Anouk - zangeres van Nobody's Wife, Michel, Lost en Birds

Anouk - zangeres van Nobody's Wife, Michel, Lost en Birds Nobody’s wife, Michel, Lost en Three Days In A Row: allemaal nummers van Anouk Teeuwe. Dit artikel gaat over haar carrière: van haar ontdekking door de Golden Earring tot haar nieuwste cd en single. Haar relaties met Remon Stotijn, Unorthadox en Dominique komen kort aan bod, net als haar zes kinderen. In 2013 deed Anouk namens Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer Birds, waarmee ze het schopte tot de finale. Vanaf 2015 zit zij in een van de stoelen van the Voice of Holland. In 2018 brengt ze haar eerste Nederlandstalige album uit: Wen d'r maar aan. Anouk Teeuwe wordt geboren op 8 april 1975 in Den Haag. Al snel begint ze met het zingen van liedjes. Op haar vijftiende verlaat ze voortijdig de mavo en komt uiteindelijk in een opvanghuis terecht. Ze zingt in de band Shotgun wedding, waarmee ze voornamelijk op bruiloften en partijen speelt.

Op haar negentiende wordt ze ondanks diploma aangenomen op het conservatorium, maar na twee jaar moet ze vanwege haar zwakke theorie kennis de opleiding weer verlaten. Tussendoor is ze nog even getrouwd met Edwin Jansen, die later bij het Nederlandse publiek vooral bekend werd als jurylid van Idols.

Golden Earing

In 1995 zingt ze toevallig wat nummers met Barry Hay, van de band Golden Earing op het Zeehelden Festival in Den Haag. Anouk tekent een platencontract bij Dino Music en in 1996 komt haar eerste single Mood Indigo uit.

Nobody's wife

Vooruitlopend op haar album wordt het nummer Nobody’s wife uitgebracht dat het vooral live goed lijkt te doen. In no time is dit nummer een grote hit in diverse Europese landen. Overbodig om te zeggen dat haar album Together Alone wat even daarna uitkomt ook verkoopt als een trein.

Al gauw wint ze allerlei prijzen, variërend van MTV en TMF-Awards tot drie Edisons voor beste nationale zangeres, beste nieuwe artiest en beste video. Nieuwe singles verschijnen: 'It’s so hard' en 'Sacrifice'. Anouk speelt in binnen- en buitenland én er belangstelling uit Amerika. Anouk tekent daarop een platencontract bij de Amerikaanse maatschappij Sony/Columbia.

R U Kiddin' me

In 1999 trekt Anouk zich terug met componist Bart van Veen wat uiteindelijk tot haar tweede album Urban Solitude leidt. Ook deze cd is een groot succes. De singles die van dit album worden uitgebracht zijn: 'R U Kiddin’ me', 'The Dark', 'Michel' en 'Don’t'.

Begin 2001 verschijnt de cd Lost tracks met niet eerder uitgebrachte nummers en de afgekeurde videoclip voor Sacrifice en de videoclip van Nobody’s wife voor de Amerikaanse markt. Het bluesnummer 'Love' wordt op single uitgebracht.

In 2002 wint ze de popprijs, die ze hoogzwanger komt ophalen. Een paar maanden later bevalt ze van haar eerste kind: Benjahmin Kingsley. De vader is haar vriend Remon Stotijn, bekend van Postman.

Graduated Fool

Aan het eind van 2002 komt de single 'Everything' uit, dat gevolgd wordt door haar vierde album 'Graduated fool'. Van dat album worden nog een aantal singles uitgebracht: 'Hail', 'I Live for you' en 'Margarita Chum'.

Junkie XL

In november 2003 komt Between these walls op single uit, een nummer van Junkie XL met de vocals van Anouk. Anouk bevalt 5 december 2003 van haar tweede zoon: Elijah Jeremiah.

Eén maand later, 5 januari 2004 komt de cd en dvd Update uit. Hierop staan akoestische versies van eerder verschenen nummers, terwijl de dvd beelden laat zien van haar optredens op Europese festivals in 2003. Op 16 maart 2004 trouwt Anouk met Remon.

Hotel New York

Samen met haar vaste componist Bart van Veen, maar ook met haar partner Remon, schrijft Anouk nummers voor het nieuwe album Hotel New York dat in december 2004 uitkomt. De iets eerder uitgebrachte single Girl is ook een enorm succes. Het wordt na een half jaar zelfs de meest succesvolle single van een solo artiest ooit.

