Gooische vrouwen: de films en de serie

Gooische vrouwen: de films en de serie De succesvolle Gooische vrouwenserie met maar liefst 42 afleveringen, verdeeld over 5 seizoenen, werd opgevolgd door twee films over deze Gooische vrouwen. Deze eerste film behaalde in de eerste bioscoop dag al de status van Gouden Film. Als vervolg op deze eerste Gooische vrouwenfilm, ging in december 2014 de tweede Gooische vrouwenfilm in première in het DeLaMar theater in Amsterdam en ook deze film behaalde al in de eerste dag de status van Gouden Film.

Gooische vrouwenpersonages

In de serie en de film staan de volgende personages centraal:
  • Cheryl Morero: De rol van Cheryl wordt gespeeld door Linda de Mol, tevens ook de bedenker van deze serie. Cheryl is de vrouw van Martin Morero en één van de vier vriendinnen.
  • Willemijn Lodewijckx-Verbrugge: De rol van Willemijn wordt gespeeld door actrice Annet Malherbe. Willemijn is de vrouw van Evert en één van de vier Gooische vriendinnen in de eerste drie seizoenen van de serie. Na deze seizoenen verlaat actrice Annet Malherbe de serie. Het personage van Willemijn in de serie wordt vervangen door Roelien.
  • Roelien Grootheeze: Nadat actrice Annet Malherbe met het personage van Willemijn de serie verlaat, komt het personage van Roelien hiervoor in de plaats als één van de vier Gooische vriendinnen. De rol van Roelien wordt gespeeld door actrice Lies Visschedijk. Roelien wordt de nieuwe vriendin van Evert Lodewijckx.
  • Claire van Kampen: De rol van Claire wordt gespeeld door actrice Tjitske Reidinga. Ook Claire is één van de vier Gooische vriendinnen.
  • Anouk Verschuur: De rol van Anouk wordt gespeeld door actrice Susan Visser. Anouk is één van de Gooische vriendinnen.
  • Martin Morero: Martin Morero wordt gespeeld door Peter Paul Muller. Martin is in de serie de man van Cheryl en een bekende Nederlandse volkszanger, die vaak vreemdgaat.
  • Evert Lodewijcks: De rol van Evert wordt gespeeld door acteur Leopold Witte. Evert is in de eerste drie seizoenen de man van Willemijn en wanneer zij de serie verlaat en Roelien hiervoor in de plaats komt, wordt Evert de nieuwe vriend van Roelien.

Gooische vrouwen: de serie

In de Gooische vrouwenserie staan vier vriendinnen in het Gooi centraal. Zij hebben ieder hun eigen problemen en vinden steun bij elkaar. In de eerste drie seizoenen gaat het om Cheryl, Anouk, Claire en Willemijn. In het vierde seizoen wordt Willemijn vervangen door Roelien, omdat actrice Annet Malherbe, wie de rol van Willemijn vertolkte, besluit de serie te verlaten. De eerste twee seizoenen van Gooische vrouwen worden uitgezonden op Talpa, maar na het faillissement van deze tv zender wordt de serie vanaf het derde seizoen uitgezonden op rtl4.

Gooische vrouwenfilm 1

In maart 2011 ging de eerste Gooische vrouwenfilm in première. De vier Gooische vriendinnen hebben ieder hun eigen problemen. Zo gaat Cheryl’s man Martin voor de zoveelste keer vreemd. Claire’s dochter Merel kondigt aan in Burkina Faso te gaan wonen, wat bij Claire niet zo goed valt. Roelien houdt zich bezig met het omhakken van een oude boom, zo probeert dit tegen te gaan. Anouk fraudeert met schilderijen van een andere kunstenaar, deze fraude komt uiteindelijk uit. Met ieder hun eigen probleem besluiten de vrouwen naar Parijs te vertrekken om bij te komen. Deze eerste Gooische vrouwenfilm behaalde op de eerste bioscoop dag al de status van Gouden film. Daarnaast brak het meerdere records, onder andere door binnen acht dagen na de première al meer dan 400.000 bezoekers te trekken. De film werd geregisseerd door Will Koopman en het scenario werd geschreven door Frank Houtappels. Voor deze film werd nog geprobeerd om actrice Annet Malherbe mee te laten spelen in de rol van Willemijn, zoals zij in de eerste drie seizoenen van de serie had gedaan. Maar omdat de rollen van Willemijn en Roelien, die na het vertrek van Willlemijn in de serie was gekomen, niet in één verhaal pasten is dit uiteindelijk niet doorgegaan.

