Liedjes, songs met baby/babies in de titel/babyliedjes

Liedjes, songs met baby/babies in de titel/babyliedjes Liedjes met "Baby" in de titel, een overzicht. Dat kan een verwijzing naar een pasgeborene zijn maar ook de aanhef voor degene waar je van houdt, regelmatig te horen in Engelstalige liefdesliedjes. Tijdens Serious Request 2012 is het thema "Lets hear it for the babies", er wordt geld ingezameld en aandacht gevraagd voor de allerkleinsten, ongeveer 5,5 miljoen baby's die jaarlijks sterven voor, tijdens of net na de bevalling. Tijdens die actie van 3FM kun je babyliedjes, songs met verwijzingen naar baby in de tekst en titel aanvragen. Een aantal suggesties op een rij.

Baby - Ivar Oosterloo/Justin Bieber

Vrijdagavond 14 december 2012 werd de slotaflevering van The Voice Of Holland, seizoen drie uitgezonden, waarin te zien was hoe Ivar Oosterloo de eerste afvaller was en uiteindelijk de vierde plaats bereikte van de talentenjacht. Hij nam deze avond afscheid van zijn publiek met het liedje Baby, een cover van het meest succesvolle nummer van Justin Bieber.

Baby Get Higher - VanVelzen/David Sneddon

Roel van Velzen brak door in het VARA-programma De Wereld Draait Door, waar de kleine grote zanger zijn muzikale talenten aan het grote publiek mocht tonen.
Zijn artiestennaam werd kortweg VanVelzen. Tegenwoordig is hij één van de coaches van The Voice of Holland. In 2006 brak hij door met het nummer Baby Get Higher, oorspronkelijke van de Schotse zanger en songwriter David Sneddon, die het nummer schreef en er zelf een bescheiden hit mee had in 2003.

Emin Agalarov, die optrad als interval act tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Bakoe in mei 2012 heeft het liedje ook op zijn repertoire staan. De zanger uit Azerbeidzjan verkreeg er zelfs enige airplay mee op BBC Radio 2.

VanVelzen bereikte met het liedje over zijn Baby de #17 positie in de Top 40. Hij is overigens in februari 2012 zelf vader geworden, zijn vrouw Marloes, met wie hij trouwde op 1 januari 2011, schonk het leven aan een zoontje, genaamd Laut. Het tweede kindje is op komst, in april 2012 zal de tweede VanVelzen baby geboren worden.

Baby Can I Hold You Now - Tracy Chapman/Boyzone

De Amerikaanse Tracy Chapman (30 maart 1964) is vooral bekend geworden van haar debuutalbum uit 1988, eenvoudig getiteld Tracy Chapman. Van dit album verschenen drie singles, haar debuut Fast Car, Talkin' Bout A Revolution en Baby Can I Hold You Now. Chapman bleef actief in de muziek maar het eerste album bleek meteen haar het meest succesvolle. Fast Car bezorgde haar de eerste en enige # 1 positie in Nederland. Elk jaar is het nummer, hoog genoteerd, terug te vinden in de Top 2000 van Radio 2.

De Ierse boyband Boyzone bracht in 1997 een cover uit van Baby Can I Hold You Now. Samen met de track Shooting Star uitgebracht als single met een dubbele A-kant. Het belandde op # 2 in de singlecharts in Groot-Brittannië. Dit liedje is terug te vinden op hun tweede album Where We Belong.

Be My Baby - The Ronettes

In 1963 tekende het meidentrio The Ronettes uit New York op het label van de roemruchte producer Phil Spector, wat in het najaar al gelijk resulteerde in de millionseller Be My Baby, terug te vinden op hun eerste lp Presenting the Ronettes.
Be My Baby, mede geschreven door de beroemde songwriter Ellie Greenwich, is opgenomen in de lijst van de 500 meest invloedrijke rocksongs in de Rock and Roll Hall of Fame en terug te vinden in de Rolling Stone's 500 Greatest Songs of All Time.

