recensie

Recensie speelfilm ‘Bride wars’

Recensie speelfilm ‘Bride wars’ Dat een trailer altijd mooie momenten samenvoegt om de mensen uit te nodigen naar de bioscoop te komen, is duidelijk. Maar als een trailer de enige mooie momenten samenvoegt, wil dat zeggen dat de film niet dat biedt wat de indruk is die de trailer achtergelaten heeft.

Het verhaal

Het verhaal gaat over twee hartsvriendinnen Liv, gespeeld door Kate Hudson, en Emma, gespeeld door Anne Hathaway. Op jonge leeftijd zien ze in het Plaza Hotel een droomhuwelijk en willen alleen dat als ze ooit zelf zo gaan trouwen. Het Plaza Hotel in juni.

Hét moment!

Als het eenmaal zover is dat de dames een vaste vriend hebben, wachten ze min of meer om gevraagd te worden. In dezelfde periode worden Liv en Emma door hun respectievelijke vrienden gevraagd en bezoeken ze samen de beste weddingplanner van de stad. Deze dame heeft nog 2 data in juni in Het Plaza Hotel en de dames zijn reuze blij.

Dan heeft de secretaresse van de weddingplanner een fout gemaakt en moeten de dames op dezelfde dag trouwen. Ze proberen een ander die de andere datum heeft ingepikt nog om te kopen, maar zonder resultaat. Dan maar een van hen de datum laten verzetten … maar hoe lang ze ook op elkaar wachten, ze willen geen van beide de datum verzetten.

Rivalen

Liv is de succesvolle advocate die altijd alles krijgt zoals ze het wil en Emma is de zachte schooljuf die overal in mee gaat. Emma wil nu een keer niet buigen en stelt zich assertief op. Dan ontstaat er een bruidenoorlog, want oranje huid, blauwe haren en elkaar vetmesten – zodat ze niet in de trouwjurk past – behoort niet tot de reguliere zaken van vriendinnen.

Ze geven beide geen duimbreed en op de dag zelf ontmoeten ze elkaar in het voorportaal van het hotel. Als Emma dan een oude videoband waar ze minder flatteus op te zien is, te zien krijgt tijdens haar huwelijksvoltrekking, is de maat vol. Ze stormt op Liv af en samen stuiteren ze in vol ornaat over de vloer. Tot ze uiteindelijk tot de ontdekking komen dat het nergens over gaat.

Liv wordt door haar vriend goed opgevangen, maar Emma niet door haar vriend. Die wil de oude weinig assertieve Emma terug. Ze besluit ter plekke de verloving te verbreken en alleen Liv trouwt die dag. Het feestje wordt toch nog leuk voor Emma, als Liv’s broer erg geïnteresseerd blijkt in Emma. En dan heeft d film ook nog een onwaarschijnlijk voor de hand liggend einde.

De recensie

Eind maart 2009 kwam deze door Gary Winick geregisseerde film uit in Nederland. Het verhaal is gespreven door een batterij aan mensen t.w. Greg DePaul, Juni Raphael, Casey Wilson, Karen McCullah Lutz en Kirsten Smith. En is op zich een leuk gegeven voor een komische romantische film. Echter, de film is vooral romantisch en nauwelijks komisch te noemen. Dit terwijl de trailer toch echt anders doet vermoeden. Behalve zo nu en dan een glimlach komen we niet verder met de lachspieren.

Waar Kate Hudson het in zich heeft om komisch over te komen heeft Anne Hathaway dit niet. Niet gezegd dat het geen goede actrice is, maar niet voor dit soort rollen. Daar waar ze nog wel geloofwaardig overkomen als vriendinnen, is de oorlog tussen de aankomende bruiden verre van geloofwaardig. Alleen de rol van Candice Bergen is haar op het lijf geschreven, deed ze dit eerder met Miss Congeniality (met Sandra Bullock in de hoofdrol), nu vult ze een vergelijkbare rol opnieuw goed in.
Al met al als romantische film aardig, maar als komische film verre van goed en de indruk die de trailer achterlaat.

Andere hoofdrollen

Naast Kate Hudson, Anne Hathaway en Candice Bergen spelen Chris Pratt, Bryan Greenberg en Steve Howey de respectievelijke vrienden en broer van Liv.

Kate Hudson is zelf een van de producers en de film die 30 miljoen heeft mogen kosten, zal naar verwachting zo'n 110 miljoen opleveren. Maar dat neemt niet weg dat de opbrengst in verhouding staat met de kwaliteit van de film. De film is te koop en te huur op DVD.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
The Devil wears Prada met Meryl StreeprecensieThe Devil wears Prada met Meryl StreepEen leuke speelfilm, maar in een genre waarin je Meryl Streep niet snel te zien kreeg. Toch lijkt ook deze rol haar op h…
Humor in de speelfilm ‘Two Weeks Notice’recensieHumor in de speelfilm ‘Two Weeks Notice’Dat Sandra Bullock komisch talent heeft is wel bekend en toch slaat ze zo nu en dan de plank stevig mis. Zo niet met Two…
Filmrecensie: Henry´s CrimerecensieFilmrecensie: Henry´s CrimeHenry’s crime is een kleine Hollywood productie met bekende namen. De kleine romantisch komische productie deed het niet…

Recensie speelfilm 'Fatal attraction'recensieRecensie speelfilm 'Fatal attraction'In 1987 kwam deze succesvolle speelfilm uit en de inhoud van de film heeft nogal wat stof doen opwaaien. Toch is het inm…
Recensie ‘Charlie Wilson’s war’recensieRecensie ‘Charlie Wilson’s war’Tom Hanks is in 2007 in de huid van Charlie Wilson gekropen. Het gaat hier over het waargebeurde verhaal over het Texaan…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 21-05-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.