Gooische vrouwenfilm 2

In de tweede Gooische vrouwenfilm hebben de vriendinnen Cheryl, Claire, Anouk en Roelien ieder hun eigen zorgen. Cheryl ontdekt dat haar man Martin voor de zoveelste keer is vreemd gegaan. Claire komt net terug uit Burkino Faso, waar ze haar dochter heeft bezocht en heeft het moeilijk met aansluiting vinden bij haar Gooische vriendinnen. Anouk heeft nog steeds moeite met het vasthouden van een relatie en lijkt een eetprobleem te ontwikkelen en Roelien wordt ten huwelijk gevraagd. De vier Gooische vriendinnen belanden op een bizarre manier in Oostenrijk, waar het grootste deel van de film zich vervolgens afspeelt. In november 2013 werd gestart met de opnames voor deze film. Dit gebeurde onder regie van Will Koopman en met het scenario van Frank Houtappels. De hoofdrollen werden gespeeld door Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Susan Visser, Lies Visschedijk, Peter Paul Muller, Leopold Witte, Daniël Boissevain en Marcel Musters. De film ging in december 2014 in première in het DeLaMar theater in Amsterdam en behaalde op de eerste bioscoop dag al de status van Gouden Film.

Komt er nog een Gooische vrouwenfilm 3?

Na de succesvolle eerste Gooische vrouwenfilm heeft bedenker en actrice Linda de Mol lang volgehouden geen vervolg op deze film te willen maken. Van een tweede Gooische vrouwenfilm was dus lang geen sprake. Als reden hiervoor gaf Linda de Mol aan dat tweede films bijna altijd slechter zijn dan de eerste film. Na het succes van de eerste film durfde Linda het dus niet aan om een tweede film te maken. Toch werd eind 2013 de tweede Gooische vrouwenfilm aangekondigd, tot grote vreugde van de vele fans.

Op zondag 7 december 2014, net na de première van de tweede Gooische vrouwenfilm, geeft Linda de Mol in het tv programma Life4You van Irene Moors en Carlo Boszard op Rtl4 aan dat ze niet verwacht dat er nog een derde Gooische vrouwenfilm zal komen. “Na de serie van 5 seizoenen was het maken van een kloppende verhaallijn voor de eerste film al lastig, het moest namelijk wel aansluiten op de serie. Daarom hebben we ook lang gewacht tot er een tweede film kwam. De verhaallijn voor de tweede film is eigenlijk ontstaan vanuit het idee dat we allemaal ouder worden en hoe we hiermee omgaan.”, aldus Linda de Mol. Op de vraag of er nog een derde Gooische vrouwenfilm zal komen geeft Linda aan dat ze nooit, nooit zal zeggen. “Wie weet, als er een sterke nieuwe verhaallijn naar voren komt. Maar voorlopig genieten we gewoon even van het succes wat we tot nu toe behaald hebben’, aldus Linda de Mol.

Of er een derde Gooische vrouwenfilm zal komen is tot nu toe dus nog onzeker. De actrices staan er in ieder geval wel voor open, mits er een goede verhaallijn naar boven komt.
© 2014 - 2024 Kebo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gooische vrouwen 2: verhaal, personages en weetjesGooische vrouwen 2: verhaal, personages en weetjesNadat de eerste Gooische vrouwenfilm een enorm grote hit was en al op de eerste dag dat deze in de bioscoop gedraaid wer…
Gooische Vrouwen de film en Gooische Vrouwen de serierecensieGooische Vrouwen de film en Gooische Vrouwen de serieGooische Vrouwen was tot maart 2011 een tv serie over een aantal vrouwen uit het Gooi die niet veel meer doen dan wijn d…

Franse kerstfilms: oude klassiekers en nieuwe titelsFranse kerstfilms: oude klassiekers en nieuwe titelsAmerikaanse kerstfilms zijn er met de vleet. Franse kerstfilms daarentegen zijn dun bezaaid. Maar er zitten wel een paar…
Pompeii, de filmPompeii, de filmDe film Pompeii vertelt ons een historisch liefdesverhaal. Milo werd gevangengenomen als slaaf en moet als gladiator dee…
Bronnen en referenties
  • http://gooischevrouwendefilm.nl/
  • http://muziek-en-film.infonu.nl/film-en-video/146367-gooische-vrouwen-2-dit-wist-je-nog-niet-over-deze-film.html
  • Tv programma: Life4you (zondag 7 december 2014, Rtl4)
Kebo (20 artikelen)
Laatste update: 12-12-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.