In juni 2005 bevalt Anouk van haar derde kind, maar eerste dochter: Phoenix Ray. De singles Lost en Jerusalem worden uitgebracht en uiteindelijk behaalt 'Hotel New York' dat jaar zelfs diamantenstatus: een verkoop van 200.000 exemplaren.

Anouk en Remon kopen een huis in Ohio en verhuizen naar de Verenigde Staten. In 2006 speelt Anouk weer op diverse festivals en wordt haar cd/dvd Anouk is Alive uitgebracht. Dit is een registratie van de concerten die ze eind 2005 in Ahoy gaf.

With you

In 2008 dook de onbekende single With you op die speciaal is opgenomen voor de Canadese markt. Volgens Giel Beelen is het liedje geschreven door de Canadese songwriter Dan Hill, die ook het nummer 'I don't wanna hurt' componeerde, dat op 'Who's your momma' staat. 'With you' wordt uiteindelijk in 2008 in Nederland als b-side uitgebracht op de single 'If I go'.

Inmiddels is Anouk met haar man en kinderen verhuisd naar Amsterdam.

Who's Your Momma

Het album Who's your momma ligt november 2007 in de winkels. Voor dit album werkt ze samen met Glen Ballard. Anouk schrijft een deel van de nummers samen met Glen, maar ook met Bart van Veen en haar man Remon Stotijn.

De eerste single van het album was 'Good God', de bijbehorende clip werd gemaakt door Jonas Åkerlund. De tweede single I Don't Wanna Hurt kwam, zonder clip wegens tijdsgebrek, komt begin 2008 uit.

Gelredome

Eind maart stond Anouk twee keer in het Gelredome. De concerten in het stadion in Arnhem zijn opgenomen en uitgebracht op dvd en (dubbel) cd onder de titel 'Anouk - Live @ Gelredome'.

De derde single van Anouk's album 'Who's your momma' is 'Modern World'. Voor de clip heeft ze wederom een wereldberoemde regisseuse gestrikt: Melina Matsoukas. Dankzij tv-programma's in het buitenland wordt de single Lost in 2008 alsnog een hit in zowel Noorwegen als Amerika.

De vierde en tevens laatste single van 'Who's your momma' is het rocknummer 'If I go' worden met dus als B-side het niet eerder in Nederland uitgebrachte nummer: With you.

Scheiding

5 mei 2008 werd bekend dat Remon en Anouk 'in goede harmonie' uit elkaar gaan. Ze zijn op dat moment acht jaar samen.

In 2008 geeft Anouk even les op het conservatorium van Amsterdam. In februari 2009 is ze in een reclame spotje van ING te zien.

For Bitter Or Worse

Het album For bitter or worse komt in september 2009 uit. Anouk heeft op Pinkpop een nummer van dit album gespeeld: 'Today'. Dit was niet een officiële single, die kwam half augustus uit en heet Three days in a row. Dit nummer betekent de eerste nummer 1 hit voor Anouk in Nederland.

Ook blijkt Anouk weer gelukkig in de liefde met wederom een rapper van Nederlandse bodem: Unorthadox, pseudoniem van Robert Coenen. Ze leerde hem al kennen tijdens de opnames van de clip bij het nummer 'Michel', waar hij een rol in speelt. Een vonk sprong over, maar Anouk vond het leeftijdsverschil toen nog te groot: zij was toen 24, hij 17 jaar

De clip van 'Three Days in a Row' speelt hier op in, door dezelfde regisseur een gelijksoortige clip te laten maken, waar wederom Unorthadox in te zien is. Op de voorkant van de single zie je de twee samen op weg naar Pinkpop. (zie foto) De tweede single wordt 'Woman'.

Eind januari komt de derde single uit, gelijk getiteld als het album: For Bitter or Worse. De clip zou een combinatie van echte beelden en animatie zijn, maar deze werd afgekeurd. De nieuwe clip bestaat uit beelden van Anouk en haar kinderen, beelden die ze ook tijdens haar concerten in Ahoy 2009 liet zien.

Ook verschijnt er een derde clip. De track For Bitter or Worse wordt gebruikt voor de film: De gelukkige huisvrouw. Daarom verschijnt er ook nog een versie met beelden uit de film.

