Mariska Bauer: biografie (vrouw van Frans Bauer)

Mariska van Rossenberg of beter bekend als Mariska Bauer is de vrouw van de bekende Nederlandstalige volkszanger Frans Bauer. Mariska is geboren op 26 januari 1976 in het kleine dorpje Ter Aar. Vanaf 1991 is zij samen met Frans en in 2008 zijn ze getrouwd. Mariska woont anno 2019 met haar man en vier kinderen in het dorpje Fijnaart.

Inhoud


Mariska van Rossenberg

Mariska van Rossenberg groeide op in het dorpje Ter Aar. Nadat ze haar middelbare school had afgerond ging ze aan het werk in een nagelstudio. Na een tijdje ging ze in de bediening werken in restaurant De Oude School in Ter Aar. Dit restaurant is van haar ouders.

Relatie

Mariska was in 1991 aan het werk in het restaurant van haar ouders. Frans Bauer kwam regelmatig langs omdat hij een oogje had op de blonde barvrouw. "Maanden heb ik bier en broodjes frikandel besteld en zo Mariska's hart veroverd", vertelde Frans aan Beau Monde. Sinds 1991 heeft Mariska een relatie met Frans en is ze gestopt met werken in het restaurant.

Het huwelijk

Broer Jan

In 1996 was Mariska druk met de voorbereiding op haar droomhuwelijk. Maar helaas kregen Mariska en Frans het verschrikkelijke nieuws te horen dat Jan, de broer van Mariska, was verongelukt. Jan was erg close met Mariska en hij zou ook de getuige op de bruiloft zijn. Deze klap was te zwaar voor Mariska en daarom stelde ze het huwelijk uit.

Broertje Roy

Op 8 mei 2008, de avond voor het huwelijk, hadden de Bauers met overige familieleden een klein feestje in een hotel. Het kleine halfbroertje van Mariska dat op dat moment 7 jaar oud was, liet zijn glas limonade onbeheerd op de bar staan. Even later werd Roy onwel en begon hij te hallucineren. Het jongetje werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en tijdens de rit kwamen ze er al snel achter dat er sporen van een partydrug in zijn bloed zat. Roy werd direct behandeld en de volgende dag was hij voldoende hersteld om bij het huwelijk van zijn zus aanwezig te zijn.

Huwelijk

Twaalf jaar later na het overlijden van broer Jan en inmiddels drie prachtige zoons, Christiaan (6), Jan (5) en Frans junior (3), was het dan eindelijk zover: op 9 mei 2008 om tien uur begon het burgerlijk huwelijk in het Mauritshuis in Willemstad. De kerkelijke inzegening was die middag in de basiliek in Oudenbosch. De drie zoons droegen hetzelfde pak als hun vader Frans. Mariska droeg een laag uitgesneden gebroken witte jurk, met een sluier en lange sleep, driekwart mouwen en de jurk was versierd met strass-steentjes.

Kinderen

Mariska heeft vier kinderen, Christiaan Bauer werd geboren op 23 juni 2001, Jan Bauer op 8 oktober 2002, Frans Bauer jr. op 6 maart 2005 en Lukas Bauer werd geboren op 8 mei 2009. In februari 2004 werd ook bekendgemaakt dat Mariska in verwachting zou zijn, helaas liep die zwangerschap in de achtste week uit op een miskraam.

De Bauers

De Bauers was de soap die in 2003 op de televisie te zien was. In de soap werd het dagelijks leven van de familie gefilmd. In 2004 wonnen ze met deze soap de Televizier-Ring.

Vlogger

Sinds december 2015 is Mariska haar man aan het vloggen geslagen. De Bauers wordt in 2019 nog met regelmaat geüpload via hun eigen YouTube-kanaal. De vlogs geven een kijkje in het leven van de familie Bauer en Mariska staat daar regelmatig in de schijnwerpers.

Televisie

In 2018 was Mariska samen met haar gezin te zien in het programma Groeten uit 19xx. In 2018 kreeg zij samen met haar man Frans Bauer een nieuwe serie genaamd: Frans Bauer in Amerika. In 2019 kreeg de serie een vervolg onder de naam: Frans Bauer in China.
© 2017 - 2024 Modelb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Frans Bauer: een biografie van de zanger van het levensliedFrans Bauer is niet zomaar een Bekende Nederlander, maar een veelzijdig zanger, presentator en acteur. Niet allen door h…
Biografie: Shocking BlueShocking Blue is een Nederlandse rockgroep. In de jaren zestig en zeventig hebben ze veel hits gescoord. Met het nummer…
Hits jaren 00: 2004In 2004 kwam de Nederlandse rap tot leven. We maakten kennis met Ali B en Lange Frans en Baas B. Ook andere Nederlanders…
Wat kosten bekende Nederlanders?Wat kosten bekende Nederlanders?Wat kosten bekende Nederlanders (BN'ers)? Stel; je wilt Frans Bauer op je bruiloft laten zingen. Of je wilt een privé-op…

Het leven van Ali BHet leven van Ali BAli B begon als rapper, maar is sindsdien ook presentator, jurylid, programmamaker en zelfs cabaretier geworden. Daarnaa…
Bronnen en referenties
  • https://www.nu.nl/achterklap/2603335/frans-bauer-ging-uiterlijk-mariska.html
  • http://www.telegraaf.nl/prive/3876667/_Het_grote_verdriet_van_de_Bauers__.html
  • http://www.omroepbrabant.nl/?news/989691213/Frans+Bauer+en+Mariska+getrouwd.aspx
  • http://www.hbvl.be/cnt/aid718421
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Mariska_Bauer
Modelb (25 artikelen)
Laatste update: 17-02-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.