Rings 2017: het derde deel van de ringserie

Rings 2017: het derde deel van de ringserie Rings was alweer het derde deel uit de reeks over Samara; een meisje met duistere krachten dat na haar dood een videoband met duistere krachten crepeerde. De delen ´The Ring´ en ´The Ring 2´ gingen hieraan vooraf en ieder deel wist op zijn eigen manier de kijkers de stuipen op het lijf te jagen. De bezeten videoband van het meisje Samara blijft iedere keer weer voor problemen zorgen. Wanneer je de videoband bekeken hebt, dan volgt er een telefoontje met de angstaanjagende woorden 'zeven dagen' die gesproken worden door een klein meisje.

Filminformatie van Rings 2017

 • Regisseur: F. Javier Gutiérrez
 • Producent: Laurie MacDonald en Walter F. Parkes
 • Première: 9 februari 2017 in Nederland, 1 Februari in Frankrijk, 15 Februari in België
 • Genre: Horror
 • Scenario:David Loucka, Jacob Estes, Akiva Goldsman
 • Speelduur: 102 minuten
 • Taal: Engels
 • Muziek: Matthew Margeson
 • Distributeur: Paramount Pictures
 • Montage: Steve Mirkovich, Jeremiah O'Driscoll
 • Voorlopers: The Ring 2002, The Ring twee 2005
 • Hoofdrolspelers: Matilda Lutz, Alex Roe, Johnny Galecki, Vincent D'Onofrio

Filmopnames

Nadat de hoofdrollen waren verdeeld, begonnen de opnames eind maart 2015 en het werd allemaal gefilmd in de plaats Atlanta. Nadat de première een aantal keer is uitgesteld, werd de film in de maand februari van 2017 eindelijk gelanceerd.

Quote

First you watch it. Then you die

De volgende tekst bevat spoilers uit de films van de gehele ringserie

Samara

Samara werd als klein meisje door haar adoptieouders levend in een put gegooid, omdat haar adoptieouders ervan overtuigd waren dat ze voor onheil zorgde. De vorm van een ring was het laatste dat Samara zag, dat was namelijk de opening van de put. Zeven dagen lang hield Samara het uit in de put. In die tijd kreeg Samara het voor elkaar om haar duistere krachten in een videoband te verwerken en de wereld in te brengen. Dit derde deel van de filmreeks geeft een nieuwe invulling aan de reeks, omdat de videoband nu gedigitaliseerd wordt.

Het verhaal van de film: Rings

Tijdens een vlucht raakt een man overstuur, de vrouw naast hem denkt automatisch dat dit komt door de turbulentie, waar het vliegtuig zich in bevindt. De ware reden is echter de videoband van Samara die de man precies zeven dagen eerder bekeken heeft, de videoband zou zijn dood inluiden en dat moment is nu aangebroken. Hij krijgt een bloedneus en vertrekt naar het toilet. De vrouw vertelt ondertussen aan haar vriendin, die net wakker geworden is, over de man. Dan blijkt dat haar vriendin de videoband ook heeft gezien; ze snelt naar hem toe met de vraag of hij een kopie heeft gemaakt, het antwoord is negatief waardoor zijn redding al snel opgegeven lijkt.

Holt en Julia

Een stel, Holt (Alex Roe, The Fifthe Wave) en Julia (Matilda Anna Ingrid Lutz Summertime), is volledig gelukkig samen. Holt moet echter vertrekken om te gaan studeren, nadat ze meerdere dagen van elkaar gescheiden zijn, hoort Julia ineens niks meer van Holt. Een onrustige vriendin van Holt, Skye (Aimee Teegarden, Scream4), neemt contact met Julia op, door gebruik te maken van zijn Skype-verbinding. Door het alarmerende gesprek pakt Julia haar tas in en gaat op weg om Holt te zoeken. Ze vindt het college dat Holt behoort te volgen en treft daar een paar van zijn vrienden aan, die verschrikt reageren op Julia's aanwezigheid. Ze praat even met zijn professor, Gabriël (Johnny Galecki, The Big Bang Theory), vervolgens vindt Julia het meisje Skye en achtervolgt haar naar een geheimzinnige locatie.