Kinderen

31 maart wordt Jesiah Dox geboren. De naam werd de eerste dag nog gespeld als Jesajah, maar Anouk veranderde van gedachten toen ze in de media Jesiah las. Jesiah is het eerste kindje van Anouk en haar vriend Unortadox. De naam is past de naam goed in het rijtje van Benjahmin, Elijah, Phoenix (de kinderen van Anouk) en Jonathan en Jera (de kinderen van Dox). Anouk heeft er nooit een geheim van gemaakt graag een groot gezin te willen.

Op 7 mei verschijnt de nieuwe single 'Lovedrunk'.

Unorthadox

November 2010 wordt bekend gemaakt dat Anouk een punt achter haar relatie met Unorthadox heeft gezet.

In 2011 wordt bekend dat er een documentaire van Unorthadox is gemaakt. Vooraf verschijnt 'Dox' in diverse media en geeft hij toe dat hij naar eigen zeggen "bruut is vreemdgegaan". Na veelvuldig in de media over zijn relatie met Anouk te praten, doet Anouk uiteindelijk op de radio aan Giel haar verhaal. Ze vertelt dat Dox veelvuldig is vreemdgegaan, onder andere met haar nanny's en moeders van vriendjes van haar kinderen.

To Get Her Together

In februari 2011 verschijnt een voorproefje van het nieuwe album To Get Her Together dat in mei uitkomt: het liedje 'Killer Bee'. Een maand later verschijnt de eerste single: 'Down & Dirty' waarin verwezen wordt naar overspel, zonder in details te treden.

Singles

De videoclip van het nummer I Am A Cliche verschijnt eind juni. Het is een heftige clip waarin Anouk wordt aangereden en neergeschoten. In juli stopt Anouk wederom met haar Twitter-account, na eerder al twee keer gestopt te zijn. Dit keer heeft ze aangegeven niet meer terug te komen.

Na de single 'Save Me' volgt in november 'What Have You Done' als vierde single van het album.

Live

Ook wordt bekend dat er een live EP uitkomt, die ook tijdelijk als extra disc bij het album To Get Her Together wordt toegevoegd. De EP Live At Toomler is in mei opgenomen in de gelijknamige locatie.

In maart 2012 zegt Anouk haar voorlopig laatste stadionconcert geven in het Gelredome. In april verschijnt het album van Trijntje Oosterhuis dat Anouk geschreven en geproduceerd heeft: Wrecks We Adore.

Goldilox

In juni 2012 verschijnt de singel 'What We Do Best' van Morrison, de artiestennaam van Sandra Bierman. De single is geschreven en geproduceerd door Anouk en tevens uitgebracht op haar eigen platenlabel Goldilox.

Songfestival

Anouk doet in mei 2013 mee aan het Eurovisie Songfestival met het liedje Birds. Zij vertegenwoordigt Nederland in de halve finale op 14 mei en haalt voor het eerst sinds 2004 de finale die op zaterdag 18 mei plaatsvindt.

Sad Singalong Songs

Haar nieuwe album Sad Singalong Songs staat ook gepland voor vrijdag 17 mei 2013. Dit wordt haar tiende studioalbum, maar haar eerste eigen album dat ze uitbrengt op haar Goldilox-label.

Na het optreden van Anouk tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival heeft Universal Music veel vraag naar het album vanuit Europa gekregen. Daardoor is besloten het album wereldwijd uit te brengen.

In aanloop van het nieuwe album zijn vier videoclips uitgebracht, die zich beter laten omschrijven als mini-films. Regisseur Dana Nechushtan die al eerder de clip bij het nummer I Am A Cliche maakte, is verantwoordelijk voor de vier films bij de vier tracks van het nieuwe album ‘Sad Singalong Songs’.

Birds

De hoofdrol in de videoclip bij ‘Birds’ wordt gespeeld door Igone de Jongh, ballerina bij Het Nationaal Ballet. In de drie overige clips spelen onder anderen Anneke Blok & Martijn Lakemeier (The Good Life), Monic Hendrickx & Raymond Thiry (Kill), Teun Luijkx & Hannah Hoekstra (Pretending As Always) een rol. Anouk zelf speelt slechts kleine bijrolletjes.

De tweede single van het album is Pretending As Always.

Symphonica in Rosso

Totaal onverwacht brengt Anouk in september 2013 het nummer Wigger als single uit dat niet op het meest recente album staat. Aan Giel op 3FM laat ze weten druk bezig te zijn met een nieuw album waar dit nummer opstaat.

