recensie

Filmrecensie: The Back-up Plan

Filmrecensie: The Back-up Plan Jennifer Lopez ofwel J.Lo kennen we al jaren als actrice en zangeres. Inmiddels heeft ze er weer een romantische comedy bij gezet, t.w. The Back-up Plan geregisseerd door Alan Poul. Haar tegenspeler is de populaire Australiër Alex O’Loughlin.

De speelfilm

Plannen

De film begint met Lopez, in de film heet ze Zoe, die in de beugels bij de vrouwenarts zit, want ze wil heel graag een kind. Dat ze even geen man heeft, is geen probleem. Haar back-up plan om via een zaaddonor kinderen te krijgen, is nu in werking gesteld. Ze gaat er niet vanuit direct zwanger te zijn, maar is wel blij als ze de praktijk van de vrouwenarts uitloopt.

In de taxi wordt haar goede humeur op de proef gesteld door Stan, gespeeld door Alex O’Loughlin, die dezelfde taxi wil. Ze kibbelen wat en gaan ieder hun eigen weg. Kort daarna ziet Zoe opnieuw Stan, maar dan in zijn hoedanigheid als geitenkaas verkoper op de markt. Hij blijkt de boerderij van zijn ouders te hebben overgenomen en wil een delicatessenzaak in aparte kazen, wijn en ander exclusief eten te willen openen. Een droom vooralsnog, want na wat mislukte bedrijven heeft hij niet de financiële middelen om dit te verwezenlijken.

Hij vindt haar bij nader inzien toch wel erg leuk en houdt vol om bij haar in beeld te komen. Vol van haar mogelijke aanstaande moederschap is ze er niet mee bezig en vindt hem maar lastig. Toch gaat ze overstag om een keer met hem te gaan eten. Dit loopt uit op een fiasco, maar langzaam maar zeker raakt ook zij onder de indruk van hem.

Zwanger

Dan blijkt ze toch zwanger en loopt alles voor haar gevoel in de soep, want ze had een leven met kind en zonder man in gedachten en nu is ze zwanger en begint mogelijk aan een relatie met een andere man … lastig. Maar eerst moet ze hem vertellen dat ze zwanger is, ze legt haar probleem voor aan de zwangere damesgroep voor alleenstaande moeders. Die snappen niets van haar probleem en als ze op de boerderij wordt uitgenodigd en ze seks hebben gehad, gooit ze het er maar uit.

Stan is even de weg kwijt als ze zwanger blijkt en kan haar houding niet plaatsen, heeft ze dan al een tijdje tegen hem gelogen? Triest verlaat ze zijn boerderij en gaat terug naar huis, om de zwangerschap alleen uit te zitten. Dan komt Stan opnieuw in beeld, hij mist haar en wil verder met haar. Het lijkt goed te gaan, totdat ook hij iets achtergehouden heeft, namelijk het feit dat hij naar de avondschool gaat om verder te komen in het leven. Hij vindt zich wat minderwaardig voor haar en heeft – zoals hij zelf bedenkt – te weinig geld om een kind op te voeden. Als het er twee blijken te zijn, wordt het allemaal nog erger.

Alleen verder?

Het lijkt erop dat ze het allemaal toch alleen moet doen,als hij het door een miscommunicatie allemaal verprutst. Op de bruiloft van haar oma komt ze tot bezinning en belt Stan. Maar hij heeft zijn telefoon niet bij zich en hoort haar oproepen niet. Op het feestje van oma breken de vliezen en wil ze, voordat ze naar het ziekenhuis gaat, bij Stan op de markt langs. Hij snapt er niets meer van en zij bevalt van haar kindjes.

Komt er nog een happy end?

De recensie

Achter de schermen

Alan Poul tekende in 2010 voor de regie van deze film. Poul is een ervaren regisseur. Hij regisseerde verschillende afleveringen van Six Feet Under, maar ook speelfilms als Black Rain, Inside Out en Woman on Top. Het productieteam (Todd Black, Jason Blumenthal, Steve Tisch en Rodnet Liber) zette een productie van zo’n 35 miljoen dollar neer. Inmiddels heeft de film al het dubbele opgehaald (nog los van de DVD rechten). Kate Angelo schreef het lichtvoetige verhaal en CBS bracht de film uit.

De acteurs en het verhaal

Jennifer Lopez en Alex O’Loughlin spelen de hoofdrollen. O’Loughlin is, nadat hij uit Australië overgekomen is, eerst in een televisieserie gestart. De prijswinnende serie Moonlight stopte echter door de schrijversstaking en O’Loughlin kreeg direct een contract aangeboden. Naast een nieuwe versie van Hawaï five o mocht hij opdraven in dit lichtvoetige niemandsdalletje met J.Lo. Een aardig romantische film die qua inhoud niet veel om het lijf heeft, maar als je onbezonnen een romantische film wilt bekijken met een licht tintje komische invulling, dan is dit verhaal prima. De oude Tom Bosley speelt de nieuwe man van haar oma en haar goede vriendin Olivia wordt gespeeld door Danneel Harris.

Geen hoogstaand werk, maar best aardig in zijn soort. Op DVD/on demand te huur en te koop.
© 2010 - 2022 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kenmerken van een RecensieHet schrijven van een recensie is vereist op bijna alle middelbare scholen. Bij het vak Nederlands wordt hier vaak veel…
Hits jaren 90: 1999In 1999 maakten we voor het eerst kennis met Britney Spears, Jennifer Lopez en Christina Aguilera. Ook Eiffel 65 met het…
Recensie speelfilm 'Fatal attraction'recensieRecensie speelfilm 'Fatal attraction'In 1987 kwam deze succesvolle speelfilm uit en de inhoud van de film heeft nogal wat stof doen opwaaien. Toch is het inm…
Filmrecensie GravityrecensieFilmrecensie GravityDeze grote, maar toch klein gespeelde, 3D-sciencefictionspeelfilm uit 2013 heeft slechts twee hoofdrolspelers, te weten…

recensieThe House of Branching Love - RecensieThe House of Branching Love is de nieuwste film van Mika Kaurismäki. Deze romantische komedie, die één van de successen…
Filmrecensie: Silver BulletrecensieFilmrecensie: Silver BulletSilver Bullet is een van de vele horrorfilms in de reeks geschreven door meester horrorschrijver Stephen King. Het is mi…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 26-05-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.