Gabriël de professor

Gabriël heeft eerder op een rommelmarkt een videospeler gevonden en wanneer hij thuis is, ontdekt hij dat er nog een videoband inzit. Hij bekijkt de film en het blijkt de catastrofale videoband van Samara (Bonnie Morgan, The Devil Inside) te zijn. Gabriël gebruikt de film echter om een experiment op te zetten, waar hij onder andere Holt en Skye bij betrekt. Julia komt hierachter wanneer ze Skye achtervolgt en Skye neemt haar vervolgens mee naar haar huis.

Het experiment

Gabriël heeft met zijn experiment ontdekt dat je de vloek kan ontlopen door een kopie van het bekeken filmpje te maken en die door een zogenoemde opvolger te laten bekijken. Bij Skye haar opvolger is er echter iets mis gegaan, waardoor zij zich in levensgevaar bevindt. Ze wil Julia gebruiken als opvolger, maar Julia ziet net op tijd een bericht van Holt waarin hij Julia waarschuwt hiervoor. Julia sluit zich na een gevecht met Skye op in de badkamer en ondertussen slaat Samara haar slag. Het lichaam van Skye is onherkenbaar vervormd, zo gruwelijk dat nadat een foto van haar op het internet terecht is gekomen het hele experiment van Gabriël in het water valt.

Julia's persoonlijke boodschap van Samara

Julia en Holt verenigen zich, maar Holt is nog steeds in levensgevaar, terwijl Holt aan het douchen is, bekijkt Julia het filmpje om zo Holt te redden. Later onderzoeken Holt en Julia samen met Gabriël de film verder, dan blijkt dat de kopie die Julia maakt een andere versie weergeeft. Er zitten bij haar afwijkende boodschappen in en Gabriël ontdekt zelfs een video binnenin de video, hiermee raakt Julia op het spoor van het verhaal achter Samara. Ze gelooft zelfs werkelijk dat ze Samara kan redden.

Het vrijlaten van Samara

Ze gaat op zoek naar Samara's botten, zodat ze die in brand kan steken om zo haar geest vrij te laten. Ze komt terecht in een dorpje dat vroeger volledig overstroomd is geweest, de dorpelingen geven hiervoor zelfs de schuld aan Samara. Julia ontdekt dat Samara's moeder gedurende haar zwangerschap door een priester in een kleine ruimte onder de kerk vastgehouden werd. De priester blijkt zichzelf blind te hebben gemaakt, zodat Samara hem niks kan doen, nadat Julia de priester heeft overmeestert, mede dankzij een beetje hulp van Samara, verbrandt ze haar botten. In de eindscène blijkt dat ze dat beter niet had kunnen doen, Holt komt daar achter door de afdruk die de verhitte telefoon op de hand van Julia achterliet, net nadat ze de film had bekeken. De afdruk blijkt braille te bevatten en spelt het woord 'hergeboorte' uit.

Bron: Tinanwang, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Tinanwang, Flickr (CC BY-2.0)

Originele en andere versies van Rings

Zoals bij veel horrorfilms het geval is, komt het origineel niet uit Amerika. In dit geval komt het origineel uit Japan, daarnaast is er ook door Korea een versie nagemaakt. Het is echter allemaal begonnen met het Japanse boek Ringu, geschreven door Kôji Suzuki.

Verschillen

In de Amerikaanse versie zijn er een paar kleine aanpassingen gemaakt, de slachtoffers gaan er namelijk dood van angst, in plaats van versnelde ouderdom zoals in de Japanse versie het geval is. De Japanse versie van Rings 2017, het derde deel van de ringserie, heet Sadako 3D, waarbij Sadako de naam is voor het meisje, in plaats van het Amerikaanse Samara. Het lichaam blijft in de Amerikaanse versie achter met een verwrongen mond, een groenig gekleurde huid en in de ogen een blik die niks anders dan angst uitbeeldt tot in tegenstelling van wit haar en een verrimpeld gezicht in Sadako.

Een aantal Japanse legendes, waar Rings op gebaseerd kan zijn

Er bestaat diverse Japanse legendes waar de film op gebaseerd kan zijn. Dit is niet gek, want Japan zit vol met legendes, er zijn zelfs meer versie van een legende.

