baas Berry Gordy

Rond het ontstaan van de groep Diana Ross and The Supremes hadden Diana Ross en de Motown baas Berry Gordy een relatie met elkaar.

Afscheid Diana Ross als zangeres bij The Supremes

In het laatste gedeelte van het jaar 1969, kondigt Diana Ross aan dat ze de Amerikaanse meidengroep The Supremes zal gaan verlaten. Motown baas Berry Gordy heeft Diana Ross overgehaald om een solocarriere als soulzangeres te gaan beginnen. Januari 1970 geeft Diana Ross haar laatste concert als Diana Ross and The Supremes.

Start succesvolle solocarriere Diana Ross

In het zelfde jaar dat Diana Ross de Diana Ross and The Supremes verlaat, 1970, heeft Diana Ross in Amerika een superhit met het lied: "Ain´t No Mountain High Enough." Een geweldig begin van een bijzonder succesvolle solocarriere van een superster met talent van wereldformaat: Diana Ross.
© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Diana Ross solocarriere als soulzangeresDiana Ross, beroemd geworden bij de legendarische amerikaanse meidengroep The Supremes en vervolgde haar indrukwekkende…
The Supremes, Diana Ross and The SupremesThe Supremes, Diana Ross and The SupremesDiana Ross is de bekenste van de Amerikaanse meidengroep The Supremes. Zij waren in de jaren 60 van de vorige eeuw een v…
#1 Hits van 1981Voor een artiest is het een hele eer als al zijn of haar fans hun nummers mooi vinden. Maar het is voor een artiest hele…
Biografie: Donna SummerDonna Summer is een bekende zangeres. Maar wie is Donna Summer eigenlijk? Je kunt het allemaal lezen in dit artikel.

De Swing van Count BasieDe Swing van Count BasieCount Basie heeft een belangrijke rol in de geschiedenis van de bigband. Nog steeds vliegen de Basie-bigband stukken je…
De metalband KreatorDe metalband KreatorKreator is een bekende trashmetalband uit Duitsland. Ze bestaan al sinds begin jaren 1982, maar de band had toen een and…
Bronnen en referenties
  • www.dianaross.com
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 10-08-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.