recensie

Humor in de speelfilm ‘Two Weeks Notice’

Humor in de speelfilm ‘Two Weeks Notice’ Dat Sandra Bullock komisch talent heeft is wel bekend en toch slaat ze zo nu en dan de plank stevig mis. Zo niet met Two Weeks Notice uit 2002, waar ze samen met Hugh Grant een humorvolle en romantische film van gemaakt heeft. Geen diepere lagen in de film, maar geeft regelmatig een glimlach!

Het verhaal

Lucy Kelson, gespeeld door Sandra Bullock, werkt in New York als milieuadvocate en gaat ver in haar methode haar doel te bereiken. Ze komt George Wade, gespeeld door Hugh Grant, tegen als ze het gemeenschapscentrum uit haar jeugd wil sparen. George is een weinig volwassen, steenrijke projectontwikkelaar.

Op een of andere manier is hij toch wel onder de indruk van haar gedrevenheid en hij wil haar inhuren. Ze kent zijn reputatie en is terughoudend, maar geeft aan het gemeenschapscentrum te behouden als zij voor hem komt werken. Als ze hier op in gaat, komt ze er achter dat hij niet alleen een juridisch adviseur nodig heeft, maar allerlei aspecten van het leven raad kan gebruiken. Hij belt haar voor de meest uiteenlopende zaken, met alle humoristische gevolgen van dien.

Enig moment heeft ze er genoeg van als een belangrijke zaak blijkt te gaan over wat hij aan moet trekken, dit gaat te ver. Ze zegt haar baan weer op en geeft hem haar ‘two weeks notice’. Hij probeert van alles om te voorkomen dat ze weg gaat en dwarsboomt zelfs sollicitaties van haar. Uiteindelijk moet hij er met veel moeite mee instemmen en vervangt haar voor de ambitieuze advocate June Carver, gespeeld door Alicia Witt. Maar dat maakt Lucy toch wel weer een beetje jaloers.

Als ze eenmaal weg is, komen ze er - afzonderlijk van elkaar - achter dat ze elkaar missen. Hij is in de tijd die hij samen met haar heeft doorgebracht, toch wel anders gaan kijken naar verschillende aspecten van het leven. Zij merkt in haar nieuwe baan pas hoe ze hem mist. Maar ja ... hoe loopt het af. Nu is een dergelijk film meestal eind goed al goed, maar geldt dat ook voor hen?

De recensie

Achter de schermen

De film werd in 2002 gemaakt en eind van dat jaar wereldwijd uitgebracht – goede timing voor de kerstperiode -. De film werd geregisseerd en geschreven door Marc Lawrence en geproduceerd door Bruce Berman en Sandra Bullock. Hun werkbudget was zo’n 60 miljoen dollar en de film bracht zo’n 97 miljoen dollar op.
De film leverde een ASCAP award door beste liedje op en 2 nominaties, t.w. Golden Trailer voor beste romantische film en Teen Choice Award voor beste actrice in komedie op.
De film werd door Warner Bros uitgebracht.

Verhaal en acteurs

Sandra Bullock is nu eenmaal komisch, zelfs in een serieuze rol is het moeilijk haar komische talent niet te zien (kan ook wel eens als storend worden ervaren). Combineer dit met de droge Engelse humor en het accent (bekakt) van Hugh Grant en je kunt niet om een komische film heen. Hugh Grant is geknipt voor dit soort rollen en hoewel het verhaal redelijk mager is, hebben ze er toch een goed sluitend geheel van gemaakt. Ze vullen elkaar aan en hoewel ze beide humor hebben, lopen ze elkaar niet voor de voeten.

Naast Sandra Bullock en Hugh Grant spelen Alicia Witt, Dana Ivey en Robert Klein nog hoofdrollen.

De film is te koop en te huur op DVD/on demand en af en toe op televisie. Wie in is voor een romantische en komische film, moet deze zeker gaan zien.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie GravityrecensieFilmrecensie GravityDeze grote, maar toch klein gespeelde, 3D-sciencefictionspeelfilm uit 2013 heeft slechts twee hoofdrolspelers, te weten…
Filmrecensie PremonitionrecensieFilmrecensie PremonitionEen uit 2007 afkomstige thriller van de hand van regisseur Mennan Yapo, een Duitser van Turkse afkomst, met in de hoofdr…
Recensie speelfilm 'The Proposal'recensieRecensie speelfilm 'The Proposal'Sandra Bullock als vanouds ... er valt weer te lachen met deze dame op het scherm. Regisseur Anne Fletcher is er met de…

Recensie remake ‘The Italian Job’recensieRecensie remake ‘The Italian Job’Deze door F. Gary Gray gemaakte speelfilm uit 2003 kent een groot opgezette bezetting en heeft de juiste toon aangeslage…
Speelfilm ‘Dangerous Minds’recensieSpeelfilm ‘Dangerous Minds’Deze uit 1995 afkomstig speelfilm, welke in televisieserievorm nog een vervolg kreeg, was populair in de bioscoop. De ni…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 01-12-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.