Slechtste kerstliedjes ooit

Slechtste kerstliedjes ooit Kerstliedjes zijn vaak tenenkrommend. De mensen die kerstmuziek wel kunnen waarderen, kunnen met Kerst ook geen kerstmuziek meer horen. Sommige kerstliedjes zijn zo slecht, dat ze niet uitgebracht hadden mogen worden. Zodra Sinterklaas het land weer uit is, zult u de eerste kerstliedjes weer op de radio horen. Een groot bezwaar is dat er weinig variatie in zit. Voordat het Kerst is hebt u Wham en Band Aid alweer tientallen keren op de radio gehoord. Daarnaast zijn er ook heel veel slechte kerstliedjes. Toch blijft het een kwestie van smaak. Onderstaande liedjes hadden niet geschreven en gezongen mogen worden volgens Pavlov.

De top tien is gebaseerd op de kwaliteit van het gezang en de presentatie van het liedje. Een aantal nummers in deze top tien zijn kwalitatief goed, maar de uitvoerende artiest heeft het nummer slecht gebracht. De top tien is samengesteld door de journalisten van Rondjevanpavlov.nl

Onderstaand treft u de top tien van slechtste kerstliedjes aan.

Nummer 10

Stille Nacht – David Hasselhoff

Deze acteur / zanger is in Nederland bekend geworden als acteur in series als Baywatch en Knight Rider. Oorspronkelijk is dit een Duitstalig liedje. David Hasselhoff is oorspronkelijk ook een Duitser, dus het liedje zou hem wat betreft de taal makkelijk af moeten gaan. Zijn vertolking van deze klassieker levert hem een top tien notering op.

Nummer 9

The Cheeky Girls – Have A Cheeky Christmas

Deze dames denken door zich sexy te kleden en te gedragen een kersthit te kunnen scoren. Helaas kunnen ze niet zingen, en is de videoclip bijzonder irritant. Ze proberen in Het Engels te zingen, maar dat gaat hun niet goed af.

Nummer 8

Marco Borsato – Kerstmis

Deze zeer hoog gewaardeerde artiest probeerde een kersthit te maken met de aansprekende titel “Kerstmis”. Het kerstliedje is niet bij veel mensen bekend. Het is wel een echt kerstliedje met de te verwachte melodielijn en belletjes.

Nummer 7

John Denver – Please Daddy (Don’t Get Drunk this Christmas)

De meeste kerstliedjes zijn vrolijk van aard. Dit lijkt meer op een smartlap, dan op een kerstliedje. Door de titel zou het een kerstliedje genoemd kunnen worden, maar eigenlijk past hij niet in deze top tien.

Nummer 6

Destiny’s Child – 8 Days of Christmas

Een saai kerstliedje die erg lang duurt. De drie dames uit deze popgroep zijn ontzettend succesvol geweest met hun andere liedjes. Het is de best verkopende vrouwelijke artiestengroep met meer dan 50 miljoen verkochte cd’s.

Nummer 5

Bob Dylan – Must be Santa

Bij sommige mensen past gewoon geen kerstliedje. Dat gaat zeker ook op voor protestzanger Bob Dylan. Het nummer is erg slecht en niet om aan te horen. Onder het niveau van deze zanger die een zeer succesvolle zanger is geweest. Het liedje doet mij denken aan een kruising tussen een skihut-liedje en een kerstliedje, maar dan wel slecht uitgevoerd.

Nummer 4

NSYNC – Merry Christmas, Happy Holidays

Succesvolle boyband waar Justin Timberlake uit voort is gekomen. Dit liedje had niet uitgebracht mogen worden. De eerste keer dat u dit liedje hoort, denkt u dat u deze al honderden keren hebt gehoord.

Nummer 3

Justin Bieber – Someday at Christmas

Naar mijn mening een kerstliedje die niet thuis hoort in dit overzicht. De nog jonge Justin Bieber weet het liedje klein en prettig te brengen.

Nummer 2

Cliff Richard – The Millenium Prayer

Een afgezaagde kersthit met een slechte videoclip. Vooral de clip is te slecht om meer woorden aan vuil te maken.

Nummer 1

De Tokkies – Verre Kerst

Een terecht winnende kerstliedje, die door de Tokkies zijn uitgebracht in de tijd dat ze vol in de aandacht stonden. Ondanks de zeer slechte kwaliteit van dit nummer is deze kersthit nog vaak te horen op de radio.
© 2011 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Meest populaire kerstliedjesBinnenkort staat kerst weer voor de deur. En waar je ook bent, overal hoor je kerstmuziek. Van het ene kerstliedje kan j…
Bekende kerstliedjesBekende kerstliedjesVeel artiesten hebben nummers in de kerststijl gezongen. Sommige daarvan zijn grote, bekende hits, die ieder jaar weer v…
De beste kersthits op een rijDe beste kersthits op een rijDe dagen worden korter, de avonden worden donkerder en de kou is weer op komst. De bladeren vallen van de bomen en de he…
Sint-maarten-, sinterklaas- en kerstliedjesSint-maarten-, sinterklaas- en kerstliedjesIn de periode dat de dagen korter worden en de avonden langer, zijn er momenten dat er (door kinderen) liedjes worden ge…

Hotel California op albumhoes Eagles? The Beverly Hills LA!Hotel California op albumhoes Eagles? The Beverly Hills LA!Hotel California op de hoes van het album is in feite het Beverly Hills Hotel aan de Sunset Boulevard in Los Angeles. De…
De kwintencirkel en toonsoortenDe kwintencirkel en toonsoortenAls je vaak bezig bent met muziek, is waarschijnlijk al naar voren gekomen dat er toonladders bestaan met vaste voorteke…
Bronnen en referenties
  • http://www.rondjevanpavlov.nl/2010/12/23/de-10-slechtste-kerstnummers-ooit/
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 17-12-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.