Justin Bieber, levensloop en carrière!

Justin Bieber, levensloop en carrière! Justin Bieber werd op 1 maart 1994 geboren in Stratford Ontario in Canada. Hij begon al jong met zingen en bespeelde al snel enkele muziekinstrumenten. Hij deed mee aan een plaatselijke zangwedstrijd en eindigde op de tweede plaats. Hij zette een filmpje van dat optreden op YouTube. Niet lang daarna werd hij ontdekt. Bieber is vervolgens al snel uitgegroeid tot een wereldster. Zanger Justin Bieber begon met drummen toen hij pas twee jaar was. Op zeer jonge leeftijd leerde hij ook gitaarspelen. Hij is muzikaal en leerde zichzelf het spelen van verschillende instrumenten aan. Drums, piano, gitaar en trompet. Toen hij twaalf jaar was ontdekte hij dat hij goed kan zingen. Hij deed mee aan een plaatselijke zangwedstrijd en eindigde op de tweede plaats. Hij zette de opname van de wedstrijd op Youtube zodat familie en vrienden het konden zien. Al snel kreeg hij veel views en fans. Niet lang daarna werd hij ontdekt.

Justin Bieber Familie

De moeder van Justin heet Pattie Malette en zijn vader heet Jeremy Bieber. Zijn ouders zijn gescheiden. Justin woont na de scheiding bij zijn moeder in Atlanta. Zijn vader woont in Canada. Justin heeft een jonger zusje en een klein broertje.

Youtube

Justin Bieber werd beroemd via YouTube. Door filmpjes van zichzelf op Youtube te plaatsen, en de vele views die opvielen, werd hij ontdekt. Om zijn familie en vrienden zijn optreden bij de plaatselijke zangwedstrijd te laten zien, zette hij een opname van een contest, waar hij als tweede eindigde, op YouTube. Scooter Brown van Ushers platenlabel Island DefJam zag wel wat in hem en liet hem overvliegen naar Atlanta. Usher was enthousiast en Justin Bieber kreeg in oktober 2008 een platencontract bij Island records aangeboden. Ook Justin Timberlake probeerde hem te contracten. Daarna ging het snel bergopwaarts met de carrière van Bieber. Op YouTube staan ook een paar gecoverde nummers:
  • Cry me a River
  • With You
  • Wait for you

Debuutalbum

Op 17 November 2009 kwam het debuutalbum van Justin Bieber uit. In Nederland was het op 13 november al in de winkels te verkrijgen. In juli 2009 verschenen zijn eerste single en videoclip One Time. Bieber’s ster rees snel. Zijn single bereikte de 12e plaats in de Canadian Hot 100 en een 20e plaats in de Billboard Hot 100. Een reusachtig succes.
Op 6 oktober 2009 verscheen zijn tweede single, One Less Lonely Girl. Hij scoorde sindsdien de ene hit na de andere en weet zich omringd door een oceaan van voornamelijk zeer jonge vrouwelijke fans. Via iTunes kwamen ook verschillende nummers uit, zoals Favorite Girl en Love Me. Overige nummers van Bieber zijn Where Are You Now, Bigger en Never Let You Go, First dance, Common Denominator. Down To Earth. Ook zong hij een duet met Sean Kingston, Eenie Meenie, en dit werd een hit.

My World, Justin Bieber

Het tweede album van Bieber heet My World. Het verscheen op 17 november 2009.

Hoe heet de film van Justin Bieber?

De film van Justin Bieber heet: Never Say Never. Het is een autobiografische film over het leven en succes van de zanger.

Justin Bieber is niet dood

Soms verschijnen er geruchten over succesvolle mensen. Een van de geruchten over Justin Bieber is dat hij dood zou zijn. Dat is gelukkig onzin. Justin Bieber is jong, gezond en in leven. Jaloerse anti-fans, ook wel haters genoemd, hebben het gerucht verspreid.

Wat is een belieber?

Een belieber is de naam voor een trouwe fan van Justin Bieber. Het zijn fans die niet afhaken na geroddel in de kranten en overige media. Belieber is een variant op de achternaam Bieber. Dergelijke bijnamen voor fans komen vaker voor. Zo heeft de Nederlandse boyband Mainstreet de bijnaam 'maniacs' voor hun fans.