In oktober 2013 zou Anouk drie keer optreden in het Gelredome volgens het Symphonica in Rosso-concept. Helaas raakt ze geveld door stemproblemen waardoor er van de drie concerten alleen het tweede concert op de oorspronkelijk datum plaatsvindt. De andere twee concerten worden op de dag zelf afgelast, een daarvan wordt in dezelfde periode ingehaald.

Ziggo Dome

Het andere concert wordt ingehaald in de Ziggo Dome, vanwege de capaciteit worden daar twee concerten gegeven in december. Van deze optredens wordt in het voorjaar van 2014 een cd uitgebracht: Anouk - Live at Symphonia in Rosso.

In het voorjaar van 2014 brengt Anouk ook de single You & I uit, die ze samen met dj Afrojack gemaakt heeft. Tevens verrast ze iedereen door aan te kondigen zwanger te zijn. Aangezien niet bekend is, wordt lang geraden naar de naam van de vader. Sion Jethro, haar vijfde kind, wordt in juni geboren. De vader blijkt uiteindelijk basketballer Seraino Dalgliesh.

Paradise And Back Again

Paradise And Back Again is de nieuwe cd van Anouk die in november 2014 uitkomt. Op de re-release die in 2015 uitkomt, verschijnt tevens haar duet met Douwe Bob getiteld Hold Me. Eind februari 2015 staan ze allebei in de Ziggodome, Douwe Bob in het voorprogramma.

Tevens wordt bekend dat Anouk het nummer Walk Along heeft geschreven, waarmee Trijntje Oosterhuis zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.

Ook verrast Anouk iedereen als bekend wordt dat ze plaats zal nemen in de jury van The Voice. Vooral omdat ze al eerder gevraagd is en toen weigerde. In het laatste seizoen schreef zij het liedje Stay or Go voor deelneemster Emmaly Brown.

Eind mei verrast Anouk haar fans door een compleet nieuwe single uit te brengen, die niet op het album staat dat een half jaar geleden uitkwam. De single heet New Day.

Dominique

Anouk heeft weer een nieuwe liefde en de hele wereld mag het weten. In september 2015 brengt ze haar eerste Nederlandstalige single uit getiteld Dominique, gelijk aan de naam van haar vriend. Ze schreef het nummer voor zijn verjaardag. In de bijbehorende clip spelen onder andere Kenny B en Rachel Hazes.

Ook wordt aangekondigd dat in november haar grootste hits worden verzameld op 2 cd's die worden uitgebracht als: Greatest Hits.

Anouk gaat in het tv-programma The Voice met twee kandidaten de live shows in: Neda en Jennie Lena. Jennie is een goede bekende van Anouk: Ze zingt ook vaak in het achtergrondkoor. Zij haalt de finale, maar Maan is de winnares.

Queen for a Day

Anouk brengt in 2016 twee cd's uit. Popalbum Queen for a Day is het eerste album. In oktober volgt Fake It Till We Die. In 2016 is Anouk bevallen van haar zesde kind: Jelizah Rose. Het is het eerste kind van haar en Dominique. Anouk heeft al laten weten dat dit haar laatste kind wordt.

Wen d'r maar aan

In 2018 verschijnt Wen d'r maar aan, een volledig Nederlandstalig nummer met uiteraard het nummer 'Dominique'. Na 2018 brengt ze wat losse nummers uit, maar nog geen album.

CD's

Alle albums op een rij:
© 2007 - 2023 Jour, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Anouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)recensieAnouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)Anouk Teeuwe is een onbekende tot 1996. Dan komt voorlopend op het album de single Mood Indigo uit. De cd Together Alone…
Anouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)recensieAnouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)Anouk brengt in 2002 haar eerste dvd uit getiteld Lost Tracks Clips. Deze dvd bevat haar video clips tot die tijd. De dv…
Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk is terug! Niet met een Hotel New York II, maar met een totaal nieuwe sound. Het album Who’s Your Momma ligt sinds…

Hoe Madonna begonDeze artiest is over de hele wereld wel beroemd. Zij het om haar veranderende uiterlijk of omdat ze al jaren meedraait i…
Tupac Shakur alias 2pac zijn levensverhaalTupac Shakur staat bekend als de hiphop legende aller tijde!Hij is recent vernoemd door Forbes magazine als de grootste…
Bronnen en referenties
  • Diverse interviews
Jour (127 artikelen)
Laatste update: 27-06-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.