Gooische vrouwen 2: verhaal, personages en weetjes

Gooische vrouwen 2: verhaal, personages en weetjes Nadat de eerste Gooische vrouwenfilm een enorm grote hit was en al op de eerste dag dat deze in de bioscoop gedraaid werd de status van Gouden Film kreeg, werd er van de Gooische vrouwenfilm nummer 2 natuurlijk ook veel verwacht. Op 1 december 2014 ging deze tweede Gooische vrouwenfilm in première in het DeLaMar theater in Amsterdam. Het verhaal van deze film speelt zich af in Oostenrijk, waar de vier Gooische vriendinnen op skivakantie gaan en weer behoorlijk wat avontuur en hilariteit meemaken.

Gooische vrouwen 2

Na het enorm grote succes van de Gooische vrouwenserie, bestaande uit 42 afleveringen verdeeld over 5 seizoenen, en de eerst Gooische vrouwenfilm, werd in november 2013 gestart met de opnames voor de tweede Gooische vrouwenfilm. Dit gebeurde onder regie van Will Koopman en met het scenario van Frank Houtappels. De hoofdrollen worden gespeeld door Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Susan Visser, Lies Visschedijk, Peter Paul Muller, Leopold Witte, Daniël Boissevain en Marcel Musters.

Gooische vrouwen 2: Het verhaal

De tweede Gooische vrouwenfilm is het vervolg op de serie en de eerste film. In de film spelen de vier Gooische vriendinnen Cheryl, Claire, Anouk en Roelien de hoofdrol. De vrouwen hebben elk hun eigen probleem. Zo ontdekt Cheryl dat haar man Martin voor de zoveelste keer vreemd is gegaan. Roelien wordt ten huwelijk gevraagd. Claire komt net terug uit Burkina Faso, waarna ze maar moeilijk weer aansluiting vindt bij haar Gooische vriendinnen en Anouk lijkt een eetprobleem te ontwikkelen. Met al hun problemen belanden de vier vriendinnen op een bizarre manier in Oostenrijk, waar het grootste deel van het verhaal zich afspeelt.

Gooische vrouwen 2: De personages

Cheryl Morero

Bedenker van Gooische vrouwen (tv-serie en film) en actrice Linda de Mol speelt het personage van Cheryl Morero. Cheryl is de vrouw van volkszanger Martin Morero. Cheryl is een spontane en zelfverzekerde vrouw, maar door de ontrouw van haar man Martin, toont ze af en toe ook een wat meer onzekere kant.

Anouk Verschuur

Actrice Susan Visser kruipt in het personage van Anouk Verschuur. Deze vrijgevochten vrouw verdient haar geld met de kunst die ze maakt. Anouk wordt nogal snel verliefd op mannen en over het algemeen zijn dit geen blijvertjes. Anouk heeft één dochter, genaamd Vlinder.

Claire van Kampen

Actrice Tjitske Reidinga speelt de rol van Gooische vrouw Claire van Kampen. Dit perfectionistische en soms ietwat emotieloze personage komt vaak vrij afstandelijk over, maar laat bij haar vriendinnen soms ook haar gevoelige kant zien.

Roelien Grootheeze

Actrice Lies Visschedijk speelt de rol van Roelien Grootheeze. Roelien is bescheiden en een groot liefhebber van de natuur en dieren. In tegenstelling tot haar Gooische vriendinnen is ze weinig bezig met materiële zaken, als het uiterlijk.

Interessante weetjes over Gooische vrouwen 2

De première

De tweede Gooische vrouwenfilm ging op 1 december 2014 in première in het DeLaMar theater in Amsterdam. In plaats van de gebruikelijke rode loper kwamen de sterren binnen op een gouden loper. Omdat de buitentemperatuur erg laag was zijn er verschillende vuurkorven op de gouden loper geplaatst om de BN’ers in hun galakleding warm te houden.

Linda de Mol wilde eigenlijk geen 2e film

Linda de Mol wilde eigenlijk helemaal geen tweede Gooische vrouwenfilm. De bedenker en actrice heeft 'tweede films' altijd slechter gevonden dan het eerste deel en besloot daarom dat er geen vervolg zou komen op de eerste Gooische vrouwenfilm. Daarom is er na het succes van de eerste Gooische vrouwenfilm in 2011 een tijd lang gezegd dat er geen deel 2 zal komen. Linda begon haar tijd met de Gooische vrouwen echter te missen en vanwege het grote succes van de eerste film besloot ze dat er toch nog een deel 2 zou komen.

Affaire Tjitske Reidinga

Tijdens de opname van Gooische vrouwen 2 komt in de roddelpers naar buiten dat Tjitske een buitenechtelijke relatie zou hebben met acteur Peter Blok. Actrice Tjitske is op dat moment nog getrouwd met acteur Vincent Croiset, met wie ze drie kinderen heeft. Peter Blok en Tsjitske Reidinga zijn tijdens de opnames van Gooische vrouwen 2 samen gespot in Oostenrijk.

Grootste bioscooprelease

De tweede Gooische vrouwenfilm heeft het record van de grootste bioscoopreleases ooit gebroken. De film draait op de eerste bioscoop dag maar liefst in 152 zalen. Veel grote bioscopen draaiden de film zelfs in meerdere zalen tegelijkertijd. Het oude bioscooprelease record was van de Nederlandse familiefilm Alles is Familie, welke op de eerste dag te zien was in 141 zalen.

Gooische vrouwen in het buitenland

De serie en films van Gooische vrouwen worden niet alleen in Nederland uitgezonden, maar ook in België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Daarbij zijn er in Rusland plannen om de serie (en eventueel films) met eigen acteurs na te maken.
© 2014 - 2024 Kebo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gooische Vrouwen de film en Gooische Vrouwen de serierecensieGooische Vrouwen de film en Gooische Vrouwen de serieGooische Vrouwen was tot maart 2011 een tv serie over een aantal vrouwen uit het Gooi die niet veel meer doen dan wijn d…
recensieFilmrecensie: Gooische vrouwenWie de serie gevolgd heeft, stapt zo in het verhaal van de film. Maar het is wat lastiger als je de serie niet kent. Daa…

Alan Menken: de bekende DisneycomponistAlan Menken: de bekende DisneycomponistAlan Menken is verantwoordelijk voor de muziek uit de meeste Disneyfilms. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan de musicals…
Recensie Netflix: Drop Dead DivarecensieRecensie Netflix: Drop Dead DivaDe Amerikaanse komische serie Drop Dead Diva uit 2009 dat uitgezonden is op de Amerikaanse tv zender Liftetime, is met 5…
Bronnen en referenties
  • http://gooischevrouwendefilm.nl/
Kebo (20 artikelen)
Gepubliceerd: 07-12-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.