Geruchten over geaardheid

Regelmatig verschenen er toen Bieber jonger was geruchten over de seksuele geaardheid van Justin Bieber. Hij zou aan Oprah vertelt hebben dat hij gay is of bi. Dit bleken geruchten en werden verder niet onderbouwd. Mei 2010 werd de realityster Kim Kardashian door Bieber fans met de dood bedreigd nadat Justin haar op 1 mei had ontmoet tijdens een diner in het Witte Huis. Hij noemde haar de ideale vrouw en zei dat hij door het dolle heen was toen hij haar ontmoette. Kim Kardashian schreef op Twitter dat ze de Bieber feaver (de Bieber koorts) had. Vele haatmails waren het gevolg. Later verklaarde Kim Kardashian dat ze Justin aan haar jongere zusje wilde koppelen omdat ze zelf te oud voor hem is en dat het in Amerika niet is toegestaan voor volwassenen om te daten met iemand jonger dan 18 jaar. Fans waren zo jaloers op de aandacht die Bieber haar gaf dat velen haar met de dood bedreigden. Justin verzocht om kalmte onder zijn fans via de pers.

Verliefd op Selena Gomez

Justin Bieber heeft een tijdje een relatie met Selena Gomez gehad. Ze verschenen op officiële gelegenheden en waren geruime tijd erg verliefd. Na een bepaalde tijd liep de relatie stuk, en het werd gedurende een bepaalde periode een knipperlicht relatie.

Drugs

In januari 2014 komt Justin Bieber in opspraak in verband met vermeend drugsgebruik. Hij zou vooral verslaafd zijn aan hasj en ook veel alcohol drinken. Het is moeilijk om onderscheid te maken tussen media hysterie en de waarheid. Bieber wordt in 2014 ook gearresteerd nadat hij wedstrijd hield met een vriend om zo hard mogelijk te rijden over een stuk weg. Bij zijn arrestatie werden drugs (wiet) in zijn auto aangetroffen. Als gevolg van deze overtredingen kwam hij opnieuw in opspraak terwijl hij zich misdroeg tegenover een advocaat. Daarvan werden opnames verspreid op internet. Ook kwam hij negatief in het nieuws door woedeaanvallen, en kleine incidenten. Hoewel men over het algemeens denkt 'waar rook is, is vuur,' moet je nooit vergeten dat kranten en tijdschriften graag over beroemdheden schrijven, want dan verkopen ze in korte tijd veel tijdschriften of kranten.

Atlanta

Justin Bieber woont op het moment van schrijven (april 2014) in Atlanta.
© 2010 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zangeres en actrice Selena GomezZangeres en actrice Selena GomezSelena Gomez is een Amerikaanse zangeres en actrice. Ze speelde in meerdere Disney-series en bracht nummers uit als Love…
Artiesten tegelijkertijd op nummer 1 en 2 in Britse hitlijstArtiesten tegelijkertijd op nummer 1 en 2 in Britse hitlijstIn de geschiedenis van de Britse hitlijst die wekelijks wordt samengesteld door The Official Charts Company is het tot 2…
Slechtste kerstliedjes ooitSlechtste kerstliedjes ooitKerstliedjes zijn vaak tenenkrommend. De mensen die kerstmuziek wel kunnen waarderen, kunnen met Kerst ook geen kerstmuz…
Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Sommige artiesten die internationaal zijn doorgebroken, verdienen tientallen miljoenen per jaar. Ze weten niet hoe lang…

Alles over de 3j'sNa Jan Smit en Nick & Simon, zijn nu ook de 3j's niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Ondertussen he…
Dusty Springfield: legendarische stem, pruik en musicalDusty Springfield: legendarische stem, pruik en musicalEen van de bestverkopende Britse zangeressen van de jaren 60 is wel Dusty Springfield. Haar unieke sensuele soulstem maa…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Tpsdave, Pixabay
  • Wikipedia, nu.nl
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.