De band bestond uit de beide zussen Estelle en Ronnie Bennet en hun nichtje Nedra Talley. Hun kortstondige carrière eindigde alweer in 1966, toen ze I Can Hear Music (in later jaren een hit van de Beach Boys) als laatste single uitbrachten.
Be My Baby is veel gecoverd, onder andere door The Bay City Rollers, Vanessa Paradis, Melissa Etheridge en de Canadees Andy Kim, die met zijn versie op zijn beurt weer scoorde in de Verenigde Staten, eind jaren zestig. Het suikerspinkapsel van Amy Winehouse is geïnspireerd op de haardracht van The Ronettes.

Ice Ice Baby - Vanilla Ice

Robert Matthew Van Winkle, beter bekend als de blanke rapper Vanilla Ice had maar één hit, maar die kwam in veel landen ter wereld wel op de eerste plaats terecht. Hij bracht hierna nog een single uit, Play That Funky Music (oorspronkelijk van Wild Cherry) maar kon daarmee niet tippen aan zijn debuut. Oorspronkelijk werd om hem een imago gebouwd, als zou hij een ruige rapper uit een achterstandswijk zijn. Achteraf bleek dit verhaal klinkklare onzin en alleen ten behoeve van de verkoopcijfers in de wereld te zijn geholpen. In Ice Ice Baby is een sample verwerkt van het liedje Under Pressure, van Queen en David Bowie.

Don't Call Me Baby - Madison Avenue

Een liedje opgebouwd rond een sample uit het nummer Ma Quale Idea, van Pino D'Angio, een Italiaanse zomerhit uit 1981. Dat nummer, vooral het basloopje, is weer verwant aan Ain't No Stoppin' Us Now van McFadden & Whitehead.

Don't Call Me Baby, uitgebracht door het Australische house duo Madison Avenue op 1 november 1999 werd een grote hit in Nieuw-Zeeland, Amerika en in heel Europa. Sindsdien is van het stel muzikaal gezien niets meer vernomen.

Baby One More Time - Britney Spears

In 1999 debuteerde Britney met haar wereldhit Baby One More Time. Ze had nog een vrij onschuldig imago, een beeld wat in latere jaren bijgesteld werd. In 2001 had ze een relatie met Justin Timerlake, na de break bracht hij het liedje Cry Me A River uit.
Haar eerste hit stond op haar gelijknamige album, Baby One More Time, waarvan meer dan 25 miljoen exemplaren zijn verkocht. Ook opvolger Oops!... I Did It Again werd een commerciële klapper.

In de loop van de jaren was ze vaak alleen nog in het nieuws met schandaalverhalen en terug te vinden in de kolommen van de roddelpers. Ondanks alle ups en downs krabbelt ze telkens weer op en verschijnt er regelmatig nieuw plaatmateriaal vaak van wisselende kwaliteit.

Cherry Oh Baby/I'll Be Your Baby Tonight - UB 40/Rolling Stones/Eric Donaldson

UB 40 is een multiculture band avant la lettre, opgericht op 1 januari 1978, met muzikanten en zangers die wortels hebben in onder andere Engeland, Schotland, Ierland, Jamaica en Jemen. De bandnaam is ontleend aan formulier nr. 40 van de sociale dienst in Groot-Brittannië waarmee een werkloosheidsuitkering is aan te vragen. (UB = Unemployment Benefit)
Ze zijn vooral bekend door hun talloze covers, die ze voor de gelegenheid in een reggae-jasje steken.

UB 40 heeft ten minste twee singles met het woord baby in de titel: Cherry Oh Baby, afkomstig van het coveralbum Labour Of Love en I'll Be Your Baby Tonight van Don't Explain, in samenwerking met Robert Palmer.
Cherry Oh Baby is geschreven door de van Jamaica afkomstige Eric Donaldson die met dit liedje bekend werd op het eiland in 1971.
Het nummer is ook terug te vinden om het album Black and Blue van de Rolling Stones uit 1976.
Donaldson woont tegenwoordig in Kent Village, Jamaica waar hij de Cherry Oh Baby Go-Go bar runt.

