Michael Jackson feitjes die je nog niet wist

Sinds Michael Jackson is overleden is hij weer volop in het nieuws. Ik heb tussen de vele roddels door gezocht naar weetjes over Michael die minder bekent maar zeker niet minder interessant zijn.

Michael was een uitvinder

In zijn videoclip "Smooth criminal'' laat Michael Jackson een paar zwaartekracht tartende moves zien. Om deze bewegingen voor elkaar te krijgen zonder voorover te vallen heef hij een speciale schoen uitgevonden met een patent op zijn naam. De schoen zorgt voor heel veel steun achter de hielen zodat die moeilijker van de grond af komen.

Duurste muziekvideo ooit

De videoclip "scream" is veruit de duurste videoclip ooit gemaakt. In een tijd waarin de special effects en computeranimaties nog lang niet zo geavanceerd waren als nu koste het veel geld om een spacy videoclip te maken. De kosten waren dan ook 7 million dollar in 1995. Michael Jackson was tevens de eerste zwarte artiest waarvan MTV clips uitzond, de eerste video clip was Billy Jean.

Michaels zeldzame ziekte

Michael Jackson leed aan een zeer zeldzame genetische aandoening. Alpha-1 antitrypsin dificiency is een ziekte die maar bij 8000 mensen op aarde voorkomt. De ziekte tast vooral de luchtwegen aan en is het best te vergelijken met astma, voor de rest is er niet veel over bekend.

Michaels lievelingsdier

Michael Jackson heeft lange tijd een chimpansee, Bubbles, gehad als huisdier en beste vriend. Michael nam het dier overal mee naartoe. Ze traden soms zelfs samen op waarbij het aapje de zelfde kleding als Michael droeg. En hij sliep altijd bij hem op de kamer in een kribbe. Michael heeft zelfs plannen gehad om een feestje te geven met andere beroemde dieren, waaronder Lassie en Benji en de chimp uit de film Tarzan. Toen de chimpansee volwassen werd werd hij agressiever en onhandelbaar, met veel pijn in zijn hart heeft Michael hem in een reservaat moeten doen. Het gerucht gaat dat het eenzame dier daar een zelfmoordpoging heeft gedaan.

De Michaelgame

Michael Jackson heeft een eigen consolegame, moonwalker genaamd. in dit voor de Sega mega drive ontwikkelde spel moet je de slechterikken met Michael Jackson moves verslaan en ironisch genoeg de kinderen redden. De game is gebaseerd op de film Moonwalker, ook van Michael.
© 2009 - 2024 Geo--, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Omer Bhatti, een geheime zoon van Michael Jackson?Op 25 juni 2009 is Michael Jackson overleden. Sinds zijn sterven, zijn er veel verhalen rond gegaan. Is hij een natuurli…
Michael Jackson's This Is It, een prachtige documentairerecensieMichael Jackson's This Is It, een prachtige documentaireWoensdag 28 oktober 2009 ging de documentaire ‘Michael Jackson’s This Is It’ in première. De documentaire gaat over de v…
Top tien beste liedjes van Michael JacksonSinds de dood van Michael Jackson op 25 juni 2009, is er veel belangstelling ontstaan voor zijn muziek. Oude liedjes wer…

De metalband KreatorDe metalband KreatorKreator is een bekende trashmetalband uit Duitsland. Ze bestaan al sinds begin jaren 1982, maar de band had toen een and…
Muzieksensatie: Celtic WomanMuzieksensatie: Celtic WomanZe zijn een ware muzieksensatie in de Verenigde Staten sinds hun debuut. Ook in Japen en Europa was hun concerttoer vrij…
Bronnen en referenties
  • www.patentstorm.us/patents/5255452/description.htm
  • www.bukisa.com/articles/39956_1-in-a-million-rare-disease
  • En.wikipedia.org/wiki/Bubbles_(chimpanzee)
Geo-- (1 artikelen)
Laatste update: 08-06-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.