The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian The Chronicles of Narnia: Prince Caspian is een fantasy film uit 2008, gebaseerd op Prince Caspian, het tweede boek uit de serie van C. S. Lewis' kinderfantasyreeks The Chronicles of Narnia. De corrupte King Miraz weerhoudt in deze film de rechtmatige koning, zijn jongere neef Prince Caspian, van het overnemen van de troon van Narnia. Caspian zet de vier Pevensies in om de troon te claimen.

Inhoud


The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian is de tweede film van de The Chronicles of Narnia serie van Walt Disney Pictures en Walden Media, en hij volgt op The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe uit 2005. De vier Pevensie kinderen keren in deze film terug naar Narnia om een jonge prins (Ben Barnes) bij te staan in zijn strijd om de troon tegen zijn corrupte oom King Miraz (Sergio Castellitto). De namen van de kinderen zijn Peter, Lucy, Susan en Edmund.

Productie

Er werd al aan het script gewerkt voor The Lion, the Witch and the Wardrobe in de bioscoop uitkwam, zodat het filmen kon beginnen voor dat de acteurs te oud werden voor hun rol. Regisseur Andrew Adamson wilde de film nog spectaculairder maken dan de eerste, en koos er daarom voor bepaalde elementen op te nemen die niet in het boek beschreven staan. De Narnians werden wat wilder neergezet omdat ze vervolging probeerden te ontwijken, en zo kreeg het allemaal een wat donkerdere ondertoon. De filmmakers voegden ook een Spaanse invloed toe voor het antagonistische ras van de Telmarines.

Het filmen begon in februari 2007 in Nieuw-Zeeland, maar het overgrote deel van het filmen vond plaats in Oost-Europa (wat bij de eerste film niet het geval was), omdat er daar veel grotere sets beschikbaar zijn. Zo konden de kosten ook laag gehouden worden.

Plot

Een jaar is voorbij gegaan in onze eigen wereld sinds het einde van het eerste verhaal, maar in Narnia, zijn inmiddels 1300 jaar voorbij gegaan, en nu is het tijd voor de Pevensie kinderen om terug te keren en geschiedenis te schrijven. De corrupte en vervelende King Miraz weerhoudt de rechtmatige koning, zijn jongere neef Prince Caspian, van het overnemen van de troon van Narnia. Caspian gebuikt Susan's magische hoorn die is achtergebleven in Narnia om de vier Pevensies op te dragen hem en een klein leger van oude Narnians bij het claimen van de troon die hem toekomt.

Cast

Wie speelt de rol van wie? Je ziet het in de lijst hier onder. Wat erg leuk is, is dat de film er tussen de twee opnames een Oscarwinnaares heeft bij gekregen. Tussen de opnames van The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe en The Chronicles of Narnia: Prince Caspian heeft actrice Tilda Swinton namelijk een Oscar gewonnen voor beste vrouwelijke bijrol voor de film Michael Clayton.
 • Tilda Swinton: White Witch
 • Liam Neeson: Aslan (stem)
 • Ben Barnes: Prince Caspian
 • Peter Dinklage: Trumpkin
 • Warwick Davis: Nikabrik
 • Eddie Izzard: Reepicheep (stem)
 • William Moseley: Peter Pevensie
 • Georgie Henley: Lucy Pevensie
 • Anna Popplewell: Susan Pevensie
 • Skandar Keynes: Edmund Pevensie
 • Shane Rangi: Asterius
 • Sergio Castellitto: Koning Miraz
 • Pierfrancesco Favino: Lord Glozelle
 • Cornell John: Glenstorm
 • Vincent Grass: Dr. Cornelius
 • Predrag Bjelac: Lord Donnon
 • Alicia Borrachero: Koningin Prunaprismia
 • Damián Alcázar: Lord Sopespian
 • Simón Andreu: Lord Scythley

Muziek

Componist Harry Gregson-Williams keert weer terug voor deze film. De ondertoon voor de muziek in The Chronicles of Narnia: Prince Caspian is wat donkerder dan in de eerste film.

Release van de film

De film kwam op 16 mei 2008 in de Verenigde Staten uit, en op 2 juli 2008 was The Chronicles of Narnia: Prince Caspian voor het eerst in de Nederlandse bioscopen te zien.
© 2008 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
'The Chronicles of Narnia: Prince Caspian' voor de WiiVan boek tot film tot computerspel. De populaire film The Chronicles of Narnia: Prince Caspian kun je nu zelf helemaal n…
Engelse kinderboekenschrijvers: C.S. LewisSchrijver C.S. Lewis werd wereldwijd bekend door zijn 'Kronieken van Narnia'. Een aantal delen uit zijn boek zijn verfil…
Disney’s Dumbo (2019): een live-action remakeDisney’s Dumbo (2019): een live-action remakeOp 29 maart 2019 brengt Disney Dumbo uit: een speelfilm over een circusfamilie die een olifant ontdekt die met zijn giga…

Recensie: Charlie Wilson's WarrecensieRecensie: Charlie Wilson's WarDe film Charlie Wilson's War gaat over een Amerikaanse senator die financiële hulp probeert te geven aan Afghaanse opsta…
Film The Kite RunnerrecensieFilm The Kite RunnerIn 2007 verscheen de film The Kite Runner, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Khaled Hossei…
Bronnen en referenties
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 10-10-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.