recensie

Gooische Vrouwen de film en Gooische Vrouwen de serie

Gooische Vrouwen de film en Gooische Vrouwen de serie Gooische Vrouwen was tot maart 2011 een tv serie over een aantal vrouwen uit het Gooi die niet veel meer doen dan wijn drinken, relaties onder de loep nemen en feestjes organiseren. In maart 2011 wordt echter ook de film Gooische Vrouwen gelanceerd. Daarin gaan Claire, Cheryl, Anouk en Roelien naar Frankrijk om daar hun leven nog eens goed te overdenken.

Gooische Vrouwen de serie - het verhaal van 4 vrouwen in het Gooi

In Gooische Vrouwen de serie en de film gaat het om 4 vriendinnen die allemaal in het Gooi wonen. De een heeft oud geld, de ander nieuw geld en de ander teert vooral op het inkomen van haar ex-man. In de serie ging het vooral over alle problemen die de dames in de liefde tegenkomen, maar ook in de rest van hun dagelijkse leven dat overigens vrij oppervlakkig te noemen is. Er worden vooral veel feestjes gevierd, contacten gelegd en wijn gedronken. Het meest opvallende aan de serie was nog wel een moordlustige nanny die er zelfs met het kind van een van de vrouwen vandoor ging.

Gooische Vrouwen de film

In Gooische Vrouwen de film gaat het verhaal verder, maar de dames stappen dan in een oud busje en rijden naar Frankrijk om daar hun problemen te bespreken. Ze komen ondermeer terecht in een soort retraiteoord waar ze bij een soort Goeroe (Loes Luca) te biecht zijn. Deze goeroe heeft echter niet de beste bedoelingen. Er is ook ruimte voor Coen Wouters in de film, een aan seks verslaafde man die alle vrouwen voor zich wint. Maar ook de echtgenoten en ex-echtgenoten van de dames blijven een rol van betekenis spelen.

Verhaal Gooische Vrouwen de film

Cheryl heeft een nogal overspelige man die al vaker buiten de pot heeft gepist. Ook nu weer heeft hij weer veel aandacht voor andere vrouwen. De dochter van Claire gaat naar Afrika voor 3 jaar en haar moeder blijft dus alleen achter. Roelien was zichzelf even niet en heeft een ouder iemand geslagen. De dochter van Anouk ten slotte vindt de seksuele escapades van haar moeder nu wel mooi geweest en wil bij haar vader wonen. Al deze redenen leiden ertoe dat de 4 vriendinnen de koffers pakken en in een volkswagenbusje naar Frankrijk afreizen. Hun belevenissen daar worden weer breed uit gemeten.

De dames in Gooische Vrouwen

In Gooische Vrouwen waren de rollen van 2005 tot 2009 oorspronkelijk voor:
  1. Willemijn – Annet Malherbe
  2. Cheryl – Linda de Mol
  3. Claire – Tjitske Reidinga
  4. Anouk – Susan Visser

Willemijn verdween uit de serie omdat ze daarin sterft. Haar plaats aan de zijde van haar weduwe is in de nieuwe opzet Roelien die gespeeld wordt door Lies Visschedijk.

Wat zijn Gooische Vrouwen?

Gooische vrouwen zijn vrouwen die veel geld hebben, die geen gewoon baantje hebben en die in een groot huis wonen terwijl ze van feestjes naar feestjes en van glas wijn naar glas wijn gaan. Uiterlijk vertoon is van het grootste belang waarbij snelle en dure auto’s en dure kleding centraal staan.

De vrouwen in Gooische Vrouwen de film

In de serie en in de film Gooische Vrouwen zijn de rollen als volgt verdeeld:
  • Anouk is een wilde vrouw die erg van seks houdt. Ze heeft een dochter en een ex-man waar ze zo nu en dan ook weer een relatie mee heeft. Anouk is kunstenaar.
  • Cheryl is vooral de vrouw van Martin Morero die zanger is. Het is haar taak om er zo goed mogelijk voor hem te zijn, zo lijkt het. Het stel komt uit een gewoon arbeidersmilieu en moet zich dus de mores van het Gooi heel erg eigen maken. Cheryl en Martin hebben een zoontje. Lange tijd heeft ze gedacht dat het kind van de ex van Anouk is, maar dat bleek na een dna test toch niet het geval.
  • Claire heeft vooral veel geld, maar komt wel uit een goed milieu. Ze heeft voor dat haar eigen zekerheid geprobeerd relaties aan te knopen met mannen die haar die financiële stabiliteit konden bieden, maar die relaties liepen vaak op niets uit. Haar alcoholverslaving neemt af en toe problematische vormen aan. Ook Claire heeft een dochter.
  • Roelien is iemand met oud geld die zich daar ook helemaal niet druk om maakt. Zij is na de dood van Willemijn in beeld gekomen en met diens echtgenoot getrouwd. Het is een potige dame die van aanpakken weet.

Gooische Vrouwen de film 2- Claire is terug uit Burkina Faso

In 2014 kwamen de Gooische Vrouwen met een tweede film, nummer twee genaamd. Daarin komt Als Claire terug uit het Afrikaanse uit Burkina Faso. Ze is zo veranderd dat haar vriendinnen niet zo goed weten wat ze met haar aanmoeten. Cheryl ontdekt dat haar Martin weer eens een andere vrouw heeft en ze besluit van hem te scheiden. Anouk, kan het ook maar niet vinden in de liefde en zij krijgt een eetprobleem. En Roelien besluit nu dan toch eindelijk te trouwen met Evert. Een ongeluk brengt de dames naar Oostenrijk, waar ze in een besneeuwd landschap te zien zijn. Gooische Vrouwen de film 2 wordt veel vertoond op Ladies Nights in december 2014. Een Ladies Night is een avond speciaal voor dames, waar ze naast de film ook een hapje en een drankje krijgen, er vaak stands zijn en ook vaak een goodie bag.
© 2011 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gooische vrouwen 2: verhaal, personages en weetjesGooische vrouwen 2: verhaal, personages en weetjesNadat de eerste Gooische vrouwenfilm een enorm grote hit was en al op de eerste dag dat deze in de bioscoop gedraaid wer…
recensieFilmrecensie: Gooische vrouwenWie de serie gevolgd heeft, stapt zo in het verhaal van de film. Maar het is wat lastiger als je de serie niet kent. Daa…

Filmrecensie: Steel Magnolia’srecensieFilmrecensie: Steel Magnolia’sHet is origineel een off-broadway toneelstuk en inmiddels heeft het ook in de Nederlandse zalen als toneelstuk gedraaid,…
Bronnen en referenties
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 18-11-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.