Alle Weezer albums op een rij

Weezer is een Amerikaanse rockband, opgericht door Rivers Cuomo. Naast Cuomo zitten Patrick Wilson Brian Bell en Scott Shriner erbij. De band is opgericht in 1994 en is nog steeds actief, de band heeft tot nu toe acht albums uitgebracht. Het genre waar Weezer onder valt is voornamelijk rock, maar het wordt ook omschreven als alternatief, collegerock en geek rock. Weezer heeft meer dan tien miljoen albums verkocht. In Nederland zijn ze nog niet zo heel erg bekend, in Amerika zijn ze bekender.

Weezer (The Blue Album)

The Blue Album is het debuutalbum van Weezer. In mei 1994 kwam het album uit, geproduceerd door Ric Ocasek. Het album is opgenomen in New York (Electric Lady Studios). In de tijd dat dit album werd opgenomen verliet gitarist Jason Cropper de band, Brian Bell kwam voor Cropper in de plaats en speelt nu nog steeds bij Weezer. Dit album van Weezer zit meer in het pop genre. Het album kreeg goede recensies en werd goed ontvangen. Vooral Buddy Holly viel in de smaak, die zijn succes ook grotendeels te danken heeft aan de Happy Days videoclip. Ook van Undone - The Sweater Song en van Say It Ain't So hebben ze een videoclip gemaakt. Het album wordt door veel mensen gezien als het beste album van Weezer tot nu toe. In 2004 kwam er ook een Deluxe-editie van het album uit.

Pinkerton

Het album Pinkerton kwam uit in september 1996. Het album is opgenomen in meerdere studio's in Amerika. Pinkerton is vernoemd naar een personage uit een opera van Puccini, Madame Butterfly. Dit album is wat donkerder en expirementeler dan het eerste album. Het album kreeg wederom goede recensies maar het werd toch niet zo succesvol, later werd het album meer gewaardeerd en wordt nu gezien als een van de belangrijkste emo albums van de 90's. De albumcover is van de Japanse artiest Hiroshige, ''Kambara yoru no yuki'' oftewel ''Night Show at Kambara''. Bij El Scorcho en The Good Life hebben ze een videoclip gemaakt. Pinkerton kwam ook uit in Deluxe, met twee CD's.

Weezer (The Green Album)

Dit album kwam uit in mei 2001, wel zes jaar na Pinkerton. Het is eigenlijk een come-back album. Dit album is meer pop. The Green Album is opgenomen in Los Angeles (Cello Studios). Het album is geproduceerd door Ric Ocasek, die ook The Blue Album produceerde. Het album werd postief ontvangen, Weezer was weer op de goede weg. Het album zorgde voor veel nieuwe fans. Weezer maakte een succesvolle come-back met dit album. Er lagen vijfenzeventig liedjes voor dit album klaar, op het album kwamen er uiteindelijk tien. Van Island In The Sun en Hash Pipe werden videclips gemaakt.

Maladroit

Het vierde album kwam uit in mei 2002, maar één jaar na The Green Album. Het album werd weer opgenomen in Cello Studios in Los Angeles. In 2001 begon Rivers Cuomo met het schrijven van veel nieuwe liedjes, ook kwam er een nieuwe bassist bij de band, Scott Shriner. Rivers Cuomo wilde zijn fans meer betrekken en was benieuwd wat zijn fans van Weezer vonden. Hij zette de liedjes die hij had online en vroeg aan de fans wat hun er van vonden. Hij was gefrustreerd want veel van zijn fans vonden het niks en vonden zijn oudere liedjes veel beter. Toch luisterde hij naar zijn fans, de naam Maladroit was zelfs een idee van een fan. Maladroit is het minst verkochte album van Weezer. Van Keep Fishin' en Dope Nose werden videoclips gemaakt.

Make Believe

Dit album, het vijfde album, kwam uit in mei 2005. Het album werd opgenomen in vier verschillende studio's in Los Angeles. In het algemeen kreeg het album goede kritiek, al waren er veel sites die het een hele slechte reviews gaven. Ze vonden dat het wat rauwer moest, meer zoals Pinkerton. De liedjes werden te glad gevonden, te popperig. Hoe dan ook, het lied Beverly Hills werd goed ontvangen, het was de populairste muziekdownload van 2005. In de Beverly Hills videoclip zie je Hugh Hefner, de steenrijke oprichter van de Playboy. Ook bij Perfect Situation werd een videoclip gemaakt.