For Your Babies - Simply Red

De enige vaste waarde van de inmiddels ontbonden band Simply Red was de roodharige zanger Mick Hucknall.
For Your Babies is afkomstig van het vierde studioalbum Stars, dat verscheen in 1991. Het nummer verscheen op single, begin 1992, maar kwam niet verder dan een notering in de Tipparade.
Mick schreef het liedje 15 jaar voor hij zelf vader werd, geïnspireerd door al die mensen om hem heen die voor het eerst ouders werden.

Hey Baby - No Doubt

No Doubt werd opgericht in 1986 met John Spence als zanger. Na zijn zelfmoord in 1987 nam de iconische Gwen Stefani zijn plaats in. Pas vanaf midden jaren negentig brak de band door met hits als Just a Girl en Don't Speak.
Hey Baby, geproduceerd door het Jamaicaanse reggaeproducersduo Sly Dunbar en Robbie Shakespeare kwam in 2002 in de top 10 terecht. De eveneens van het eiland Jamaica afkomstige dj en artiest Bounty Killer verleende zijn medewerking aan het lied. Het is terug te vinden op het album Rock Steady.

Baby Love - The Supremes

The Surpremes, met in hun gelederen Diana Ross hadden in de jaren zestig talloze hits op het befaamde Motown label.
In hun hoogtijdagen, begin zestiger jaren scoorden ze aan de lopende band met liedjes zoals Where Did Our Love Go, Stop! In The Name of Love en natuurlijk Baby Love, allemaal geheide #1 hits in de Amerikaanse charts.
Al hun songmateriaal werd in die jaren geschreven door het schrijverstrio Brian Holland, Lamont Dozier en Edward Holland, kortweg aangeduid als Holland, Dozier, Holland.

Baby What A Big Surprise - Chicago

De Amerikaanse band Chicago werd in 1967 opgericht. Zelf beschreven ze hun muziekstijl ooit als "rock and roll met blazers".
Voor hun album Chicago XI, dat verscheen in 1977 namen ze het door Peter Cetera geschreven nummer Baby What A Big Surprise op. In 1976 scoorden ze in Nederland een # 1 hit met de ballad If You Leave Me Now, afkomstig van de lp Chicago X. De band doet niet al te moeilijk over albumtitels, elke editie krijgt gewoon een Romeins getal mee.
In 2011 kwam hun kerstalbum Chicago XXXIII: O Christmas Three uit, het 32ste dus tot nu toe.
© 2012 - 2024 Kroezenier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom huilen babies?Huilen is voor een baby dé manier om aandacht te vragen. Een baby zal dit dus geregeld doen. Het is belangrijk om de aan…
Wat kan je doen met baby olieBaby olie is natuurlijk ideaal om je baby lekker mee in te smeren. Maar wist je dat er nog veel meer dingen te doen zijn…
Slechtste liedjes ooit gemaaktMuziek is een kwestie van smaak. Als meerdere mensen dezelfde smaak delen kunt u daar conclusies aan binden. In dit arti…
Alles over Reborn BabiesAlles over Reborn BabiesVeel mensen hebben er nog nooit van gehoord, Reborn Babies. Dit zijn levensechte poppen die op échte babies lijken. Hoe…

Renaissancecomponist Hans Leo HasslerRenaissancecomponist Hans Leo HasslerHans Leo Hassler was een componist, die in de late renaissance leefde en werkte. Zijn werk verbond de Duitse en Italiaan…
Renaissancecomponisten Andrea en Giovanni GabrieliRenaissancecomponisten Andrea en Giovanni GabrieliDe renaissancecomponisten Andrea en Giovanni Gabrieli worden vaak in één adem genoemd. Niet helemaal verwonderlijk, er i…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org
  • www.youtube.com
  • Hitdossier
Kroezenier (91 artikelen)
Laatste update: 18-12-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.