Langst op nummer 1 in de Top 40

Langst op nummer 1 in de Top 40 De Top 40 is nog steeds een belangrijke hitlijst, die ondanks de veranderingen in de muziekwereld, niet in aanzien is gedaald. Iedere artiest wil nog steeds de eerste positie bereiken. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. Alleen de populairste nummers komen op nummer 1 en blijven daar ook een aantal weken staan. Wat zijn de nummers die het langst op nummer 1 hebben gestaan in de Top 40? En hoeveel weken stonden deze singles op nummer 1?

Balada - Gustavvo Lima (2012)

13 weken

Dromen zijn bedrog - Marco Borsato (1994)

12 weken

De eerste hit voor Marco Borsato werd meteen één van de grootste hits in de Nederlandse muziek. Voordat hij in het Nederlands zong, had Borsato al drie albums uitgebracht met voornamelijk Engelse en Italiaanse nummers. Dit bracht niet veel succes. Maar met de monsterhit 'Dromen zijn bedrog' was de winnaar van de Soundmixshow van 1990 in één klap een grote artiest in Nederland.

Just the way you are - Bruno Mars (2010)

11 weken

Rather be - Clean Bandit ft. Jess Glynne (2014)

12 weken

Rood - Marco Borsato (2006)

11 weken

Het nummer Rood, met zijn opzwepende muziek en een mengeling van verschillende muziekstijlen, wijkt sterk af van eerdere nummers van Marco Borsato. Het was het themalied van de zeer succesvolle Symfonica in Rosso-concerten die Borsato dat jaar hield in het Gelredome. Mede door het succes van deze single ontstond de inspiratie voor het album Wit Licht (2008), dat ook veel opzwepende en bombastische nummers kent.

Blijf bij mij - André Hazes & Gerard Joling (2007)

11 weken

In 2007 was Gerard Joling na jaren van minder succes wederom ongekend populair, mede door zijn hit 'Maak Me Gek'. Op het gelijknamige album staat ook een duet met de overleden zanger André Hazes. Dit nummer stond maar liefst 11 weken op de eerste plek van de Top 40. André Hazes bracht het nummer in 1988 al uit, onder de titel 'Blijf maar hier'. Dit postume duet met Gerard Joling bleek vele malen succesvoller.

(Everything I do) I do it for you - Bryan Adams (1991)

11 weken

Dit nummer staat op de soundtrack van de film Robin Hood: Prince of Thieves. In de clip waren dan ook veel fragmenten te zien van de film. Het nummer werd een wereldwijde nummer 1-hit. In Nederland stond deze ballad 11 weken op de hoogste positie van de Top 40.

Fireflies - Owl City (2009)

10 weken

Owl City is een muziekproject van Adam Young, afkomstig uit Minnesota, Verenigde Staten. Zijn muziek werd populair door zijn eigen pagina met muziek op MySpace. Kenmerkend zijn de invloeden van disco en elektronische muziek in het werk van Owl City. Na twee albums uitgebracht in eigen beheer, kreeg de in Owatonna woonachtige muzikant een contract bij Universal. Het derde album, Ocean Eyes, bracht de hits 'Hello Seattle' en 'Fireflies'. Vooral Fireflies was, mede dankzij de leuke clip met daarin speelgoed dat tot leven komt, een grote hit.

Conquest of Paradise - Vangelis (1995)

10 weken

Evanghelos Odysseas Papathanasiou, beter bekend als Vangelis, is voornamelijk bekend van de muziek die hij heeft gemaakt voor verschillende films. Deze Griekse muzikant maakte filmmuziek voor onder andere Chariots of Fire, Blade Runner, Alexander en 1492: Conquest of Paradise. Voor deze laatste film ontstond de titelsong 'Conquest of Paradise'. De film flopte en daardoor bleef de soundtrack ook enigszins onopgemerkt. Twee jaar later, in 1994, werd de soundtrack in de VS toch opgemerkt en binnen de korste keren werd het nummer ook in Europa opnieuw uitgebracht. In Nederland stond het nummer vervolgens 10 weken op nummer 1 in 1995.

My heart will go on - Celine Dion (1998)

10 weken

De film Titanic was in 1997 een grote hit. De film trok veel bezoekers en haalde een record aantal Oscars. Eén van die Oscars was voor beste original song, gezongen door Celine Dion. Deze ballad stond, mede door het succes van de film, 10 weken op nummer 1 in de Top 40.

What's up - 4 Non Blondes (1993)

10 weken

In 1993 hadden de dames van de alternatieve rockgroep 4 Non Blondes een enorme hit met het nummer 'What's Up'. Het bleef bij één hit voor de dames uit San Francisco, want de daarop volgende singles scoorden velen malen minder dan deze grote hit.

Ich bau' dir ein schloss - Heintje (1968)

10 weken

Het Limburgse kindsterretje Heintje scoort in 1967 een hit met het levenslied 'Mama' en is op dat moment enorm populair. Niet alleen in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld Duitsland. In 1968 komt er een eerste langspeelplaat, 'Dit is Heintje'. In 1968 komt ook het nummer 'Ich bau' der ein schloss' uit, wat 10 weken bovenaan de hitlijst staat. Daarna volgt vooral veel succes in Duitsland. Hein Simons werkt nog steeds als zanger in met name Duitsland en België.

Lees verder

© 2010 - 2024 Skdichterbij, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Muzieknummers voor de openingsdans op een bruiloftJe trouwdag is zonder twijfel de mooiste dag van je leven. Uiteraard wil je dat alles vlekkeloos verloopt. Bij de voorbe…
Hits jaren 90: 1994In 1994 werden er hits gescoord door Nederlandse artiesten zoals Marco Borsato, De Dijk, Paul de Leeuw en 2 Unlimited. M…
Populairste uitvaartmuziekPopulairste uitvaartmuziekDe tijd dat “waarheen, waarvoor” van Mieke Telkamp de populairste uitvaartliedje was, ligt achter ons. De top tien van p…
Hits jaren 00: 2008In 2008 stonden de hitlijsten vol met nieuwe artiesten, zoals bijvoorbeeld Alphabeat, Duffy, Amy MacDonald, Gabriella Ci…

Dvd’s en cd’s ruilenDvd’s en cd’s ruilenEr bestaat een goedkope manier om originele films en muziek te ruilen. Behalve downloaden en het huren van dvd/cd bij vi…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina
  • http://top40.nl/
Skdichterbij (16 artikelen)
Laatste update: 11-05-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.