The Big Sick; liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani

The Big Sick; liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani De strijd tussen liefde en familietradities is nog steeds actueel. Een relatie waarin verschillende culturele achtergronden meespelen, kan soms de nodige problemen met zich meebrengen. The Big Sick brengt deze situatie op een komische en ontroerende wijze in beeld. De film is gebaseerd op het waargebeurde liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw, en snijdt diverse zware thema’s aan zoals geloof, culturele integratie, psychologie, de relatie tussen ouder en kind en het huwelijk.

Algemene informatie

 • Titel: The Big Sick
 • Regie: Michael Showalter
 • Producent: Judd Apatow
 • Speelduur: 119 minuten
 • Taal: Engels
 • Hoofdpersonen: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano
 • Première: 20-01-2017, in Nederland 03-08-2017
 • Genre: komedie/romantiek/drama

Kumal Nanjiani

Kumal Nanjiani werd in Karachi (Pakistan) grootgebracht als moslim, maar werd later atheïst. Hij verhuisde naar de Verenigde Staten toen hij achttien was en studeerde daar vervolgens af. Zijn carrière begon als stand-upcomedian waarna hij later wat kleine bijrollen kreeg in komische tv-programma’s. In 2010 maakte hij zijn debuut met de komedie Life as we know it. Hij is getrouwd met Emily Gordon (producente, schrijfster en therapeute). Samen schreven ze het verhaal voor The Big Sick, gedeeltelijk gebaseerd op hun eigen relatie. Emily is, net als in de film, ernstig ziek geweest en in coma gehouden. Dit verklaart ook meteen de titel van de film. In The Big Sick wordt Emily gespeeld door actrice Zoe Kazan en speelt Kumal zichzelf. De opnames begonnen in het voorjaar van 2016 en op 20 januari 2017 ging de film in première op het Sundance Film Festival.

Verhaallijn

De film vertelt het verhaal van de stand-up comedian Kumail die niet alleen samenwoont, maar ook samen optreedt met zijn beste vrienden. Na een optreden ontmoet hij de Amerikaanse Emily wat leidt tot een one-night. Uiteindelijk worden ze verliefd en krijgen een relatie die hij voor zijn traditionele Pakistaanse ouders verzwijgt. Met zijn ouders kan hij niet goed over relaties en verschillende culturen praten. Zo weten ze niet dat wanneer Kumail de tijd neemt om te bidden, zoals van hem verwacht wordt, hij eigenlijk de tijd doodt met het spelen van spelletjes op zijn telefoon.

Door zijn ouders wordt hij telkens weer aan nieuwe Pakistaanse vrouwen voorgesteld, in de hoop dat hij er met een van hen zal trouwen. Zo’n beetje elk weekend staat er weer een nieuwe potentiele huwelijkskandidaat op de stoep. Dit heeft hij echter nooit tegen Emily verteld en wanneer ze dit ontdekt, wil ze Kumail niet meer zien en besluit de relatie te beëindigen.

Kort daarna wordt Emily ziek en belandt in een coma. Kumail gaat snel naar het ziekenhuis en laat haar geen seconde alleen. Zijn aanwezigheid wordt echter niet gewaardeerd door de ouders van Emily, die hij nu voor het eerst ontmoet. Ze proberen Kumail op afstand te houden. Toch zitten ze met elkaar opgescheept terwijl ze allen hopen op het beste voor Emily. Ondanks de spanningen die er zijn, spenderen ze vele uren samen in het ziekenhuis en beginnen ze uiteindelijk een band met elkaar te krijgen.

Recensies

De film krijgt lovende recensies. Zo geeft de Volkskrant aan dat de film een ingenieus script heeft en noemt NRC het de beste romantische komedie in jaren. The Guardian noemt de film inzichtelijk en consequent grappig en VPRO Cinema vindt de acteurs charmant en de authentiek verfrissend. Tevens geeft het Parool aan dat acteur Kumail Nanjiani in bijna elke scene een uitstekend evenwicht weet te vinden tussen komedie en drama. Alle bovengenoemde bronnen geven The Big Sick 4 sterren.

Nominaties en prijzen

De film is voor een tiental prijzen genomineerd waaronder een Oscar voor beste originele secenario, Empire Award for best comedy en Critic’s Choice Award voor beste schrijver. Uiteindelijk zijn er twee prijzen uitgereikt, te weten:
 • prix du public ubs 2017
 • 23rd Critics' Choice Award voor Beste komediefilm
© 2018 - 2023 Kristelschrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sick Building Syndrome of WerkstressSick Building Syndrome of WerkstressHet Sick Building Syndrome veroorzaakt klachten die te vergelijken zijn met de klachten van stress. Wanneer is er sprake…
Stuber: actiecomedy met Kumail Nanjiani en Dave BautistaStuber: actiecomedy met Kumail Nanjiani en Dave BautistaComedian Kumail Nanjiani en spierbundel Dave Bautista vormen een bijzonder team in de film Stuber. Dave speelt een stoer…
Kazan wordt de "derde hoofdstad " van Rusland genoemdWist u dat Kazan de officiële titel "De derde hoofdstad van Rusland" mag voeren? Deze stad in de republiek Tatarstan is…

Rico Verhoeven als stier in animatiefilm Ferdinand (2017)Rico Verhoeven als stier in animatiefilm Ferdinand (2017)Animatiefilm Ferdinand is een pleidooi voor pacifisme, het verhaal gaat over een grote en gevaarlijke stier met een niet…
Franse film: 'A bras ouverts' van Philippe de ChauveronrecensieFranse film: 'A bras ouverts' van Philippe de Chauveron'A bras ouverts' is een Franse film en de opvolger van 'Qu'est-ce qu'on a fait au bon dieu?'. Hoofdacteurs zijn Christia…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Cross Culture,
 • https://pardo.ch/it/pardo/pardo-live/today-at-festival/2017/day-11/prix-du-public-ubs.html
 • http://www.criticschoice.com/critics-choice-awards/
 • http://www.festival-circulations.com/evenement/le-prix-du-public-2017/ https://www.vpro.nl/cinema/lees/artikelen/recensies/2017/Recensies--The-Big-Sick--L-Amant-double-en-Vincent.html
 • https://www.themovies.nl/film/the-big-sick/
 • https://www.pathe.nl/film/22864/the-big-sick
 • https://www.lux-nijmegen.nl/film/the-big-sick/
 • https://www.nytimes.com/2017/12/04/movies/kumail-nanjiani-the-big-sick-racist-hecklers.html
Kristelschrijft (87 artikelen)
Laatste update: 25-07-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.