Weezer (The Red Album)

Het album moest eigenlijk in april 2008 uitkomen maar dat werd verlengd tot 24 juni 2008. Uiteindelijk kwam het album op 3 juni 2008 uit omdat het was uitgelekt. Er kwam ook meteen een Deluxe-editie van het album uit samen met het normale album. Normaal zong Cuomo altijd maar op dit album kon je voor het eerst de overige bandleden horen zingen. Cuomo trouwde in de tijd dat het album werd gemaakt en er kwamen geruchten dat de band uit elkaar zou gaan. Dat idee werd van de tafel geveegd nadat de producer een foto op internet zette waar de bandleden rond de tafel zaten. Het album kreeg veel positieve reviews en veel fans vonden het album het beste album sinds tijden van Weezer.Er werden videoclips gemaakt bij Pork and Beans en Troublemaker.

Raditude

Het zevende album kwam uit in november 2009. Het album werd opgenomen in onder andere Los Angeles en Malibu. Voor dit album werkte onder andere Lil Wayne (hij rapt in Can't Stop Partying), Hayley Williams (deed mee aan een duet) en Katy Perry (schreef met Cuomo een lied) mee. Dit album is ook meer pop dan rock. De albumhoes is de winnende foto van een fotowedstrijd uit de National Geographic. Het album werd redelijk ontvangen en liet niet veel stof opwaaien. (If You're Wondering If I Want You To) I Want You To was wel het populairste liedje van het album en daar werd ook een videoclip bij gemaakt.

Hurley

Hurley kwam uit in september 2010. Het album werd opgenomen in meerdere studio's in Californië. Hurley is vernoemd naar een personage van de populaire serie Lost, Jorge Garcia. De albumcover is ook een foto van het hoofd van Garcia, die ooit eens is gemaakt toen Rivers Cuomo de Lost acteur ontmoette. De liedjes op Hurley gaan meer over gebeurtenissen uit het leven van Cuomo en Weezer in het algemeen. Voor de videoclip van Memories werkte Weezer samen met de Jackass crew, het lied gaat over wat de band voor rare dingen heeft meegemaakt.

Death to False Metal

Het album is uitgekomen in november 2010. Het is een verzameling van liedjes die net niet de albums hebben gehaald. Er is verder niet veel over te vertellen. Het is een album vol b-sides en rarities.
© 2011 - 2024 Kimliyan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is rock'n roll en waar komt het vandaan?Wat is rock'n roll? En waar komt rock'n roll vandaan? rock'n roll is een afsplitsing van de blues. De rock'n roll ontket…
Christelijke rockSommige christenen vinden alle harde muziek van de duivel, sommige rockfans denken dat een christen nooit naar goede muz…
Drummen door de jaren heen: Pop muziekNet als in de Jazz muziek heeft het drummen in de Pop muziek ontwikkelingen doorgemaakt. Alleen gaat het niet zover teru…
Cream - Engelse rockbandDe crème de la crème van de rockmuziek, zo zagen zij zichzelf en daarom noemden zij zichzelf Cream. Drie virtuozen: Jack…

Twilight boekenTwilight is een razend populaire serie fantasie/romantiek- romans die geschreven is door Stephenie Meyer. In dit artikel…
De invloed van muziek op je emotionele stelselMuziek kan veel met je emotionele stelsel doen. In een negatieve, maar ook in een positieve manier. Door je in te laten…
Bronnen en referenties
  • http://weezerpedia.com
  • http://weezer.com
Reactie

Tronic (infoteur), 16-05-2011 #1
Ik vind dit een prima band, maar de rest is niet zo goed als de 1e plaat, niet? Reactie infoteur, 16-05-2011
Ja, The Blue is goed. Al vind Pinkerton en The Red ook erg goed!

Kimliyan (2 artikelen)
Gepubliceerd: 15-05-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.