recensie

Filmrecensie: Silver Bullet

Filmrecensie: Silver Bullet Silver Bullet is een van de vele horrorfilms in de reeks geschreven door meester horrorschrijver Stephen King. Het is misschien niet een van beste werken, maar wel een heel bekende. Een aardig verhaal waar een gehandicapte jongen de hoofdrol in speelt.

De speelfilm

Onverklaarbare moorden

In een Amerikaans stadje gebeuren onverklaarbare moorden, een man op het spoor wordt verscheurd en een jonge vrouw worden aan stukken gereten in haar eigen slaapkamer. Maar men staat voor een groot raadsel, het enige waar men aan denkt is een soort weerwolf.

Lastige kinderen

De hoofdrol wordt o.a. vertolkt door een gehandicapte jongen en zijn zus. De jongen pest zijn grote zus een beetje, maar maakt net zo gemakkelijk ook zijn excuses weer. Aangezien er in de tuinen in de buurt van alles vernield wordt (potten en andere versieringen), denkt men ook aan kinderen in de buurt die vervelend zijn. Een bewoner gaat zover dat hij er met een geweer achteraan gaat om ze te verdrijven van zijn terrein.

Dan wordt er weer iemand in het plaatsje afgeslacht en wordt het serieuzer opgepakt. Ook de gehandicapte jongen verdiept zich er in en denkt enig moment zelfs iets te zien. Voor een weerwolf heb je zilveren kogels nodig en die laat hij omsmelten. Ook zijn getergde oudere zus begint hem te geloven en helpt de gehandicapte jongen in zijn strijd. Hun oom, gespeeld door de bekende Gary Busey, die ook nog wel eens te diep in het glaasje wil kijken, helpt de jongen in zijn speurtocht. De jongen gebruikt in zijn speurtocht de door zijn oom gebouwde gemotoriseerde rolstoel, een rolstoel die hem in zijn speurtocht ook uit netelige situaties kan laten ontsnappen.

Weerwolf gevonden

In zijn tocht op zoek naar de weerwolf komt de jongen er enig moment achter dat de lokale pastoor een vreemde opslagplaats heeft en dan blijkt dat hij de weerwolf herkent heeft. Als hij op het punt staat om te veranderen, is ook de jongen zijn leven niet meer zeker en dan komt het er op aan of hij zijn zilveren kogels kan gaan gebruiken.

De recensie

Achter de schermen

Deze film dateert van eind 1985 en werd geregisseerd door Daniel Attias en geproduceerd door Dino De Laurentiss. Een duo dat vaker samenwerkte in de vertolking van de boeken van Stehpen King.
Paramount bracht deze aardige productie uit. Aardig, want een echt hoogstaand werk is deze film niet en de spanning is niet om over naar huis te schrijven.

De acteurs

Hoofdrollen worden vertolkt door Gary Busey, de dan nog jonge Conrey Haim en Megan Follows. En voor alleen geldt dat ze betere rollen hebben gespeeld. Het magere verhaal is daar mede debet aan. Niet alleen de beperkte spanning en dat door een horrorfilm, maar ook de regie zet de acteurs niet aan tot hoogstaand werk.

Maar dit alles maakt de liefhebber van King en horrorspeelfilms niet veel uit. De liefhebber moet een dergelijke film gezien hebben. Neemt niet weg dat King beduidend beter werk op zijn naam heeft staan.

De film is te koop en te huur op DVD.

Lees verder

© 2010 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: Anna and the KingrecensieFilmrecensie: Anna and the KingDeze uit 1999 daterende speelfilm werd met veel sfeer gemaakt in Maleisië. Regisseur Andy Tennant was enkele jaren als r…
Filmrecensie: Maximum OverdriverecensieFilmrecensie: Maximum OverdriveMaximum Overdrive is een speelfilm van de hand van horrorschrijver Stephen King die we niet allemaal kennen. Het is zelf…
Filmrecensie: City by the SearecensieFilmrecensie: City by the SeaRobert de Niro heeft al verschillende staaltjes van het betere acteerwerk laten zien, City by the Sea hoort daar echter…

Filmrecensie: The Back-up PlanrecensieFilmrecensie: The Back-up PlanJennifer Lopez ofwel J.Lo kennen we al jaren als actrice en zangeres. Inmiddels heeft ze er weer een romantische comedy…
Filmrecensie: Catís EyerecensieFilmrecensie: Catís EyeCatís Eye is weer zoín typische speelfilm van een van de boeken van horrorschrijver Stephen King. Hoewel er betere op de…

Reageer op het artikel "Filmrecensie: Silver Bullet"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 25-06-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Special: Bovennatuurlijke speelfilms
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!