recensie

Filmrecensie: Fatherís day

Filmrecensie: Fatherís day Fatherís day is een comedy uit 1997, welke werd geregisseerd door Ivan Reitman. Komische mannen Robin Williams en Billy Crystal spelen de hoofdrollen en trekken samen op om een vermeende zoon te vinden.

De speelfilm

Weggelopen zoon

Het is een simpel verhaal wat begint bij Colette Andrews, gespeeld door Nastassja Kinski, die afzonderlijk twee oude liefdes komt vertellen dat haar zoon Scott is weggelopen en dat het hun zoon is. De officiële vader, Bob Andrews, gespeeld door Bruce Greenwood, heeft zijn zoon opgegeven, maar Colette wil hem vinden. Ze besluit twee oude liefdes te misleiden en hen te vertellen dat haar zoon van hen is.

De mannen treffen elkaar bij iemand die iets meer kan vertellen over Scott en enig moment komen ze er achter dat het om dezelfde zoon gaat. Ze besluiten toch de jongen op te sporen, maar als ze hem bij een vriendinnetje gevonden hebben, wil hij niet mee terug.
Hij is verliefd en heeft zich in de problemen gewerkt door wat met drugdealers te doen.

Vaders

De mannen Dale Putley, gespeeld door Robin Williams, is een zenuwachtige man die zijn leven mislukt ziet en hier wat energie uit put. Jack Lawrence, gespeeld door Billy Cristal, is de succesvolle advocaat die met zijn derde vrouw overweegt om aan kinderen te beginnen, maar dit op een vreemde manier zijn pad kruist. Omdat de mannen zo verschillend zijn, levert dit zo nu en dan wel wat aardige momenten op (wat ook de bedoeling is).
Daarnaast is vader Bob op zijn manier inmiddels ook een poging aan het doen de jongen te vinden.

Eind goed al goed

Na wat omzwervingen brengen ze Scott thuis en dan wil Collette toch de waarheid vertellen, maar Scott wil dit graag doen. De jongen legt de mannen afzonderlijk uit dat ze zijn vader zijn (om ze een goed gevoel te geven). Maar Jack weet dat hij liegt.

Dale neemt tijdelijk Jacks auto mee om naar de luchthaven te gaan, maar pikt een leuke dame op waar hij mee door rijdt naar San Fransisco en Jack is zover om vader te worden. Eind goed al goed.

De recensie

Achter de schermen

De film werd geregisseerd door Ivan Reitman die leuke films op zijn naam heeft staan als Beethoven en Six Days Seven Nights. Hij produceerde samen met Joel Silver, die o.a. voor de Matrix verantwoordelijk was, deze komische productie. Met een groot budget van 85 miljoen dollar werd een relatief zwakke film gemaakt. Warner Bros bracht deze film uit die uiteindelijk maar zoín 25 miljoen dollar in het laatje bracht.

De acteurs en het verhaal

Hoewel Robin Williams met zijn karakteristieke hoofd altijd de lachers op zijn hand heeft, is dit niet echt een leuke film. Billy Cristal en Williams maken niet echt een leuk duo. Cristal is niet op zijn best en Nastassja Kinski heeft een flauwe rol en komt daardoor ook niet uit de verf. Ook de jongen waar het allemaal om gaat, Charlie Hoffmeier, heeft betere rollen gespeeld.
Alles bij elkaar is het verhaal zwak, is alles erg voorspelbaar en zijn de mannen niet echt lollig, waardoor leuk bedoelde scènes nauwelijks leuk zijn. Alleen Williams kan zo nu en dan een lacher op zijn hand krijgen.

De film is te huur en te koop op dvd en fans van Williams zullen de film willen zien, maar als je echt een komische film wilt bekijken, dan zin er betere exemplaren te vinden.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: Exorcist, the beginningrecensieFilmrecensie: Exorcist, the beginningDe oorspronkelijke speelfilm The Exorcist met Linda Blair was een enorm succes. Deze dame zou echter nooit meer van het…
De Oscarwinnaars 1993De Oscarwinnaars 1993De Academy Awards van het jaar 1993. De beste films van dit jaar waren Schindler's list, The piano, Philadelphia en Jura…
Acteur: Robin WilliamsActeur en comedian Robin Williams brak door met zijn rol van Mork in Happy Days. Hierna vreesde hij dat deze rol altijd…
recensieSchuld en boete in ĎDe vliegeraaríRomans kunnen soms een onuitwisbare indruk op je maken. Romans die een verhaal vertellen waarin iedereen zich met de per…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 30-08-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.