Himeji Kasteel

Lang geleden in het Himeji Kasteel werd er een dienstmeid beschuldigd van het stelen van een gouden plaat. In werkelijkheid had de Samoerai Tessan Aoyama zelf de plaat verstopt om zo de dienstmeid Okiku te dwingen met hem een affaire te beginnen. Okiku stortte zichzelf vervolgens in de put, omdat ze niet aan zijn wensen wilde voldoen, vanaf die dag werd Tessan iedere dag geteisterd door haar geest waardoor hij uiteindelijk zijn verstand volledig verloor.

Meerdere varianten die zich afspelen in het Himeji Kasteel

Het kasteel Himeji is de plek waar het verhaal van Okiku zich afspeelt. Deze legende kent meerdere variaties. In een ander variant zou de vrouw van de Samoerai de plaat per ongeluk hebben laten vallen en daarop besloot ze de dienstmeid de schuld te geven. In nog een andere versie zou de Samoerai Okiku zelf de put in hebben gegooid, nadat zij hem had afgewezen.

Okikupop

Een jongen kocht ooit een pop met de intentie om het aan zijn jongere zusje te geven. Het zusje speelde er onafgebroken mee, maar overleed later helaas onverwachts aan een zware verkoudheid. De pop werd ter nagedachtenis van het meisje door de hele familie geëerd, waarbij ze bij de pop gingen bidden om zo het meisje te herdenken. Het haar van de pop begon later magischerwijs te groeien en volgens onderzoeken zou het zelfs het haar van het jonge meisje kunnen zijn.

Een mediagrap geïnspireerd door de film Rings

Een mediawinkel in new York haalde een grap uit met haar klanten. De verkoper houdt een typisch verkooppraatje, waarbij hij de kwaliteit van de tv's demonstreert. Op het moment dat de verkoper een functie aanzet waarbij de kwaliteit zo goed wordt dat het levensecht lijkt, komt Samara uit het beeldscherm gekropen. De klanten hebben in eerste instantie nog niks door, omdat ze overtuigd zijn dat het om een ijzersterke kwaliteit gaat. Het duurt echter niet lang, voordat de schrikreactie komt en ze niet meer weten waar ze het zoeken moeten.
© 2017 - 2024 B3th, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sieraden: Aparte ringen trendsEen cocktailring is al jaren een statement sieraad, maar we zien steeds meer andere soorten ringen voorbijkomen. Zoals d…
De Oscarwinnaars 2001De Oscarwinnaars 2001De Academy Awards van het jaar 2001. De beste films van dit jaar waren A beautiful mind, Monster's ball, Iris, Gosford p…
De Oscarwinnaars 2003De Oscarwinnaars 2003De Academy Awards van het jaar 2003. De beste films van dit jaar waren The lord of the rings; return of the king, Mystic…
De Hobbit – An Unexpected JourneyOp 14 december 2012 zal de wereldwijde première van ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ plaatsvinden, nummer één van de…

Speelfilmrecensie: The AccountantrecensieSpeelfilmrecensie: The AccountantDe speelfilm The Accountant, met in de hoofdrol Ben Affleck, uit 2016 is een film die wisselend ontvangen is. Toch heeft…
Franse film: La cuisine au beurre met Bourvil en FernandelFranse film: La cuisine au beurre met Bourvil en FernandelLa cuisine au beurre is een oude Franse komedie met Fernandel in de rol van Fernand Jouvin en Bourvil als André Colombey…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: MIH83, Pixabay
 • http://www.dailymail.co.uk/femail/article-4151596/The-Ring-s-Samara-brought-life-terrifying-prank.html
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Rings
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Ring_(film)
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Ring_Two
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Ring:_Virus
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Ringu_(boek)
 • http://www.imdb.com/title/tt1844025/
 • http://pinktentacle.com/2010/04/okiku-doll/
 • https://hyakumonogatari.com/2014/07/18/three-tales-of-okiku/
 • http://www.unexplained-mysteries.com/forum/topic/221352-okiku-doll/
 • Afbeelding bron 1: Tinanwang, Flickr (CC BY-2.0)
B3th (25 artikelen)
Laatste update: 11-04-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.