Dag van de Muzikant - Muzikantendag

Dag van de Muzikant - Muzikantendag De Dag van de Muzikant is eigenlijk een dag voor de muzikant: Muzikantendag. De dag is bedoeld voor mensen die een stap in hun muziekcarrière willen zetten. Tijdens de dag leren muzikanten hoe ze hun muzikale carrière naar een hoger plan kunnen tillen. Hij barst van de workshops en professionals die daarbij willen helpen. De dag vindt vier keer per jaar plaats.

Muzikantendag

De Dag van de Muzikant is een informatieve dag voor muzikanten. Het wordt ook wel Muzikantendag genoemd en hij vindt niet één maar wel vier keer per jaar plaats. Startende muzikanten en muzikanten in spé kunnen op de dagen, die op diverse locaties in het land plaatsvinden, van alles leren over de zakelijke kanten van het muzikantschap en over de muzikale aspecten. Experts uit de muziekindustrie en artiesten die al even meelopen, leren de beginners over artistieke onderwerpen en vertellen over de noodzakelijke niet-muzikale onderwerpen. De dag is een uitgelezen plek voor muzikanten die ambitie hebben en die een goede start willen maken. Het is een plek waar ze de juiste mensen uit de muziekindustrie kunnen ontmoeten, tips en trucs kunnen leren en leren kansen te pakken.

Professionals

Om te beginnen kunnen de professionals van de platenmaatschappijen een oordeel geven over de muzikale kwaliteit. Ze beoordelen demo’s van de muzikanten zodat die verder kunnen komen. Diverse mensen uit de muziekbranche willen daarbij helpen.
De dag begint om 11:00 uur met de inschrijving. Daar kunnen de deelnemers een afspraak maken met een van de professionals.
De volgende professionals staan klaar op de Muzikantendag:
 • Artist and Repertoire managers van platenmaatschappijen;
 • vertegenwoordigers van boekingskantoren;
 • programmeurs van zalen;
 • muzieksamenstellers van radiozenders;
 • muziekjournalisten.

Contracten

Er in informatie te halen en er zijn workshops op het gebied van:
 • Wie moet je benaderen voor een platencontract;
 • hoe gaan producers te werk;
 • hoe zit het met contracten;
 • hoe zit het met muziekrechten;
 • hoe regel je de afrekening.

Demopanel

Traditioneel wordt de Muzikantendag afgesloten met een bespreking van ingeleverde demo’s, het Demopanel. Muziekspecialisten bespreken de demo’s. Beginnende muzikanten kunnen dan te weten komen wat de experts uit het vak van het werk vinden. De demo moeten de muzikanten thuis al gemaakt hebben en meenemen naar de Muzikantendag.

Buma Cultuur

Vier keer per jaar is er een Muzikantendag.
De organisator is Buma Cultuur, die ook talentenplatforms houdt en andere evenementen voor muzikanten. Ook organiseert Buma Cultuur conferenties over filmmuziek, commercialmuziek en muziek die in de game industrie gebruikt worden.
Buma Cultuur organiseert:
 • ADE Next
 • BRB by Day
 • Buma Jr.

ADE Next

ADE is het Amsterdam Dance Event. Het is een belangrijke conferentie en festival voor elektronische muziek. Het is een podium voor aankomende DJ’s en de conferentie behandelt alle facetten van een carrière in de elektronische muziek.

BRB by Day en BRB by Night

BRB is de Buma Rotterdam Beats. De BRB by Day is de conferentie en de BRB by Night is het festival. Er zijn panels, masterclasses, beat pitches, nerkwerkgesprekken, workshops en vraagbaak.

Buma Jr.

Buma/Stemra organiseert Buma Jr. voor jonge componisten en auteurs. Jonge mensen die een carrière in de muziekbranche ambiëren worden daar geadviseerd over diverse zaken waar ze in hun loopbaan iets aan kunnen hebben. Ze komen daar in contact met uitgevers, componisten, auteurs, managers en andere professionals.

Kijk op de website www.muzikantendag.nl waar en wanneer er weer een Muzikantendag wordt gehouden.

Lees verder

© 2014 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe zit het met muziekrechten?Hoe zit het met muziekrechten?Een cd is een productie van een artiest of band waarop hij, zij of hun, hun gemaakte nummers aan het grote publiek laten…
Germaanse cultuur op zakelijk niveauOm duidelijkheid te krijgen zijn alle bevindingen over de Germaanse cultuur op zakelijk niveau in grote lijnen beschreve…

Muziekinstrumenten zelf maken: schudbekersMuziekinstrumenten zelf maken: schudbekersEr zijn heel wat verschillende muziekinstrumenten, die je kunt verdelen in enkele hoofdgroepen. De schudbekers horen bij…
Aristoteles en moderne filmsmijn kijk opAristoteles en moderne filmsAristoteles was een Grieks filosoof uit de klassieken. Hij had duidelijke criteria over wat goede kunst was en wat niet.…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Muzikantendag
 • www.muzikantendag.nl
 • www.ticketmaster.nl
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 10-04-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.