InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Michael Jackson feitjes die je nog niet wist

Michael Jackson feitjes die je nog niet wist

Sinds Michael Jackson is overleden is hij weer volop in het nieuws. Ik heb tussen de vele roddels door gezocht naar weetjes over Michael die minder bekent maar zeker niet minder interessant zijn.

Michael was een uitvinder

In zijn videoclip "Smooth criminal'' laat Michael Jackson een paar zwaartekracht tartende moves zien. Om deze bewegingen voor elkaar te krijgen zonder voorover te vallen heef hij een speciale schoen uitgevonden met een patent op zijn naam. De schoen zorgt voor heel veel steun achter de hielen zodat die moeilijker van de grond af komen.

Duurste muziekvideo ooit

De videoclip "scream" is veruit de duurste videoclip ooit gemaakt. In een tijd waarin de special effects en computeranimaties nog lang niet zo geavanceerd waren als nu koste het veel geld om een spacy videoclip te maken. De kosten waren dan ook 7 million dollar in 1995. Michael Jackson was tevens de eerste zwarte artiest waarvan MTV clips uitzond, de eerste video clip was Billy Jean.

Michaels zeldzame ziekte

Michael Jackson leed aan een zeer zeldzame genetische aandoening. Alpha-1 antitrypsin dificiency is een ziekte die maar bij 8000 mensen op aarde voorkomt. De ziekte tast vooral de luchtwegen aan en is het best te vergelijken met astma, voor de rest is er niet veel over bekend.

Michaels lievelingsdier

Michael Jackson heeft lange tijd een chimpansee, Bubbles, gehad als huisdier en beste vriend. Michael nam het dier overal mee naartoe. Ze traden soms zelfs samen op waarbij het aapje de zelfde kleding als Michael droeg. En hij sliep altijd bij hem op de kamer in een kribbe. Michael heeft zelfs plannen gehad om een feestje te geven met andere beroemde dieren, waaronder Lassie en Benji en de chimp uit de film Tarzan. Toen de chimpansee volwassen werd werd hij agressiever en onhandelbaar, met veel pijn in zijn hart heeft Michael hem in een reservaat moeten doen. Het gerucht gaat dat het eenzame dier daar een zelfmoordpoging heeft gedaan.

De Michaelgame

Michael Jackson heeft een eigen consolegame, moonwalker genaamd. in dit voor de Sega mega drive ontwikkelde spel moet je de slechterikken met Michael Jackson moves verslaan en ironisch genoeg de kinderen redden. De game is gebaseerd op de film Moonwalker, ook van Michael.
© 2009 - 2020 Geo--, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Omer Bhatti, een geheime zoon van Michael Jackson?Op 25 juni 2009 is Michael Jackson overleden. Sinds zijn sterven, zijn er veel verhalen rond gegaan. Is hij een natuurli…
Michael Jackson's This Is It, een prachtige documentairerecensieMichael Jackson's This Is It, een prachtige documentaireWoensdag 28 oktober 2009 ging de documentaire ‘Michael Jackson’s This Is It’ in première. De documentaire gaat over de v…
Plastische Chirurgie: Michael JacksonPlastische Chirurgie: Michael JacksonDe plastische chirurg die de behandeling van Michael Jackson weigerde, Toby Mayer, vertelde na het overlijden van de zan…
Michael Jackson, The King of PopIn 2008 wordt hij 50 jaar en zit dan al 45 jaar in het vak. Michael Jackson vormde als 5 jarig jongetje met 4 van zijn a…
Soya Cincau, ook bekend als de Michael Jackson drinkDe dood van Michael Jackson is overal ter wereld ingeslagen als een bom. Bij zijn miljoenen fans, jong en oud, heeft zij…
Bronnen en referenties
  • www.patentstorm.us/patents/5255452/description.htm
  • www.bukisa.com/articles/39956_1-in-a-million-rare-disease
  • En.wikipedia.org/wiki/Bubbles_(chimpanzee)

Reageer op het artikel "Michael Jackson feitjes die je nog niet wist"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Geo--
Laatste update: 08-06-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!